Šta je novo?

FIFA 2012

• Začetnik teme Začetnik teme Kal-El
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Odlična će biti i ova FIFA. Penali su malo nezgodniji, al se brzo navikne.

I had been in frustrations with the stuttering. But I solved it. Here's what you need to do.
First thing after installation. When you set your configurations to lets say high detail at 1920x1200 resolution all high, etc details.

Then you will notice that C:\Program Files\EA Sports\EA SPORTS\FIFA 12\Demo\Game\fifasetup the .rni is set by default 800x600 resolution. You need to delete that file which ends with a fifasetup.rni otherwise you'll experience stuttering.

When playing in resolutions higher than 800x600 it causes stutter. After deleting that, the stutter was gone!

Probao, medjutim i dalje imam to frustrirajuce mikroseckanje, iako igra radi u zakucanih 60fps (v-sync), 140+fps bez v-sync-a. :/

rna.ini valjda ili tako nešto, da probao sam radi savršeno 🙂

Ovaj demo je najvece smece ikada. Sat vremena sam se drndao da podesim komande na tastaturi bez uspeha. Na kraju balade probam da odigram tekmu sa default komandama na koje uopste nisam naviknut, i logicno izgubim sa 5:0. Gledao sam po netu fixeve i patcheve, nista ne pomaze, samo promene default komande.
Postoji neki bag da kada u igri promenim komande i odem na Back, tastatura prestane da radi! Zamalo da polupam tastaturu par puta koliko je retardirano.
I nemojte da pricate zasto nemam gamepad, ne zelim da kupujem to jaje radi jedne igre, niti imam nerava da se navikavam.
Uopste nemam nameru da igram demo sa default komandama, trebace mi nekoliko dana da se naviknem, ne hvala.

Meni radi tastatura perfektno,sa custom komandama 😀 U prvom postu ove strane,covek je objasnio kako i sta 🙂
(mislim da sam jedini ovde koji dzojstik nikada nije u zivotu koristio na PC-u 😀)

Mada stvarno nema smisla igrati ovo bez džojpeda sa analozima 🙂

A kako ćete tek da branite sa golmanom? 😉

Ko nije provalio do sad, napokon može ono što neki priželjkuju godinama. Tokom kontra napada protivnika, ili bilo kakvog napada, pritiskajući ''select'' (po PS kontrolama), dobijate kontrolu nad golmanom iz trećeg lica. Koliko sam skontao, brani se desnim analogom i mogu reći da nije loše. Mogu se skinuti neki ''pročitani'' suparnički udarci.

Sve bolje i bolje izgleda igra. Impact engine mi je u prve dve utakmice pravio neke sulude situacije, posle toga ništa.

Ovaj demo je najvece smece ikada. Sat vremena sam se drndao da podesim komande na tastaturi bez uspeha. Na kraju balade probam da odigram tekmu sa default komandama na koje uopste nisam naviknut, i logicno izgubim sa 5:0. Gledao sam po netu fixeve i patcheve, nista ne pomaze, samo promene default komande.
Postoji neki bag da kada u igri promenim komande i odem na Back, tastatura prestane da radi! Zamalo da polupam tastaturu par puta koliko je retardirano.
I nemojte da pricate zasto nemam gamepad, ne zelim da kupujem to jaje radi jedne igre, niti imam nerava da se navikavam.
Uopste nemam nameru da igram demo sa default komandama, trebace mi nekoliko dana da se naviknem, ne hvala.

Druže imaš opciju da namestiš svoje komande na tastaturi koje ti odgovaraju, samo treba malo da pogledaš i ja sam se to tripovao ali ima sve lepo da se podesi.

Poslednja izmena:
Sta reci za ovaj drugi klip, Pato 0:31 sekunda??? Savrsenstvo!

Animacije razvaljuju.

Cirkus, ovakvi golovi se vidjaju svake prestupne a kada igram Fifu svaki drugi je takav.

u pravu si igy cim se malo uvezbas sa ovim fintama i tim forama dajes ludacke golove sto nije bas realno.

Kako raditi te finte. Probao sam nesto sa LT i desnom palicom ali mi nesto kilavo rade i bzvz

Druže imaš opciju da namestiš svoje komande na tastaturi koje ti odgovaraju, samo treba malo da pogledaš i ja sam se to tripovao ali ima sve lepo da se podesi.
Pa ja jesam zasao u te opcije i podesio komande na tastaturi, ali kad kliknem na Back tastatura prestaje da radi u meniju i ponekad se resetuju komande na default! Sinoc sam uspeo nekom pukom srecom da sa mojim podesenim komandama odigram tekmu, utisci nisu losi. 🙂 Samo opet nekako imam utisak da igra vuce na arkadu. Ruku na srce, tezina igraca, lopte i bolje animacije su rezultat da osecaj ne bude plastican kao u PESu, koji je ove godine plasticniji nego ikada, ali cini mi se da vise vuce ka simulaciji.

Poslednja izmena:
Kako raditi te finte. Probao sam nesto sa LT i desnom palicom ali mi nesto kilavo rade i bzvz

Sve zavisi koliki je ''skill'' za određenog igrača. Onaj ko ima 5 zvezdica može raditi sve finte, onaj ko ima 4 zvezdice, može raditi finte koje su namenjene za one igrače do 4 zvezdice, itd. Idi na youtube, kucaj ''Fifa 11 (ili 12) skills tutorial'', gledaj natenane, ponavljaj to u igri i skontaćeš posle nekog vremena. Ali da bi ih usavršio i radio onda baš kad poželiš, trebaće više vremena.

Cirkus, ovakvi golovi se vidjaju svake prestupne a kada igram Fifu svaki drugi je takav.

Hmm, vidim da baš i nisi igrao fifu. Finte uopšte nije lako praviti, treba da si prava mala hobotnica sa savšrenim tajmingom da bi uspevale. Svega par igrača na svetu je bilo u stanju non stop praviti takve stvari, 95% igrača radi tek najosnovnije stvari.
Mada ove godine bude možda malo laške, dok ljudi na nauče da igraju odbranu, a dosta ljudi je neće uopšte savladati, jer više nema držanja dva dugmeta.

Poslednja izmena:
Ajde da bacim i ja utisak o novoj FIFI 12 demo, s obzirom da igram fifu vise od decenije. Sto se tice podrske gamepada za moj rumblepad II ima bolju podrsku nego u fifi 11, odmah mi je detektovalo u igri dzojstik i izbacilo mi prozor da biram F510 ili rumblepad II. Sad u igri nema vise kao na fifi 11 da mi pisu komande od xbox-a LT RB i slicno vec pisu brojke kako idu po mom gamepadu. Sto se tice odbrane ja ne mogu na tactical defending da igram, jer tako je nemoguce raditi presing niti zelim da se navikavam na takav stil igre, pa sam stavio stari dobar legacy defending 🙂
Za sada veliki minus u igri mi je sto igrac nece da sutne loptu dok je u vazduhu, na primer kad radim rainbow (petom preko glave) i nece da sutne loptu pre nego sto padne nego tek kad tupne hoce da sutne, to mi je skroz bzvz.
Ali oprostio bih ovo sve kad bi imao i dalje LAN. Sta mislite da li ce da se nadje na kraju neko pametan pa da napravi neki unofficial lan patch za fifu 12? 🙂 tj dal je to uopste moguce

Poslednja izmena:
Ajde da bacim i ja utisak o novoj FIFI 12 demo, s obzirom da igram fifu vise od decenije. Sto se tice podrske gamepada za moj rumblepad II ima bolju podrsku nego u fifi 11, odmah mi je detektovalo u igri dzojstik i izbacilo mi prozor da biram F510 ili rumblepad II. Sad u igri nema vise kao na fifi 11 da mi pisu komande od xbox-a LT RB i slicno vec pisu brojke kako idu po mom gamepadu. Sto se tice odbrane ja ne mogu na tactical defending da igram, jer tako je nemoguce raditi presing niti zelim da se navikavam na takav stil igre, pa sam stavio stari dobar legacy defending 🙂
Za sada veliki minus u igri mi je sto igrac nece da sutne loptu dok je u vazduhu, na primer kad radim rainbow (petom preko glave) i nece da sutne loptu pre nego sto padne nego tek kad tupne hoce da sutne, to mi je skroz bzvz.
Ali oprostio bih ovo sve kad bi imao i dalje LAN. Sta mislite da li ce da se nadje na kraju neko pametan pa da napravi neki unofficial lan patch za fifu 12? 🙂 tj dal je to uopste moguce

Nznm sta im bi to da Rumblepad 2 ima native podrsku... msm prevazidjen je taj dzojped, jeste dobar ali nije mi jasno sto nije za x360 dzoj. radjeno,,, ispravice u fullu verujem.
Nego za ovu FIFU sam bas duduk, pojma nemam da igram, odigrao sam dosta utakmica i na profesional i world class nema sanse da pobedim. Prvo sam kod podesavanja za dzojped podesio da pas odigrava manualno, tj. da sam odredjujem smer, ali ono nema sanse da lopta ode gde ja hocu, igram sa x360 dzoj. koji ima bas preciznu palicu ali nikako ne uspevam da igram. I zanima me jel mogu nekako da naredim svojim igracima da se brze krecu kad idem u kontranapad, jer desava se npr. uzmem loptu na sredini terena a dva moja saigraca bukvalno trckaju oko mene niko da se otkrije:S: *** stari sam PES igrac pa je ovo sve cudno za mene:d

Osim toga da im ''narediš'' na R1 (po PS kontrolama) da krenu u ofanzivni sprint, imaš i custom tactics (tokom team management sekcije) opciju, kao i counter-attack opciju koju izabiraš tokom igre (leva analogna palica). Vidi šta sve tu ima i vidi pomaže li ti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno