Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Izgleda da ima nekih problema sa 1.2 update-om

Skyrim's 1.2 update rolled out yesterday on PS3 (and should be on Xbox 360 and PC sometime today), and the word from the front is that things aren't going well. The frequently reported PS3 framerate issue is apparently still a problem, but now there's a whole laundry list of new and old bugs at the party.

The new issues include amusing things like dragons flying backwards, and decidedly non-funny Bethesda bugs like the game becoming unable to recognize magic resistance.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CkdJbXgqLj8

E sad pitanje je da li je ovo samo problem za PS3 ili generalno

Evo i ja poceh da igram ovo cudo, igra mi se dosta svidja ali imam par pitanje (pored milion koje cu pokusati sam da shvatim :))
Kako znate koji je main q tj. jel pogledate na netu, posto vidim da se svi sklanjaju od njega i upustaju se u avanturu otkrivanja sveta.
inace ja sam poceo da igram kao mag ( high elf ) no vidim da mi mnogi u gradovima savetuju da krenem putem onog mag koledza, jel to ok posto sam tek 5 lvl ili da trazim po svetu ludu zabavu
Inace gde nalazite prazne soul gemove.
Mozda bolje dq igram kao macor lopov

Poslednja izmena:
Ne gledaj bar za Main quest na netu pokvarices dozivljaj, znaci pritisne J za zurnal ,i lepo vidis listu questova levo, kliknes na neki i vidis desno naslov, kratak opis i korake sta treba da radis, i vidis pored naslova questa levo i desno postoje neki znakovi ako je znak kao zmajeva glava onda je Main ,ao je recimo kao onaj Oblivion gate onda je Dedric quest itd. Ni ja nisam primetio to a igram 60 sati vec, posto nikad nisam pogledao tamo naslov questa uvek sam 1. levo pa posleo odmah oci na korake u questu, veliki naslov nisam ni gledao.

Ako hoces kao mag da igras samo uzmi kocije i pravac za 50gold Winterhold, mada kao 1. PREPORUKA igraj questove u Whiterun (najblizi grad na pocetku), jer one prve magije mozes da kupis i kod prodavca u zamku a plus je i kuca jeftina pa imas gde da se odmaras (spavanje daje %5 brze levelovanje ... min 5sati ako spavas pa ako mrzis da igras nocu zbog slabe vidljivosti koristi krevet).

Poslednja izmena:
Jel zna neko kako da vise ne budes vukodlak ?

Jel zna neko kako da vise ne budes vukodlak ?

Ako misliš na promenu forme, tj. da se vratiš u ljudski oblik, pritisni T i sačekaj nekoliko sati ( ne znam tačno koliko treba, izgleda da zavisi od levela). A ako misliš da ukloniš efekat, onda ovo što je Alex rekao.

brate za ovu igru treba priručnik da bi znao da igram

Dragon souls collected: 23
Upravo sam ubio Elder Dragona i nisam mu uzeo dusu!? Spominje se na netu neki max da je 24 duse. Jel to tacno?

Dalje, imam gomilu zakljucanih shoutova. Kaze mi da mi trebaju zmajeve duse da bi se otkljucali. Pa brate koliko ih to treba kad 23 nije dovoljno?

Ima da se nađe na torentu besplatno, ja sam skinuo sva moguća PDF uputstva za Skyrim, uključujući i ovo koje si naveo. Izuzetno je detaljno i dosad sam morao samo jednom da se konsultujem sa njim. U principu više pribegavam da se sam snađem, jedino ako se baš negde zaglavim potražim pomoć.

P.S. Da li je još neko sem mene instalirao najnovije Catalyst 11.11b drajvere za AMD grafičke kartice ? Ja imam grafiku iz potpisa i mogu reći da mi uopšte više ne secka kao kad sam imao 11.8 drajvere.

Dragon souls collected: 23
Upravo sam ubio Elder Dragona i nisam mu uzeo dusu!? Spominje se na netu neki max da je 24 duse. Jel to tacno?

Dalje, imam gomilu zakljucanih shoutova. Kaze mi da mi trebaju zmajeve duse da bi se otkljucali. Pa brate koliko ih to treba kad 23 nije dovoljno?

Obelezi shout i onda pritisni R to unlock kao sto ti ispod pise :)

Obelezi shout i onda pritisni R to unlock kao sto ti ispod pise :)

Ahahaha ladno sam mislio da se automatski otkljucavaju. Hvala! Eto kad ne citam a lepo sve pise. :)

A da li postoji neki maximum kao sto spominju na netu ili je neogranicen?

EDIT: Nebitno uostalom. Dodao sam 1 dragon soul preko konzole kad vec ovako baguje.

Poslednja izmena:
Ljudi. moja partnerka (ne žena jer još nema opcija za to) iz grada Sollitude upravo je poginula od džina. Napravio sam grešku,skinuo sam sve sa nje kada je poginula i sada ne može da vaskrsne sa skript narednom resurrect. Da li, kada se vratim u svoj topli dom u Sollitude-u, da li me tamo čeka nova devojka ?

Izašao je 1.2 patch za PC.
Da li ga je neko instalirao, kakvi su utisci?

Izašao je 1.2 patch za PC.
Da li ga je neko instalirao, kakvi su utisci?

Sada sam bio da vidim, ali update izgleda nije dostupan, izbacuuje non-stop grešku. Možda su im preopterećeni serveri, ko zna. Nadam se da već ima na torentu update na 1.2.

P.S. Da li je neko probao one High Resolution teksture ? Da li je igra tada uopšte igriva ili secka ?

Poslednja izmena od urednika:
treba mnogo vise od 23 duse da bi sve shoute napunio jer svaki shout ima 3 reci a ima ih 20tak ja mislim :D

Meni onda fali pola shoutova a 55lvl sam, 70+ sati igre:banghead:

Hvala za info, mada mi je cudno da je Oblivion iste velicine kao Skyrim ? Bio sam ubedjen da je Skyrim znatno veci.

Skyrim je sigurno veci...Te jedinice prevedene u km2 nisu bas pouzdano merilo. Ako su i "tu negde" Cyrodiil i Skyrim u tim jedinicama, scale je skroz drugaciji ovde i deluje realnije. Svet u Oblivionu mi u odnosu na ovaj u Skyrimu lici na Hobiton ili tako nesto :p . Ne secam se sad tacnih cifara, ali sam merio vreme koje konjem pretabam izmedju dve najudaljenije tacke na mapi u Oblivionu i deluje mi makar upola krace nego sto bi ovde proveo...?

Ček bre....

Ako je 16km^2 površina jednog, to znači da je mapa (grubo) 16km x 16km (naravno, mapa verovatno nije kvadrat već neki pravougaonik, mada možda i jeste kvadrat, ali nebitno). To znači da bi ti trebalo oko tri sata da prepešačiš po jednoj od stranica (ako pretpostavimo da nisi na konju, i da je put kojim ideš savršeno ravan bez da moraš išta da zaobilaziš. Prosečna brzina hodanja čoveka je ispod 5km/h, ali u igrici je to verovatno malo jače pa sam zato uzeo 3h). Nemoj mi reći da si zapravo HODAO toliko u nekoj od ove dve igrice? :d

A još ako uzmeš "sa kraja na kraj mape" da je dijagonala a ne stranica, tek onda postaje veselo :)

Ono što pokušavam da kažem ovde (da ne bude zabune, ne želim da prozivam) je to da je svet toliko veliki da nema šanse da mi to kao nekako shvatimo njegovu veličinu igrajući. Ionako se na kraju dosta toga svede na maptravel. Ako već nemaš neku lokaciju, "teleportuješ se" na najbližu poznatu, pa odatle peške (barem sam ja tako radio). Ako je grad u pitanju, platiš kočijaša itd.

Da možeš da jašeš zmaja (ili da postoji neki bilo kakav leteći mount), možda bi i mogli da pojmimo veličinu Skyrim/Oblivion ingame sveta. Ovako mislim da se sve svodi na nagađanje.

P.S. Da li je još neko sem mene instalirao najnovije Catalyst 11.11b drajvere za AMD grafičke kartice ? Ja imam grafiku iz potpisa i mogu reći da mi uopšte više ne secka kao kad sam imao 11.8 drajvere.

...probao sam 11.11a i meni je dosta bolje radilo na 11.9 Rage-performance driveru... Pravio sam save na istom mestu, gde je najmanji fps-a, i razlika je ~6fps-a (36-30), pa sam vratio opet na Rage drivere.

Poslednja izmena:
Ček bre....

Ako je 16km^2 površina jednog, to znači da je mapa (grubo) 16km x 16km (naravno, mapa verovatno nije kvadrat već neki pravougaonik, mada možda i jeste kvadrat, ali nebitno). To znači da bi ti trebalo oko tri sata da prepešačiš po jednoj od stranica (ako pretpostavimo da nisi na konju, i da je put kojim ideš savršeno ravan bez da moraš išta da zaobilaziš. Prosečna brzina hodanja čoveka je ispod 5km/h, ali u igrici je to verovatno malo jače pa sam zato uzeo 3h). Nemoj mi reći da si zapravo HODAO toliko u nekoj od ove dve igrice? :d

A još ako uzmeš "sa kraja na kraj mape" da je dijagonala a ne stranica, tek onda postaje veselo :)

Ono što pokušavam da kažem ovde (da ne bude zabune, ne želim da prozivam) je to da je svet toliko veliki da nema šanse da mi to kao nekako shvatimo njegovu veličinu igrajući. Ionako se na kraju dosta toga svede na maptravel. Ako već nemaš neku lokaciju, "teleportuješ se" na najbližu poznatu, pa odatle peške (barem sam ja tako radio). Ako je grad u pitanju, platiš kočijaša itd.

Da možeš da jašeš zmaja (ili da postoji neki bilo kakav leteći mount), možda bi i mogli da pojmimo veličinu Skyrim/Oblivion ingame sveta. Ovako mislim da se sve svodi na nagađanje.

Ah, mene u skoli ucise drugacije:p 16km2 bese kvadrat 4km x 4km :)

Ne mozes da poredis stvarnost sa ovim merama u igrama, ne znam kako si dosao do toga uopste, nisam ni poredio stvarnost i mere u njemu sa Oblivionom i Skyrimom?
Mislio sam na sledece - rastojanje izmedju dva najudaljenija markera na mapi Cyrodilla - okolina Leyawina i Anvila recimo. Jahanjem konja se to rastojanje predje za neko vreme (koje se ne secam tacno, a ne bi ponovo da instaliram Oblivion). A ovde za rastojanje izmedju Riftena I Solitude-a recimo, treba dosta vise vremena, bar se meni tako cini.
A ovo za scale - Skyrim mi deluje blize realnosti jer mi u njemu sve deluje vece - i gradovi, i kuce, i planine i doline...sto naravno ne znaci da je Hrotgar visok kao Everest u stvarnosti, ali mi eto Skyrim (i objekti u njemu) deluje realnije skaliran od Obliviona. Kao na primer Karkand kad se poredi u BF2 i BF3...
I ne znam sto te cudi, jesam hodao poprilicno u Oblivionu (budzenje akrobatike ohoho), a hodam poprilicno i sad u Skyrimu, konja sam bas slabo koristio, jer mi smeta u fajtovima i ovako mi je lakse da otkrivam lokacije:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno