Šta je novo?

Deus Ex: Human Revolution

Seriously, koga zabole za tessellation u igri poput Deus Exa?!... :p

Izlecena od strane Kineza!

Steam verzija odrađena... neka hvala. Čekam nešto konkretno.

gamespot dao 8.5. mrzim kada izadje nastavak neke dugo ocekivane igre jos prodje sa dobrim ocenama a ja nisam igrao prethodnike...koliko ima smisla relano da igram bar ivisible war star 8 godina? ja mislim da nema bas..

Odigraj prvi deo sa poboljsanim texturama obavezno a Invisible War probaj, mozda ti se svidi (meni se svideo mada je prvi dalekoooooo bolji).

...mrzim kada izadje nastavak neke dugo ocekivane igre jos prodje sa dobrim ocenama a ja nisam igrao prethodnike...koliko ima smisla relano da igram bar ivisible war star 8 godina? ja mislim da nema bas..

Invisible War nisam igrao, pa ne mogu da komentarišem, ali original bi trebao da odigraš. Samo instaliraj oficijelnu zakrpu i Direct3D 10 renderer i piči. Radi bez reške.

Uzgred, ovaj renderer je i za originalni Unreal Tournament.

@shunjal0, @avatar1980, hvala na savetima, vec veceras cu skinuti deus ex 1! a human revolution ce na red stici sledece godine verovatna kada padne upgrade da moze na fullu da se igra ;)

Poslednja izmena:
Nah ionako nisam lud za tim ATI izmisljotinama :)

Tesalacija je suštinski gledano više nego smešan efektić, nova zezalica na konto koje treba da se otme još malo para od širokih narodnih masa... To je davanje na kašičicu i ne predstavlja nikakav drastičan pomak na bolje. Takve stvari me savršeno ne dodiruju i svakako nemam nameru da bacam pare na novu grafičku zbog toga.

Ono što mene zanima su tehnologije poput ove dole, a što se ovih tesarskih efekata tiče, nemam šta da dodam više...

Pa od sad ce sve biti sitni koraci, sta vi mislite da je to tek tako efekte prilagoditi realnost............

^^Ta "tehnologija" ne vodi nikuda, bar ne od tih likova i tako pogresno (tj prevarantski) predstavljena. Ali za godinu dana cemo njihov novi video opet vidjati po forumima u gomili tema kad god se neko novi bude odusevio...

U cemu je kvaka, izgleda neverovatno ali mora da ima neka fora?

^^Ta "tehnologija" ne vodi nikuda, bar ne od tih likova i tako pogresno (tj prevarantski) predstavljena. Ali za godinu dana cemo njihov novi video opet vidjati po forumima u gomili tema kad god se neko novi bude odusevio...

Da, da... sve su to prevaranti... uključujući i ovog lika dole...

Nego nema veze, a i pošto se ova tema bavi Deus Ex-om, nije ni bitno...

Sačekaćemo još malo pa ćemo videti već šta i kako...

Ovde ima fino objasnjenje, da ne kucam bzvz - konkretno u vezi unlimited detail "prezentacije" ...

http://notch.tumblr.com/post/8386977075/its-a-scam
http://notch.tumblr.com/post/8423008802/but-notch-its-not-a-scam

A i Karmak je jos ranije objasnjavao zasto sad "nije vreme" za voxele (covek je ipak pionir u tome)...ali u buducnosti, mozda.

/off

Igra je dobila patch, tj ispravljanje Gaming Evolved brljotina

Deus Ex: Human Revolution Update ReleasedProduct Update - ValveAn issue was found that caused some users to be unable to start the game on specific machines. Specifically, the presence of older ATI/AMD drivers, also on machines with NVidia hardware, would cause the game to crash on startup. This patch is a hot-fix for that particular issue. On top of this, it also increases the number of save-slots from 20, like on the PS3 and Xbox 360 versions, to 99.

Square-Enix, Eidos Montreal and Nixxes are committed to supporting this title and will continue to monitor for any further issues and provide additional patches in the future if required.

We hope this will help you enjoy Deus Ex: Human Revolution!

Users experiencing a crash on launch relating to a ATI dll file.. for nVidia users this seems related to a file in the system32 or syswow (syswow64) folder under the Windows folder (depending if 32bit or 64bit). For a temporary workaround, Locate the atiadlxy.dll and atiadlxx.dll file in the folder and rename to atiadlxy.bak / atiadlxx.bak. This should allow users to start the game

Zatim teselacija koja zanimljivo radi na NV karticama...

http://forums.eidosgames.com/showthread.php?t=119667

Neki prijavljuju neigriv FPS na GTX460, pa i na GTX580 (??) ... u sta ne mogu da verujem, ali we'll see...

Poslednja izmena:
Svaka od postojecih tehnologija ima svoju primenu, ako se iskoristi pametno i u skladu sa postojecim resursima, a ne kao neki ne funkcionalni showcase. Takodje, ni jedna od njih nista ne znaci pojednacno, tj ni jedna od njih nije donela neku graficku (r)evoluciju sa sobom, ali u sprezi one naravno daju izvestan vizuelni pomak. Ovde mi se svidja sto je teselacija istaknuta na pravi nacin, da se lepo vidi ispred nosa, a ne da ti oci zakrvare trazeci sta je "pisac" sve hteo da kaze rasipajuci se resursima, koji ce uglavnom ostati ne primeceni.

Sto se tice videa gore nex je sve rekao a Carmack licno objasnio sta misli o ovome i zasto je trenutno ne izvodljivo.

Meni je ona prebuild odlično radila na laptopu... tako da ono. High detalje etc etc...

Btw poprilično jeftino imam igru, naravno mogućnost pomoći oko aktivacije....

AUIOOA-1260257084Halo_Bing_241x169.jpg

:D

Poslednja izmena:
Posto niko od PC ekipe se nije oglasio ili niko ne igra ili niko nista ne stize da kaze o ovoj igri :)

Igra je zaista dobra, moram priznati da sam odusevljen. Za svaku situaciju zaista postoji nekoliko alternativnih resenja i zaista postoji mogucnost izbora. Pucanje, stealth, dizajn invertory-a, generalno GUI-a... zaista je odlicno! Ako ste dovoljno precizni i imate mirnu ruku, protivnik pada posle jednog ili dva metka mada isto to moze da se desi i vama. Dakle nema jurisanja u Rambo stilu jer vrlo lako moze da se pogine. Postoji gomila stvari koja moze da se procita, mnogo prostorija koje mogu da se istraze.

Grafika je ok, ista kao u onom prebuild-u koji je izasao, na mojoj masini sve max radi ok. Jedino sto mi je zasmetalo do sada je to sto ako ubijete protivnika iza ledja i odnesete telo recimo u prostoriju pored ali ostavite otvorena vrata, straza koja prodje pored nece videti telo i nece uopste odreagovati.

Krenuo sam jutros da je igram, jos uvek sam na prvoj misiji ali za sada deluje zanimljivo. Grafika odlicno radi sve na max, nisam primetio nege bugove... Sve u svemu prijatno osvezenje, ne prave se ovakve igre bas svaki dan, nadam se da ce mi drzati paznju do kraja

Malo sam se igrao i ispitivao da vidim kako se ponasa neprijateljski AI. Pokrenuo sam igru na najtezem nivou i nije bas lako. Npr: 3-4 strazara u patroli, ako prvi zapucam odmah me uocavaju i krecu da se skrivaju u zaklon i pucaju neizmenicno. Dovoljna su 3-4 metka i kraj (jedino ako se kasnije nabudzi armor, ali to je pitanje kako ko voli da igra i u kom pravcu ce da se razvija). Posle puskaranja sam sacekao par minuta i dalje su trazili gde sam, sto je jako dobro. Probao sam i stealt mod, da eliminisem jednog, ali kada sam ga eliminisao izgleda da su culi zvuke i potrcali su u pravcu gde sam, ali sam brzo les sakrio i dalje su posle toga ispitivali gde sam. E sada nisam jos provalio da li ima caka kao u Splinteru da ako gazi po raznim predmetima (staklo, limeni krov) i da to stvara buku na koju reaguju. Ono sto mi se ne dopada je sto ako ispred kompleksa zapucam i ubijem jednog, drugi napolju krecu da me traze, ali ih zaobidjem i udjem u kompleks gde ostali stoje na svojim pozicijama. Mogli su da alarmiraju i ostale unutra, sto bi bilo realnije, ali da bas ne trazim dlaku u jajetu, za sada je sve dobro i ima raznih nacina za prelaz i razvoj samog lika.

U prvoj misiji kada treba da se izvucku ljudi iz fabrike, nakon sto sam zaobisao jednu ekipu od 3-4 strazara i usao u drugi deo kompleksa i krenuo da pucam, ekipa koju sam zaobisao i ona koja je patrolirala u hodnicima ispred mene su me napale, sto je jako pohvalno :) Tako da ipak postoji neki nivo medjusobne saradnje mada nije bas detaljno odradjen.

Sa druge strane, bio sam u policijskoj stanici i prosao pored strazara koji me je lepo upozorio da to nije mesto za mene, medjutim kada sam krenuo dalje njegov kolega je izvadio pucu i rekao da ako se ne okrenem, ode zivot :) Povukao sam se, izasao iz policijske stanic ei onda je straza krenula da puca na mene i ubila me :( Jos jedan primer saradnje :)

Poslednja izmena:
Meni je ovo moglo sporije da se skida... Skidam od jutros od 6, evo tek sada završava -.-

U prvoj misiji kada treba da se izvucku ljudi iz fabrike, nakon sto sam zaobisao jednu ekipu od 3-4 strazara i usao u drugi deo kompleksa i krenuo da pucam, ekipa koju sam zaobisao i ona koja je patrolirala u hodnicima ispred mene su me napale, sto je jako pohvalno :) Tako da ipak postoji neki nivo medjusobne saradnje mada nije bas detaljno odradjen.

Sa druge strane, bio sam u policijskoj stanici i prosao pored strazara koji me je lepo upozorio da to nije mesto za mene, medjutim kada sam krenuo dalje njegov kolega je izvadio pucu i rekao da ako se ne okrenem, ode zivot :) Povukao sam se, izasao iz policijske stanic ei onda je straza krenula da puca na mene i ubila me :( Jos jedan primer saradnje :)

Vidis to je super, ali ja dotle jos nisam stigao. Da nespolujemo, prvi deo je imao los Ai, ali ovaj ako nastavi ovako, bice briljantno. Ja igram na najtezem nivou, jer ove ispod ne racunam. Ovde je pravi izazov. Izginuo sam ko Mancester do sada, ali polako ulazim u fazon. Meni kao fanu prvog dela, ova igra donosi sve ono sto je kec krasilo i sve to jos na kvadrat. Palo je i prvo hakovanje (sema za hack je bila jednostavna). Igram jako sporo, jer istrazujem sve. Skupljanje XP poena za nadogradnju ne ide brzo, i to mi se svidja, jer ne mozes tako lako da se nabudzis. Ako se ne vodi racuna, vrlo brzo se ostaje bez municije, a metaka ni za leba.

Metke i pucaljke sakupljaj od ubijenih protivnika. Uvek ima za pistolj. Za assault rifle nema. Mada i nije neka pucaljka. I hakujte sto vise jer donosi dosta XP-a.

Zanimljivo je da igra pamti svaki detalj, naprimer uzmete neko veliko oruzje koje vam popuni mnogo prostora u inventaru i izbacite ga na odredjenom mestu, to ce ostati na tom mestu sve vreme. Svaka vrata koja ste hakovali, cak i oruzje ubijenih protivnika koje niste uzeli a vratili se na to mesto mnogo kasnije ce biti tu. Ja na PC-u sad igram sa ovim pre order stvarima (auto hacking tool, dvocevka, prigusena sniperka, 10k credita) i nekako mi je sad na PC-u losije da igram stealth jer je nisanjenje mnogo lakse.

I ne pucajte u policijskoj stanici ko ja, nema sanse da prodjete dalje....
Sto se municije tice, najvise se moze ustedeti ako istrazite cloak augmentaciju i onda iz zaklona sa aktiviranim cloakom headshotujete protivnike.

Poslednja izmena:
Sto vise igram, sve mi se vise svidja :)

Ako razgovarate sa covekom u stanici na odredjeni nacin mozete uci bez ikakve galame. Cak postoje 2 nacina na koji ce vas pustiti, jedan normalan (za koji sam video kakve posledice ima kasnije) i drugi gde ce vas nerado pustiti. Ima toga u igri jos, tek sam sad video da sam propustio ranije ceo jedan podugacki side quest. Ono sto je sjajno je da side questovi imaju vise stavki koje mozete raditi po svojoj volji i kada zelite.

Nazad
Vrh Dno