Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Ja, vala, vise ne jurim najnovije drajvere... Valjda to dodje sa godinama. :)

Ma kakvi, sve novije je bolje ne volim nishta staro :)

Naravno da je bolje, kako bi igrao neku igricu ako je uradjen driver zbog nje :p

...ma dobijes novu graficku sa novim drajverima bre. :d Placebo efekat , jer ako napisu da je ubrzanje up to 18% , recimo , to sigurno znaci da je ubrzanje barem toliko..

updatetujem drivere jednom u 6 meseci kada mi bas zatrazi nova aplikacija i tada jedva da osetim neke promene. jes da je to malo drukcije sa novijim grafickim , ali i moja je bila nova i tek izasla kada sam je uzeo , pa nije bilo toliko ubrzanja i razloga za redovnim i obaveznim updateovanjem... ne samo za drivere , nego za sve.

neki moj moto , stecen iskustvom :ako sve radi dobro - ne diraj!

Ja stavio 275.33 i ope ista prica... Ne znam sad vise da li ima veze sa samom grafikom ili drajverima...

ma ne valkja sistem

Stavio sam opet 285.38 (oni za BF3) i opet jednom dnevno driver crashuje.
Sa 275.33 je sve radilo ko sat, sem BF3. :D

Ja nisam video da su se ikad ljudi ovoliko zalili na Nv drivere. Ja nisam imao ama bas nikakvih problema sa driverima, jos sam "mesarski" snimao nove preko starih, bez ikakvih driver cleanera ili uninstalla predhodnih. U zadnje 2.5 god sam snimio 3 puta win7 i uvek su bili rock stabilni, gutali su i nv i amd/ati grafe, jedne i druge drivere u isto vreme... ama ni da mrdne sistem.

da li se nekom dešava sličan problem ''Glitch in Windows 7 64-bit loading screen'' sa novim drajverima iz familije 270, 280 dok sa 260 nemam taj problem u pitanju je grafa gtx 460 1gb. Glich traje kratko sekund pre nego se pokrene dalje sistem, drugih problema nema sve radi stabilno.

Poslednja izmena:
Nisi jedini to se desava svima koliko sam ispratio (a i meni, mada kod mene drugacije izgleda, nisu bele crtice vec artefakti u boji, trepne i nestane)... no big deal.

Poslednja izmena:
Nisi jedini to se desava svima koliko sam ispratio (a i meni, mada kod mene drugacije izgleda, nisu bele crtice vec artefakti u boji, trepne i nestane)... no big deal.

okačio sam sliku koja je približna tom problemu o kojem pričam baš tako kako si opisao i meni se dešavaju ti artefakti ili kako da nazovem ''smetnje''

Ja nisam primetio to prilikom ucitavanja Win-a. Drajveri 275.33.

Oni su izgleda i jedini iole normalni. Sa njima mi se mozda skrshi driver jednom u 3 dana, sa ostalima i po par puta na dan... Nikada nisam imao toliko problema sa mashinom koliko sad...

da li se nekom dešava sličan problem ''Glitch in Windows 7 64-bit loading screen'' sa novim drajverima iz familije 270, 280 dok sa 260 nemam taj problem u pitanju je grafa gtx 460 1gb. Glich traje kratko sekund pre nego se pokrene dalje sistem, drugih problema nema sve radi stabilno.

Potkrala mi se greška sa naveo sam drajvere (260) a zapravo sam mislio na drajvere 270.61 sa kojim apsolutno nemam nikakvih problema sistem je stabilan i nema gliča na početku podizanja sistema

Ja nekako ne obracam paznju na taj glitch jer ne vidim neki poseban problem sem njega sto se pojavi prilikom podizanja OS-a

Jel se moze nekako namestiti da graficka ne obara klokove u sred igre?

Pustim BF3 netu i odjednom pocne da secka, ubija, pogledam Core clock, ono stoji 400Mhz.

Probaj u nv control panelu da selektujes "maximum performance mode" umesto "adaptive" ...

Stoji pod "power management mode" ...

Pazi kad ni ja ne znam gde je to :p
Bolje da si mu uslikao bice lakse i preglednije :D

Ne stoji uopste u power management mode u CP, vec "manage 3D settings".

Evo namestio sam na "prefer maximum performance" i gledam MSI Afterburner, GPU clock je na 50MHz?

Prilozi

• 3D.jpg
    3D.jpg
    177.7 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Ne stoji uopste u power management mode u CP, vec "manage 3D settings".

Evo namestio sam na "prefer maximum performance" i gledam MSI Afterburner, GPU clock je na 50MHz?

Ostavi afterburner u pozadini da nadgleda dok si u igri pa onda pogledaj koji je clock bio.

Ako si na desktop-u normalno je da ce da spusti na 50.
To "prefer maximum performance" vazi samo ako kartica radi nesto. Za 2D ti ne treba maximum performance.

Poslednja izmena:
Problem je sto u sred igre je spustalo na 400Mhz.

Evo sad nema toga vise, ali imam GPU usage dropove, iako je i5 4Ghz + GTX460 1Gb. :(

Promenio sam većinu stvari u kompu i mogu reći da sam razočaran trenutnim stanjem nV drajvera - takvih problema nisam imao s Catalystima, a imao sam donedavno 6870... Sa 560Ti iz potpisa i poslednjim BF3 drajverima imam TDR crasheve redovno... Činjenica je da u nekim stvarima Catalysti još ne mogu parirati Forcewareu, ali stanje definitivno nije kakvo je bilo.

Ja od kako sam uzeo 560 ti hawk i stavio poslednje beta drivere, mislim da su 85.38 , nisam imao ama nijedan jedini problem ili crash, sve fercera ko podmazano, tako da to sto kazes u mom slucaju ne pije vodu nimalo :)

Ne pije vodu kod tebe - ali http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=207666 pokazuje da pije vodu u puno slučajeva, koje možeš naći i ovde u ovom tredu... Pogledaj samo post od čoveka iz njihove tehničke podrške:
I think I may have asked this before in this thread but I'll ask again. If there is anyone in the USA with the following symptoms who would be willing to loan us their graphics card to reproduce this issue in our corporate headquarters in Santa Clara, California:

1) TDR in drivers R280.xx or later only
2) Reverting back to R275.xx or older resolves all issues
3) TDR happens randomly while in desktop (often reported while running Firefox 5 or later/IE9)

If so, please PM me. We would be willing to pay for shipping both ways. Ideally it would be best if you lived near Santa Clara and could bring your system in but shipping your card to us would work out as well. Thank you.

For those reporting this issue in this thread, please provide the following as well:

1) The error message you are getting in the Windows Event Viewer when a TDR occurs
2) Brief description of the repro steps
3) Please confirm you have attempted at least one clean install during the driver installation process
4) System info
NVIDIA Forums Technical Advisor
Please take a moment to provide NVIDIA driver feedback from the URL below:
https://surveys.nvid...8ad5aecc22cab1e
Your comments well greatly help us improve the NVIDIA driver experience for our customers.
------------------------------------------------------------- ------------------------------------------
NVIDIA Software Downloads - http://www.nvidia.co...aspx?lang=en-us
NVIDIA Knowledge Base - http://nvidia.custhe...ser/std_alp.php
NVIDIA Customer Care Twitter - http://twitter.com/nvidiacc
------------------------------------------------------------- ------------------------------------------
*Note* If reporting a problem with your NVIDIA product, please always include your system specs as best you can. Provide the following: NVIDIA GPU model, display driver version ("latest driver" is not a good reply, exact version preferred), OS, CPU, memory, motherboard, PC/Laptop make and model, monitor/HDTV make and model, connection used between monitor/HDTV and graphics card, power supply make and model, application/game title (if possible, check that the software has the latest patch installed).

Poslednja izmena:
***, izgleda da je pitanje srece. Jel koristis beta ili poslednje stable drivere?

Vrh Dno