Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Gadjam ih magijama, ali ne slecu. Cak je u jednoj situaciji bio vojnik u blizini na mostu, gadjao ga strelama i opet je odleteo u planine... U drugoj situaciji sam mu namestio lesinu mamuta sve sa surlom, cekao tu i opet nista...

Ja imam problem - nestala mi zena odmah nakon svadbe. :D
Ozenio sam ratnicu Jordis iz Solitude-a u Marinom Hramu, ali odmah nakon uspesne ceremonije zena mi pobegla iz crkve i ne mogu vise da je nadjem. Trazio sam je po celom Riftenu, a posle i po mojim/nasim kucama, ali zenska zbrisala i nema joj ni traga ni glasa. Procitao sam da postoji nastavak questa, odredjivanje grada gde cemo ziveti, otvaranje prodavnice itd, ali dzaba ostadoh samac.Pogledajte prilog 80465

Prilozi

• ScreenShot74.jpg
    ScreenShot74.jpg
    626.7 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
ne znam za vas, ali meni je lidija otegla papke...sa gomilom moje opreme na sebi. tj mislio sam da se zaglavila negde pa je nije bilo, ali na kraju sam skontao da ni posle fasttravela je nema nigde. koji smor -.-

Ozenio sam ratnicu Jordis iz Solitude-a u Marinom Hramu, ali odmah nakon uspesne ceremonije zena mi pobegla iz crkve i ne mogu vise da je nadjem. Trazio sam je po celom Riftenu, a posle i po mojim/nasim kucama, ali zenska zbrisala i nema joj ni traga ni glasa. Procitao sam da postoji nastavak questa, odredjivanje grada gde cemo ziveti itd, ali dzaba.Pogledajte prilog 80465

Ha a ja sam mislio da taj svestenik samo mlati praznu slamu i da ne mogu da se ozenim u igri :D pa sam ga iskulirao za tu ogrlicu totalno.... pffff :)

Zmajevima su interesantni samo zivi primerci , oni nisu lesinari ; D

Par shotkica od mene..

headshot-ovani

backstab-ovani

bugg-ovani

predimenzioniranii shish-mishevi..

Poslednja izmena:
Mnogo su dobro odradili craftovanje/enchantovanje bas sam se navukao na to. Sakupio sam bas dosta lepih stvari za kovanje i madzionisanje, a evo neke trenutne opreme koju nosim. Inace i odbegla zenturaca mi je imala jako slicnu opremu, ali odnela sa sobom.:)

Prilozi

• ScreenShot76.jpg
    ScreenShot76.jpg
    372 KB · Pregleda: 98
  • ScreenShot77.jpg
    ScreenShot77.jpg
    385.5 KB · Pregleda: 86
  • ScreenShot78.jpg
    ScreenShot78.jpg
    379 KB · Pregleda: 78
  • ScreenShot79.jpg
    ScreenShot79.jpg
    400.1 KB · Pregleda: 78
  • ScreenShot80.jpg
    ScreenShot80.jpg
    376.9 KB · Pregleda: 81
Ozenio sam ratnicu Jordis iz Solitude-a u Marinom Hramu, ali odmah nakon uspesne ceremonije zena mi pobegla iz crkve i ne mogu vise da je nadjem. Trazio sam je po celom Riftenu, a posle i po mojim/nasim kucama, ali zenska zbrisala i nema joj ni traga ni glasa. Procitao sam da postoji nastavak questa, odredjivanje grada gde cemo ziveti, otvaranje prodavnice itd, ali dzaba ostadoh samac.Pogledajte prilog 80465

Ne znam zasto, ali samo sto nisam umro od smeha citajuci ovo :D.

@ Seraph

Delimo istu sudbinu, i meni je pre sat vremena Lidija bacila kasiku. Srecom, nosila je samo par knjiga, nista od opreme.

Inace, mali savet - ako nemate dobre skillove vezane za magiju nikako ne savetujem da uopste razmisljate o Mage skoli i kvestovima. Zaboravite slobodno :)

Ja sam pri kraju Mage College quest-ova a igram sa Two Handed Nord-om :)
Jedinom što koristim od magije je Restoration tj. Healing. Potrebno je samo minimalno znanje magije.

ne znam za vas, ali meni je lidija otegla papke...sa gomilom moje opreme na sebi. tj mislio sam da se zaglavila negde pa je nije bilo, ali na kraju sam skontao da ni posle fasttravela je nema nigde. koji smor -.-
meni je kuče nestalo, nema ga posle fast travel, a tamo gde sam ga kupio nemam opciju da ga ponovo kupim

To je neki svadbarski bug. ****m ti Beth., najbitniju stvar su sjebali.

Najjeftiniji i najbrzi nacin da se digne smithing do 100 je
pravljenje iron daggera, samo treba kupiti brdo iron ingota i leather stripsa (ili ga napraviti od leathera, jos jeftinije je) i skill samo raste :)

Kad smo vec kod kovanja,jel ima vise vrsta Leather armora?Ja za 20-ak sati igranja sam naisao na jedan jedini!

Jel ima negde da se kupi ovo, gde god da sam gledao po gradu, svuda rasprodali(Negde u Srbiji, mrzi me da cekam iz inostranstva da salju xD)

Mnogo su dobro odradili craftovanje/enchantovanje bas sam se navukao na to. Sakupio sam bas dosta lepih stvari za kovanje i madzionisanje, a evo neke trenutne opreme koju nosim. Inace i odbegla zenturaca mi je imala jako slicnu opremu, ali odnela sa sobom.:)

Odakle ti 141500 zlata!?

Da stvarno, oklen ti tolka lova? :D

Jel nirnroot ovaj put nema nikakvu posebnu svrhu ? I jos jedno pitanje, u misc mi stoje medju silnim objektivima i ovi da se prikljucim stormcloaksima, companjonima i ovima u winterhold koledzu, jos uvek nisam krenuo nijednu gildu pa me zanima ako bih hteo da se prikljucim legiji umesto pobunjenicima jel sad kasno za to (isao sam sa ralofom na pocetku) i kome bi trebalo da se obratim ? :)

Jel nirnroot ovaj put nema nikakvu posebnu svrhu ? I jos jedno pitanje, u misc mi stoje medju silnim objektivima i ovi da se prikljucim stormcloaksima, companjonima i ovima u winterhold koledzu, jos uvek nisam krenuo nijednu gildu pa me zanima ako bih hteo da se prikljucim legiji umesto pobunjenicima jel sad kasno za to (isao sam sa ralofom na pocetku) i kome bi trebalo da se obratim ? :)

Ja sam prešao i Mage-ovi i Companions misije. Nema veze koja si klasa. Ja sam npr. Two Handed Nord od magija koristim samo Restoration. Zaključak bi bio da bi svi guild-ovi mogli da se igraju. Mada nisam siguran kako će se ovaj moj lik snaći u Dark Brotherhood pošto sigurno ima nekih misije koje zahtevaju stealth.
To sa Stormcloacks je biranje strane. I ako izabereš jednu odmah si eliminisao drugu. Sa guild-ovima to nije slučaj.

Poslednja izmena:

Ako izaberes Legiju nema Stormcloacks misija. Mage, Thiefs i Dark Brotherhood gilde uvek mozes da igras u protivnom bi bio uskracen za sigurno 30tak dobrih kvestova :) Isto vazi i za Companion gild, to prosto ne smes da propustis :)

Poslednja izmena:
pravljenje iron daggera, samo treba kupiti brdo iron ingota i leather stripsa (ili ga napraviti od leathera, jos jeftinije je) i skill samo raste :)
Odlicna fora, blagodarim.

Odakle ti 141500 zlata!?
Malo sam si pridodao na kvarno cisto za putne troskove. :D S obzirom na to koliko kosta kuca i opremanje iste u Solitude-u, ne znam sta treba da se uradi i koliko dugo da se igra da se legalno to zaradi.

Jel nirnroot ovaj put nema nikakvu posebnu svrhu ?
Postoji alhemicarka u Riftenu koja ga trazi, mozda jos nisi naisao na nju.

Poslednja izmena:
@kull , to je smor pijatelju, kad tako krenes da igras igra totalno izgubi čar...tako sam ja staler clear sky krenuo da igram sa complete modom gde sam imao svega i svacega u izobilju i na kraju nikad nisaam presao igru - nije me zanimalo...samo pikanje bez bilo kakih "pomagala" pozdravljam a to sto ti furas ovaj ili onaj armor ili imas nabudzenu kucu to vise nije ni vazno zar ne...to se zove cheat...

Poslednja izmena:
Ja sam tek izasao iz okoline riverwooda i poceo da istrazujem okolinu whiteruna :D Idem ka onom banditskom kampu za neki objectiv dobijen u riverwoodu. Dva dana sam proveo cisteci okolinu i upoznajuci se sa skilovima i kombinacijama :)

Ja presao glavni kvest i mogu reci da mi se prica bas dopala, al' nekako mi kratko, posle morovinda ovo uopste ne lici na njih, mislim da su slobodno mogli da ubace jos 10 zadataka u glavni kvest :)

Pa prilozis na item i pise ti R Drop, ili u kovceg R Store. Inace predeli su extra odradjeni , tek ono drvo pod zemljom

Jel ima negde da se kupi ovo, gde god da sam gledao po gradu, svuda rasprodali(Negde u Srbiji, mrzi me da cekam iz inostranstva da salju xD)

Zar se sve prodalo, ja iskreno sam davno kupio orginalnu igru, ali za ovo sam smarao druga da mi preorderuje i pokupi u NS.

GameS nema, Komparator iz SD-a nema, i jos par radnji sto sam pogledao nisu imali. Imaju samo za PS3/Xbox360 verzije xD

Da ja sam upravo tako levelovao. Dodao bih jos da:

1. Inventari prodavnica se pune na dva dana, tako da ako imate para ne morate ni da se udaljavate od forge-a u Whiterun-u. Kupite, napravite, wait dva dana, pa opet.

2. Zgodno je ako istovremeno levelujete i enchanting, posto mozete da stavljate enchant na tih nekoliko stotina iron daggera koje cete napraviti.

Random screenshot:
2d7c0fc.jpg

Jedan od maceva:
makspc.jpg

Poslednja izmena:
aaaaaaaaaaaaaaa retardirani AI!!!!!

Thieves Guild, zadnji quest (valjda), kad se skupi Skeleton Key, prostorija se puni vodom, ja isplivam, zadatak je da pricam sa Karliah-om, a ona i onaj lik plivaju/rone u mestu.

ISPIZD!!!

@kull , to je smor pijatelju, kad tako krenes da igras igra totalno izgubi čar...tako sam ja staler clear sky krenuo da igram sa complete modom gde sam imao svega i svacega u izobilju i na kraju nikad nisaam presao igru - nije me zanimalo...samo pikanje bez bilo kakih "pomagala" pozdravljam a to sto ti furas ovaj ili onaj armor ili imas nabudzenu kucu to vise nije ni vazno zar ne...to se zove cheat...

Elder Scrolls igre su u poslednjim izdanjima odavno izasle iz ranga cistih RPG igara. Pogotovo Oblivion. I to zbog sjajnog TES Construction set-a.
Postujem vas RPG-ovce koji igrate Elder Scrolls serijal radi same igre, ali ja odavno tu vise volim da se lepo seckam i uzivam vizuelno u virtuelnoj prirodi. ;) (i tu i tamo prikoljem nekog)
Imam preko 36GB modova za Oblivion i stalno skidam nove, ali ne igram kao RPG, nego kao nekakav nazovi simulator fantazijskog zivota. Pomocu cobla i drugih modova meni je tamo glavno da budem gazda banke, gomile zamkova, da namestam kuce i unajmljujem placenike/placenice, drzim vinograd i pravim vino, pasnjake sa stokom gde pravim sir i ratnicke gilde koja mi sluzi kao garda. Onda lepo nakindjuren prosetam Unique Landscapes pejsazima, sa gomilom pridodate flore i faune, banditi me spopadaju, a moja garda me brani. Prosetam do modovanog Anvila i uzivam u zalasku sunca nad Sirodilom i tako te stvari. Kako najavljuju za Skyrim ce za mesec-dva izaci TES construction set a onda cemo u narednom periodu poceti da uzivamo u potpuno novim stvarima, modelima, zamkovima, questovima te novim aspektima igre generalno.
To je to najkrace napisano da ne idemo mnogo u offtopic, a u svakom slucaju Skyrim zaista ima potencijala i za nas "nastrane" koji ga dozivljavamo drugacije, vise kao umetnicko virtuelno delo. Vi tvrdokorni igraci cete igrati nekakve Overhaul modove, a mi sminkeri vizuelne, u svakom slucaju svi uzivamo. :)

Poslednja izmena:
@Tomalak , jel taj mac sto je stavljen u spoiler neka fora ili sta? :)

Ma jok, sam sam ga iskovao, a mozes da dajes svoje ime macu kada ga enchantujes. Trebalo je da ga nazovem "Mirotvorac" ali je bilo kasno. :D

Dmg je sa bonusima od drugih enchanta i one handed skilla/perkova.

Vrh Dno