Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

stock JVS :
Kod:
http://hotfile.com/dl/129538506/0a079c6/I9000XXJVS.rar.html

I nije problem do kernela nego do jvs bootloadera. Ko na jvs ima problema sa wifijem treba samo da flešuje jvp bootloadere i problem nestaje

Pozdrav svima!!!
Imam galaxy i9000 i imam problem sa njim. Tacnije ovo http://www.mytrendyphone.co.uk/images/Samsung-I9000-Galaxy-S-Power-Button-t.jpg dugme mi je crklo, narucio sam novo stiglo je e sad nekako zalijepm ovo "power" dugme ali ne znam kako ova 2 konektora da privcrsim na one dvije rupice :) Ja ih namjestim i onda mogu da upalim telefon i sve ali nijesu zalijepljene svaki put se otkace :(
Cudan problem zar ne? :) Tesko da je neko imao slican ali eto da pitam mozda i pomogne neko a ako pomogne hvala mu do kraja zivota :p

Korisim Sintelan lijepak, bojim se da stavim neki jaci moze se otkinut jer ako zalijepim pogresno a sanse za to su 90%. I ovako ga jedva nacentriram jer su konektori vrlo mali.

Za neupucene : Ovo nije ono dugme Power button plasticno sto se vidi spolja nego ono sto dodje ispod njega u telefon koje ga povezuje sa maticnom plocom.

Poslednja izmena:
Nema nikakve fore, telefonu nista ne fali.
Jaci CPU, nesto slabiji GPU... i baterija vecega kapaciteta - to je plus Plusa :) u odnosu na standardni Galaxy S.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3115&idPhone2=3908

Pitanje je kakvo je stvarno stanje po radnjama, jer ne postoji nikakav razlog da Plus bude 100€ jeftiniji.

Pozdrav svima!!!
Imam galaxy i9000 i imam problem sa njim. Tacnije ovo http://www.mytrendyphone.co.uk/images/Samsung-I9000-Galaxy-S-Power-Button-t.jpg dugme mi je crklo, narucio sam novo stiglo je e sad nekako zalijepm ovo "power" dugme ali ne znam kako ova 2 konektora da privcrsim na one dvije rupice :) Ja ih namjestim i onda mogu da upalim telefon i sve ali nijesu zalijepljene svaki put se otkace :(
Cudan problem zar ne? :) Tesko da je neko imao slican ali eto da pitam mozda i pomogne neko a ako pomogne hvala mu do kraja zivota :p

Korisim Sintelan lijepak, bojim se da stavim neki jaci moze se otkinut jer ako zalijepim pogresno a sanse za to su 90%. I ovako ga jedva nacentriram jer su konektori vrlo mali.

Za neupucene : Ovo nije ono dugme Power button plasticno sto se vidi spolja nego ono sto dodje ispod njega u telefon koje ga povezuje sa maticnom plocom.
Ajmo majstori da vas vidim? :)

Jel postoji Simplicity u NO-WIPE verziji?

EDIT: sad videh da nema niti ce biti...

Poslednja izmena:
Kako vam radi Simplicity 1.1.1?

Meni nesto srce bateriju, ostalo deluje OK.

Pa ti oljusti celu lajnu i resen problem :p

Mislim da ne moze da se zameni :( ja sam moju izgoreo cigarom :p

Inace sad sam stavio Semaphore 1.7.5 umesto DarkCore 2.9.3. na DarkyROM 10.2.2. jer sam imao problema sa baterijom od kad sam stavio 10.2.2. pa cu javiti kako radi :)

EDIT: *** 2620 score na Q :p

Poslednja izmena:
Biću malo dosadan pa ću ponoviti pitanje, možda neko odgovori :)

Trebalo bi da može ako imaš čime da zameniš, potraži na youtube-u video kako se rasklapa telefon, koliko se sećam nije ni naročito komplikovano, odvrneš šrafove, skineš crnu plastiku koju šrafovi drže i trebao bi da imaš pristup lajsni koju hoćeš da zameniš...

Meni se doticna ostetila od kod USB porta, od punjaca. Totalna glupost, bas shit izgleda.

Ne znam da li mogu da smram ove iz Telenora kao losa izrada, pa da mi oni to zamene...

BTW telefon nije star ni 6 meseci...

Inace kapiram kada bi oljustio lajsnu da bi odvratno izgledalo...

Poslednja izmena:
Inace kapiram kada bi oljustio lajsnu da bi odvratno izgledalo...

U pravu si, podloga je srebrna ali ostaju crni tragovi od skidanja.
Vidim da na Amazonu ima da se naruči, košta od 10-20$. Kod nas servisi traže 5000 rsd. Mnogo za komad plastike.

Nešto mi pada na pamet kako bi bilo da se oljušti, išmirgla i prelakira sa nekim crnim ili srebrnim lakom. Nisam nikada radio ta farbanja pa možda neko ko je iskusan da kaže da li je izvodljivo

Radio je to neki lik sa xda.Pokusaj da nadjes.Ofarbao je u crno i ne izgleda lose(na fotografijama).

U pravu si, podloga je srebrna ali ostaju crni tragovi od skidanja.
Vidim da na Amazonu ima da se naruči, košta od 10-20$. Kod nas servisi traže 5000 rsd. Mnogo za komad plastike.

Nešto mi pada na pamet kako bi bilo da se oljušti, išmirgla i prelakira sa nekim crnim ili srebrnim lakom. Nisam nikada radio ta farbanja pa možda neko ko je iskusan da kaže da li je izvodljivo

Izvodljivo je i moze odlicno da ispadne ako nadjes nekog farbara koji hoce da se igra s tim

Mogu da kazem vec posle 2 sata koriscenja da sa Semaphore 1.7.5 telefon mnogo, mnogo tecnije radi, me happy :)

U slučaju da neko ima problem sa prekidom wifi-ja svakih minut dva kao što sam ja imao, problem se reši tako što se instalira WIFI fixer sa marketa (besplatan).

Koristim MIUI 1.9.30 ROM, imao sam problem da skinem gameloft hd igrice koje traže 300-500Mb, ali sada sam uspeo bez problema.

Mislim da ne moze da se zameni :( ja sam moju izgoreo cigarom :p

Inace sad sam stavio Semaphore 1.7.5 umesto DarkCore 2.9.3. na DarkyROM 10.2.2. jer sam imao problema sa baterijom od kad sam stavio 10.2.2. pa cu javiti kako radi :)

EDIT: *** 2620 score na Q :p

Meni Darky radi dobro i nemam problema sa baterijom za razliku od Simplicity... Probacemo i taj Semaphore 1.7.5...

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam ako je bilo reči o ovome...

Da li neko zna kako da vratim telefon na originalni Telenorov firmware? Uradio sam ćaletu flash na 2.3.4 ali (ne pitajte me iz kojih svih razloga) on hoće nazad.

Ili bar da mi kažete kako da mu ubacim srpski u Sasmungovoj tastaturi.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Nadji na xda temu checkfusdownloader, skini taj program i preko njega skines koji hoces rom za nas. Ubacujes ga preko odina

Ja se izvinjavam ako je bilo reči o ovome...

Da li neko zna kako da vratim telefon na originalni Telenorov firmware? Uradio sam ćaletu flash na 2.3.4 ali (ne pitajte me iz kojih svih razloga) on hoće nazad.

Ili bar da mi kažete kako da mu ubacim srpski u Sasmungovoj tastaturi.

Skini smart keyboard, vrlo vrlo slicna samsungovoj, mislim da nece ni provaliti da nije samsungova a ima srpska slova a uskoro ce biti i srpski t9.

http://forum.lowyat.net/topic/1936498/+40

Nisam uspeo da nadjem na xda sgs sa crnim okvirom ali nasao sam slike sa izbrusenim okvirom,pa ako ti se dopadne,shmirglu u ruke,pa polako...

Edit:
Nasao.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1027410

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno