Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

jedno glupo pitanje... sta treba da uradim-podesim da telefon ne ubija pojedine apkikacije poput netcounter, phoneusage i sl??
primetio sam da se uopste ne slazu podaci iz prograna i pravo stanje utrosenih minuta sms-ova ili mb..

zaboravih da napomenem da ne koristim programe tzv killere.. u telefonu postoji samo neki task manager koji je stigao uz rom..

Poslednja izmena:
rade i ovi programi€, al mislim da telefon ubije aplikaciju i onda ne moze da prikaze pravi podatak...

Desilo mi se to da mi se najsporiji ROM od svih koje sam probao zadržao najduže u telefonu. :D

Odlažem danima, nedeljama i mesecima, non-stop mi je bio potreban fon i nikako da rešim. Evo sada sam disableovao voodoo, radim wipe, iako još uvek nisam rešio koji ROM da flešnem, ali definitivno sam morao da presečem. :)

Da li ima neko preporuku? Bitna mi je 1. baterija 2. gps 3. wifi 4. brzina, lepota samog intersejsa nebitna, pa pretpostavljam da bi mi neki Samsungov stock ROM ili blagi mod istog najbolje odgovarao?

Simplicity 0.40 koristim neko vreme i veoma sam zadovoljan. Baterija posle GalnetMiui je neverovatna :) Ostalo sve radi normalno, nisam primetio neke probleme, za sad (pu, pu da ga ne ureknem).

Instalirao JVS i Semaphore_kernel_JVS_1.7.5, sad ću malo da vidim kako radi pa možda flešnem Simplicity_1.1, deluje obećavajuće.

Jel moze ova "lajsna" oko ekrana da se zameni? Ispao mi telefon i oljustio se premaz sa lajsne u sirini od 2-3 mm. Sad moze bukvalno sve da se oljusti noktom

Poslednja izmena:
Sinoć stavio simplicity 1.1. Drastično brže radi. I do sada sam bio na istom romu, ako je zadžao stabilnost onda je to to.
Sada mi sgs radi brzo i bez laga kao dok sam imao hd2 sa ultimate droidom.
Preporuka svima.

Poslednja izmena:
Ispravise li problem WiFi-a na JVS-u?

Koji problem, ja sam na JVS od pocetka, promenio nekoliko ROMs i kernels, nigde nisam imao nikakav problem, posebno ne sa WiFi. Preporuka za novi Semaphore i ukoliko volite orange color, Amestris ROM.

Poslednja izmena:
Stock jvs ima problema sa wifijem, prekida se konekcija na par sekundi... Nego jel probao neko f1 inovation?

TV izlaz

Koristim Nokijin TV kabal da povezem telefon sa televizorom. Zadovoljan sam kako to radi,ali iritira malo sto slika na telefonu ostaje nepotrebno da se vrti bez obzira sto je tv prikaz aktivan na ekranu TV-a.

Jel postoji neki nacin da se prikaz na telefonu iskljuci dok je aktivan prikaz na TV-u? To bi itekako koristilo manjoj potrosnji baterije.

Ispravise li problem WiFi-a na JVS-u?

Nisam primetio problem, mada sam odmah felšvao Semaphore kernel, pa ne znam da li je možda on to "zakrpio".

Mada nisam stock dugo ni koristio, flešnuo sam JVS i Semaphore kao pripremu za Simplicity 1.1, što je usledilo kroz pola sata.

Inače, Simplicity 1.1 out-of-the-box nema sve one nabrojane stvari, nego se koristi neki addon manager da se generišu dodaci, to još nisam probao. Da li ima negde objašnjeno uz screenshotove šta tačno menja svaki od tih dodataka jer iskreno nemam vremena da sad isprobavam jedan po jedan.

Jel koristion neko ovaj addon manager za Simplicity? Pitao me je više puta za overwrite kad je pravio zip, pa pretpostavljam da neki addoni međusobno nisu kompatibilni, odnosno da jedan pregazi drugi. :trust:

Hocu da otkljucam telefon zakljucan na Telenor mrezu. Da li prilikom pokretanja aplikacije za unlock u telefonu mora biti kartica Telenora ili moze bilo koja?

Trenutno sam na JVQ. Da li MIUI rom instaliram kao svaki drugi iz recovery-a?

Da, samo pre toga uradi wipe.

Trebalo je da poslušam sebe.

Instalirao sam zip koji mi je generisao addon manager za Simplicity ROM i sada je telefon upao u boot loop moraću da ga flešujem ponovo.

Ne znam za vas, ali ja se vraćam na stock JVS. Je8em ti ja ovakve "developere" i njihove genijalne radove kad nisu u stanju da napišu jedan readme.txt šta i kako se radi, nego nabadaj.

Pozdrav svima,

(posebno za sasu j :D )
Imam SGS par meseci,
pa sam rešio da se priključim ponosnim vlasnicima.

Pre par dana sam ubacio MIUI 1.9.23. (miui.us)
Baterija drži od ujutru do uveče,
posle mora da se napuni, ali Bože moj,
meni lepše izgleda.

Prelistao sam forum,
jel ima nekih novosti kod vas što se tiče overklokovanja,
koliko ste najviše uspevali da postignete ako je neko i pokušavao?

na XDA sad čitao da su ljudi išli i do 1,6Ghz,
pa se nosim mišlju i sam da pročačkam nešto.

(Sa MIUI romom radi brze od stock ROMa, ali mi odgovara veća brzina pošto igram sony playstation igre na telefonu, pa čisto da bolje klizi :) )

S obzirom koliko si dugo upucen u flesovanje nije ti to valjda prvi BL?

Jeste prvi, ništa tragično :) uvek sam pazio i čitao korak po korak kako se radi, pa nisam pravio sr4nja. :)

Sad čitam temu da mu addons creator (izgleda) ne radi sa najnovijom verzijom ROMa, a dečko je ostavio link u prvom postu bez ikakve napomene.

JVS + Semaphore kernel su vraćeni. Jedino mi idu na živce ove stock ikonice gore :D, a ne flešuje mi se neki neprovereni ROM samo radi toga. Nema veze, neka stoji tako, neku prednost Simplicityja u odnosu na JVS + Semaphore kernel i ne vidim, osim ti par vizuelnih sitnica.

Poslednja izmena:
Jeste prvi, ništa tragično :) uvek sam pazio i čitao korak po korak kako se radi, pa nisam pravio sr4nja. :)

Sad čitam temu da mu addons creator (izgleda) ne radi sa najnovijom verzijom ROMa, a dečko je ostavio link u prvom postu bez ikakve napomene.

JVS + Semaphore kernel su vraćeni. Jedino mi idu na živce ove stock ikonice gore :D, a ne flešuje mi se neki neprovereni ROM samo radi toga. Nema veze, neka stoji tako, neku prednost Simplicityja u odnosu na JVS + Semaphore kernel i ne vidim, osim ti par vizuelnih sitnica.

promeni sam ikone, nije to tesko. Tu je i Cezar da pomogne :)

Ne, možeš i sam da ih prekopiraš u framework res

Pozdrav svima,

(posebno za sasu j :D )
Imam SGS par meseci,
pa sam rešio da se priključim ponosnim vlasnicima.

Pre par dana sam ubacio MIUI 1.9.23. (miui.us)
Baterija drži od ujutru do uveče,
posle mora da se napuni, ali Bože moj,
meni lepše izgleda.

Prelistao sam forum,
jel ima nekih novosti kod vas što se tiče overklokovanja,
koliko ste najviše uspevali da postignete ako je neko i pokušavao?

na XDA sad čitao da su ljudi išli i do 1,6Ghz,
pa se nosim mišlju i sam da pročačkam nešto.

(Sa MIUI romom radi brze od stock ROMa, ali mi odgovara veća brzina pošto igram sony playstation igre na telefonu, pa čisto da bolje klizi :) )

Ja sam probao 1.6ghz, sve oko radi, malo se više greje, i baterija nije nešto mnogo lošija.

Da li neko zna koji je poslednji zvanicni ROM za Telenor?

Je l' može neko da mi kaže u čemu je fora sa I9001 Galaxy S Plus? Zašto je 100€ jeftiniji od ovog a ima skoro iste specifikacije?

Vrh Dno