Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni ove jadne brzine ne rade kako treba...

Pominje li se neko ubrzanje ADSL-a, kao odgovor na SBB-ove promene brzina?
kakvo crno ubrzanje pa neka oprave da ovo sto daju radi kako treba... zadnji put kad su nesto ubrzavali od tada net nije proradio kako treba bar u mom slucaju a to je bilo kad su od 1 Mb/s ubrzali na 1.5Mb/s.....

treba narod masovno da napusta Lelekom jer ovo je sramota , prvo te ucene da placas fiksnu telefoniju a onda ti prodaju i ADSL koji NE radi. Znaci ako nisu mogli za ovih ja mislim 4 godine koliko distribuiraju ADSL da to osposobe da radi kako treba onda verovatno nikad i nece a ako ne umeju neka plate strane strucnjake koji ce to da im dovedu u red ....
lepo narod treba da se pozdravi sa njima i predje u konkurentske firme jer Telekom nije jedini.

Nisu jedini ali drze 80 % ,i to sve zbog nesposobne konkurencije...gde su ti jaki kablovski operateri(osim u vecim gradovima) ja bi sutra odjavio fiksni ,ali sta da radim kad mi je ADSL jedini izbor

Doduse otkacio sam se Telekoma ali opet sve zavisi od njih...(ciji su linkovi)

Poslednja izmena od urednika:
Za ADSL uopšte ne treba povećanje brzina, već samo smanjenje cena.

Bas tako neka oni smanje cene sadasnjih paketa(po zadnjim akcijama smo videli da sa 50% od cene mogu da prezive) jer su naduvani ,a onda mogu da povecavaju koliko hoce.Meni je ovih 4Mbs sasvim dovoljno...sa cenom od 800-1000 din bi bila odlicna ponuda..,a kome treba vise neka se nada nekom povecanju.ALI SVAKO POVECANJE OSNOVNIH PAKETA UZ POVECANJE PRETPLATE JE CISTA PLJACKA..

Valjalo bi samo da ispostuju brzine iz ugovora. Vec duze vreme nema sanse da dostigne obecanih 1.5 Mbit koje je pre dostizao. 1.2-1.35 i to je to. Tacno vidim po streamingu kako se usporilo.

Mislim ne znam sta bih rekao sva ova forumska pljuvanja telekoma od vec 370 i nesto strana da li vec imaju smisla i bio sam u nedoumici da li uopste da napisem tj dodam na njihovu stetu...ali evo . Kao i vecina ovde koristim adsl i open iptv doticne kuce i prilikom poslednjeg preseljenja , prvo da kazem da sam na paketu klik 4 tj 4mb/512 plus open iptv, kada sam prebacivao prikljucke otisao u poslovnicu i sve dogovorio i pitao da li je kao prvo moguce a zatim i cenu preseljenja koja je navodno bila 1000 i nesto dinara i kada sam pitao to je naravno zajedno posto sam zasnovao ugovor kao paket klik 4 , odgovor radnice sa saltera je bio "naravno" i bilo mi je cudno sto mi za svako preseljenje posebno daju br posla tj karticu sa brojem to naravno je doslo kao duplo i sa opravdanjem kao sumnjivo . i tada sam otisao u poslovnicu i pitao kako je to moguce itd.... pa znate ulozite vi prigovor pa cemo videti. i posle 20-ak dana stize "naravno" odgovor da se to odbija. E sada ne znam da li je to uredu i da li se to moze isterati sudom, posto se oni naravno pozivaju u ugovoru u kom se brane za svaku promenu cena na svoju korist i naravno jos se nije desilo da vam snize recimo cenu ili povecaju protok dok ste u ugovoru, ALI znam da sledeci ugovor sigurno necu napraviti sa njima niti ikad uzeti 064 mrezu.

Pre dva dana mi Telekom poslao obavestenje da mi menjaju broj sa 227**** na 627****, e sad da li ima neko kome isto tako menjaju, a da je nacuo sta je po sredi, oni kazu "tehnicki razlozi". Do sad mi je na centrali bilo omoguceno samo do 6Mbit-a, ima li nade da nesto pokusavaju da unaprede i omoguce vece brzine?

Ova nova promocija je bezveze...preskupi su... (cena za korak manjeg paketa uz ugovor 24meseca..bezveze)

Pre dva dana mi Telekom poslao obavestenje da mi menjaju broj sa 227**** na 627****, e sad da li ima neko kome isto tako menjaju, a da je nacuo sta je po sredi, oni kazu "tehnicki razlozi". Do sad mi je na centrali bilo omoguceno samo do 6Mbit-a, ima li nade da nesto pokusavaju da unaprede i omoguce vece brzine?

Da odgovorim sam sebi, mozda je jos nekoga interesovalo.

Kod:
Поштовани,

У складу са планом дигитализације и модернизације постојећих капацитета Телеком Србија а.д. врши реконструкцију постојеће телекомуникационе мреже. 
Сходно томе а у циљу унапређења квалитета услуга неопходно је извршити промену нумерације телефонских прикључака што ће свеобухватно омогућити 
бржи и квалитетнији саобраћај.

Замена постојеће нумерације телефонског прикључка не утиче на функционалност услугa у негативном смислу, напротив, омогућиће већу пропустну моћ парице 
па самим тим и бољи квалитет сервиса, односно услуге АДСЛ приступа Интернету.

С поштовањем, Телеком Србија а.д.

www.telekom.rs

Kao sto vidis izgleda ce ti omoguciti vece brzine, srecno!!!

Moje lično iskustvo sa digitalizacijom centrale i uvođenjem sedmocifrenog broja od pre par godina u Novom Sadu je samo pozitivno. Identifikacija dolaznih poziva i ostali servisi + ADSL rade besprekorno tako da možeš samo da dobiješ bolju nikako lošiju vezu sa svetom. Uveri se i sam CLICK 4 a imam ovo:

Downstream line rate (kbit/s) 6144
Upstream line rate (kbit/s) 1021
Maximum downstream bandwidth(kbit/s) 20154
Maximum upstream bandwidth(kbit/s) 1113
Line standard ADSL2+
Channel type Fast
Upstream noise safety coefficient (dB) 9.4
Downstream noise safety coefficient (dB) 25.5
Upstream line attenuation (dB) 6.3
Downstream line attenuation (dB) 5.1
Upstream output power (dBmV) 11.3
Downstream output power (dBmV) 15.7

Poslednja izmena:
Meni..Od juce ne moze ni google da otvori.

Moje lično iskustvo sa digitalizacijom centrale i uvođenjem sedmocifrenog broja od pre par godina u Novom Sadu je samo pozitivno. Identifikacija dolaznih poziva i ostali servisi + ADSL rade besprekorno tako da možeš samo da dobiješ bolju nikako lošiju vezu sa svetom. Uveri se i sam CLICK 4 a imam ovo:

Downstream line rate (kbit/s) 6144
Upstream line rate (kbit/s) 1021
Maximum downstream bandwidth(kbit/s) 20154
Maximum upstream bandwidth(kbit/s) 1113
Line standard ADSL2+
Channel type Fast
Upstream noise safety coefficient (dB) 9.4
Downstream noise safety coefficient (dB) 25.5
Upstream line attenuation (dB) 6.3
Downstream line attenuation (dB) 5.1
Upstream output power (dBmV) 11.3
Downstream output power (dBmV) 15.7

Nisi skapirao, ja vec imam identifikaciju poziva odavno i sedmocifreni broj, ovde mi samo umesto prve dvojke menjaju u sesticu.

Kod:
ADSL State	 Show Time
Data Path	 Interleaved
Operation Mode	 G.dmt.bisplus
Max. Bandwidth Down/Up(kbps)	 18728 / 1032
Bandwidth Down/Up(kbps)	 6144 / 999
SNR Margin Down/Up(dB)	 22.3 / 7.5
Attenuation Down/Up(dB)	 15.0 / 8.4
Power Down/Up(dBm)	 19.3 / 12.3
CRC Down/Up	 0 / 0
FEC  Down/Up	 0 / 0
HEC Down/Up	 0 / 0
System Up Time	 0:02:11
DSL Up Time	 0:01:22
PVC Select	
PPP Up Time	 0:00:00

Ne radi mi ADSL 24h.

Ako hard reset rutera ne pomogne možeš samo da prijaviš kvar.

Svi vi koji imate Click 1 paket a istekao vam je ugovor idite u lokalnu kancelariju Telekoma pa potpišite novi dvogodišnji ugovor i dobićete 4Mb (realno 3,5Mb) za istu kintu tj. ~1.500RSD per mesec.

ja sam potpisao ugovor sa djavolom :D bas pre neki dan na 24 meseca jel alternativu nemam 4Mb/s mi je ok brzina i meni net radi skoro pa savrseno stvarno nemam zamerku tako se valjda nisam zeznuo
SBB je kao nesto najavio da ce doci u moj kraj ali tek za koji mesec mada mozda je to i samo neka buva koja je pustena

ja sam potpisao ugovor sa djavolom :D bas pre neki dan na 24 meseca jel alternativu nemam 4Mb/s mi je ok brzina i meni net radi skoro pa savrseno stvarno nemam zamerku tako se valjda nisam zeznuo
SBB je kao nesto najavio da ce doci u moj kraj ali tek za koji mesec mada mozda je to i samo neka buva koja je pustena
Sto se tice alternative mislim (mada ih ne volim???) da beotel ima daleko bolju ponudu od telekoma...link...http://beotel.net/?strana=52&sekcija=glavna&vesti=1&katv=1&jezik=1#vst298

Iako je tesko biti losiji od Telekoma, Beotel je uspio da to bude, tako da ti nemoj da navracas ljude na vece zlo.

Slusaj prijatelju ...ne kazem ja da je beotel fer igrac ili najbolji izbor,vec mislim da je klik4 za 1000 din na 18 meseci bolje nego 1500 na 24 meseca itd...i sl.kao IPTV..realno nista vise.Sto se tice beotela licno sam ljut na njih (bio sam kod njih 15 meseci)i jedva sam dobio MIK (jer u mom mesatu nema poslovnica)...Tice se onih famoznih 5 dana pre isteka ugovora ..ali da ne gnjavim sa tim, pisao sam o tome letos mnogo nije to tema..Inace samo koriscenje njihovog neta je bilo fenomenalno (za 15 meseci sam imao mozda 2-3 prekida po par minuta),sto ne bi mogao da kazem za sadasnjeg provajdera PTT(sad mi dnevno net pada 10 puta doduse po 1-2 min ali je smrt za download)..Ukratko ako bi trebao da ocenjujem provajdere cije sam usluge koristio ,onda bi to bilo ovako: Beotel,Telekom ,PTT

Jel te placaju da navracas ljude na zlo

Ajde, nemoj da te mrzi prošetaj do nekog psihijatra.

Meni ADSL kod Telekoma perfektno funkcioniše a što kod svakog korisnika nije tako to nije moj problem.

Poslednja izmena:
Ajde, nemoj da te mrzi prošetaj do nekog psihijatra.

Meni ADSL kod Telekoma perfektno funkcioniše a što kod svakog korisnika nije tako to nije moj problem.

Al smo duhoviti......inace u postu iznad sam rekao da mi je bolje radio nego ptt ali nema veze...e sad ko je za psihica ja neznam????

Da li neko ima iskustva sa Telekomom i ADSL SpeedUp servisom? Koja je razlika izmedju toga i menjanja na veci protok? Ja imam 4mb/500kb. Realno u torrentu najvise vidim recimo 450kb po sekundi. Na speed testovima ide do 3.5mb/s. Kvalitet je sjajan, za 2 godine koriscenja, jedanput nije bilo interneta (ali mislim da je to bilo kada su ganci krali kablove po kraju, pa ni fiksni nisu radili - NBG). Imam opciju da se prebacim na SBB ili Radiusvektor koji nude bolje odnose cene i brzina, ali nekako me mrzi posto sve fercera kako treba kroz Telekom, a plus mi je fiksni i internet na jednom racunu. Naravno, nije to pohvala za Telekom, posto moj ortak u Mirijevu bukvalno pizdi, jer mora da uradi reboot modema svakih sat vremena (nije modem u pitanju), ali ocigledno u nekim delovima grada su vise nego pouzdani. (Blok 22)

Poslednja izmena:
opet ty *****ava znaci cim mi istekne obaveza bezim sa telekoma.

samo da imaaam alternativu zapljuvao bih ovaj telekom za sva vremena!!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno