Šta je novo?

Heroes Of Might & Magic VI

Ja trenutno "kupujem". Verovatno cu instalirati sutra. Jedva cekam da probam sanctuary. Deluju najzanimljivije.

Prvo sto mi se svidelo je uvodni film,bas je onako graficki i animacijski lepo odradjen!Nisam nesto puno igrao,mozda nekih sat vremena i to mi ne daje za pravo da previse sudim o igri!Za to kratko vreme mi deluje bas obecavajuce!Na grafickom,zvucnom i animacijskom polju je za koplje ispred King's Bounty-ja,sto je i normalno,posto je razlika 3 godine izmedju ova dva naslova!Na masini iz potpisa sa svim detaljima odvrnutim do panja fps je zakucan na 60 i mnogo mi deluje tecnije sa ukljucenim vsync-om!Neka bude kao i KB ja prezadovoljan!

Jel ima jos nekome da ne radi slobodna rotacija mape kao u 5ici (desni klik i vozi...)??
Za sada jednino radi Ctrl+strelice!?! :crash:

Izasao i 1.1 Patch 517mb
Ne mora da se leci

Poslednja izmena:
Nazalost ni update 1.1 ne daje mogucnost rotacije mape misem. Mozda nece ni biti
ove mogucnosti, jer je igra (za sada, posto sam tek presao prvi deo kampanje) uradjena da iz default perspektive je moguce videti prakticno sve artefakte, vojske..
Nesto kao HeroesIII samo u 3d, sto u neku ruku ako se naviknem moze biti ok.

Inace igra je upgrade Heroesa 5, mape i efekti jesu na visem nivou, ali sami junaci i
ostala cuda imaju isti ili jedva nesto veci broj poligona, senke niske rezolucije,
muzika je veoma slicna prethodniku i tako to.
Igra ima bagova: kursor treperi, nije moguce iskljuciti grid(sto barem meni kvari
ugodjaj u bitkama).

Igra (za sada) deluje kao ekspanzija za 5icu, misije su ok, zahtevnost nesto jaca.
Sve u svemu nije mnogo, ali nije ni lose ako ste Heroes fan ;)

^ Rotacije misem nece ni biti, to je vec odavno objavljeno i realno nam u zivotu ne treba. :) U petici je to znacilo katastrofican pad FPS-a i potpuna zbunjenost novim izgledom mape. Ovako je jasno, pregledno i stabilno.

Sto se tice same sestice, odusevljen sam povecanim izborom taktika u kombatu, zahvaljujuci izuzetno bogatom talent tree-ju, gde za svakog lika, bilo da je might, ili magic, postoji vise razlicitih pristupa i mehanika, ne bi li se napravio heroj po volji. :) Odluke u toku kampanje kao i odnos prema random NPC-jevima odlucuju vas blood/tears reputation, sto otvara jos mogucnosti za unapredjivanje talenata. Ovo je mnogo bolje odradjeno nego u petici.

Creature i character dizajn je daleko ozbiljniji, mracniji i detaljniji od onog cartoony pristupa iz petice, ali je enviroment dizajn (sume, pecine, reke...) veoma slican. Muzika je prakticno ista, pogotovo u Haven podrucjima... Ne znam sta je ovo trebalo Rob Kingu i Paul Romeru, koji su do sada briljirali u svim prethodnim nastavcima.

Postojanje samo 3 resursa steti ozbiljnijoj ekonomiji, koja je i te kako umela da pomrsi racune igracima u rainjim delovima i onemoguci kupovinu top tier bica. Ovako se cini prelako, bar za sada... Sa druge strane, ukoliko je suparnicki igrac pre vas osvojio odredjenu teritoriju, zajedno sa zamkom, svi okolni resursi idu njemu, sto znaci da se prvo mora osvojiti utvrdjenje ne bi li se uopste doslo do resursa, sto ume da zakomplikuje stvar...

Ono sto najvise bode oci je nepostojanje town screena, tako da se zamak svodi na bedno odradjenu animacijicu koja je uzasna i cini provodjenje vremena u zamku bolnim. Kad se samo setim vrhunski odrdjenih utvrdjenja iz trojke, pitam se jel' im je toliko bilo tesko da urade 5 2D crteza??!!... :mad: Doduse, obecali su da ce town screenove dodati u nekom od narednih patcheva.

Kad se samo setim vrhunski odrdjenih utvrdjenja iz trojke, pitam se jel' im je toliko bilo tesko da urade 5 2D crteza??!!... :mad: Doduse, obecali su da ce town screenove dodati u nekom od narednih patcheva.

mmmmm Rampart iz trojke, prosto mi je došlo da se preselim negde na sever evrope.

Sta je sa megaupload-om? Hocu da skinem poslednji deo ali nikako da otvori stranicu.
Inace kako izgleda nova frakcija, Sanctuary? Ako je neko igrao.

Ja sam je probao inace izlecena skidrow verzija cekam da skidrow izbaci 1.1 izlecenu verziju ipak ima malo vise stucanja nego ocekivano sama igra daje draz nekadasnjeg heroes3 gamaplaya inace borbe su po meni dobro odradjene :Dx

Posto je skidrow lek on hoce da povuce officijalni update da ga pustim da update odradi? da li ce mi posle raditi skidrow crack sa updatom 1.1? aj pa da malo experimentisem :Dx

Imas odgovor par poruka iznad #126

Jos nisam uspeo do kraja da analiziram sve frakcije, ali mi se necropolis cini kao imba.
Iz prvog pokusaja igranja sa njima sam krenuo da sklanjam mobove sa table kao metlom.
Sa mass life drainom i jos par trickova iz rukava nisam uspeo da izgubim jednog jedinog creature
sve dok nisam naisao na "comp-a".
Kakvi su vasi utisci?
Meni se generalno sanctuary ne svidja, ili nisam uspeo da nadjem neki korisni "combo".

igra radi sa prostim -offline parametrom, ne treba nikakav skidrow i ostali (meni recimo sa njima igra ne radi na win7 64)

Neinstaliraj na default lokaciju pa ce ti raditi.
Nego sto kazete za frakcije, nije valjda da tako igra ide, dve mape sa Duke Slava i to je to???

^ Rotacije misem nece ni biti, to je vec odavno objavljeno i realno nam u zivotu ne treba. :) U petici je to znacilo katastrofican pad FPS-a i potpuna zbunjenost novim izgledom mape. Ovako je jasno, pregledno i stabilno.

Vec rekao da je igra uradjena da iz default perspektive se moze igrati..
Rotacija, pa meni realno treba, da vidim lepo dizajnirane mape i kojeg god ugla ocu.
Ono sto je najgluplje sto igra ima tu mogucnost, negu su napravili ekskluzivu za tastature :d

A Onaj 'animirani gif' izgled dvorca :lupko:

Posle prvih sat vremena utisci su vrlo pozitivni - skill sistem mi deluje obecavajuce, ima dosta talenata, kad dobijes level nema 'uvaljivanja' skilova nego dobijes ability poen koji potrosis na zeljeni skill, cak i ne moras odmah da ga postavis.
Nedstaci su nepostojanje town-screen-a i samo 3 resursa...za sada, potrebno je vise vremena da se vidi sta jos nedostaje a sta je unapredjeno.

Za sad jedino sto mi smeta je town screen kao i mnogima. Sta im bi da tako nesto naprave?
Ovako grafika i gameplay su odlicni. Borba isto.

Ja sam je probao inace izlecena skidrow verzija cekam da skidrow izbaci 1.1 izlecenu verziju ipak ima malo vise stucanja nego ocekivano sama igra daje draz nekadasnjeg heroes3 gamaplaya inace borbe su po meni dobro odradjene :Dx

Izasao je.

Dobro se setio Ubi da i u single playeru ogranici neke mogucnosti!Neke iteme je nemoguce imati ako nisi online,sto u samom startu gubi neku draz!:D

Pa, da li je bolja od poslednje ekspanzije petice (koja je po meni najkompletniji Heroes naslov)? I kako je izbacivanje dodatnih resursa i dvoraca uticalo na igru? Mogućnost da se vidi pregled dvorca je nekako trejdmark serijala, ne verujem da su to tek tako odbacili...

Pa petica sa poslednjom expanzijom mozda i jeste naj igra heroja. Cak malcice bolja i od trojke sa WoG-om.

Meni je drago sto su zamenili sistem ATT-a and DEF-a. Onaj sistem koji je koriscen u trojci mi je bio totalna glupost. Ne secam se formule koja se primenjivala znam da se racunala razlika izmedju napadacevog att i braniocevog def pa se ta razlika uzimala kao porcenat koji se dodava/oduzimao od napadacevog dmg u zavisnosti da li je att veci ili manji od def-a. Uglavnom ono sto me je nerviralo kod tog sistema je to sto je davao nenormalnu prednost herojima 20+ lvl sto mi je bilo totalno bezveze. Heroji iznad 20 lvl imali su po 15 i vise attack i defense koji bi se dodavao armiji pa bi onda tier 1 bica imala attack kao tier 5/6 bica (na defoultu naravno)... Ne znam meni je to ubijalo ugodjaj igranja i da govorim o vanila H3 ne WoG, to nisam ispobao.

Pustio sam igru da se update i onda nistaaaaa ne zelim da koristim proper 1.1+crack + clean install skidrow mislim strasno nadam se da skidrow nije zaboravio da napravi lekic za 1.1 verziju verujem da je ispeglana inace igrica je vise nego gotivna

1.1 se pojavio sa dobrim ckrackom i radi sve kako valja sada ... malo sam isprobao H6 sinoc i dobro izgleda za sada ali ima nisam imao dovoljno vremena da udjem u detalje ... koliko vidim ovde - misljenja su podeljena. Nadam se da je "prica" interesantna kao i u prethodnim delovima i da ce kampanja biti dovoljno duga :D

Za 1.1 update nemoras nista da radis samo pusti igru da se sama updatuje preko autopatch sistema i pokreces igru preko starog skidrow /offline .exe i to je to.

Zavrsio prvu misiju i utisci osrednji...prica je malo naivno uradjena, ali ne naivno u stilu KB, vec naivno u smislu prezentacije same price. Muzika je iz starijih heroja, a i grafika je dobra. Ako skip-ujem cutscene, igra je dosta dobra. Videcemo dalje, ali tesko da ce mi se ovo vise svideti nego KB iako sam veliki ljubitelj heroja

Odigrao sam i ja prvu i pola druge misije i KB mi je mnogo bolja igra...

Vrh Dno