ovde je mnogo priche u prazno, elem poshto je tema Steve Jobs odlazi, da dodam i ja i to kratko.
- Apple - firma bila na 90 dana do bankrota 1997 (ne znam koliko je vredela)
ali sad (2011) vredi 350 milijardi dolara i bore se sa Exxon-om za prvu poziciju najvrednije kompanije na svetu.
- Pixar - placen 10 miliona dolara (Lukas-ovo odeljenje koje je bilo vishak u kompaniji) - prodat Dizniju za 7 milijardi 2006
- potpisan na 313 patenata iz oblasti visoke tehnologije (Kompjuteri, tableti, telefoni, muzichki plejeri..
chak ima i patent za stepenice u Apple Store-ovima (?!?))
Priznali ili ne, to ne moze svako da uradi... samo par ljudi na planeti
U tvom komentaru, zaista, nema trunke Ljubavi. Pogledaj se u ogledalo.:lupko:
Pricaj u svoje ime, bas me briga kako se ti osecas.
Imaju i dobre i lose proizvode, a redom su svi precenjeni i naplacuju ih bar 50% vise nego sto vrede (a neke i 150%). I to je celo moje misljenje.
U tvom komentaru, zaista, nema trunke Ljubavi. Pogledaj se u ogledalo.
Fantasičan govor. Kada sam depresivan, nedovoljno motivisan/inspirisan - volim da ga čujem ponovo.
Ko ne kapira zasto je Steve Jobs najveci IT CEO danasnjice bolje neka pod hitno menja hobi.
Jedan od najvecih... Ipak je najveci Larry Ellison![]()
Mnogi spore znacaj i Bila Gejtsa, ali ljudi su prosto imali odredjenu viziju koju su uspeli da ostvare na ovaj ili onaj nacin. Velike korporacije bez ovakvih individua nista nikad ne bi napravile, racunari bi i dalje kostali 5000 nemackih maraka iliti sad eura, imali bi 20 kila, a o internetu bi se i dalje pisalo samo u SF novinama (karikiram, ali shvatate poentu).
Iskreno, ako malo razmislis govor je gomila lupetanja al dobro, zvuci jako dirljivo...
Sent from my Desire HD using Tapatalk
+1Ragnarok je napisao(la):Ko ne kapira zasto je Steve Jobs najveci IT CEO danasnjice bolje neka pod hitno menja hobi.
Kao neko ko ima background u društvenim naukama, mogu reći da govor, zaista, obiluje stereotipima i objašnjavanjem opštih mesta. S druge strane, ako si čitao video si da sam pohvalio govor, on se obraća mladim ljudima, i mainstream publici - nije bilo ni mesto ni vreme da govor bude "drugačiji". Da je drugačiji, obraćao bi se "užoj" javnosti što Jobs-u nikako nije bio cilj. Mislim da je naročito bitno da se najveći deo govora, odnosno ideja izloženih u govoru, oslanja na koncept Memento Mori.Sva sreca pa ne razmisljamo svi isto. Bas me zanima ciji bi govor ti izdvojio, a da nije "gomila lupetanja".
Meni prije svega nije jasno zasto mnogi imaju potrebu da bilo koga doslovno worship-uju? Sta ce vam to?
I Steve i Bill su tudje ideje usavrsavali i prodavali, i to prije svega zahvaljujuci kolektivu. Znaci kolektiv je zasluzan za uspjeh, ne samo Steve. Druga stvar, na ovoj planeti postoji na hiljade Steve-ova koji nazalost nisu imali sansu da to pokazu, a koji bi mozda posao odradili i bolje.
A o njegovoj poslovnoj politici i primitivnom egu postoje zapisi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Apple_Inc.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Little_Kingdom
Ovakav tip ljudi me pretjerano ne fascinira, niti njihovo pametovanje.
Nije da se slažem tj. svakako ne u potpunostiPrvi link ne postoji a drugi je samo naziv knjige?
plus da je to izmislio intel, a ne apple...impresivno.
pribelezi sebi negde ovu recenicu da se ugrizes za jezik kad eventualno budes poceo da pises kako Apple nije inovator![]()
...impresivno.
pribelezi sebi negde ovu recenicu da se ugrizes za jezik kad eventualno budes poceo da pises kako Apple nije inovator![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari