Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

To me najvise kopka, ne znam da li je problem do sw-a ili samo je problematican 4s (ili po neki 4s). Jutros sam se cuo sa drugom koji je izvrsio nadogradnju 3GS-a na iOS5 i kaze mi da i njemu baterija slabija kao sad traje (mada je njemu baterija losija i bila), a ne zelim da se zalecem... ustvari cekam jos malo, uopste mi i ne treba iOS5 (ali sto da ne :) )

Imam ja 3GS i isto sam se razmisljao da li da ubacujem iOS5 ili ne. I na kraju sam ga ubacio. Samo ti mogu reci da 3GS dosta brze radi na iOS5 i da baterija uopste ne traje kratko, cak sta vise traje mi i duze nego dok sam bio na 4.3.3. Tako da svaka preporuka i da se ne razmisljas mnogo. ;) Ima da se preporodis. :)

Problem sa baterijom, moguće zbog location services...
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2011&mm=10&nav_id=553734

Meni se čini da mi baterija traje kraće nego sa iOS4. Doduše, prvo sam probao bez JB da vidim da li je moguće, pa sam odustao. Nisam imao živaca da prepravljam ceo imenik +381 format pa sam stavio zbog Caller ID Format fix i BiteSMS (definitivno nemogu bez njega). Vozio sam tako par dana bez gašenja Wifi preko dana i bez gašenja 3G preko noći ali sam jedva izvlačio do kuće. Stavio sam za vikend SBSettings pa sad gasim wifi i 3G kad mi ne trebaju, a ugasio sam i ovo pod Location services kao iz linka sa B92 pa ću videti...

Ja nisam primetio nikakavu razliku u trajanju baterije na iP4 izmedju iOS5 i iOS4. Takodje mome bratu koji ima 3GS sa starim boothrom-om sam mu uradio upgrade na iOS 5 i untethered JB, i mogu da kazem da super radi i na 3GS.
Na iPhone vredi upgrade na iOS5 najvise zbog novih notifikacija (ne koristim vise ni LockInfo, ni BiteSMS), pokretanje kamere iz lockscreena... dok na iPad i nije neka velika razlika.

P.S. Ja bih ipak preporucio da sacekate JB ako nemate stari boothrom na 3GS

Poslednja izmena:
@Falcon
Imas sad oficijalni Caller ID Format & Fix za iOS5 i odlicno radi, kao i bitesms ali on je trenutno jos u beta fazi ali kazu ljudi koji ga koriste da im super radi.

Sto se tice baterije, meni duze traje ne nesto preterano ali usage mi se povecao za nekih sat vremena skoro. :) A taj problem sa baterijom je samo kod 4s i zbog Location i zbog uvek aktiviranog 3G.

I starno se isplati i vredi preci na iOS5. ;)

Poslednja izmena:
Koristim oba već uveliko, hvala ;)

Još samo da izbace untethered JB...

Kako da sklonite notifikaciju na brzaka u iOS5 pre nego sto ona sama nestane:

[YOUTUBE]xCkg3llsxZI[/YOUTUBE]

Znaci veoma lako, swipe sa desna na levo i gotovo.
Ili jos lakse uradite blagi swipe na dole.

Poslednja izmena:
Izašao i prvi update za iOS5 - 5.0.1

Pitanje, ako uradim OTA update iz samog telefona i posle toga JB, da li gubim nešto od instaliranih aplikacija sa telefona? Da li je probao neko update na JB telefonu?

Nemoj biti prvi koji ce to probati.. pusti hakere da testoraju pa sacekaj odgovor... nemoj da ti posle bude zao.

Vidiš da obazrivo prvo pitam :)

Ima li kakvih novosti oko untethered iOS5, i da li uraditi update na iOS 5.01 ako se kasnije planira jb?

Na 5.0.1 nikako, gubis buduci untethered1!!!

Hvala, malo je falilo da kliknem na install. Jedino me brine taj fix za battery usage. Da li se to odnosi samo na 4s.

Sacekaj jos malo...

Juce sam instalirao novi iPhoneDelivery 0.5.1-7 za iOS5 i lepo radi. Sada po default delivery ide u banner notifikacije gore i kasnije uvek mozete da uredite tap na onaj znak pored poruke da vidite kada je poslata poruka i kada je stigla. Ima jos par novih opcija medju koji je i ubacivanje slike kontakta pored svake poruke ali meni se cini da to usporava ulazak u poruku i to nisam ukljucio.

Zvanican repo za novi iPhonedelivery je:
Kod:
http://iphonedelivery.advinux.com/cydia

delivery.jpg

Ima jos par novih opcija medju koji je i ubacivanje slike kontakta pored svake poruke ali meni se cini da to usporava ulazak u poruku i to nisam ukljucio.

Ovo već postoji u BiteSMS.

Jel vam puca iBooks?

Ne radi iBooks koliko ja znam sa trenutnim JB-om.

Za BiteSMS znam, ali ovo nije isto jer sada imas sliku u konverzaciji pored svake poruke.
Ja od kada sam na iOS5 ne koristim vise BiteSMS, imam ga legalno kupljen ali mi vise nije potreban.

Novi problemi sa ip4s?

1.
http://www.engadget.com/2011/11/17/some-iphone-4s-owners-reporting-ominous-no-sim-card-installed/

2.
Also --- another major issue... The SIRI default security setting allows you to bypass the phone lock. Try doing this by holding down the home key and ask SIRI to email someone, or open your bank account information .... and it will even with the phone locked

I'm sorry Apple but this product and SIRI gets an F

Nemam nameru da zapocinjem flame war. Ko ima ip4s i ima ovakve probleme sada zna da nije jedini.

Bila je i ona fora na iPad-u da ako ostavis mail klijent u pozadini i zakljucas ekran mozes sa nekom prostom kombinacijom da udjes u maill aplikaciju i zaobidjes lock potpuno. Jako losa stvar zaista.

Slucajno sam uradio update ip4 na iOS 5.0.1. Tj, uradio download, i predomislio se, ali onda nema mogucnosti da se obrise, i automatski pokrene install kada se puni telefon.

Ne znam da li je do update-a ali izgleda da baterija jako dobro drzi sada. Ranije mi je uz solidno koriscenje, sve po malo(poneki razgovor, dosta sms-a, wi-fi stalno ukljucen, push nofication, po koji youtube snimak, igrica, cesto slanje mail-a, muzika...), telefon drzao do 2 dana. Sada je vec treci dan uveliko i baterija na 45%.

Jeste 5 dana moze ako ne ga ne koristiš ali uopšte.

Sa slicnim korsicenjem mislim da duze traje nego na 5.0, mada nisam zabelezio koliko sam usage imao pre...

Za A4 uredjaje izasao je pre par dana iFaith 1.4 koji pored SHSH cuva i APticket pa je sada moguc downgrade i na iOS5 na tim uredjajima.
Uredjaj morate ubaciti u DFU mode i onda iFaith ucitava sve sto je potrebno iz samog uredjaja, znaci podatke iz iOS-a koji trenutno imate na uredjaju.
Koristi limera1n bootrom exploit koji nije kompatibilan sa A5.
http://ih8sn0w.com/

[YOUTUBE]m2FqqR8iN_k[/YOUTUBE]

Za sad je ne moguce, ne posotoji ni software-ski unlock i ne radi nijedan Gevey.

Nema na cemu. ;) Vidi ako moze da ti nabavi sim free, mislim da su tamo povoljniji nego ovde. ;)

Trenutno sam na 5.0.1, ako imam shsh od 4.3.5, hoce li se moci, nakon downgrade-a na 4.3.5, preci na 5.0? :)
Vidim da bi uskoro mogao untethered jb za 5.0.

Nazad
Vrh Dno