Šta je novo?

Rage

Uz svu kritiku koju sam imao za ovu igru, priznajem da se slažem s tobom.

Jel neko "propadao" kroz pod igre? :rupa: Ja sam uspeo da skliznem pored lifta u Subway town-u pri ulasku u bazu otpora. Izgleda fenomenalno :cigar: Vidi se cela mapa odozdo, kao da ste jedno 50m ispod zemlje, a sve je od stakla. Može da se šetka okolo i razgleda. I opet sve piči u 60Hz i GPU iskorištenost "skoči" na 60%. Na žalost nisam imao čime da uzmem screenshot.

Našao sam youtube link.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=g9-XvQwaQS4

Ja obozavam da koristim taj feature u igrama. Kada mi je Doom 3 dosadio, ukljucio sam flying cheat i razgledao mape :) Isto sam radio i u FarCry (mada mi FC nije dosadio ni nakon toga!).

Evo da dodam da svi moji problemi nestali sa qvad procesorom posto ocigledno dual core procesori nemaju dovoljno sanage za igru i kod mene je zakucavali tako da igra ferca sad ko luda na qvadu a ja kudio atija.Povlacim kudjenje atija.

Ja od prvog dana igram sa i5, a josh uvek imam problema ;)

Ovu igru mogu opisati sa dve reci: Shift+delete :d

Stigo u Wellspring (valjda se tako zove) i totalno me smorila igra..

^Ron Swanson legenda. :D Inace, mogao si jos malo da izdrzis, postaje malo bolje u wellspringu, doduse malo bolje ako si vec smoren. :D

Evo i mojih utisaka. Trenutno sam na the well questu i do sada su utisci skroz dobri. I pored svih mana sa "tamo vamo" kvestovima, "gore-dole" kvalitetom tekstura, "tu i tamo" pričom (očekujem taj zbrzani kraj da pokvari utisak) itd... igra me do sada baš drži.

Napucavanje je odlično urađeno. Vožnja je ok (samo je bezveze što ne možeš da voziš sa džojpedom, a ostalo da cepaš sa keyboard mouse kombinacijom, barem ja nisam uspeo to da namestim).

Grafika oduvava dok vozim, a unutra ima baš baš očajnih tekstura. Očekujem mali napredak s novim patchem, ali ništa spektakularno. Ali zato dizajn otkida koliko je dobar. Animacije NPC-ova su smešne, ali ragdoll fizika i animacija protivnika je nešto bolja. Voiceoveri su sjajni, što se i očekivalo. Sve u svemu, da nije bilo silnog hajpa oko grafike itd... manje ljudi bi se smorilo, jer pretpostavljam da je većina očekivala ne znam kakvu ultra mega giga grafiku sa istim takvim teksturama i ne znam već šta...

Mene je ipak najviše oduševila rage frenzy mini igra s kartama... evo sve sam lokacije obišao dva puta samo da bih pronašao sve karte, trenutno odigram nekoliko partija karata pa jendu misiju i tako u krug. Trke me nešto ne drže...

Sve u svemu, ja sam s igrom veoma zadovoljan, pogotovo s obzirom koliko je napljuvana... doduše, meni se i far cry 2 svideo uprkos svim manama, tako da su ukusi zaista različiti...

Poslednja izmena:
Realno bar mi je drago sto ako je vec igra smor, bar traje 10 sati gameplay.
Realno ovo je samo demonstracija engine-a, sve stvari su kopirane iz Fallout-a nema nista orginalno u igri osim grafike.

Realno bar mi je drago sto ako je vec igra smor, bar traje 10 sati gameplay.
Realno ovo je samo demonstracija engine-a, sve stvari su kopirane iz Fallout-a nema nista orginalno u igri osim grafike.

Ništa nije kopirano niti je pozamljeno... To što te neke stvari podsećaju ili asociraju na neku drugu igru ne znači da je neko to kopirano odatle. Igru je radio id software a ne neke novajlije! Igra je u izradi 5-6 godina unazad i od samog starta je bila zamišljena ovako! Znači pre ovog zadnjeg Fallouta i Borderlandsa i ostalih sličnih zezalica... Prema tome, dabome... Ćuti i igraj ako ti se sviđa. Ako ne, zaobiđi je... :trust:

...a kad ce DOOM 4? Mozda naprave nesto na fazon pandoruma, iznenadio sam se kako je dobar film.

Igru je radio id software a ne neke novajlije! Igra je u izradi 5-6 godina unazad i od samog starta je bila zamišljena ovako! Znači pre ovog zadnjeg Fallouta i Borderlandsa i ostalih sličnih zezalica... :

Igra kao igra je "fejlovala" bez obzira na to ko ju je radio i koliko dugo vremena! Niti je originalna, niti je grafika bog zna sta, "gameplay" nista specijalno a i smara pomalo... Da je igra izasla prije nekolike godine mozda bi prica bila drugacija, barem sto se tice tehnickih karakteristika. Ovako mozda je i predjem jednog dana, kad ne budem imao sta da igram. :D

Bio je neki rumor da je DOOM 4 suspendovan zbog ovih desavanja sa Rage-om.... mada nije ni toliko bitno, meni je bitno da sa ovakvim ID stavom pravljenja igara uopste se ne nadam DOOM-u dok se neke norme ne vrate na staro...

Igra kao igra je "fejlovala" bez obzira na to ko ju je radio i koliko dugo vremena! Niti je originalna, niti je grafika bog zna sta, "gameplay" nista specijalno a i smara pomalo... Da je igra izasla prije nekolike godine mozda bi prica bila drugacija, barem sto se tice tehnickih karakteristika. Ovako mozda je i predjem jednog dana, kad ne budem imao sta da igram. :D

Pa ja ne bih rekao da je fejlovala uopšte, jer ista nije ni pravljena namenski za PC tržište. Da jeste siguran sam da bi ova igra bila drugčije koncipirana kao i to da bi ista svakako ispratila sadašnje grafičke standarde i trendove! Većina ovde posmatra ovu igru iz tog ugla i onda se stiče takav utisak, ali generalno je Rage kao projekat bio usresređen i optimizovan za konzole, o čemu su još neki ljudi unazad nekoliko strana već pisali pa ne bih sada da se ponavljam.

Dakle, zavisi sve kako posmatraš celu stvar! ,)

Bio je neki rumor da je DOOM 4 suspendovan zbog ovih desavanja sa Rage-om.... mada nije ni toliko bitno, meni je bitno da sa ovakvim ID stavom pravljenja igara uopste se ne nadam DOOM-u dok se neke norme ne vrate na staro...

Mozda ako se ponovo ogranice na klaustrofobicne hodnike nece vise morati da prave onako muljave teksture, i konzole ce to podneti. Mislim da im je ovde mnogo otislo na deteljan svet napolju...

Po meni igraje bila ok sa svih aspekata, ali kako su zbrzali poslednji nivo,
degradiralo mi je utisak za pola..stvarno mogli su da za svo to vreme eto jos i jedan
nivo dosledno urade, ali eto vazno da carmack moze da napravi jos koju raketu :)

Mozda ako se ponovo ogranice na klaustrofobicne hodnike nece vise morati da prave onako muljave teksture, i konzole ce to podneti. Mislim da im je ovde mnogo otislo na deteljan svet napolju...

Tačno tako. Ako Doom4 bude bio koncipiran na nivou svojih predhonika, znači koridor šuter, onda je sasvim sigurno da će izgledati dosta bolje od Ragea. Za takav koncept im čak i ne treba nešto posebno koncept Megatexture jer su hodnici poput onih smeštenih u bazi na Marsu izrađeni od metalnih panela i poklopaca, koji hteli ne hteli moraju da se ponavljaju. Naravno da će oni svakako iskoristiti prednosti Megatexture jer im omogućuje da svaki hodnik odrade i teksturiraju makar malo drugačije, što je samo plus. Ali ne vezano za to cenim da bi teksture trebalo da im izgledaju konačno propisno uoštrene. Ne znam prosto šta je to sa id-om kada su teksture u pitanju. I one u Doom-u 3 su bile nešto mutnije i manje u gabaritu u odnosu na ondašnje igre, pa se sada iskreno nadam da su konačno sabrali 2 i 2 i da će nadalje malo više pažnje polagati upravo u teksturiranje što i jeste negde jedna od najbitnijih stavki kada je ovaj vizuelni deo igre u pitanju.

Poslednja izmena:
Pa i Rage moze da izgleda mnoooogo bolje od samog sebe da developer zeli da se potrudi a ne da palamudi po kojekakvim sajmovima kako je on izmislio fps i o nekim tehnikalijama za koje i klinci programeri znaju da u finalnom proizvodu odrade bolje. Pa i doom 4 da su sada radili ovim trudom, mislim da bolje od ovoga ne bi izgledalo, nego srecom ovako ce ovu rage fransizu :)D) vecina veoma brzo da zaboravi, tako da verovatno opet posle mnogo godina mogu ponovo da se busaju sa svojim forama i naravno tonu jos dalje sa finalnim proizvodom. :D Naravno, mozda im i sine nesto u glavi i rejting firme opadne pa mozda sa tim i krene trud da stvarno nesto naprave kako treba...

...ali ona ideja o brodovima/gradovima, gde zivi 50-60k ljudi, bude ih na smene, klaustrofobija, bolest, pandorum... pa da to ubace cak i u onaj modovani doom3 endzin, meni bi bas dobro leglo:)...

edit:
Ne bas bukvalno da prepisu, ali oko toga moze dosta toga da se napravi, IMO.

Poslednja izmena:
Ovaj, jesam ja nesto propustio ili kad zavrsis igru ostane jedno 50% stvari potpuno neobjasnjeno u prici? :) Ne mogu da verujem da ni jednom nisi dosao u kontakt sa glavnim negativncem i da je kraj onako jednostavan za prelazenje? (na stranu sto izgleda odlicno iako je ripoff Citadela iz HL2)

Izasao driver 11.10 za nas atijevce :D
Igra leti.. Konacno

performanse su iste kao i sa previev 3 drajverima koji su izasli 18 oktobra, nista nije novo optimizovano :)

Eh pa ja nisam koristio preview drivere, cekao sam ovo ;)

Sa oficijelnim 11.10 mi je sve plavo. :S:

EDIT: Resenje za plavetnilo, ovaj fajl ubaciti u Rage folder. :)

Poslednja izmena:
Bravo ATI majstore! I ja sam trazio da resim ovaj problem. Naleteo sam na taj fajl pa sam bio iz svog paketa drajvera probao da prebacim u igru ali nije htelo. Sa ovim tvojim radi, hvala ;)

Kod mene su pre ubacivanja ovog dll-a pucale teksture kada sam u pokretu, a posle ubacivanja ide ok, tu i tamo pomalo negde pojavi se rupica ali zanemarljivo...nisam imao plavih problema posle instalacije drivera...

Carmack: We have a bicubic-upsample+detail texture option for the next PC patch that will help alleviate the blurry textures in Rage.

Kad li će samo da se smiliju i izbace ovaj drugi patch! ,)

^
+1

Sa patchom i 11.10 catom ne vidim apsolutno nista, sve je ispucalo i 90% tekstura se ne vidi. Ima li neki fix z aovo, ili mora da padne re-install?...

Dajte ljudi vi se jos mucite sa ovim :d Predjoh igru i pade uninstall, ako ne izbace neku ekspanziju nista od ovog keca :)
uradili onaj intro od 30 min. sto ne mozes da ga prekines, smoris se dok pocne igra, a ending 2 min. na brzaka smuckan. tako da ako nema nastavka, sve je ovo jedan veliki FAIL samo zbog nacina na koji su zavrsili "scenario"

Nazad
Vrh Dno