Šta je novo?

Corsair AX1200 iskustvo

Poslednja izmena:
Tim gore..Onda ono sto sam rekao - Nije zlato sve sto sja tek ima smisla :(

Na drugom forumu mi je od strane Corsair zaposlenika nagovesteno da sam mozda kupio refurbished robu. Malo verovatno, posto su oba napajanja bila fabricki upakovana sa neostecenim Corsair nalepnicama. Ukoliko i jeste refurbished roba onda su im dostupni ser# oba napajanja pa mogu to da utvrde.
Takodje je iznet jedan vrlo zanimljiv podatak da Corsair ima preko 1500 kupovina iz Srbije mesecno preko US shopa. Ono sto me cudi je da na listi zemalja za shipment i billing nema Srbije. Kako je onda moguce da imaju 1500 kupovina ? Mozda je greska u komunikaciji, sasvim je moguce da ja nisam dobro protumacio tu informaciju. Ili nisam vican da uradim kupovinu kako treba. Nesto me kopka da li bi genuine AX1200 bought in USA bilo shipovano iz Holandije i da li bi bilo faulty.
Izneta je podatak da Corsair ima manje od 1% RMA. Tu mi fali dosta podataka da se izracuna kolika verovatnoca da u Srbiju stignu 3 faulty proizvoda top klase. No, na osnovu podatka o ukupnom RMA manjem od 1%, cenim da bi verovatnoca bila jako mala. Odatle proistice jedini logicni zakljucak - ja sam nevidjen baxuz, no tim bolje sto ne umem da uradim kupovinu na Corsair shopu.
Sve u svemu kako vreme odmice, shvatam da sam previse dramaticno pristupio i previse licno pristupio svemu tome i da zapravo sam snosim krivicu za ovu mucnu situaciju a ne Corsair. No to ne znaci da bi i da cu, ikome preporuciti da kupi AX1200.

Zar ne mislis da je obmanjivanje kupca svesno uvaljivanje refurbish robe kao novo?
Drugo kao sto si i sam rekao postoji serijski broj po kome se proizvod vodi i to moze da se proveri.
Opet,nisi neko ko je tek od skoro u ovim vodama da ne umes da prepoznas sta je novo a sta refurbish.
I da pristupis totalno stalozeno celokupnoj problematici ipak tu nesto smrdi.
Mnogo rupa a odgovora nigde.
Mozda si i maler ali ima opet i ono ALI.

flextronic je u ax1200.

i ja sam se kunuo u corsa, ali kad sam chuo tu simfoniju koja dolazi iz dotichnog :D shlogirao sam se, a u pitanju je najjachi i najbolji model koji su ikada izbacili. bolje da su mu i digli cenu za 20-30e, i da su turili bolji vent i malo vishe laka na zavojnicama.
a ne da se ovako bbrukaju i sramote i nanose sebi ogromnu shtetu.

Cors moze, ali samo ako je Seasonic unutra. :D

Info: Corsair ce mi poslati RMA # pa ce napajanje biti zamenjeno. Dobro je da ga nisam otvarao. Eto, kao sto rekoh, previse sam emotivno i predramaticno primio sve ovo sa ovim napajanjem. Krivica za celu situaciju je najvise na meni. Videcemo kako ce se razresiti RMA, svakako cu vas obavestiti o ishodu.

Ja sam i dalje u fazonu proverenih OEMova (Seasonic :) ), a Flextronics je izgleda nov u ovoj najvisoj klasi.

Flextronics je zasebna firma, i oni su specijalisti za embedded i mission-critical napajanja, prave i neka medicinska (tj. za medicinske uređaje), kao i neka ultra-durable napajanja... Generalno, njihov renome i mozgovi koji su im na raspolaganju su impozantni, to je jedan od ozbiljnijih igrača. PC tržište im je u principu strano, ali očigledno se sasvim lepo snalaze ;)

Nemirne zavojnice se rešavaju zalivanjem lepkom, problem je kad zuji transformator... To se malo teže sanira. Možda nervira, ali performanse i efikasnost AX1200 su za apsolutni svaki respekt, da ne pominjemo koliko je elegantna topologija tog napajanja...
Jedino koje mi se otprilike isto toliko dopada je SG-1200, koje je nešto pre pojave na tržištu preimenovano u HCP-1200. Naravno, u pitanju je Antec, built by Delta.

Ostaje da se vidi kakvi će biti Seasonic Platinum modeli :)

Sve je to lepo, mozda kod te medicinske opreme zujanje nije bitno :p ali na PC trzistu jeste. I bas je bedak kad je nesto bas do jaja dobro ali tako neka sporedna stvar zna da upropasti "dojam". Kao recimo pre nekoliko godina Enermax sa Infiniti napajanjem, sjajne performanse ali problemi sa pouzdanoscu.

Dear Customer,

We apologize for the inconvenience this might have caused you. We have arranged a UPS pick up for your return. Your RMA number is XXXXXX. UPS makes 3 attempts to contact you for the pick up. Please allow 3-4 business days for the collection of the material. Please have your package ready. Once we receive your unit in we will then process your replacement promptly.

Thank you!

Regards,
RMA Support

Svaka cast Corsairu - ovo je Customer za primer !
Obavestavacu vas dalje kako se stvari razvijaju. Nakon ovakvog poteza Corsaira zaista verujem da sam imao nevidjenu nesrecu da dobijem 2 losa primerka za redom.

hahaaa sto obrisa neko onaj post :) :) od P307 ? :) :) fenomenalan je :)

Ono sto tvrde da imaju manje od 1% rma, nemoj da im verujes, nece sigurno za sebe da kazu losu brojku. Jesu li to rekli da ce UPS pokupiti od tebe napajanje? To je bas prakticno. Ja kada sam radio RMA hdd za holandiju, morao sam sam da saljem.

Ono sto tvrde da imaju manje od 1% rma, nemoj da im verujes, nece sigurno za sebe da kazu losu brojku. Jesu li to rekli da ce UPS pokupiti od tebe napajanje? To je bas prakticno. Ja kada sam radio RMA hdd za holandiju, morao sam sam da saljem.

Da, UPS dolazi do mene po napajanje.

Brate drago mi je da si resio situaciju.Veruj mi da znam kako ti je bilo na pocetku.
Hvala Bogu da je jednom reseno sve po protokolu bec cimanja.
Takodje pohvala za Corsair.

Drago mi je sto si uspeo nekako da resis ovaj problem, ipak je to firma koja koliko toliko vodi racuna o svojim korisnicima.
Jeste da je mana to sto su kasnili sa odgovorom ali mislim da je to zbog toga sto je Srbija malo trziste pa samim tim kao i drugi nemaju bas veliko interesovanje za nas.

hahaaa sto obrisa neko onaj post :) :) od P307 ? :) :) fenomenalan je :)

ma kad sam ga napisao i okacio onako "impulsivno", pa sam razmislio koji minut i ko velim da se ne naljutis, ne znamo se, pa sam ga i obrisao ...
tebi je i bio namenjen, da te "pripremim" na jos zahebancije ...
u svakom slucaju JOS PUNO srece zelim u resavanju ovog cvileceg problema ...

Reci mi samo ko placa UPS/kurira? Corsair finansira ceo proces "od tebe do Holandjije i nazad sa novim PSU-om (nadamo se)" ili ti finansiras sve ili se dele troskovo? Javi nam obavezno kako je proslo sve sa napajanjem, ima nas jos sa Corsair-ovim stvarcicama i planiramo i dalje da ih pazarimo, ja bas merkam i skupljam neku kintu za jos jedno njihovo pa bih voleo da znam sta me ceka u "losim danima"... Sa strepnjom sam pratio temu, ali sad mi je vec laknulo. :)

Poslednja izmena:
Evo da se javim javim i ja kao "ponosni"vlasnik Corsair CX600 napajanja sveukupno 2 dana. I ne da zuji nego kida ushi i mozak. A uzeo sam ga samo zbog "imena" i od trena kako sam ga zakachio u struju i pritisnuo on/off dugme na njemu prati me simfonija zujanja u nekom duru. Stim da sam ja malo veci emotivac od tebe pa chim nadjem neku zamenu ovo g*** ima da otreskam o zemlju i da se pop***am po njemu a video opis te radnje cu da zakachim na YouTube i poshaljem Corsair-u pa neka se naslade svi zajedno (eto, vish da sam emotivan) :)

Zlatiborac otvori thread o CX600 molim te. Iz dva razloga

1. da ljudi koji nameravaju da ga kupe imaju jasan thread i vidljiv sto je jos bitnije
2. da bi ovaj thread imao dalje svoj tok o AX1200 a da ljudi sa CX600 napajanjima idu u tvoj thread

Inace, jako mi je zao sto si imao takvu nesrecu da naletis na los Corsair. Probaj RMA proces. Polako i uctivo. I imaces sanse da dobijes zamenu.

M.

Koliko sam ga citao u nejovoj temi, napajanje je novo i pod garancijom, tako da nece biti problema oko zamene, mada za prodavce ono je ipsravno, pitanje je kako ce ih naterati da mu zamene.
Ja sam mu predlozio ovu temu da procita iz dva razloga, prvi je vidi sta mu je raditi, a drugi razlog je taj sto je sve vise neispravnih Corsair napajanja a ja zeleo da kupim ax750.

Moji zivci koshtaju vishe nego tih 70-80e koliko je koshtalo napajanje. Ja dva dana pogubljeno delujem, ne mogu da se nateram da radim jer se uvek pitam "zashto mene uvek neki baksuz mora da potera". Necu otvarati novu temu jer je shto se mene tiche ta pricha zavrshena. A da li cemo je gledati na YouTube ili na nekom drugom sajtu manje vishe je nebitno. Potrudicu se samo da shto vishe ljudi sazna i da budu na oprezu :)

Pitam se koliko ljudi ima u svojim računarima Corsair proizvode, a kojima ama baš ništa ne fali... Kapiram da je taj broj ugrubo 100 puta veći od broja ljudi koji se krajnje prominentno žale po forumima...

i kakve to veze ima sada ? Da si citao ovaj post pazljivo primetio bi da Corsair tvrdi da je RMA manji od 1% ! Drugo zapitaj se koliko ljudi ima proizvode BILO kog proizvodjaca koji odstupaju od reklamiranih karakteristika i koliko njih cuti. Ako nesto platis 250-300e i pri tom se namucis da dodjes do toga, to mora da radi kako treba i kako je reklamirano.
Objasni mi rec prominento - molim te.

prominentan (lat. prominens)
istaknut, odličan, znatan, vodeći.

Izvini Izzi ali zamolio sam McSteela da mi objasni upotrebu te zvucne reci, posto mi je jako zanimljiv tako pompezan kontekst.

Izvinjavam se MekČeličnom...prominentno se povlačim iz diskusije...

Moj Cors je beshuman :)

I moj je sada beshuman, stoji u kutiji - tih je ko buba :)

Vrh Dno