Šta je novo?

Apple diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako si se navikao na iOS i sve dobre i lose strane koje sa sobom iOS nosi - ne uzimaj ga. Bolje ti je da uzmes ipad2 ili kad se pojavi ipad3.

Ako si se navikao na iOS i sve dobre i lose strane koje sa sobom iOS nosi - ne uzimaj ga. Bolje ti je da uzmes ipad2 ili kad se pojavi ipad3.

Ma daj aktivno korisitm 2 meseca :-D dal me ti zezas mozda nema ni toliko (i to samo jer sam zeleo da probam neke stvari ) Obicno kupim i prodam... ;-)

ma samo sam uradio upgrade preko itunes, i jb sa novim redsnow-om (beta). koji radi kao tethered na svim uredjajima, osim na 3gs oldbootrom, gde je untethered.

@salac
a sta radite sa tim ssh sesijama? cujem to cesto pa me zanima, mozda je nesto korisno.

Poz

@igor88

Ne bre, ozbiljan sam. Nekome lezi jedno, nekome lezi drugo. Tebi se iOS vise svidja i to je to, nema potrebe da se trosis.

@cjokanov

to mi pos'o - administracija servera/rutera/switcheva/firewall-ova itd itd itd. Da se razumemo, nije da mi to primarno treba na tabletu, ali dobro dodje kad sam u pokretu, nisam pri compu i sl.

Poslednja izmena:
ma samo sam uradio upgrade preko itunes, i jb sa novim redsnow-om (beta). koji radi kao tethered na svim uredjajima, osim na 3gs oldbootrom, gde je untethered.

@salac
a sta radite sa tim ssh sesijama? cujem to cesto pa me zanima, mozda je nesto korisno.

Poz

0.9.9b8?

Dzaba bi se trudio - windows 7 ne mozes da instaliras ni na jedan tablet koji ima ARM procesor, jer je pravljen iskljucivo za intelove x86. Mozda bi mogao WP7, a valjda ce moci windows 8, sto opet zavisi od toga da li ce se windows 8 pojaviti i u verziji za ARM.

Dzaba bi se trudio - windows 7 ne mozes da instaliras ni na jedan tablet koji ima ARM procesor, jer je pravljen iskljucivo za intelove x86. Mozda bi mogao WP7, a valjda ce moci windows 8, sto opet zavisi od toga da li ce se windows 8 pojaviti i u verziji za ARM.

Onda osmica hoce sigurno rade ga za i arm procesore :)

tu nema nedoumice....Windows 8 ce raditi na ARM-u , ali x86 aplikacije - naravno nece raditi

tu nema nedoumice....Windows 8 ce raditi na ARM-u , ali x86 aplikacije - naravno nece raditi

Naravno da nece. Nije cak tu vise problem kroskompajliranje sa x86 na arm, vec i interfejsi desktop aplikacija koje nisu bas nastelovane za rad sa kobasicama od prstiju i sl. Trebace definitivno ozbiljan overhaul vecine programa.

@igor88

Onda idi na asus transformer prime, nastavak originalnog transformera - tanji je, brzi, ima tegru 3 i nesto manju autonomiju (16 umesto 18 sati). Cena ce biti nesto veca, za 50-ak dolara, ali je i dalje jako povoljna kupovina.

Poslednja izmena:
E.. ovde se diskutuje o Apple-u i ne dele se saveti o kupovini Android tableta.
Igore, informisi se sta kupujes i ne nasedaj na Microsoftova obecanja. Asus transformer nije trenutno najbolja zver. iPad 2 je daleko brzi od Tegra2 a po svemu sudeci i od Tegre3. Ne savetujem kupovinu Apple proizvoda iz drugih razloga, ali je sa hw strane trenutno najjaci uredjaj.

Evo ovako ljudi imam Ipod classic 120 gb (5th generation) i imam jedan problem sa njim. Ne hvata mi dobro kontakt u desnom kanalu na slusalicama u jack-u. Proverio sam slusalice i nije do njih nego je do samog jack-a. Zanima me da li ima da se nabavi kod nas rezervni deo posto sam video da to ima na e-bayu a i mogu da zamenim sam. U obzir dolazi i neki neispravni ipod kome radi jack.

Jos malo o Dzobsu, ako ne zamerate :)

http://www.blic.rs/IT/293313/Pogledajte-do-sad-nepoznati-intervju-Stiva-Dzobsa

Ne mogu da kazem da ovo vec nisam znao, ali svakim danom otkrivam kakav je Dzobs covek bio. Mozda nije bio najbolji covek :) , mozda nije bio najprijatniji covek, ali se od njega (iako vise nije ziv) moze dosta nauciti - a da to bude pozitivna stvar i za druge :)

Ja sam njegovim putem krenuo pre 6 godina, i znam da mi zivot vise nikad nece biti isti i da cu slediti svoju strast do kraja zivota. Nije toliko stvar u tome sta sam postigao u ovom trenutku - vec sto sam sebe promenio i svoj nacin razmisljanja. Za to treba vreme i teze je to uraditi neko postici nesto.

Jesi li razmisljao da se obratis nekome ko ti moze pomoci oko tih problema?

eh...neka si mi rek'o :)

Kad moram sad ja da ti kazem, ti na koje ti mislis su odusevljeni mojom snaznom voljom i onim sto sam postigao.

@boyce:
Tebi je trebao Jobs da ti kaze ono sto svi znaju (u vezi onog teksta u Blicu).
Veoma si kontradiktoran u svojim stavovima. Tvrdis da si promenio stav i razmisljas out-of-box, a koristis zatvorene i sw-osakacene Apple uredjaje?

Pfff sta moze da se nauci od coveka ko je postigao toliko malo kao Jobs? Mmm nista.

Ne zaboravite uspeh je nepozeljan ovde. :)

@kurt:
Ako uspeh meris kolicinom novca onda si u pravu, ali taj covek je imao porodicu koju nije ni gledao, vec su mu samo bili balast u zivotu. Pre svega, bio je grozan prema svim ljudima, a ono sto ti znas o njemu su perfidno servirane informacije kroz kontrolisane medije. Taj covek nikome ne treba da bude idol niti bi trebalo da se ugledate na njega, jer ici njegovim stopama uspeha, a pritom ostati normalan prema porodici i ljudima koji te okruzuju je nemoguce.

Heh, Dzobs je ipak genije i ako je njegova spoznaja sveta koji nisu napravili ljudi pametniji od njega tacna, ne mora da znaci da je i vasa spoznaja takvog sveta tacna. Ako shvatate sta hocu da kazem.

Jojo, pricas o Dzobsu kao da ti je bio najbolji ortak i pretpostavljas da tvoje informacije nisu perfidno servirane. A jesu. Mozda jos perfidnije od onih koje daju pozitivnu sliku. Ili impulsivnije i nepromisljenije, u zavisnosti od toga da li ih serviraju oni koji od toga imaju materijalnu korist, ili oni koji su ga jednostavno mrzeli.

Bojs, samo napred. Uvek je lepo videti da nekoga u tolikoj meri inspirisu veliki i uspesni ljudi da na osnovu toga promeni sopstveni zivot. Ali dao bih ti prijateljski savet da o tome ne pricas dok iza tebe ne stoji uspeh toliko svima vidljiv i ocigledan, da taj pozitivan uticaj niko ne moze da ospori.

Ako nije bio 24h dnevo kod kuce, to ne znaci nije ni gledao njegovu porodicu.
Covek jeste bio dosta zauzet poslom ali daleko od toga da nije gledao svoju porodicu, i koliko vidim mnogi ga predstavljaju kao porodicnog coveka koji se igrao sa svojom decom. I ta deca, kao i cela porodica je imala i imace vise koristi od takvog oca u zivotu, od bilo kog oca koji stoji 24h pored njegove dece i nije nista uradio u zivotu...
Da bi bio dobar otac nije dovoljno samo da budes svo vreme pored svoje dece.

Poslednja izmena:
Cak i u knjizi pise da je najvise vremena provodio sa sinom Reedom, a cerke nije ni pogledao. I naravno da otac koji vuce svoje dete po ulici i prosi, nije nista bolji. Sve su to dve krajnosti.

Malopre si rekao da nije ni pogledao njegovu porodicu, a sada; gledao je samo sina...
Ne znas ga licno, niti ga ja znam, tako da ove price nemaju smisla.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno