Šta je novo?

Corsair AX1200 iskustvo

Ne ne, sad je vec stvar principa :) pare vishe nisu bitne, bitno je koliko je mene zivaca ovo koshtalo i koliko propushtenih poslova...

Pa polako daj sansu da to isteras do kraja, ne budi impulsivan. Nemoj se vracati Corsairu kao brandu, ali zavrsi to na zreo nacin.

Zreo nachin je koji :) da ja dam za kvalitet vishe para a onda da me neko *****ava mesec dana :) da su ovde vrlo rado bi im se uselio u office pa da poprichamo malo.
No shta je bilo bilo je, Chief dolazi ujutro pa da konachno upalim rachunar za koji sam dao ~800e

Koliko vidim, to sa UPS-om je velika *******cija. Em placas, em ti dodje kurir za mesec dana. ****s ti to. Ja kada sam slao Seagate hdd RMA za Holandiju, odradio RMA formu, dobio broj, lepo upakovao, sve obelezio i otisao u postu i poslao im. Jeste da sam platio carinu oko 500 din, al bolje to nego nov HDD. Poslao sam im 200gb hard, a poslali su mi nov od 500 gb posle 15 dana.

pa ovo navodno ide na njihov trosak - videcemo...

E zivo me interesuje kako ce se zavrsiti, polako pravim sneska ponovo! :D

UPS Srbija je preuzeo paket.
Znaci, ljudi iz UPS Srbija su bili neverovatno profesionalni i ljubazni. Nesvakidasnje iskustvo za Srbiju.
Obavesticu vas kako se stvari dalje odvijaju.

Eh, sad samo još da Slaninica meni pošalje svoje napajanje, i sve će biti bajno sjajno :D

Mislim da si pogresio thread ;)

Ovo je jednako offtopic u svim threadovima :p

Samo da dojavim postavljachu teme. Danas mi je stigla zamena prvog Corsair-a (onaj za koji josh uvek chekam RMA; poslao sam ga preko druga u servis u Madjarskoj). Kako sam ga povezao na struju potpuno isti zvuk kao i prvi Corsair. Proverio sve utichnice i svuda isti zvuk. Odneo kod komshije, opet isto. Odneo ga u drugo mesta, i opet isto.
Uglavnom 2 Corsaira koji zuje i jedan Chieftec koji pushta ovakav zvuk

Ja mile mi majke nisam pametan vishe shta moze da bude razlog ovim glupostima.

Meni je danas stigao Corsair AX750, nisam imao vremena ni iz kutije da ga izvadim, veceras cu da javim utiske, dal nesto zuji ili je tih kao bubica :)
Dugo sam se razmisljao koje napajanje da pazarim, i posle vise saveta pojedinih ljudi uzeo sam Corsair, kakve sam ja srece videcemo veceras.

Samo da dojavim postavljachu teme. Danas mi je stigla zamena prvog Corsair-a (onaj za koji josh uvek chekam RMA; poslao sam ga preko druga u servis u Madjarskoj). Kako sam ga povezao na struju potpuno isti zvuk kao i prvi Corsair. Proverio sve utichnice i svuda isti zvuk. Odneo kod komshije, opet isto. Odneo ga u drugo mesta, i opet isto.
Uglavnom 2 Corsaira koji zuje i jedan Chieftec koji pushta ovakav zvuk
Ja mile mi majke nisam pametan vishe shta moze da bude razlog ovim glupostima.

Zdravo,

Bukvalno ides mojim stopama. Ja isto nisam imao strpljenja da docekam RMA pa sam uradio zamenu kod prodavca. RMA je stigao posle :(
Pisi Corsairu ponovo. Budi smiren i objasni im u cemu je problem. Objasni im i za RMA koji kasni i za drugo napajanje koje zuji.

Ja sam kupio Antec HCP 1200 i za sada je skroz u redu. Kuc kuc kuc da ne cuje zlo.

i onda da mi neko pljuje LC Power! radi besprekorno "out of box" i naravno bešumno.... ;)

Evo mene opet. Ulovih komshiju koji ima UPSove i zakachih kod njega. Zujanja ima ali je to toliko sitno da se i ne primecuje. Isto kad i radi. Da onako radi bez UPSa ne bi bilo srecnijeg choveka.
Uglavnom probah ga i na gradskoj mrezi odmah posle toga kuci i zujanje je maltene isto kao i na UPSu. Generalno sada je 9 sati uveche. Grejalice po celom Zlatiboru su popaljene, svi sede kuci i potroshnja je veca. Veca potroshnja manji napon. Shto ce pak reci, EPSovci svesno (a to svi mi znamo) su podigli napone kako bi imali "rezervu" i izgleda da je to i razlog zashto trafoi pishte i zuje. No, ja sad imam dva napajanja, jedno ce otici na prodaju a pare ce otici za UPS. Eto, chini mi se da je moje puteshestvuje zavrsheno. A ustvari tek pochinje zahvaljujuci EPSu :)

@Zlatiborac: to je ubedljivo najbolje resenje - zaista!

ovde ima moj user review HCP 1200

mozda ce biti cenzurisana jedna rec ali je sami nadomestite

HCP OPIS

Poslednja izmena:
EPSovci svesno (a to svi mi znamo) su podigli napone kako bi imali "rezervu" i izgleda da je to i razlog zashto trafoi pishte i zuje.

nema šanse da zato pišti! može samo iz dva razloga: ili je cos(Fi) mreže katastrofalno loš ili ta napajanja rade na frekvenciji manjoj od 20kHz. druga stvar je, što najčešće u stvari pište ventilatori i to u startu baš jako da bi sa stabilizacijom broja obrtaja to pištanje bilo tiše i više frakvencije nego prilikom "zaletanja". btw pištanje ventilatora uopšte ne znači da je reč lošem ventilatoru, već je to normalno za DC ventilatore sa većim brojem obrtaja i većim protokom. da bi bili sigurni šta u stvari pišti, trebalo bi raskačiti ventlator na S.P.S.u i onda oslušnuti šta se događa. naravno, sa otvaranjem S.P.S.a gubi se garancija.

@mipko Hajd daj neki hint za taj link :) isprobah sve zivo shto sam znao :D

@djidji77 Nisam ja ni rekao da ventilator pishti niti sam se ikad zbog njega bunio. Da vent pishti bash bih se cimao ovoliko.

Ukapirah iz prve - ima veze sa PC-jem i sekirama ;)

HCP-1200... Mrzim te sad, znaš (ljubomora, zavist) :p

Evo da javim utiske posle par sati koriscenja Corsair ax750.
Cuje se blago pistanje u napajanju, ali to cujem jedino kada uvo prislonim na par milimetra od napajanja, tako mi se mozda malo jace culo staro napajanje.
Hard disk mi se vise cuje u mirovanju nego napajanje pod opterecenjem :D
Za sada ventilator se nije ni jednom pokrenuo.

@mirza: odlicna vest, neka te lepo sluzi :)

hint: pc_a_x_e - ukloni donje crte :) :)

@mirza: odlicna vest, neka te lepo sluzi :)

hint: pc_a_x_e - ukloni donje crte :) :)

Hvala mipko, nadam se da ces ti resiti svoj problem sa Corsair-om, i neka te lepo u dugi sluzi taj mocni Antec. :wave:

Hvala Mirza, drago mi je da ti se dopao "review" :D

Bas sam skoro narucio Corsair HX1050 i sad ne znam sta da radim, da li da otkazujem porudzbinu ili da rizikujem i ipak ga uzmem? Tacno je da nije ista serija sa kojom su mirko (AX) i zlatiborac (CX) imali problema, ali se bas iz njihovih primera vidi da je to sve izgleda isti k. - i flagship napajanje i napajanje iz nizeg ranga imaju iste probleme.

Shomy najbolje da odguglas HX1050 coil whine pa da vidis koliko ga ima.

Guglao sam pre porudzbine i video na par mesta da se i kod ovog modela javljao taj problem, ali u dosta manjoj meri nego kod AX1200. Poznatiji sajtovi su ga ok ocenili, plus sam ja bio u fazonu: "ma nece to meni da se desi". Sad vise nisam toliko siguran i 99% cu da otkazem porudzbinu. Nema potrebe da rizikujem, pogotovo nakon sto smo svi utvrdili da im support i nije bas toliko efikasan.

Guglao sam pre porudzbine i video na par mesta da se i kod ovog modela javljao taj problem, ali u dosta manjoj meri nego kod AX1200. Poznatiji sajtovi su ga ok ocenili, plus sam ja bio u fazonu: "ma nece to meni da se desi". Sad vise nisam toliko siguran i 99% cu da otkazem porudzbinu. Nema potrebe da rizikujem, pogotovo nakon sto smo svi utvrdili da im support i nije bas toliko efikasan.

+1

Imas Antec ili Enermax, ako vec narucujes iz inostranstva. Ja sam prezadovoljan Antecom.

Imam otprilike 20 A4 listova carinske dokumentacije i jedno potpuno novo napajanje ;)

Ukupni troskovi su 950 dinara. UPS je fenomenalna stvar, pozvali su i pitali gde mi odgovara da bude isporuka. Zaista svaka cast i pohvale UPS Srbija i njihovim partnerima u spediciji.

Kad dodjem kuci sledi testiranje i mirisanje i vaganje i jedan koristan user review. Inace oprema za snimanje stize tek u decembru.
Utisci o ovom primerku ce biti objavljeni kasnije posto danas imam neka posla :)

Napravicu poseban thread o postupku za slucaj RMA sa Corsairom. Posto definitivno RMA radi i nema razloga da se ne oslonite na to.

M.

Drago mi je da se dobro zavrsilo. Cekamo detaljan izvestaj o ovom novom primerku i review. A za RMA proceduru bih ti bio takodje zahvalan, za ne daj Boze... Dzaba mi mojih 7 godina garancije, ako nista ne fercera...

Nazad
Vrh Dno