Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Da, a sve perkove je skoro nemoguce uzeti. Ima ih preko 250 a procitah da se u proseku uzme 100 kad dodjes do nekog max levela.

Inace sto se tice ove podele na side quests/objectives , sajd kvestovi se izlistaju u zurnalu kad se odrade a objektivi ne, postoji li neka sansa da se vide gotovi objektivi posle ili ?

SSAO na performance, pomocu nV inspectora...ako se stavi bolji kvalitet, FPS nikad ne prelazi 30 sto je lose...ovo je neki podnosljivi minimum (oko 30 fpsa unutra, oko 40+ napolju), sa 2AA, 8xAF i sve ostalo na max. Posto mi se svidja 'vako mozda iskljucim AA kad pozelim jos FPS-a:)

KSQmT.jpg

Par korisnih modova-

Detailed faces
No blocky faces
Sharpen filter (ko voli onaj zagor od grafike kao u Witcheru 2)

Mozes da guras donekle, ali ne u nedogled. Neka preporuka dokle se ide je do 4x manji shrink. Konkretno ovo i ja koristim za space sim igru, a drug koji je radio kod je iovako imao poprilicno posla oko kontrola letenja.

Nisi me razumeo. Poenta mog posta se odnosila na vezivanje odredjene jedinice mere sa jedinicom u endzinu (boldovani deo tvog posta), jer one nisu vezane za bilo koju konkretnu metriku :) Sto se tiche ostatka posta, tu si u pravu, zbog floating pointa se gubi preciznost kako se udaljavamo od koordinatnog pocetka. Postoje razlicite tehnike za prevazilazenje tog problema, kako bi imali mnogo vece svetove od tih koje si naveo. Odlican tekst na tu temu je: "Solving Accuracy Problems in Large World Coordinates", u knjizi: link

Sorry za offtopic :)

@nex999, j*bem mu misa al kod tebe dobro izleda :d

Znaju ljudi sta valja!:)
Kvestovi se mogu dobijati cak i kad citas knjigu,a knjiga ima mali milion!

@Notingham:

Razumeo sam te za jedinice, lose sam se izrazio gore jer sam po navici govorio za sistem sa usvojenim cm kao jedincama, my bad :) , sve u nekom endzinu se naravno vezuje za jedinice.
Ali opet stoji to da ne mozes da guras mnogo npr. 1 jedinica = 1m. Zamisli cisto primera radi na sta senke licile da je najmanja jedinica 1m ili jos drasticnije da se fizika, animacija i ostalo obracunavaju u tim jedinicama. Ukratno, sve bi otislo dodjavola. Samo sredjivanje koda bi tu bio najmanji problem.
Znam da postoje tehnike, zato sam i pomenuo Infinity kao primer ima i drugih, ali provereno svi rade ovako osim ako nije specificno pravljen sa time na umu.

Poslednja izmena:
Čisto informativno, zabatalite glavni quest, ima bag zbog kojeg ne može da se pređe jedna misija... (hint: Esbern)

@Geble

Slazem se. Kolika ce biti jedinica obicno zavisi od tipa igre. Nije isto da li nam svet predstavlja suncev sistem ili gradsku cetvrt :)

Da se vratimo na igru: :)

Ima li neko da krenuo Dark Brotherhood, i da li pocinje ono standardno da se ubije neko. Pitam jer me neki jurio po planini da me ubije a nasao sam mu poruku da ga je Dark Brotherhood poslao, nemam pojma da li je ovo vezano za main quest ili neki side; cisto da znam da nisam jedini.

Jos nisam pocinjao glavni kvest posle uvoda.

Poslednja izmena:
Где могу да нађем лекара? Туко сам се са неким вампирима, и не знам да ли сам захватио вампиризам или неку болештину, ал људи ми спомињу како не изгледам добро, а предвече ми изађе порука како ме обузима жеђ.

Malo me buni koji su ustvari glavni kvestovi,a koji sekundarni!Neki se kvestovi pokazu kao pojedinacni,a neki su grupisani u onom miscelianos-u,npr. treba da iskujem noz i da ga vratim N.N licu,a taj kvest stoji posebno!Malo mi je nelogicno da je to glavni kvest!

ja sam isto naisao na taj bag ne mogu mu ukradem prsten.. pogledao gomilu tutorijala itd

Ma glavni ti je sve sto je vezano za zmajeve, "Voice", istrazivanje i ucenje zasto su se zmajevi pojavili, sta je "dragonborn" itd itd...ja sam sa glavnim questom dosao do nekih "cobana" u planini koji su me naucili da kontorlisem taj "Voice"(glas) koji imas samo dragonborn...tu sam stao sad rostiljam ovo ostalo.

^
Nije ni cudo sto postoji ona knjizica sa 600 strana upustva,dok nepohvatas sta je sta,treba vremena!

Kad god izadjem iz igre, u folderu gde je instaliran Skyrim mi se obrisu Skyrimlauncher.exe i tesv.exe, pa moram da ih kopiram iz onog update-a koji ima 200 MB... U cemu je problem?

Da nemas antivirus koji ih ne mirise i brise bez odobrenja / upozorenja / obavestenja? :)

Aj mi pojasni ovo ako ti nije problem, stavi u spoiler...

kada te ona delphine, ili kako se već zove, pošalje da nađeš nekog lika koji je još jedan član bladeova (ovo je misija posle one gde moraš da upadneš na žurku i nađeš informacije o zmajevima), kada dođeš do vrata iza kojih je on, on otvori jedan prorez, možeš da pričaš sa njim, ali se njegov glas uopšte ne čuje i tekst koji izgovara u titlovima ide jako brzo, a posle toga neće da otvori vrata... pri čemu je taj lik jedan od bitnijih za glavni quest, tako da izgleda ništa od igranja dok to ne srede

Ja sam posle 5 sati igranja i dalje u Whiterun-u :) Za**** sam se pa sam uzeo kvest da spasim brata suparnickog klana u Whiterun-u i onda sam morao da prepesacim 50% mape do neke bogu iza tregera planincuge... Usput sam pronasao brdo lokacija i uradio mnogo stvari, sad sam level 8 i igram sa macem i destruction magijama. Mnogo je zanimljiva kombinacija :)

Nego:
Ako je neko igrao main quest u Whiterunu, kada te posalju pod Dragonstone i kada ga vratis, poglavar grada ti, ako se ne varam, kaze da si dobio imanje u Whiterunu a posle se dobija i ona Lidija kao pomocnik. Ako nisam pogresio, gde je to imanje i koja kuca je moja?

Generalne zamerke i dalje postoje vezane za grafiku i invertory i sve menije koji su izuzetno *****no odradjeni i uzasno mi idu na zivce.

Da li moze da se namesti mouse sensitivity ?

Da li moze da se namesti titl ?

Moze

Da nemas antivirus koji ih ne mirise i brise bez odobrenja / upozorenja / obavestenja? :)

Izgleda da je to. Kada sam iskljucio KAV i Malwarebyte's Antimalware, ne brise ih vise... iako sam ih pre toga skenirao pomocu oba programa, i nije detektovao nista?! Kako god, bitno je da sam saznao o cemu je rec :) Hvala!

Edit: Dzaba sam se poradovao :) Sad pogledah u total commander, i fale ta dva fajla :) Izgleda da ce da radi copy/paste sve u 16 :)

Poslednja izmena:
Ja sam posle 5 sati igranja i dalje u Whiterun-u :) Za**** sam se pa sam uzeo kvest da spasim brata suparnickog klana u Whiterun-u i onda sam morao da prepesacim 50% mape do neke bogu iza tregera planincuge... Usput sam pronasao brdo lokacija i uradio mnogo stvari, sad sam level 8 i igram sa macem i destruction magijama. Mnogo je zanimljiva kombinacija :)

Nego:
Ako je neko igrao main quest u Whiterunu, kada te posalju pod Dragonstone i kada ga vratis, poglavar grada ti, ako se ne varam, kaze da si dobio imanje u Whiterunu a posle se dobija i ona Lidija kao pomocnik. Ako nisam pogresio, gde je to imanje i koja kuca je moja?

Generalne zamerke i dalje postoje vezane za grafiku i invertory i sve menije koji su izuzetno *****no odradjeni i uzasno mi idu na zivce.

Za sad koristim iskljucivo Healing i Flames u kombinaciji sa sekirom / buzdovanom. :) Strele su odlicne za rokanje iz daljine.

Inventrar je katastrofa i na PC-u je morao da bude drugacije resen! Verujem da na konzolama funkcionise skoro pa savrseno.

Btw, 7-8 sam lvl i otkrio sam ove lokacije (80% na nogama)... :)

@Stormbringer_bg ;)

Prilozi

• TESV 2011-11-12 22-12-12-76.jpg
    TESV 2011-11-12 22-12-12-76.jpg
    153.7 KB · Pregleda: 175
Čisto informativno, zabatalite glavni quest, ima bag zbog kojeg ne može da se pređe jedna misija... (hint: Esbern)

Nasao sam ovo resenje,pa mozda i pomogne!
Otvoris konzolu i upises sledece: movetoqt mq202

Где могу да нађем лекара? Туко сам се са неким вампирима, и не знам да ли сам захватио вампиризам или неку болештину, ал људи ми спомињу како не изгледам добро, а предвече ми изађе порука како ме обузима жеђ.

Kad se biješ s vampirima imaš šanse da se zaraziš i ako se u roku od tri dana ne izlečiš pomoću potiona, magije ili u najbližoj crkvi, pretvaraš se u vampira. Po ovome što pišeš ti si već postao vampir i sad imaš bonuse na neke skilove, razne imunitete i par vampirskih fora ali moraš da piješ krv da bi se održao u najblažem stepenu vampirizma. Imaš tih nekoliko stepeni koji zavise od toga koliko si davno pio, u najblažem možeš da šetaš po danu i ljudi ti samo pričaju da si bledunjav a u najtežem ti sunce smanjuje health, imaš 100% fire weakness i ljudi te napadaju čim te vide.
Krv piješ ljudima dok spavaju, mislim da ima načina da se izlečiš, vidi na netu ili provaljuj sam.

Tenutno sam level 16 i mnogo sam lud, guram kontejnere do Save i nazad :d

Jedno 2h citog igranja sam proveo u "dwarven city"-u, nema ga na mapi...kao neki ceo grad ge su sve neke masine i mehanizmi, vojnici i radilice su kao neke metalne sprave, svuda su neka cudesa i zupcanici, a sce je pocelo tako sto sam usao u neku bzv pecinu...e kad sam konacno odradio tu sve sto se moglo ne kraju nemam izgleda neki item koji mi treba da odradim nesto...

Da li se pojavio onaj guide? sa tim kvestovima i cudesima?

Poslednja izmena:
Bem ti, pogledao sam sve radnje kojih sam mogao da se setim na dan kad izasao Skyrim, svuda rasprodato :d

Jel ima sanse da uskoro rese retardirani inteface preko nekog moda?
ja mislim da pricekam sa igrom, ili da se nadam da ce prokleti konzulasi prestati da igraju igre i vrate balans sili...

Nazad
Vrh Dno