Mare
Čuven
- Učlanjen(a)
- 01.02.2002
- Poena
- 815
Pretpostavljam da vecina korisnika zna dobro da upari grafiku i CPU. Imao sam prilike da probam sta se desi kada je CPU malo slabiji a grafika mnogo jaca od proseka. Pretpostavljam da mnogi razmisljaju slicno, nabudzim grafiku i resio sam problem kako tako.
Evo dakle poredjenja... CPU Pentium [email protected] GHz
Grafike 2600 XT 256 Mb, 4870x2 (CF na jednoj karti) 2 Gb
Testirano na igrama:
Mafia 2, BF Bad Company 2, Shift, Counter Strike Source
Utisci, prve 3 malo do nimalo poboljsanja, tamo gde je ranije isla 1440x720 noAA isl. rezolucija sada moze 1680x1050 (max AA), no tamo gde je igra ranije sekla i imala 20 ili manje FPS, sada je isto, a to je ono sto je najbitniji utisak... secka pa secka i to obicno kad je akcija.
CSS donekle vadi stvar... za divno cudo ovde je FPS jedno 2x veci (u rangu oko 150, pada do 70 sa svim nabudzenim, po pravili pada najvise kada je puno igraca na ekranu, verovatno CPU opet glavi grafiku)...
...eto toliko... ne bacajte pare na jaku grafiku i Core2Duo... znam da ovaj nije full verzija, ali iskreno, tesko da full moze sa 20 da skoci na 60 tamo gde fali snage...
Evo dakle poredjenja... CPU Pentium [email protected] GHz
Grafike 2600 XT 256 Mb, 4870x2 (CF na jednoj karti) 2 Gb
Testirano na igrama:
Mafia 2, BF Bad Company 2, Shift, Counter Strike Source
Utisci, prve 3 malo do nimalo poboljsanja, tamo gde je ranije isla 1440x720 noAA isl. rezolucija sada moze 1680x1050 (max AA), no tamo gde je igra ranije sekla i imala 20 ili manje FPS, sada je isto, a to je ono sto je najbitniji utisak... secka pa secka i to obicno kad je akcija.
CSS donekle vadi stvar... za divno cudo ovde je FPS jedno 2x veci (u rangu oko 150, pada do 70 sa svim nabudzenim, po pravili pada najvise kada je puno igraca na ekranu, verovatno CPU opet glavi grafiku)...
...eto toliko... ne bacajte pare na jaku grafiku i Core2Duo... znam da ovaj nije full verzija, ali iskreno, tesko da full moze sa 20 da skoci na 60 tamo gde fali snage...