Šta je novo?

PTT adsl

Ljudi ako moze pomoc u vezi ovoga:
Koristim telekomov adsl vec nekih godinu i po.klik 4
Znaci ugovor istekao odavno a ja se nisam setio da odem da vidim da li ima neka akcija pa tako propustih onih -50% :wall:
E sad posto im je trenutna akcija blagi uzas obradovao sam se kad sam video ovo za ptt :)

Odem u postu da pitam,i kazu mi da oni u Mladenovcu to ne mogu da odrade ali da bih mogao u nekoj posti u Bg.Ceo dan zovem neki broj,i trazim vezu sa operaterom ali mi se niko ne javlja :(
Onda pozovem veratnet(kojeg takodje nema u ML) i kazu mi bez obzira sto nema da trazim migracioni kod,dodjem kod njih da potpisem,uzmem ruter i to je to. Ipak bih ja kod Ptt-a nego sam cisto zvao da proverim da li je moguce.
Sad me zanima gde da odem,tj u koju postu u bg-u i po mogucstvu zavrsim to za dan? i da li daju wireless ruter posto sam kod telekoma uvek imao? I da li ima nekle sanse da dobijem 16 mb ako mi u ruteru stoji
Maximum downstream bandwidth(kbit/s) 11164 ...uglavnom je izmedju 9-11 mb ili ipak da ne pokusavam i trazim 8mb?

ako ti stoji 11, onda tesko. U bgdu se ugovor moze potpisati u 3 poste, jedna je na Novom Beogradu u Pohorskoj (pocetna stanica 16ice), za druge dve nisam siguran gde su. Taj u veratu ti je lepo rekao,sve sto treba da uradis je da uzmes MIK. Trenutno je nestasica modema u Bgdu, ne znam da li to vazi i za wireless rutere. Daju wireless ruter uz jednokratnu nadoknadu od 2000 ili 3000.

Evo sad i od mene pitanje. Da li se moze potpisati ugovor iako trenutno nemaju rutere na lageru?

da. jer routere uzimas na drugom mestu skroz (ili ti donesu na kucu)

Posto prelazim uskoro na PTT net,za par dana.Interesuje me sledece,pozajmio bih od prijatelja privremeno modem ( posto vlada nestasica u PTT-u ) ADSL modem-ruter HUAWEI MT882 .E sada kakva je procedura,podesavanja tj. pustanja u rad.Da li svaka marka modema moze da radi kod PTT-a ADSL-a.Da li je komplikovano,da li sa tehnickom sluzbom putem telefona mogu odraditi podesavanja ili je potrebno dosta znanja da bi se podesilo ?

Može. Samo treba da se loguješ sa njihovom šifrom i username-om ....

Za sada bas zadovoljan. Download, YouTube HD, torrenti, sve radi super. :beer:

1494160217.png

Welcome to the club ..... :) :) Meni je ping nešto veći, ovo ostalo isto tako ....

Moja prica:)
Prekjuce zvao sluzbu PTT-a i rekli su mi da modema nema ali da ce ih brzo dobiti u roku od 7 do 10 dana. I tako ti ja odem danas do poste i potpisem ugovor na godinu dana, brzina 4 Mb, i pitam coveka za salterom da li ima informacije o modemima a on mi kaza kako je njemu poznato ima ih na lageru. I tako srecan pozovem sluzbu danas da se dogovoimo oko preuzimanja modema a ona mi mrtva ladna kaze da ih trenutno nema i da ce ih dobiti najranije za TRI NEDELJE!!! Ugovor je potpisan, THE END!

Da li neko zna kada ce mi oni pustiti internet, u sluzbi su mi rekli da se preplata racuna od trenutka preuzimanja modema pa nadam se da nece tek tada da mi puste internet, tako da ja nabavim neki privremeni modem dok mi oni ne posalju njihov? Hvala

Ako zakacis modem i imas ADSL signal (link), znaci da je Telekom opdradio prikljucenje tvoje linije na DSLAM. To se sada obicno uradi u roku od dan-dva. Kada se sa svojim username/pass zakacis na PTT servere, od tog dana ti krece pretplata.

Da. Kupi neki kršmodem na limundo za 500-600 dinara, da imaš dok ne dobiju, da ne budeš bez neta. Loguje se sa svojim USER i PASSom (da ponovimo user i pass su tvji telefon na kojoj ti linija, sa pozivnim, bez nule, dakle , ako si 011/222-3333 onda ti je user [email protected] a pass 112223333 i to je to) i uživajte ....

Cim mi prodje ispit javljam kako je bilo. I hvala na odgovoru!

Ljudi treba mi Vasa pomoc. Prijavio sam se preko web-a za proveru tehnickih mogucnosti za PTT ADSL, na njihovom sajtu. Dobio sam sledeci mejl:

Postovani,

Na osnovu Vase prijave koju ste popunili na nasem sajtu www.ptt.rs obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbija dobili odgovor da ste se pored prijave na gore navedenoj adresi (kod PTT Net) prijavili kod drugog provajdera, te Vas je isti na osnovu prijave rezervisao kao svog potencijalnog korisnika. Ukoliko zelite da koristite nase usluge ADSL-a potrebno je da kontaktirate doticnog provajdera (Telekom ili neki privatni provajder) i zatrazite da oslobode Vas prikljucak, kako bi mogli da koristite nase usluge.

Srdacan pozdrav,

JP PTT SAOBRACAJA SRBIJA
RJ PTT NET

Okej, odem juce do Telekomove poslovnice, vratim modem, dobijem MIK (oko 6 sati popodne). Dodjem kuci, posaljem ponovo zahtev za proveru tehn. mogucnosti. Dobio sam danas mejl, identican kao ovaj. Ko je ovde lud? Za sta mi sluzi MIK ako ne moze PTT da mi proveri mogucnosti? Sta da radim?. Unapred hvala!

pa ako imas vec adsl znaci da imas uslove... logicno?
uzmi taj mik i idi u postu pa vidi sta ce da ti kazu...

Imam ADSL 4 Mbit/sec, mislio sam da provera uslova znači da mi provere da li mogu da uzmem 16/1 Mbit. Otići ću danas do njihove poslovnice, pa cu da vidim šta će mi reći. Mada na sajtu ptt-a piše da prvo moraš da se prijaviš za proveru tehn. mogućnosti.

Al' meni je smešna ta njihova logika. Odeš u poštu i kažeš "dobar dan, nemam internet i hoću da uzmem adsl kod vas" a oni će tebi "a pa idi na naš INTERNET sajt, i proveri da li mozeš". Dobro, retko da danas neko ne može da se snađe to da odradi, i da nema kući net, ali opet :)

Ljudi treba mi Vasa pomoc. Prijavio sam se preko web-a za proveru tehnickih mogucnosti za PTT ADSL, na njihovom sajtu. Dobio sam sledeci mejl:

Okej, odem juce do Telekomove poslovnice, vratim modem, dobijem MIK (oko 6 sati popodne). Dodjem kuci, posaljem ponovo zahtev za proveru tehn. mogucnosti. Dobio sam danas mejl, identican kao ovaj. Ko je ovde lud? Za sta mi sluzi MIK ako ne moze PTT da mi proveri mogucnosti? Sta da radim?. Unapred hvala!

Mislim da si napravio gresku u koracima i sam sebi napravio zbrku.Tako isto je i jedan moj prijatelj pogresio.Trebao si prvo vratiti opremu i dobiti MIK i onda sa tim MIK-om u PTT da podneses prijavu,prijava preko sajta je samo za one koji nemaju trenutno ADSL pa da im se provere tehnicke mogucnosti oko uvodjenja.Ti jos nisi raskinuo sa Telekomom a podneo si zahtev za PTT,i sada treba vreme da se to sve regulise kroz kompijutere i papire.Budi uporan i idi u PTT i objasni situaciju,oni ce ti pomoci i reci resenje.

Mislim da si napravio gresku u koracima i sam sebi napravio zbrku.Tako isto je i jedan moj prijatelj pogresio.Trebao si prvo vratiti opremu i dobiti MIK i onda sa tim MIK-om u PTT da podneses prijavu,prijava preko sajta je samo za one koji nemaju trenutno ADSL pa da im se provere tehnicke mogucnosti oko uvodjenja.Ti jos nisi raskinuo sa Telekomom a podneo si zahtev za PTT,i sada treba vreme da se to sve regulise kroz kompijutere i papire.Budi uporan i idi u PTT i objasni situaciju,oni ce ti pomoci i reci resenje.

Aha... onda trebaju da stave lepo proceduru na njihovom sajtu (PTT), a ne ovako da zezaju ljude. Oticicu danas do poslovnice, jer vec imam MIK, i pokusacu da sklopim ugovor. Javicu sta bude...

Ako neko zna da mi kaze da li je moguce da bilo ko potpise ugovor?? Posto imam situaciju da se telefonski prikljucak vodi na jednu osobu, dok se stan vodi na drugu... A ja sam hteo da potpisem, sto bi znacilo da se sada pojavljuje treca osoba :)
Pitam jer sam video da je potrebno da se ponese poslednji tel. racun, pa da ne bude problema...

Ја сам код телекома пре две године потписао иако се ни стан ни прикључак не воде на мене.
Битно је да потпише особа која је поднела захтев.

8 ти је макс, али те ништа не кошта да тражиш свих 16.

meni ruter kaze da moze da izgura 12-13, trazio sam 8 takodje posto 16 sam znao da nemoze i dobio samo 6. Ono vidim i ti imas greske na liniji pa neznam kako bi ti radilo sa 8, uglavnom meni rekose da je 8 max bio, pa su mi naknadno dali drugi ugovor, posto je ugovor bio pravljen na 8

Ja danas konacno uzeh MIK kod od telekoma i prijavio se kod Ptt-a pa evo da napisem kako je proslo:

Znaci u poslednjih par dana sam bar 3 puta bio u poslovnici i raspitivao se kakva je procedura,i nekoliko puta zvao 9813 takodje oko procedure i svaki put dobio informaciju da modem MORAM da vratim telekomu da bih dobio mik kod.
Danas odem sa sve modemom,kablovima,placenim racunima itd u polovnicu za MIK i radnica me pita sto si doneo ruter?? I izda mi mik bez uzimanja opreme,koju u roku od mesec dana treba da vratim.Sto mi i odgovara jer kod Ptt-a nema modema.
Zatim sam ponovo zvao 9813 da pitam da li je to neka greska ili ako nije zasto mi 5 puta daju pogresne informacije? I dobijem odgovor da je sve u redu jer je i sama ta usluga tako koncipirana tj da se prilikom menajanja operatera ni jedan dan ne izgubi net. Sad sta ce s dalje desavati ne znam ni sam,zvao sam ptt i izdiktirao im informacije i receno mi je da ce da me pozovu u ponedeljak da mi jave gde i kad da dodjem da potpisem ugovor

Presao sa SBB na PTT, paket 8MB / 1MB:

1498274251.png

Budjavi ISDN u Novom Sadu, ovo je maksimum brzina, a u modemu SNR Margin los:
Modulation ANSI T1.413
Annex Mode ANNEX_B
Downstream Upstream
SNR Margin 12.0 6.0 db
Line Attenuation 21.5 8.0 db
Data Rate 8128 1024 kbps
Max Rate 10016 1136 kbps
POWER 15.0 11.5 dbm
CRC 47 468

Koristim svoj modem - ruter TP-Link TD-W8901GB

Namerno sam stavio Modulation ANSI T1.413, tako mi se cini da najbolje radi

Poslednja izmena:
Ljudi nov sam kod ptt-a(od 1. avgusta).Jos nisam dobio racun za avgust,pa ne znam da li je to praksa da toliko kasne ili je neka greska u pitanju .Molio bi stare korisnike da jave koji je tempo placanja jer koristim njihov net vec skoro 2 meseca , a nisam dobio ni jedan racun.To se danas setim pa se cudim...

Ja danas konacno uzeh MIK kod od telekoma i prijavio se kod Ptt-a pa evo da napisem kako je proslo:

Znaci u poslednjih par dana sam bar 3 puta bio u poslovnici i raspitivao se kakva je procedura,i nekoliko puta zvao 9813 takodje oko procedure i svaki put dobio informaciju da modem MORAM da vratim telekomu da bih dobio mik kod.
Danas odem sa sve modemom,kablovima,placenim racunima itd u polovnicu za MIK i radnica me pita sto si doneo ruter?? I izda mi mik bez uzimanja opreme,koju u roku od mesec dana treba da vratim.Sto mi i odgovara jer kod Ptt-a nema modema.
Zatim sam ponovo zvao 9813 da pitam da li je to neka greska ili ako nije zasto mi 5 puta daju pogresne informacije? I dobijem odgovor da je sve u redu jer je i sama ta usluga tako koncipirana tj da se prilikom menajanja operatera ni jedan dan ne izgubi net. Sad sta ce s dalje desavati ne znam ni sam,zvao sam ptt i izdiktirao im informacije i receno mi je da ce da me pozovu u ponedeljak da mi jave gde i kad da dodjem da potpisem ugovor

Ja sam pre 2 dana zatrazio MIK (naravno vratio modem, tako su mi rekli cak i u njihovom call centru). Evo proslo je citava 2 dana, 3 puta sam ih zvao, jednom sam cak i bio do poslovnice, 'neka greska pri obradi vaseg zahteva za MIK'. Poslata je urgencija koja moze da se zavrsi za MAX 15 dana. U prevodu nije mi oslobodjen port, i ne mogu jos da se prebacim na PTT. Cini mi se da ovo rade namerno, izgleda da im masa ljudi odlazi. Meni je MIK izdat, ali tamo kao nesto nije proslo... Katastrofa...

jel su ti dali MIK ili ne? Ja sam uzeo na licu mesta odmah i nisam nista vratio. Imam rok mesec dana da vratim(koliko vazi i mik) a mogu cak i da ne odem tj da ostanem kod telekoma.
I meni su stalno tako pricali dok danas nije zapala neka normalna radnica. I njena prica je najlogicnija: da mik sluzi da se predje na drugi isp BEZ prestanka koriscenja usluge. Zvao sam i 9813 koji su takodje davali informaciju da moram da vratim,i gle cuda kad sam rekao sta je bilo-kao to je takodje validna procedura. Sad verovatno ce mi oni obracunavati racun dokle god ne vratim opremu ali to mi vise odgovara nego da sam bez net-a.

Odmah posle sam zvao ptt izdiktirao im i rekao mi covek da ce me u ponedeljak zvati da potpisem ugovor. Modema nema i ja cu koristiti telekom sve dok ne dobijem. kad uzmem ptt modem(valjda ce biti u roku od mesec dana) idem u telekom i vracam sve.
e da,danas dve zene u poslovnici jedna kaze treba druga ne. Dok joj ova sto tvrdi da moze ali ne mora nije objasnila

Sad se samo nadam da ce sve proci ok,jer izgleda oko ovoga svako ima neku svoju proceduru...

Ljudi nov sam kod ptt-a(od 1. avgusta).Jos nisam dobio racun za avgust,pa ne znam da li je to praksa da toliko kasne ili je neka greska u pitanju .Molio bi stare korisnike da jave koji je tempo placanja jer koristim njihov net vec skoro 2 meseca , a nisam dobio ni jedan racun.To se danas setim pa se cudim...

Idi kod njih i proveri, nemoj da te isključe, pa će posle da bude "nisam znao" .... kao što smo imali ovde slučajeve na forumu.

jel su ti dali MIK ili ne? Ja sam uzeo na licu mesta odmah i nisam nista vratio. Imam rok mesec dana da vratim(koliko vazi i mik) a mogu cak i da ne odem tj da ostanem kod telekoma.

Ja sam od Telekoma 20. dobio mik, ugovor sa Ptt-om sam potpisao 21. a 22. sam primetio da mi je brzina kod Telekoma bila ona koju sam prijavio kod Ptt-a, 16mb. Promenio sam parametre (ubacio one za Ptt) i video da radi. Tako, ovih dana mogu da biram provajdera, oba rade i mogu reci da testiranje brzine pokazuje da je potpuno sve isto, brzina se ne razlikuje bez obzira na kog provajdera se vezao. Oba se krecu oko 13,9/1

Znaci mogu da uzmem MIK od Telekoma bez da vratim opremu?

Nazad
Vrh Dno