Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

Kada sam isprobavao moj CPU na igrama, primetio sam da razlike između def frekvencije (3,2Ghz) i 3,8Ghz apsolutno nema. Čak sam isprobavao igre sa 3 i 4 jezgra da vidim koliko to četvrto jezgro znači. U Battlefield 3 se ne dobije ništa, u GTA IV se dobije 2-3 fps-a, a u Crysis 2 sam bogami dobio 7 - 8 fps-a. To je ujedno i jedina igra gde sam primetio toliku razliku između X3 i X4. Tako da je zaključak da Crysis 2 baš voli CPU cores (uzgred dobrog GPU-a).

u BF3 se ne dobije nista? Tebi nesto tu ne valja jer je BF3 jedna retkih koja bas zavisi od broja jezgara, cak dobro radi i na FX-8...

pusti HT sto se psihe tice, nego reci ti nama jesi ga otkljucao ? ;)
i nema veze sto je ploca od 38eur, meni se msi u poslednje vreme odlicno pokazao

Eto zbog cega sam pokusao da ga otkljucam, kapiram ja koje se jezgro otkljucava a koje ne :) Pre ovoga sam imao B55 na 4,2 ali mi je smetalo sto nisam imao senzor za svako jezgro pojedinacno vec samo za CPU :(

Ja sam onda ziveo u zestokoj zabludi, hvala na linku.

Pa najavljivali su revoluciju u destrukcijama itd a na kraju je bf3 mozda cak i gori po tom pitanju o bc2, bar sp.Pozeljan je jaci quad samo da bi izgurao graficku koju bf3 zahteva.

Ne bih rekao da si bio u zestokoj zabludi, pre ce biti da je Tomek nesto uprskao prilikom testiranja. (ne bi mu bilo prvi put). Ima i drugih testova BF3-ojke i sasvim drugacije pokazuju stvari.
drFedja je cak imao bolje iskustvo prilikom real gaminga sa BF3 pod Thubanom nego sa 2600k kad je radio test za BD, a sam FX-8150 daje vecu frejmazu(istina svega par frejmova ali ipak) u odnosu na 2600k. Kada se zna koliko je IPC na FX-ovima nizi u odnosu na SB, jasno je da BF3 kao i sve frostbite enginy2 igre koje ce doci, skaliraju sa brojem jezgara i izvlace benefite iz multicore optimizacija dx11 api-ja.
Ne znam sta je i kako je Tom testirao ali nesto nije kako treba.

Ne bih rekao da si bio u zestokoj zabludi, pre ce biti da je Tomek nesto uprskao prilikom testiranja. (ne bi mu bilo prvi put). Ima i drugih testova BF3-ojke i sasvim drugacije pokazuju stvari.
drFedja je cak imao bolje iskustvo prilikom real gaminga sa BF3 pod Thubanom nego sa 2600k kad je radio test za BD, a sam FX-8150 daje vecu frejmazu(istina svega par frejmova ali ipak) u odnosu na 2600k. Kada se zna koliko je IPC na FX-ovima nizi u odnosu na SB, jasno je da BF3 kao i sve frostbite enginy2 igre koje ce doci, skaliraju sa brojem jezgara i izvlace benefite iz multicore optimizacija dx11 api-ja.
Ne znam sta je i kako je Tom testirao ali nesto nije kako treba.

To sto pircas je mozda tacno ako se testira u nekoj maloj rezoluciji i na manjim detaljima, BF3 uopste nije CPU zahtevan ima dosta testova na netu, glupost je sto uopste reklamiraju BD sa tom igrom, jer igra uopste ne trazi jak CPU, stavi i3, i5, i7, Phenom stagod , sve dok je CPU dovoljno jak da isprati graficku kartu manje vise ce isto raditi igra, uostalom kao i za vecinu igara, uopste broj jezgara ne utice toliko na performanse u BF3

http://www.techspot.com/review/458-battlefield-3-performance/page7.html

http://www.guru3d.com/article/battlefield-3-vga-and-cpu-performance-benchmark-test/3

Poslednja izmena:
Eto zbog cega sam pokusao da ga otkljucam, kapiram ja koje se jezgro otkljucava a koje ne :) Pre ovoga sam imao B55 na 4,2 ali mi je smetalo sto nisam imao senzor za svako jezgro pojedinacno vec samo za CPU :(
sta si se uhvatio mog komentara ... pa zar ne vidis da si pogresio temu ?!

Poslednja izmena:
Nije tačno. BOX kuler ja dosta tih, gotovo nečujan, zato što je ventilator toliko mali da ga jedva i vidiš.

korektan je box od 960t, tachnije, jadno deluje, ali nije buchan i radi posao.

onaj prvi primerak 960t unlocked sam nashtelovao da radi na 3300mhz, 2400nb i mislim da sam ga neshto undervoltovao, box je em tih, em mislim da nije preshla temp 57c otkljuchan naravno u linxu i to na msi 870 c45 plochi

Poslednja izmena:
@Pedja89

Ok hvala na odgovoru:) Kazi mi samo, jel nece da smeta nesto procesoru da mi tako ostane da radi stalno otkljucan ? I isto mi cudno kako se otkljucao u AMD Phenom II X6 1605T ? A ne u 1600T :(

Nije tačno. BOX kuler ja dosta tih, gotovo nečujan, zato što je ventilator toliko mali da ga jedva i vidiš.

Ne znam gde ti je tu logika? Mali vantilator "da ga jedva vidis" a necujan? To ne ide jedno sad drugim, taj mali ventilator mora da se vrti na visokom broju obrtaja da bi postigao potreban protok vazduha da rashladi procesor, dok neki veci ventilator postize potreban protok na mnogo nizem broju obrtaja. AMD box kuleri su u loadu izuzetno bucni, ovo pricam uopsteno, e sad ako se box kuler koji dolazi uz 960T razlikuje od prethodnih onda ok.

Ne znam gde ti je tu logika? Mali vantilator "da ga jedva vidis" a necujan? To ne ide jedno sad drugim, taj mali ventilator mora da se vrti na visokom broju obrtaja da bi postigao potreban protok vazduha da rashladi procesor, dok neki veci ventilator postize potreban protok na mnogo nizem broju obrtaja. AMD box kuleri su u loadu izuzetno bucni, ovo pricam uopsteno, e sad ako se box kuler koji dolazi uz 960T razlikuje od prethodnih onda ok.

ni ja nisam mogao da verujem, al tako je ;)

poslah sebi na mejl shot, sad cu da vam pustim, vrti se neshto smeshno oko 2500

msi verovatno lagi malo sa temperaturama, ali evo, neka je i 55 ili chak i 60c, to je nishta sa jadnim boxom i 2500rpm, 3500mhz kao x6, gotovo nechujno

spustio sam ga ipak na 3300, digao nb na 2400, malo utegao memoriju i predao tako kupcu, taj shot nisam poslao sebi na mejl, vec dva ova gore :D

Prilozi

• ss3500x6.jpg
    ss3500x6.jpg
    585.4 KB · Pregleda: 159
Poslednja izmena:
@demios

Kazi mi molim te, vidim da i ti imas isto ovaj procesor otkljucan. Jel sme da se drzi non stop otkljucan ovaj procesor ? Jel nece nista da mu fali zbog toga ?
U napred hvala na odgovoru :)

nemam vishe ni jedan, nashli su svi nove sretne vlasnike :D

ne znam druze egzaktan odgovor na to pitanje. iz nekog razliga su oni u fabrici zakljuchani. neka jezgra su totalno ispravna, neka totalno neispravna, neka naizgled su ok al malo baguju, nekima treba mao vishe napona, neka rade u 32 bit samo...etc
danas videh prvi put u zivotu crknut amd fenom II 720 be koji je radio kao otkljuchan koliko sam skontao i iz nekog razloga je ispustio dushu, da li je zbog toga zveknuo, da li zbog losheg rukovanja, preteranog kloka, pada napna, krsh ploche, ne znam.
znam samo da je najbolje uzimati proverene takve stvari, sa garancijom, pa ako i crkne, nosish na reklamaciju, niko ne moze da ti kaze, e dechko ti si to drzao unlokovano, zato je crklo nishta od zamene :d

A ako crkne za 1 god dobice BD fx 4xxx :d

pokushavajuci unlock 955 u x6 u temi o procesoru koji to zaista i moze....i ja mislim da si pogreshio :D

Poslednja izmena:
drugar kupio ovaj proc u sklopu gotove konf dosao je sa msi 870c45 plocom. proc hladan kao spricer, oc nije proban zbog box kulera a ni otkljucavanje, koje cemo u svakom slucaju probati pa javljam sta je i kako

Evo ja bih da se zahvalim demiosu, jer da nisam upoznao njega, verovatno bih i dan danas otimao tasne starijim gospodjama po javnom prevozu! :D
Sala naravno. :D
Inace, uzeo sam od njega 960T i otkljucao ga u X6, klokovao na 3.7Ghz, prosao 150 krugova linx-a, sve stabilno, max temp 55c.
x6.jpg

Nazad
Vrh Dno