Šta je novo?

iPad 2

@priest,

Jesam na srecu. Nasao sam neki stari laptop koji nije imao restrikcije na instaliranje programa :p
Uspeo sam i sa tiny umbrela da sacuvam shsh, posle lagano odradio restore i vratio sve kako je bilo i ranije ....
Definitivno se winterboard i ipad ne vole, tako da bih savetovao svima da izbegavaju winterboard dok se ne optimizuje skroz za iPad2.

Mogu li da radim update igara iz installousa u app store?I koji je najbolji GPS app koji ima mape evrope i balkana

Update programa iz Installousa samo u Installousu. Za navigaciju, stvar ukusa, po meni je iGO najbolji...

@priest,

Jesam na srecu. Nasao sam neki stari laptop koji nije imao restrikcije na instaliranje programa :p
Uspeo sam i sa tiny umbrela da sacuvam shsh, posle lagano odradio restore i vratio sve kako je bilo i ranije ....
Definitivno se winterboard i ipad ne vole, tako da bih savetovao svima da izbegavaju winterboard dok se ne optimizuje skroz za iPad2.

Šta će ti Winterboard na iPad-u? Bezveze

Sto sta ce mi ? Pa ne svidjaju mi se defaultne ikone, ne svidja mi se lockscreen ... da bih to promenio morao sam instalirati winterboard, dodati neke teme, ali sam napravio losu kombinaciju :) mozda i nije winterboard prozurokovao probleme ... no secam se da sam poslednje instalirao neke teme i da je posle toga poceo da nestaje text ... kao na slici par postova iznad.

Ma znam zašta služi nego nema potrebe za tim na ipad-u, barem moje mišljenje.

Da li je i šta potrebno odraditi da bi garancija važila i u Srbiji? Znam da je bilo reči u thredu, ali ne mogu da nađem.
Naime, treba da mi stigne iPad2 krajem sledećeg meseca, ali je pitanje kako rešavati probleme ako uređaj, pupu, crkne. Ako je bitno, iPad će biti kupljen u Americi...

Ja cuvam racun u nadi da ce se to prihvatiti kao garancija :) bar su tako rekli coveku koji mi je uzimao ipad u USA

Sent from cheap chinese tablet.

Ja sam nacuo/procitao da treba pored toga sto ces da sacuvas racun, da registrujes uredjaj na apple.com.

Dobijam iPad 2 iz USA (stric mi uzeo kao poklon), pošto nisam u toku, kakva je situacija sa jailbreakom, tj. da li se modeli sada isporučuju sa 4.3.5?

Dobijam iPad 2 iz USA (stric mi uzeo kao poklon), pošto nisam u toku, kakva je situacija sa jailbreakom, tj. da li se modeli sada isporučuju sa 4.3.5?

Ja uzeh pre par dana za prijatelja ipad2 preko lika sa isrbija foruma,poreklom je iz Hu, i dosao je sa 4.3.3...

Za usa zaista ne znam...

Edit: vec ga vidim na oglasima: D

Poslednja izmena:
Bilo bi dobro da je 4.3.3, ne znam šta bih bez jailbreaka. Btw. pošto će mi uzeti i Camera connection kit, da li postoji neki tool na Cydia koji omogućava da ubacim usb flash/hdd?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Bilo bi dobro da je 4.3.3, ne znam šta bih bez jailbreaka. Btw. pošto će mi uzeti i Camera connection kit, da li postoji neki tool na Cydia koji omogućava da ubacim usb flash/hdd?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Evo ti moj post od pre par strana. Ok, ne radi sa usb hddom, ali radi sa sd karticama :)

Btw, radi pustanje MKV-a sa titlovima sa CCK-a, tj sd kartice u AVplayerHD. Class6. Nazalost, FAT je kartica i ne moze fajl preko 2gb, ali dobro, bar serije mogu da se gledaju :) NTFS ne vidi.
Ne znam da li je ovo neko vec prob'o, ali ovako sigurica radi :

Stavite fajlove u root kartice ili napravite novi folder, totalno nebitno.
Otvori se iFile, klikne se flash device 1 ili kako vec vidi sd karticu. Udje se u folder sa mkv+titl. Edit/select oba fajla. U donjem levom uglu postoji copypaste ikona, kliknuti na nju i copy link pa done.
Zatim opet u iFile-u, Applications (ako vam pokaze foldere sa gomilom brojeva i slova, u settingsu iFile ukljucite show apps names), AVplayerHD/documents/ pa na edit, pa opet copypaste ikonu i create link. Otvorite avplayer, media explorer, refresh i viola :p

Bedak je sto iFile mora da bude aktivan da bi ovo radilo, ondaK to sto ne vidi ntfs i ultimativni bedak, sto ne mogu da linkujem foldere ..... i sve sto je u njima. No samo fajlove, no dobro ....
Ako neko zna kako linkovati folder, tako da se moze otvoriti iz avplayera, biJo bih mu veoma zahvalan.

Aha, okej. Hvala na odgovoru. :) Kapiram da ću naručiti i neku 32GB karticu uz to.

E kako da prebacim apps sa kompjutera na ipad2 ,jer mi na itunes stalno kaze da ako ocu da to uradim da ce mi izbrisati 45 applikacija koje imam(naravno crackovane)

Authorizovao si ipad na tom kompu? Ubacio apps u itunes? Da bi ubacio free apss to treba da uradis, za ostalo je koliko znam potreban appsync... Mozda neko drugi zna o cemu se radi?

Mislim da sam ga authorizvao i ubacio ih u libary a skidao sam ih sa apptrackr

Stigle su mi stvari sa ebay, torbica, stylus i citac kartica.
Znaci ako neko hoce da kupi ove kineske citace kartica, mogu da potvrdim da rade, probao sam ga sa SD karticom sa oko 1000 slika na njoj i ucitao ih sve.
Stylus je dobar, ali ne verujem da cu ga uopste koristiti jer sam navikao bez njega. On radi dobro, mora malo jace da se pritisne nego sa prstom, slicno kao kada se pise hemijskom olovkom na papiru. Kako radi kod vas koji imate stylus?

Prilozi

• ipad.jpg
    ipad.jpg
    249.8 KB · Pregleda: 141
Ko nema xcode ali ima JB, moze veoma lako da aktivira gestures pomocu iFile na iPad, samo treba da idete u:

/var/mobile/Library/Preferences/com.apple.springboard.plist

taj plist editujete i dodate ispod <dict> linije sledece:

Kod:
<key>SBUseSystemGestures</key>
<true/>

Posle uradite reboot i gestures su aktivirane, necete se prikazivati u podesavanjima ali ukljucene su i rade kako treba.

Poslednja izmena:
E kako da prebacim apps sa kompjutera na ipad2 ,jer mi na itunes stalno kaze da ako ocu da to uradim da ce mi izbrisati 45 applikacija koje imam(naravno crackovane)

u iTunesu klikni desnim dugmetom na iPad i u popup meniju izaberi "transfer purchase" ...

pa zatim ubaci novu aplikaciju u iPhone kroz iTunes.

Olovku sam nabavio slicnu i posle prvih testova je sklonjena. Isto mora malo jace da se pritisne pa i nije neki osecaj. Jedino ima smisla kod crtanja...

Procitao sam vest sa gornjeg linka.Ali, citao sam negde da je P0sixninja pozvan od strane Apple-a da radi za njih.
Pitanje za sve koji prate tematiku.
Da li poostoji mogucnost da vise ne bude jailbreak-a? Dobio sam iPad2 na poklnon od devojke, ali doso je sa 4.3.5, a uredjaj mi je prakticno neupotrebljiv bez JB.
Znam da za 4.3.5 nece biti, ali me interesuje da li postoji mogucnost da nece biti ni JB za iOS5?

Nazad
Vrh Dno