Šta je novo?

Novi iPhone zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
[youtube]pp0HlX1ySGg[/youtube]

[youtube]G1EBlCWBHHs[/youtube]

[youtube]cwq9ZwVOSUc[/youtube]

Pa ne znam ja sam gledao neke uporedne testove i sgs 2 je u dosta stvari bio i brzi od njega.

Gde to? Gde su testovi, bas me zanima?

Edit: Evo postavio si ali ne mogu sada ovo da gledam, benchmark testovi drugacije govore.

Poslednja izmena:
Gde to? Gde su testovi, bas me zanima?

Edit: Evo postavio si ali ne mogu sada ovo da gledam, benchmark testovi drugacije govore.

Ja nisam ni spomenuo bench testove, spomenuo sam uporedni test (mislim da to ne znači bench test).

A kako da vidimo da je Galaxy brži od IP4s???
Ja samo vidim slike sa dva telefona u ruci, na stolu i neku raskrsnicu:)

Nemam pojma kako da vidiš tj. vidite.

Poslednja izmena:
^ Upravo to, dve razlicite rzolucije, dva razlicita os-a, ram memorija, procesor... Nikada ne gledam ove uporedne testove jer se iz njih nista ne moze zakljuciti.
Uglavnom iPhone 4s klokovan na 800MHz je skoro pa duplo brzi u svim segmentima od GS II i tu neam vise sta da se prica.

A jel bar za 2% brzi u realnom radu?

^ Upravo to, dve razlicite rzolucije, dva razlicita os-a, ram memorija, procesor... Nikada ne gledam ove uporedne testove jer se iz njih nista ne moze zakljuciti.
Uglavnom iPhone 4s klokovan na 800MHz je skoro pa duplo brzi u svim segmentima od GS II i tu neam vise sta da se prica.

OK, ja sam postavio poređenje, sada na drugima je da zaključe šta žele, dont shoot the messanger.

PS. ako mogu da primetim ja u svojim odgovorim nisam ni osporavao brzinu A5 procesora (već ste postavili testove i rezultate), samo sam rekao da je na testu SGS2 u radu podjednako dobar koliko i 4S, samo to ništa više.

U radu kada otvara phonebook... ali bas bih hteo da vidim kako bi se ponasao recimo sa nekim zahtevnim igricama? (i sada opet komentari kako su te igrice nepotrebne... :). )

Android je jako zahtevan os, iz nekog razloga web browser je i dalje jako neoptimizovan, razumem ja da prikazuje i flash sadrzaj ali jako je zahtevan, kao i sam os, i potrosnja baterije koja je velika.
Evo pogledaj ovo @telep:

Jel si uopšte pogledao poređenje browsera (sporiji CPU, zahtevniji OS, neoptimizovan browser a ono rade ......... upiši šta misliš kada odgledaš klip). Mada nije ni bitno imate klipove pa gledajte, ja sam ih pogledao i doneo zaključak za sebe, vi donesti zaključak kakav mislite da treba.

Poslednja izmena:
Nikada ne gledam ove uporedne testove jer se iz njih nista ne moze zakljuciti.
Naravno. Možda može da se zaključi koliko je nešto stvarno dobro prilikom upotrebe, ali realno koga je briga šta je u stvarnosti, dajte grafikone!
I svako ko nije video tih 80% razlike na snimcima je slep. Tačka. Ende. Nema diskusije. :)

Gde si ti video da je on duplo brži...ja ovde vidim u skoro svim testovima ili jednakost ili Galaxy da je brži...pogotovo u browser testu. A i dalje se vidi zatvorenost iOS-a, što ga čini inferiornim u odnosu na sve ostale OSove...

U radu kada otvara phonebook... ali bas bih hteo da vidim kako bi se ponasao recimo sa nekim zahtevnim igricama? (i sada opet komentari kako su te igrice nepotrebne... :). )

I ja bih voleo da vidim uporedni fps u Block Breaker 3 Unlimited-u... :)

Poslednja izmena:

Sve ja to postujem, ali da li ces uzimati telefon zbog igrica? Mislim ono ako hoces vec da se igras ( ne mislim na tebe ) kupis komp, laptop, PS3, pa se igraj do mile volje... :)

@telep: hvala za linkove. Meni oba deluju dovoljno brzo za realni rad. Ne primecujem da bi mi nesto falilo sa bilo kojim od ova dva.

ali nisam ni bio svestan koliko je ip4 manji od sgs2, do sada. Meni licno je to veliki minus. i velicina ip-a mi je nekada problem. Ali razumem da svako ima svoje preferencije. Drago mi je da je 4s izasao u istoj velicini kao 4. tako da i ako povecaju ip5, postojace telefon koji dovoljno dobar, a opet ne prevelik da se stavi u dzep.

Poz

Gde si ti video da je on duplo brži...ja ovde vidim u skoro svim testovima ili jednakost ili Galaxy da je brži...pogotovo u browser testu. A i dalje se vidi zatvorenost iOS-a, što ga čini inferiornim u odnosu na sve ostale OSove...

Flash, flash, flash sadrzaj... Pa sta bi tek bilo kada bi se iskljucio flash... :)

Na onim testovima gore flash je isključen, kada je uključen bude sporiji od 4S-a sekundu dve.

Lepo se vidi da je Galaxy brzi ili u nekim testovima iste brzine... 2 bambija za samsung i ustedjenih 400eura :D

Jeste da je vreme novac, ali sekundu duze sto ces sacekati da se ucita neka stranica, nece biti smak sveta...

Zapravo je veoma osetno.
Ali na sgs flash moze da se iskljuci, a na iphone-u ne moze da se ukljuci :d

Ovi testovi koje je ostavio Telep su jedino pravo merilo. 99% stvari koje se koriste na telefonu su obuhvacene ovim testovima. Ja kad sam vagao sta posle 3gs-a, ip4 je bio logican izbor. Kad sam gledao benchmark tabele, ispadalo je da ip4 jede 3gs za dorucak. E onda naleteh na ovakve uporedne testove u realnom radu, i tu se malo ohladih. Takodje, kad sam konacno sam istestirao oba fona, zakljucih da je po pitanju realnih performansi iphone4 nasminkani 3gs. Nista epohalno sto se tice brzine.

Takodje, jel zna neko dal ce ikada poceti domace aplikacije za ios, i uopste legalna pojava iphona na nasem trzistu? Meni je recimo jedna ovakva aplikacija 15x korisnija od Shiri na engleskom. Imah predrasudu da su domace aplikacije za Android budalastine. Medjutim... Domace aplikacije daju novu dimenziju fonu. Eto ta gore pomenuta aplikacija od 100kb optimizovana za nase operatere daje funkciju da u 21 veku, ne moras da klikces na broj u poruci o propustenom pozivu da bi video ko te zvao dok si bio nedostupan. A gde su viputnik, posmatrac, klopaj, svet informacija, itd. Sta to koci nase programere na ios-u?

iPhone je dodao S na 3g pa je naravno Samsung napravio Galaxy S seriju, pa HTC dodaje pa sada i SE.
A ova prica da iPhone "kopira" to S je tragikomicna kada su oni to i pokrenuli sa 3GS pre vise od 2 godine.

au o cemu vi pricate... da li je neki telefon brzi za milisekund... strasno...

kovace, zaboravih da ti odgovorim za igrice... naravno da pada prodaja mobilnih konzola kad to imas na telefonu, to je logicno... ali jos uvek ne postoje igrice koje mogu da iskoriste pun potencijal cak i prethodne generacije procesora i grafickih chipova... a da ne pricam o tome sto je to na tako malom ekranu besmisleno...

videcemo kad izadje novi Infinity Blade 01. decembra sta ce biti ali je sada grafika na gl igricama i bolja od ib I... nema tu puno prostora za napredak na tako malom ekranu...

a da spajas na komp i igras sa telefona je besmisleno tek :d

A Iphone je izmislio to S jel? Aj ne lupajte.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno