stolex
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.04.2009
- Poena
- 350
Poslednja izmena:
@boyce:
Tebi je trebao Jobs da ti kaze ono sto svi znaju (u vezi onog teksta u Blicu).
Veoma si kontradiktoran u svojim stavovima. Tvrdis da si promenio stav i razmisljas out-of-box, a koristis zatvorene i sw-osakacene Apple uredjaje?
Nisam rekao da on treba da mi kaze. Ja sam rekao da sam krenuo tim putem pre 6 godina, i da sada dok saznajem sve vise o Jobsu shvatam kakav jecovek bio. Mozda ti znas to sto je on rekao, ali mnogi ne znaju i to moze da im bude seme koje ce ih promeniti. Rekao sam da je za promenu nacina razmisljanja potrebno vreme.
Ne brini, razmisljam out-of-box. Apple uredjaji mi u ovom trenutku bolje leze i obavljaju mi posao 99%. Racunar i telefon su samo alatke, ne moram da izrazavam stavove kroz njih.
Drugaru ispao ip4 na prednju stranu i puklo staklo. Zamenio ga i posle 7 dana pas mu gurne ruku i ip4 ponovo padne, ali ovoga na ledja i opet kvrc:
Cak je i materijal ispod poceo da se trosi pa sada viri deo baterije.
Nisam rekao da on treba da mi kaze. Ja sam rekao da sam krenuo tim putem pre 6 godina, i da sada dok saznajem sve vise o Jobsu shvatam kakav jecovek bio. Mozda ti znas to sto je on rekao, ali mnogi ne znaju i to moze da im bude seme koje ce ih promeniti. Rekao sam da je za promenu nacina razmisljanja potrebno vreme.
Ne brini, razmisljam out-of-box. Apple uredjaji mi u ovom trenutku bolje leze i obavljaju mi posao 99%. Racunar i telefon su samo alatke, ne moram da izrazavam stavove kroz njih.
All you need is ignorance and confidence and the success is sure.
Action speaks louder than words but not nearly as often.
There has been only one Christian. They caught him and crucified him–early.
Get your facts first, and then you can distort them as much as you please.
Courage is resistance to fear, mastery of fear, not absence of fear.
Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt.
@kurt:
Ako uspeh meris kolicinom novca onda si u pravu, ali taj covek je imao porodicu koju nije ni gledao, vec su mu samo bili balast u zivotu. Pre svega, bio je grozan prema svim ljudima, a ono sto ti znas o njemu su perfidno servirane informacije kroz kontrolisane medije. Taj covek nikome ne treba da bude idol niti bi trebalo da se ugledate na njega, jer ici njegovim stopama uspeha, a pritom ostati normalan prema porodici i ljudima koji te okruzuju je nemoguce.
Postigao? Kako? Po tebi i Hitler je bio uspješan. Treba da učimo i od njega?
To da su Tesla i Jobs nespojivi je samo tvoje misljenje. Kako mozes da kazes da je ostavio samo brend?
Ne, on je pričao i gestikulirao da želi da poboljša svet, a zapravo sve što je uradio je da je zaradio lovu koju je koristio on i njegova kompanija dok niko drugi nije video trunku te love van Apple. Ne tražim(o) da daje u dobrotvorne i altruističke svrhe i umre u bedi, ali tražim(o) da se činjenice o delima, a ne rečima predstavljaju u istinitom svetlu i bez ikakvog komentara koji menja percepciju činjenice (da ne kažem da je pretvara u poluinformaciju ili laž).On je imao viziju kako da poboljsa svet i plan kako to da ostvari.
Ne, on je pričao i gestikulirao da želi da poboljša svet, a zapravo sve što je uradio je da je zaradio lovu koju je koristio on i njegova kompanija dok niko drugi nije video trunku te love van Apple. Ne tražim(o) da daje u dobrotvorne i altruističke svrhe i umre u bedi, ali tražim(o) da se činjenice o delima, a ne rečima predstavljaju u istinitom svetlu i bez ikakvog komentara koji menja percepciju činjenice (da ne kažem da je pretvara u poluinformaciju ili laž).
Ne kontaš. Džobs jest dosta uradio, jeste bio uspješan, ali ako je tebi cilj samo imati para, idi opljačkaj banku, prevari nekoga... Pomenuo sam Hitlera kao ekstreman primjer. I on je bio uspješan u tome što je radio. Pa eto, slijedi ga, vrlo uspješan čovjek...
Šta je to on dostigao u Appleu? Napravio je solidan telefon, namjerno osakaćen i dobrim marketingom ga prodao, po dobroj cijeni. Jedino to može da mu se prizna kao uspjeh, ali opet ne kao nešto pohvalno.
Od strane Boyce pomenuti N. Tesla je bezmalo sve svoje pronalaske "poklonio" svima ne zaštićujući ih i ne limitirajući njihovu upotrebu, za razliku od toga što je Stiv Džobs postigao da se Apple percipira kao nedostižan brend na ceni za čije proizvode će neki od ljudi bez mnogo razmišljanja dati dosta novca, opravdano ili neopravdano, u to ne ulazim ovde. Daleko od toga da Apple proizvodi nisu dobri i kvalitetni i da kompanija ne zaslužuje da se zbog njih nadje u vrhu liste po omiljenosti, ali ne i da je Stiv Džobs njima "poboljšao svet". U smislu poredjenja sa Teslom sam napisao deo o altruizmu, poboljšanju sveta i lovi koju niko van Apple nije video.A ko to treba da vidi lovu van Appla za stvari koje je Apple napravio?? Zasto i na osnovu cega? O cemu ti pricas covece? To je kao da tebi neko kaze tvoju platu trosis samo na svoju porodicu niko van nje nije video para... Sto se najvise na Apple temama pokrecu proletersko-komunjarski stavovi i problemi sa necijim uspehom? Jer Tito je umro '80.
O kakvom modelu i stvaranju uspješnog proizvoda na teži način pričaš?
@kurtk:
Ti si potpuno iskrivio realnost. Pa google pravi mnogo korisnije proizvode, ali ne zaradjuju kao Apple. Nije poenta u kolicini novca, vec preziveti na duge staze. Apple mozda postavi neke trendove, ali obzirom na rigidan poslovni model, nikada nece vladati trzistem. Mozda je tebi SJ idol, ali veruj mi, postoje ljudi koji su doprineli IT industriji mnogo vise nego SJ. Medju njima su hilkade ljudi koji su radili na razvoju Linuxa, jer bez njega internet ne bi bio kao sto je danas.
Od strane Boyce pomenuti N. Tesla je bezmalo sve svoje pronalaske "poklonio" svima ne zaštićujući ih i ne limitirajući njihovu upotrebu, za razliku od toga što je Stiv Džobs postigao da se Apple percipira kao nedostižan brend na ceni za čije proizvode će neki od ljudi bez mnogo razmišljanja dati dosta novca, opravdano ili neopravdano, u to ne ulazim ovde. Daleko od toga da Apple proizvodi nisu dobri i kvalitetni i da kompanija ne zaslužuje da se zbog njih nadje u vrhu liste po omiljenosti, ali ne i da je Stiv Džobs njima "poboljšao svet". U smislu poredjenja sa Teslom sam napisao deo o altruizmu, poboljšanju sveta i lovi koju niko van Apple nije video.
U tom smislu je uspeh Stiva Džobsa vezan isključivo za Apple. Shvatio je u čemu je snaga kompanije i tako ju je vodio. I samo nju i to radi sebe, pa posledično i radi nje same. Garantujem da je, kao uostalom i svaki drugi biznismen, želeo da konkurencijini pametni telefoni ostanu na nivou Windows Mobile i Symbian slabašnih uredjaja (za sadašnje uslove).
Pa mnogo je teze praviti zatvorene ekosisteme, gde oni prave softver, hardver i webservise itd sve napravljeno da radi jedno s drugim. End to end sto bi rekli ameri. Zato niko to i ne pokusava jer zna koliko je tesko i koje rizike nosi.
Na koje to google proizvode mislis? Pa Apple je trenutno najvrednija kompanija sa konstantnim rastom, ne vidim problem sto se uspeha kompanije tice. Ne znam sto mora uvek da bude neko merilo da li kompanija moze da "zavlada" trzistem (MS je primer koliko je to u stvari lose za sve nas). Naravno da postoje mnogo znacajniji ljudi od SJ ali kad ljudi pricaju ko da je bio salterski radnik a ne genije koji je od bankrot Apple-a napravio cudo, toliko pogurao razvoj telefona, tableta, muzicku industriju itd itd. I to kao sto rekoh sve ne po modelu neke klasicne kompanije koja pravi petsto jeftinih modela svega i svacega vec na mnogo tezi nacin. Pitanje je da li bi i Android bio to sto jeste da nije Apple postavio standarde. Kad samo pomislim da bi smartfon bio i danas Symbian najezim se...
Poredjenje s Teslom je vec glupost jer Tesla je Tesla.. Ali kad ga vec pominjete tu i jeste ispao glup, trebao je sve to da unovci.. Samo glupaci na ovome svetu furaju te altruizam fazone, obzirom da su ljudi vecinom *****i nezahvalni te taj neko obicno umre da ga niko ni ne pogleda. Naravno da ce CEO raditi na profitu svoje kompanije a ne neke druge, cak sta vise to treba da se podstice i stimulise a ne zamera..
Sto se tice poboljsanja sveta, tako je on gledao na to sto radi, samo to je prejaka konstatacija, ali definitivno da su svi Apple proizvidi vise ili manje olaksali korisnicima zivot.
Ne dao bog da ostanemo bez fensi Apple proizvoda, šta bi radili tad?? E bre, pa ja i dalje ne verujem da neko stavlja Teslu i Jobs-a u istu rečenicu, kao da su oboje izumitelji, a ne izumitelj i teška lopovčina koja je usput nepravila neku šatro revoluciju.
@ays
Ispravka za recenicu iz fajt klaba:
"Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need"
Lepse zvuci u celosti![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari