Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

@The Lyricist
Znam to ali mi nije jasan taj kvadrat. Ne pripada ni jednom poznatom odnosu strana koliko sam mogao da primetim. I pored toga sa onim programima (Picspeed i slicni) nikad nisam siguran kako ce odseci sliku. Android uopste ne obraca paznju na obelezavanje vec sece kako njemu odgovara. Ja npr. hteo da stavim neku prirodu za pozadinu (drvece, travnjaci, neboo...) a ono sto sam dobio je: vrhovi drveca i komad neba. Totalno je iskasapio sliku.

Neko beše nedavno tražio aplikaciju za praćenje izgubljenog/ukradenog telefona koja može sama da uključi GPS:

https://market.android.com/details?id=com.androidlost

Za sada mi se čini odlična, ima brdo funkcija, pa probajte...

Ja sam trazio. :) Koliko vidim po commentima ovo je odlicna aplikacija. I stvarno radi sve ono shto je navedeno. Ladno moze da upali GPS, da slika sa kamerom i da ti posalje sliku, da snima zvuk... Stvarno odlicna aplikacija a uz to josh je besplatna a dobijash sve funkcije... Hvala !!!

Brutalna aplikacija
AirDroid

Sjajno !! Pre ove sam koristio WEBSharing ali ova stvarno ima sve i ekstra je jednostavna i korisna. :)

@The Lyricist
Znam to ali mi nije jasan taj kvadrat. Ne pripada ni jednom poznatom odnosu strana koliko sam mogao da primetim. I pored toga sa onim programima (Picspeed i slicni) nikad nisam siguran kako ce odseci sliku. Android uopste ne obraca paznju na obelezavanje vec sece kako njemu odgovara. Ja npr. hteo da stavim neku prirodu za pozadinu (drvece, travnjaci, neboo...) a ono sto sam dobio je: vrhovi drveca i komad neba. Totalno je iskasapio sliku.

Format slike treba da bude broj piksela po visini x 2x broj piksela po širini. Za moj desire je 800x960.

Tape-a-Talk, ubedljivo najbolja diktafon aplikacija za Android koju sam našao.

Poslednja izmena:
Ajde ja (i) ovde da pitam...
Kad god sam na mom Optimusu Oneu instalirao neki custom recovery, kad god bih probao da udjem u njega (bilo kombinacijom tastera, bilo iz Rom Manager app-a), telefon uradi hard reset... Ima neko ideju kako da "popravim" ovo, bas bih probao neki custom rom...

@The Lyricist

Probaj wallpaper wizardrii sa marketa, pa mu podesi no scroll

Svi ti programi rade privremeno, barem u mom slucaju. Znaci bude normalno (slika koja je 240x320 bude stvarno preko celog JEDNOG ekrana), ali sledeceg dana ili posle par dana se zumira i razvuce.

e ovako..od juce se bakcem sa ovim...ima pomaka, ALI.... kad promenim boju ikonica u not baru, treba obavezno da reboot-ujem? jer posle reboota ponovo mi se vrati zelena...sta cu sad? :( :(
https://market.android.com/details?...iY29tLnVwd2FyZHNwaXJhbC5QdXJwbGVfUHVuY2giXQ.. ovo sam skinula sa marketa

99% ti je rom odexsovan, pogledaj u system/framework folderu dal postoje .odex fajlovi. Ako postoje mozes da ga deodexujes ili flashnes neki koji je deodexed.

Sent using Tt.

Jel ima neko backup one prva droid aplikacije? Tj, jel voljan da okaci? :)

Sent using Tt.

Evo prve droid aplikacije uploaded.to/file/rmrthgtp
Meni se i ne svidja i ne koristim je, uzasno je spora (i sa wifi i sa 3g), nema TV uzivo, vec samo emisije koje su bile i to loseg kvaliteta, i non stop puni sd karticu slikama iz tog programa tako da mi je galerija puna bezveznih slika.

Jel postoji neki dodatak na standardnu sms aplikaciju koji će izbaciti popup dijalog za potvrdu slanja poruke? Ovo ima handcent sms al mi se komplet aplikacija ne sviđa :(

jel moze neko da mi pomogne tako sto ce da mi kaze i da mi da direktan link za majnovi MIUI rom sa xda foruma. tamo ima gomil alikova koji se mogu downloadovati ali ne znam koji treba da skine. Telefon je HTC Desire.

Ni ja nemam utisak da trosi puno. Pre neki dan sam je koristio dobrih sat-sat i po (slao neke poruke) i nisam primetio da je nesto preterano potrosena baterija. Jednom mi se desilo da pukne veza, inace radi savrseno. I, da, nervira me sto salje poruku cim se pritisne enter, umesto da spusti red, za sta enter i sluzi.

Treba mi neka aplikacija koja brise duplikate kontakata?

go contacts moze da nadje i izlista duplikate po vise kriterijuma (ime, broj, itd), ali mislim da posle moras sam da ih brises jedan po jedan, sa te liste... (ili se ja nisam dobro snasao :D)

gmail ima u contacts merge duplicates, ili kako se već zove.

Neko beše nedavno tražio aplikaciju za praćenje izgubljenog/ukradenog telefona koja može sama da uključi GPS:

https://market.android.com/details?id=com.androidlost

Za sada mi se čini odlična, ima brdo funkcija, pa probajte...

Ja sam trazio. :) Koliko vidim po commentima ovo je odlicna aplikacija. I stvarno radi sve ono shto je navedeno. Ladno moze da upali GPS, da slika sa kamerom i da ti posalje sliku, da snima zvuk... Stvarno odlicna aplikacija a uz to josh je besplatna a dobijash sve funkcije... Hvala !!!

Aplikacija je dobra ali kako je zastititi nek se nemoze unistalirati i kako je namestiti nek se pokrene prilikom boota ??

Moze titanium-om da se cujemo pretvori u system app, pomoću autostarts se podesi da se pokrene na boot, a može i da se izbaci iz app drawer-a npr. launcher pro-a.

Vrh Dno