Šta je novo?

Rage

Meni je ovaj fix sredio problem sa ucitavanjem textura:
Fix for the texture problems.

1.Create a Rage shortcut with the following launch parameters:
+cvaradd g_fov 12 +com_allowconsole 1 +com_skipIntroVideo 1 +image_anisotropy 16 +image_usecompression 0 +g_showplayershadow 1 +m_smooth 0

2.Create a file called rageconfig.cfg in Rage/base/ and put the following commands in there:
seta image_usecompression "0"
seta image_anisotropy "16"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"
seta vt_maxppf "24"
seta vt_maxlockedpages "256"
seta vt_minlod "-2"
seta vt_lodBias "-2"
seta vt_maxaniso "2"
seta vt_qualityhdplossless "1"
seta vt_qualityhdppower "0"
seta vt_qualityhdpspecular "0"
seta vt_qualityhdpnormal "0"
seta vt_qualityhdpdiffuse "0"
seta vt_qualitydctpower "100"
seta vt_qualitydctspecular "100"
seta vt_qualitydctnormal "100"
seta vt_qualitydctchroma "100"
seta vt_qualitydctluma "100"
seta vt_restart

3. Go to C:\Users\UserName\AppData\Local\ and create a folder called "id software" (without "). Then create a folder called "rage" (without ") inside that folder.

4. Run game and play.

Meni se sviđa, klasičan old school fps. Dizajn je poprilično dobar, a engine ima budućnost, samo će mu biti potrebno pridodati neke "sitnice".

Word.

Akcija postaje prilicno zanimljivija u drugoj polovini igre, kada dobijete pristup tjuretima i onim robo-paucima. Authority i njihova tehnologija opasno podsecaju na Combine iz HL2.

Gde se nalazi config,koja putanja :)

E moj Rage je u potpunosti puko. Kad kliknem quick save igra pukne, kad udarim Esc, igra pukne... No more fun till the patch...

Ja ne umem da uradim uputstvo od old doga pa me ebi.Kao prvo kad udjem u U C:\Users\"vasekorisnickoime nemam folder AppData\Local ne kapiram gde je taj folder ili treba da se napravi pa zbog toga ne mogu dalje?

Nikola1 ovde metnes taj .cfg C:\Program Files (x86)\Bethesda Softworks\Rage\base

znaci napravis file da se ovako zove rageconfig.cfg i stavis sledece komande

seta image_usecompression "0"
seta image_anisotropy "16"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"
seta vt_maxppf "24"
seta vt_maxlockedpages "256"
seta vt_minlod "-2"
seta vt_lodBias "-2"
seta vt_maxaniso "2"
seta vt_qualityhdplossless "1"
seta vt_qualityhdppower "0"
seta vt_qualityhdpspecular "0"
seta vt_qualityhdpnormal "0"
seta vt_qualityhdpdiffuse "0"
seta vt_qualitydctpower "100"
seta vt_qualitydctspecular "100"
seta vt_qualitydctnormal "100"
seta vt_qualitydctchroma "100"
seta vt_qualitydctluma "100"
seta vt_restart

i to sve metnes gde sam ti napisao gore

PS jel to imas mini val na avataru :d

Poslednja izmena:
Ha ha napokon da je netko vido moj minival;deca u smokiju oki boki dobila periku i odmah je naturili meni na glavu,a zena kad je videla odmah slikala,da stvar bude jos gora ja ovako blesav stavio avatar ovde.
Jel fajl rageconfig.cfg da otvorim novu fasciklu ili tekstualni dokument?

Kao sto sam napisao, igra mi ide lepo, 50ak FPS. Sad kad sam igrao malo duze od 2 min primetio sam da se igra zamrzava povremeno. Zvuk i muzika idu u pozadini i posle 4-5 sekundi igra nastavi da radi kao da nista nije bilo, sa 50ak FPS. Sta li je u pitanju, ne znam.

Poslednja izmena:
uff bre NIkola ,evo ti ;)

obrisi ovo .txt ... da ostane ovako Rageconfig.cfg

Prilozi

• Rageconfig.cfg.txt
    667 bajta · Pregleda: 98
Evo sad instaliram i ubacujem pa javljam sta je bilo.

Au ,koja je razlika sa Rageconfig-om i AMD Rage Performance driver-om u odnosu na prvo pokretanje igre(klot:)).Zakucanih 60!
Kako se ukljucuje/iskljucuje vsync?

Poslednja izmena:
Uradio sam sve kao sto je Old Dog napisao, i na 1680x1050 i 8x igra na pocetku (kad vas onaj lik vozi u bagiju) radi izmedju 45 i 60 FPS sto je sasvim ok. Jedino sto je i dalje problem jeste ucitavanje textura.

Jel neko izvalio onog sto cuva vrata(u objektivu gde trebas da pronadjes mayor's office) pod imenom Rajko :d

Poslednja izmena:
Ne znam ni ja više zašto, ali bio sam ubeđen da igra iskače na market tek sedmog... Ah, well...

Jel ti igraš uopšte ovu igru ili se igraš ovde sa ovakvim postovima? :d
Znaš li samo na koliko sam takvih naišao u vreme kada je S.T.A.L.K.E.R. iskočio na market... :smoke:
Mislim se nešto, šta ti to treba uopšte, jer pazi... nije problem naći uvek nekoga ko će biti iz ovog ili onog razloga nezadovoljan? ,)

A koliko smem da primetim (mada igru još nemam i nisam je probao) u ovom momentu solidnom broju PC usera smeta to što je igra izgleda bagovita, a teskture mutnjikave, ali generalno ogromnoj većini se igra dopada.

Što se review-a tiče (pošto vidim da su ovde kao neki nešto kačili) stvari ovako stoje:

Game Trailers = 9.0
GameSpot = 8.0 (critique score 8.3 / user score 8.3)
GiantBomb = 4 i 4.5 od 5 zvezdica
IGN = 8.5

Gamespy još nije ocenio igru ali cenim da tu može da se očekuje 4 ili plafon 4 i po od 5 zvezdica, sve u svemu to je to ako to nekoga uopšte zanima, premda to i nije toliko važno obzirom da id u principu još nije napravio lošu igru!

Što se mog mišljenja o ovoj igri tiče, još uvek je apsolutno rezervisno jer ko što rekoh nisam još ovo zaigrao...

Vlado, daj budi ozbiljan! Nisi ti od jucer :)

Naveo si gomilu placenih review sajtova. Btw, evo jedan malo drugaciji review:

http://arstechnica.com/gaming/2011/10/rage-is-the-gamiest-game-that-ever-gamed.ars

Ok, mnogi ce reci da nije za "skip", ali nije ni za ocjenu 9, niti blizu. Ja bih jedino za dizajn dao 9-9.5. Ostalo je za nekakvu sedmicu.

Ovako visoke ocjene i prica kako je iD opet napravio odlican FPS!? Mislim, ne bih volio da nekim meni dragim timovima ovo bude primjer.

Pitas sto mi ovo treba? Pa moram i ja malo svoj ego zadovoljiti :) Ti si svoj nahranio :)

U ovoj igri se vidi pregrst elemenata iz bioshock , fallout, borderlends naslova itd, no, sva tri pomenuta su za moja shvatanja bar 2-3 koplja ispred ovog iako su stariji naslovi, pogotovo borderlands (isto vazi i za fallout i bioshock 1) koji je imao fantastican smek i bio totalno zaokruzen naslov.

ja nasao Tucove zube u serifovoj kancelariji :D ko je gledao Breaking Bad zna o cemu je rec :)

ti imas neki drugi problem ,,,mislio sam da ti udjes u igru i imas ove problem sa ATI kartom/driverima

Ma udjem ja u igru sam pocetak i cim izadjem iz masine i tu pocne da zakucava pa krene pa zaustavi frejmove pa stane,slika normalno ima.Nece Nikola vise nikad u zivotu da kupi atija.
Dal netko zna da nije verzija blackbox sredjena?

Poslednja izmena:
Dzaba kad ima ATI :D :D :d
Inace ovo je bas mnogo veliko, skidam vec 5h...

ma znam :d ...nego resavaju ljudi problem i sa ATI kartama

Pa naravno skidrov.Sad cu prebacim na lap topic i5 sa 8 giga rama i gt 540 gt 2 giga i ako tamo bude radilo ne znam sta ce da bude?
Evo sad probah i serem se sam sebi u atija 6970 sa dva giga memorije kad NVIDIA gt540 SA DVA GIGA TERA SAMO DA PRSNE,ali doduse kod atija mi win7 32 bita a na lap topu win 7 64 bita,da nema to kakve veze?

Poslednja izmena:
Meni na konfiguraciji iz potpisa sa rage driverima radi bez ikakvih problema (osim onih sa vidljivim učitavanjem tekstura).

Kod mene radi toliko glatko da me to cak i nervira, previse brzo se lik krece u igri a mis leti li leti i ako je smanjen u opcijama.

Bre koje imate windovse 32 bita ili 64?Evo i nadjoh kombinaciju sa lap topa hdmi u monitor i tera nvida u ful rezoluciji da ne poverujes 8 puta antilajzing ok 30 frejmova neki put malo padne al nista strasno.Kad iskljucim antilasing leti.Nego me zanima ako bi dodao onaj cfg fajl tamo u base da li bi bilo jos bolje ili opste ne dodavati?

Ne diraj nista, vozi ako ti radi, a i volja ce te proci dok drkeljises oko kojecega...

LOL, sve sam zivo probao i reinstalirao i config fajl podesen i sve rezolucije probao, igra jednostavno zakuca na par sekundi- pa par sekundi pusti i tako do besvesti...... Ali igra radi kada podesim na windowed, i to radi na max podesavanjima, wtf, zasto nece u full screenu?

Nazad
Vrh Dno