Šta je novo?

Shift 2: Unleashed

Treba volan ali moze i preko tastature, i to bez asistencija.

Sa bilo kojim x2, dual core i c2d nema nista od stabilnog fps, vec sam pisao ovde da meni nekada radi sa 45+ fps u proseku, pa onda u nocnim prosek 30-35 fps sa padovima na 15 npr.. A onda sledeca nocna sa stabilnih 45+ fps.. nema pravila ali su ocigledno optimizovali za quad + na amd grafickim ima problema.

A shift1 koji meni licno ima lepsu i manje mutnu grafiku, bolji AA i realnije boje ima zakucan fps na 60 zbog vsync.

Trend je da sve novo sto izadje lose radi na x2 i c2d- teraju nas da menjamo komponente.

Treba volan ali moze i preko tastature, i to bez asistencija.

Sa bilo kojim x2, dual core i c2d nema nista od stabilnog fps, vec sam pisao ovde da meni nekada radi sa 45+ fps u proseku, pa onda u nocnim prosek 30-35 fps sa padovima na 15 npr.. A onda sledeca nocna sa stabilnih 45+ fps.. nema pravila ali su ocigledno optimizovali za quad + na amd grafickim ima problema.

A shift1 koji meni licno ima lepsu i manje mutnu grafiku, bolji AA i realnije boje ima zakucan fps na 60 zbog vsync.

Trend je da sve novo sto izadje lose radi na x2 i c2d- teraju nas da menjamo komponente.

Ovo nije u potpunosti tacno, na c2d + nvidia radi apsolutno bez ikakvih problema na maksimumu. U mom slucaju e6750 + gtx 260 u 1680x1050 sve na max + aa, nema nikada nikakvih seckanja - potpuno glatko radi, na bilo kojoj stazi i po noci i po danu.

Poslednja izmena:
E vidis, to nisam znao.
Mislim da je jos neko sa c2d i nvidiom rekao da ocajno radi.. jednostavno je bagovita igra, bar na amd grafickim.

JEdno pitanje, skinuo sam NFS SHIFT2 Unleashed, i ima samo carrer i options kada udjem u igru, i kada udjem u options nigde podesavanja za grafiku, wtf ? :/
sta sam zgresio

Kako bre ne pise, imas gore video i imas opcije da ides levo i desno sa U i I na tastaturi ako igras, a ako si na gamepadu pisace ti koji je buton za levo i desno...

da to je okm U i I ali nema apsolutno nista uvezi podesavanja grafike..napravicu ss sutra da vidite

Probljem resen :)

E vidis, to nisam znao.
Mislim da je jos neko sa c2d i nvidiom rekao da ocajno radi.. jednostavno je bagovita igra, bar na amd grafickim.

Uspeo sam da namestim Shift 2 da radi kako treba. Dakle instalirao Shift 2, zatim patch br. 1, zatim DLC (on sadrzi i drugi patch) i na kraju nasao predlog podesavanja preko Radeon PRO-a od jednog lika koji koristi isto Radeon-a. Dakle podesavanja idu ovako:

I'm able to get 80 - 107 FPS after some tweaks in CCC and Radeon Pro

1) CCC settings
AA - use app settings / Morph Filtering unchecked
Ani filter - use app settings
tesellation - use app settings
Catalst AI - High quality - uncheck enable surface format opt
wait for vertical refresh - always off
Anti-A mode -supersample
OpenGL - uncheck triple buffering

2) Create a profile in Radeon Pro for Shift 2
Radeon Pro settings:
Visual tab
-Anti-Aliasing with override app setting set to 8x
-uncheck morph filtering
-check AA filtering / cfaa(edge detech)
-check AA Supersample
-check anisotropic Filtering / app controlled

Advanced tab
-uncheck force triple buffering
-check Anisotropic opt
-check trilinear opt
-check enable surface format opt
-check texture filtering quality / high quality
-check mipmap quality / high quality
-check texture lod / 0

Tweaks tab
-Vsync control - always off
-Uncheck - triple buffering
-uncheck - force agressive api

everything else grayed out doesnt matter.

i started out with very low 25 - 35 frames until i started tweaking the settings now its playing very well for me.

I7-970 @4.2ghz
Asus Radeon HD 6970 - 960/ 1480mhz
OCZ 12gb
win 7 pro

Naravno ima jaci komp od nasih konfiguracija, ali nema veze, njegov predlog podesavanja stvarno funkcionise, igra radi mnogo brze, i dnevne i nocne trke... Sad konacno mogu da odigram igru ko covek. I da, u Radeon Pro-u ima sekcija koja se tice koriscenja CPU jezgara... stikliraj sva 4 i takodje stavku high priority (mislim na shift2.exe koji ces naravno povezati za Radeon Pro, tj. staviti da se profil izvrsava uz aktiviranje shift2.exe)

Poslednja izmena:
Postoji li nacin da nekako namjestim da se i kroz meni krecem pomocu gamepada? Mrzi me da ustajem iz kreveta i idem do compa kako bih zapoceo trku i kretao se kroz meni. Je li moguce da je ovo ovako retardirano napravljeno? I ova igra nije jedini slucaj ima ih jos. Btw probao sam xbox controller emulator ali ne pomaze

Radi bilo koji gamepad preko x360ce emulatora ali u opcijama moras da stavis hook mode na compatibility. Takodje imas i fix za 1.2 patch koji ti prikazuje xbox slova.

Radi, radi samo je trebalo podesiti, thx ;)

Nazad
Vrh Dno