Šta je novo?

Rage

Imam problem sa teksturama, ne ucitavaju se odmah nego kad okrenem kameru u tom pravcu onda ucita teksture gde gledam. Kako da restim to?

Obrnuh igru i moram priznati da je ostavila fin utisak na mene.
Sjajan dizajn, grafika, gameplay koji mi lezi (predjoh Borderlands skoro).
Kombinacija FPS i bazicni RPG je za mene pun pogodak. Nisam imao bagove i probleme
sa teksturama sa default podesavanjima, tek kad sam ubacio Rageconfig.cfg igra bi povremeno "pucala" tj framerate bi padao na minimum i postajala bi neigriva ali to mi se desilo 2,3 puta pa nije bilo problema.
E sad naravno mora i da ima nesto lose, kraj igre je da covek ne poveruje :mad:
Imao sam dejavu osecaj ko kad sam gledao LOTR u bioskopu i onda prekinu kad je najzanimljivije i kazu dodji za godinu dana na projekciju nastavka :S:
Ja se opremio ko blesav, pocinje kako ce se kasnije ispostaviti zadnji nivo, ocekujem
epski boss fight kad cvrc nema, ende, konec, end :crash:
Dakle ili su ih izdavaci zbrzali, ili (nadam se) spremaju nastavak jer prica tek pocinje da bude zanimljiva.
Trebalo mi je 18h da obrnem igru sa svim side misijama (ostale mi samo 3 trke),
fina kolicina igranja za danasnje standarde (mada ja kilavim, ispitujem okolinu, realno treba manje vremena da se predje).
Ocena 8/10 samo zbog (ID)iotskog kraja :smackbum:

Poslednja izmena:
I moj utisak je slican. Pravo malo osvezenje.

Jedino sto mi je jako smetalo ogranicenje putanje dok hodate. Sa bagijem se mogu preskakati mostovi, kanjoni i sl., pa mi ostaje pitanje zasto su toliko ogranicili kretanje. Skok je krajnje neupotrebljiv i ne moze se preskociti ni najmanja ogradica u Wellspring-u.

Jako mi se svidela borba u onoj stanici sa gomilom mutanata. Pravi Q3 dozivljaj sa shotgun-om :)

I da, definitivno je igra kratka :(

Nije bas toliko kratka, moglo je i duze ali nije lose ni ovo. I meni je ostavila dobar utisak, napalio sam se u poslednje vreme na te post apocalypse igre. Poceo sad Fallout da igram :p Ali slazem se da je ending bio kratak. Ocekivao sam neki duzi intro ili neki cool boss fight :d Btw, igra je odlicno optimizovana, svaka cast ID Software-u na tome, nigde mi nije seckalo sa sve na max na full hd rezoluciji i mogao sam alt i tab bez problema da radim bez ikakvog usporavanja.

jes smor
ocekivao sam od ida taj panchlajn
nazalost, ostade za drugi deo...ako ga bude bilo

a vi svi sto pljujete karmaka...covek ima neku geek harizmu i jeste genijalac
gotivac je, nije korporacijski *****...zato ga ljudi vole
i uvek je pravio dobre endzine, a njegov tim dobre igre
mali promasaj u vidu rejdza nije razlog za drvlje i kamenje
pritom, trudi se da udovolji svima, ne samo ljudima sa 500+ e masinama...i, koliko ja znam gooomila igara je zasnovana na doom3 endzinu, a te igre su bile u koraku sa vremenom do pre fazon pola godine (od duma 3!)

^ al ga odvali ... igra je kada je izasla... radila 20fps maksimum... na masinama od 1500+ e ...
a prica igre je kao u Alan Wake-u, sama prva epizoda...
"It Was a Dream, and then I woke up"
na kraju igre su mogli bar sloziti neku pricu ukoliko planiraju nastavak... ukoliko ne, mogli su je bar malo bolje zavrsiti... ovakve zavrsetke prica sam ja pisao u osnovnoj skoli, tamo do cetvrtog razreda osnovne, i dobijao trojke, uz komentar "zavrsi pricu" :d

e sad, game play i cela igra do pred sam kraj je dobra, voznje su ekstra i zanimljive ! do duse jako je retardirano sto da bi napredovao moras da pobedis u svakoj trci , a kad pokupujes sve upgrade-ove ostanes sa nula tih poena za kupovinu, hocu reci mogli su malo vise razviti taj sistem trkanja, i napraviti neki challenge, a ne tako -.- pojavis se, spavao tamo 500 godina i sad si ti baja najjaci :|

jeste da pljujem al ono , iskreno mi se svidela igra i sa zadovoljstvom sam je odigrao, ali nekako sam ocekivao nesto vise :|

Poslednja izmena:
mislio sam na ovo s rejdzom kad sam rekao da pravi za sve
za vreme duma je bio onaj tehno hajp
id vs crytek vs valve
moralo je da kida, samim tim i da zahteva

svidja mi se sto je ovaj put graficki deo usmerio ka dizajnerima i odradio, po meni, odlican posao
prica jeste izdala

Ja sam je obrisao posle one misije kad treba resiti bandite u vodovodu... mnogo je repetitivna i imao sam osecaj kao da sam je vec igrao (ili nesto jako slicno).

Ma tesko da ce biti nastavka ove igre..ID ce pre ici na nastavak Doom-a ili tako necega..

I meni se nešto čini tako. Doom 4 će biti sigurno, ali pitanje je da li će Id i dalje raditi na rage franšizi ili na potpuno novom naslovu pored dooma 4.

Vrlo dobra igra sto se mene tice. Gluplji ekstro nisam video ROFL.
Sve mi se cinilo- A sta bi sa onim generalom, sto njega nisam roknuo kao finalnog bosa ili sta vec i sto nedodase bar jos dve deonice-grada?!
Nasta ode onih 22GB!!!???

Vala, stvarno je smor kraj, baš sam se i ja smorio. Taman sam pomislio, e sad kreće akcija, kad ono međutim!

Opa ode tih 22GB na razlicite texture ... mada jako je igra linearna skoro kao neki FPS tipa CoD.

Plus i ako sam podesio da mi se vidi minimalno texture poping (pojavljivanje), nekako me hvata mucnina kad igram ovu igru... mada slabije nego na Crysis-a 2.

Odlican naslov, topla preporuka. Grafika tanka, rostiljanje do besveti(svetla tacka), dizajn nivoa(pogotovo Capital Prime) vrlo origanalan(ovaj poslednji me odusevio) i sa zvukom sam imao problema, sad dal je meni radio kako treba zvuk ili nije ili je generalno takav zvuk - ne svidja mi se. Sve u svemu, odlicno sam se zabavio :)

P.S.
***, id... ;)

Ko je ovo uspeo jednom da odigra do kraja svaka mu cast!

Ko je ovo uspeo jednom da odigra do kraja svaka mu cast!

Sto?

Ja sam prvi put igru presao na racunaru pre ovoga sto sada imam a sada kada sam video da izlazi dlc sam malo pre stavio da se igra ponovo skida i sacu je ponovo predjem ali ovaj put kako dolikuje u napucanim detaljima. Prvi put mi je bila zanimljiva ali nisam toliko uzivao jer komp koji sam imao je bio krsina pa sam non stop morao da driblam sa grafikom i podesavanjima ali ovaj put to nece biti slucaj.

Igra nije dobro radila do drajvera a ne zbog necega drugog. Znam prosto iz razloga jer mi stoji instalirana od samog pocetka. Sad cak radi i skalira sli savrseno , mada joj nije ni potreban. Tako da tu ne krivim Karmaka, ipak je govorio istinu u vezi toga. Sam launch je krenuo naopako a zatim i pljuvanje. U sustini igra nije uopste losa, but karma is a bitch:)

Pih, taman sam deinstalirao, kad ono sledeće nedelje izlazi DLC... čudno ovako odjednom, nisam čuo pre da je bio u planu

Uzgred, oni koji imaju problem sa seckanjem u wasteland-u - njima preporuka da zbog toga ne odustaju od igre, jer je (makar kod mene) to seckanje bilo SAMO u toj zoni, kasnije je sve islo kao podmazano. Ja sam pomišljao, ali sam odigrao do kraja i nisam se pokajao ;) . Pucački segment igre baš mi je legao, plus NPCevi su jedni od najboljih u poslednje vreme u svetu igara, šteta što su da kažem upotrebljeni površno...

Hajmo utisci :D

Evo i sličica, a mene zanima dal je ovaj dodatak izašao i za OSX, pošto je originalna igra ipak izašla za ovu platformu ali s izvesnim zakašnjenjem...

Prilozi

• ss_de104ea2507d9cddb91bc01c182dc75e9a48c2e4.1920x1080.jpg
    ss_de104ea2507d9cddb91bc01c182dc75e9a48c2e4.1920x1080.jpg
    385.9 KB · Pregleda: 108
  • ss_28bb1331bffa28e41c54d2c757b6d37939604b87.1920x1080.jpg
    ss_28bb1331bffa28e41c54d2c757b6d37939604b87.1920x1080.jpg
    375.9 KB · Pregleda: 105
  • ss_a666d5f64072a0a7ba274181df1978fe3df7f0f3.1920x1080.jpg
    ss_a666d5f64072a0a7ba274181df1978fe3df7f0f3.1920x1080.jpg
    354.8 KB · Pregleda: 97
  • ss_cb6bd8d519a84c6cae01d20e06ace079a69c64d8.1920x1080.jpg
    ss_cb6bd8d519a84c6cae01d20e06ace079a69c64d8.1920x1080.jpg
    539.9 KB · Pregleda: 99
  • ss_2fee687788c9fc8bce2d5122f7d65278b57ecbce.1920x1080.jpg
    ss_2fee687788c9fc8bce2d5122f7d65278b57ecbce.1920x1080.jpg
    423.1 KB · Pregleda: 98
Bas to, napucavanje je jedino i izvadilo igru.

a napucavanje je nekad bila najbitnija stvar :) ja je instaliram uzeo sam na nekom debelom popustu

Postoje li neke brojke koliko su primeraka uspeli da prodaju?

Kao što sam već rekao milion puta, da nisu igru razvonjili sa onom vožnjom gore dole i dodali mrvicu više akcije bila bi super :)

Nazad
Vrh Dno