Šta je novo?

PTT adsl

Stigao danas i prvi račun po ovoj akciji, sve korektno, naplatili od dana kad sam se konektovao plus pdv od 18%.
Recimo, kompletan mesečni račun za paket 4/512 trebalo bi da bude oko 1100 dinara, ako sam dobro sračunao.

:)

Kako to trebalo bi ??? Pa valjda se zna cenovnik a to je za pun mesec koriscenja za one koji su potpisali akciju sa PDV-om :

1536/256 Kbps 650 din
4096/512 Kbps 925 din
6144/1024 Kbps 1.075 din
8192/1024 Kbps 1.225 din
16384/1024 Kbps 1.400 din

I cene su sa pdv-om.Tako da ti vidi svoju racunicu,koliko si dana koristio i koliki ti je racun.

Kako to trebalo bi ??? Pa valjda se zna cenovnik a to je za pun mesec koriscenja za one koji su potpisali akciju sa PDV-om :

1536/256 Kbps 650 din
4096/512 Kbps 925 din
6144/1024 Kbps 1.075 din
8192/1024 Kbps 1.225 din
16384/1024 Kbps 1.400 din

I cene su sa pdv-om.Tako da ti vidi svoju racunicu,koliko si dana koristio i koliki ti je racun.

U pravu si ja sam se nešto prebacio jer sam gledao na njihovom sajtu tabelu za pravna lica gde su cene bez pdv-a. :)
Sve je ovako kako si napisao.

I ja sam dobio danas racun. Znaci, svi koji niste dobijali racune do kraja meseca, sad ih ocekujte po Srbiji u narednih nekoliko dana. Ako ih ne dobijete do recimo 10. novembra, mozda da pozovete njihovu tehnicku podrsku i da ih pitate gde vam je racun :)

Ja sam dobio juce prvi, sreo postara muci se da nadje gde da ubaci racun jer nije bilo broja stana vec samo br. ulaza. Pozovem tehnicku podrsku oni isprave tj. dodaju br. stana i sve cool. Racun mi tacno 1400 konektovao sam se 30.09.

Samo jos ovi iz Telekoma da mi ne posalju cestitku.

Nisam se zeznuo sto sam kupio svoj modem jer me jos uvek nisu zvali iz PTTa da podignem njihov.

Pomagajte !!!!

Znaci u toku dana imam ceste prekide u internet saobracaju.Karakteristike su sledece :

SNR Margin Down/Up(dB) 15.5/11.5
Attenuation Down/Up(dB) 26.5/14.5

CRC Down/Up 0/24511
FEC Down/Up 0/0
HEC Down/Up 0/76417

Kako da smanjim CRC i HEC greske ??

Hvala unapred !!!

Dodatak na prethodni post:

Da li mogu u podesavanju modema samostalno da promenim Data Path iz Fast u Interleaved ??? Da dobijem malo stabilniji internet.

Ja sam dobio juce prvi, sreo postara muci se da nadje gde da ubaci racun jer nije bilo broja stana vec samo br. ulaza. Pozovem tehnicku podrsku oni isprave tj. dodaju br. stana i sve cool. Racun mi tacno 1400 konektovao sam se 30.09.

Samo jos ovi iz Telekoma da mi ne posalju cestitku.

Nisam se zeznuo sto sam kupio svoj modem jer me jos uvek nisu zvali iz PTTa da podignem njihov.

Nema sta da ti salju cestitku ovi iz Telekoma, ako si im vratio opremu. A sto se tice podizanja modema, ne bi me zacudilo i da te ne pozovu, jer vide da si aktivan :) Ali, tebe SLEDUJE, pa mozes da ih po malo smaras kad ces konacno dobiti router, posto si dobio racun :) A ako pitaju kako ides na net - mozes da kazes da si pozajmio ili jednostavno da hoces da ti daju ono sto te sleduje ;)

Dodatak na prethodni post:

Da li mogu u podesavanju modema samostalno da promenim Data Path iz Fast u Interleaved ??? Da dobijem malo stabilniji internet.

U podesavanjima routera radi sta hoces :) Ako nece da se zakaci, vrati na staro i to ti je to. A kako da dobijes stabilniji net - ja bih to radio preko tehnicke podrske - zalio se, nek vide u cemu je problem i nek Telekom proveri stanje parice....

Enesu ajd sad da te vidim :) Da li znas odgovor na ovo pitanje tj. moju pretpostavku

Dok sam koristio Mozillu ima sam problema sa konekcijom,od kada koristim Google Chrome nemam prekida i sve je ok.Da li je moguce da je i to bio problem ????
A za menjanje Data Path sam se pogresno izrazio,hteo sam da pitam da li postoji opcija u modemu da prebacim i gde bi mogla otprilike ona da se nalazi.

Enesu ajd sad da te vidim :) Da li znas odgovor na ovo pitanje tj. moju pretpostavku

Dok sam koristio Mozillu ima sam problema sa konekcijom,od kada koristim Google Chrome nemam prekida i sve je ok.Da li je moguce da je i to bio problem ????
A za menjanje Data Path sam se pogresno izrazio,hteo sam da pitam da li postoji opcija u modemu da prebacim i gde bi mogla otprilike ona da se nalazi.

:D Ja kao na ispitu... :):):) Kao da polazem kolokvijume :)
Elem, ako imas problem sa jednim browserom, a nemas sa drugim, logicno je problem do kompa a ne do linije (interneta). Sta tu moze da bude problem - uobicajeno neki virusi, worms ili sl. Mozda i neka podesavanja nekog Firewall-a ili sl. Prvo sto bih ja uradio, sa proverenim antivirusnim programom bih preskenirao ceo sistem, pa ako je cist, deinstalirao bih Firefox, obrisao sve moguce foldere u kojima on cuva podesavanja, i uradio reinstalaciju. Ako se tako resi problem - super. Ako ne, a i dalje sa Chrome radi kako treba, ne valja ti antivirusni program :) Uvek moze nov sistem, ali bi mene zanimalo sta pravi takve probleme.

A sto se tice podesavanja linije, verovatno me mozes puno da podesavas... ali potrazi i verujem da ces kroz neka Advanced podesavanja uspeti da pronadjes sve sto je moguce menjati oko toga. A gde se nalazi - to je razlicito od routera do routera. Mada, ako ima i ako nesto moze da se promeni, pronaci ces, kad se prosetas kroz sve menije ;)

U pravu si.Moguce da sam Mozillu razdesio,zato sto sam hteo gledati neku listu sa domacim tv kanalima,a za to mi je trebao proxy server iz Hrvatske.Pa sam u Mozzili promenio na jedan dan pa vratio na staro.Avast koristim nasao mi je 3 virusa,reinstalirao bih ja windows ali se zbog modema plasim cekam ptt-ov.Danas je sve ok da kucnem u drvo cepa internet i pored velike kosave.

:D Vetar ne bi trebao da ima veze sa ADSL-om, osim ako do tvoje kuce ne ide telefonski kabl preko nadzemnih bandera.... Ma, bice to sve OK... ;) Javlja mi se :D

Bilo je nekih zabrinutih u vezi racuna..meni danas stigao racun za 16Mbps i kao
sto je bilo u ugovoru koji sam potpisao (50% manja cena) tako je i stiglo:

16Mbps = 1400din :wave:

Da li je neko skoro dobio modem od PTT-a ?? Javljajte ljudi ... ovaj modem sto sam kupio preko LIMUNDA je skoro pa gotov iz treceg reseta uspostavlja nekako konekciju koja traje sat vremena,pa opet zabaguje i tako sve iz pocetka.

Danas mi kaže čovjek koji radi baš na ugradnji ADSL da stižu za koji dan.

ja danas pricao sa drugom ceka od kraja septembra i jos uvek nista

Meni juce rekli da im danas stizu, a da ce sutra da me zovu da podignem modem.videcemo kolko je to tacno...

Ovih dana treba da stignu obični modemi,a wi-fi za 10-15 dana.Tako mi reče teta iz korisnočkog servisa.
Inače,čekam od 28.9.

Evo mene zvali sada da idem da podignem.Idem da uzmem,pa javljam koji modem sam dobio.
Sta ti je azurnost,ja ih juce kritikujem oni odmah ujutru zovu da mi isporuce modem :) Prate forum.

Meni ipak stigla cestitka i od Telekoma na 0,00 din. :d Svasta.

Ja sam ih upravo zvao i sutra ce mi isporuciti modem. Kaze mi fina gospodja iz ptt-a da svi koji zele mogu da cekaju jos malo wireless rutere (naravno za dz), ali meni je i TD-8817 ok.

Poslednja izmena:
meni je stigao zanimljiv pokušaj telekoma da dva dana ugovora(ugovor do 2.10) pokušaju da naplate 550 dinara, bio sam na studentskom paketu, iako sam ranije vratio opremu još oko 25 i prešao na ptt oni su poslali uplatnicu, zvao sam call centar i rekli su mi da se žalim u poslovnici jer oni kao od prvog novembra više ne mogu da šalju žalbe u ime korisnika verovatno u nadi da ljudi neće da idu da se žale,lopovska posla

Pa, rekao sam ti da ti nece obracunati.. Ti si sa njima raskrstio, i nema vise racuna od njih.... ;)

Kao sto vidis i dalje salju ali na 0 din. kad sam ga video u sanducetu uffff...

Mogao sam da prodjem i ko Laske, to je za ocekivati od njih.

Koliko računa mogu da ne platim a da mi ne isključe net?! U Telekomu je bilo 2 računa...

meni je stigao zanimljiv pokušaj telekoma da dva dana ugovora(ugovor do 2.10) pokušaju da naplate 550 dinara, bio sam na studentskom paketu, iako sam ranije vratio opremu još oko 25 i prešao na ptt oni su poslali uplatnicu, zvao sam call centar i rekli su mi da se žalim u poslovnici jer oni kao od prvog novembra više ne mogu da šalju žalbe u ime korisnika verovatno u nadi da ljudi neće da idu da se žale,lopovska posla

Izgleda da se to kod njih desava malo cesce u poslednje vreme. Ali samo odete do korisnickog centra, lepo se ispricate i predocite sve pojedinosti, i storniraju racun.... Ocigledno je APP (ako prodje, prodje)...

Kao sto vidis i dalje salju ali na 0 din. kad sam ga video u sanducetu uffff...

Mogao sam da prodjem i ko Laske, to je za ocekivati od njih.

Da budem iskren, malo mi je *****no da salju racun na 0,00 din. Ali ako im se svidja da salju prazne racune - njihov problem. Lako ces ga baciti u djubre. :)

Koliko računa mogu da ne platim a da mi ne isključe net?! U Telekomu je bilo 2 računa...
Pre ce da ti iskljuce fiksni nego net.. A kad ti iskljuce fiksni, onda ne radi ni net :) A ako si bas resio da placas fiksni a da namerno ne placas net, verujem da ce bar 2-3 meseca raditi.

Pre ce da ti iskljuce fiksni nego net.. A kad ti iskljuce fiksni, onda ne radi ni net :) A ako si bas resio da placas fiksni a da namerno ne placas net, verujem da ce bar 2-3 meseca raditi.

Mislio sam na neplećene adsl račune...Fiksni me ne brine :)

Ja sam ih upravo zvao i sutra ce mi isporuciti modem. Kaze mi fina gospodja iz ptt-a da svi koji zele mogu da cekaju jos malo wireless rutere (naravno za dz), ali meni je i TD-8817 ok.

Ja vec duze vreme imam TP-LINK TD-8817 i radi super..
1494160217.png

Vrh Dno