Šta je novo?

HTC Sensation

Pa uz svaki HTC se dobije microSD kartica kada ga kupiš regularno, tako da ne vidim u čemu je tu problem.

I ovaj moj je kupljen regularno, sa nalepnicom preko celog telefona koja nije skidana, kao i sa nalepnicom preko baterije. Telefon nije nijednom otvaran ili paljen pa u njemu nije bila MicroSD kartica.

Mozda glupo pitanje: Gde je file manager? Ne mogu da nadjem foldere.
Po default-u nema file managera. Računaju da prosečnom korisniku nije potreban.
Instaliraj neki sa Marketa, recimo File Expert.

I ovaj moj je kupljen regularno, sa nalepnicom preko celog telefona koja nije skidana, kao i sa nalepnicom preko baterije. Telefon nije nijednom otvaran ili paljen pa u njemu nije bila MicroSD kartica.
Verujem ti, ali ja još ne videh novi HTC bez memorijske kartice, tako da je taj tvoj neka anomalija :p
Generalno, default Android sistem podrazumeva potrebu za prisustvom memorijske kartice, a taj sistem sa još jednom skladišnom memorijom pored toga je više izuzetak nego pravilo.

Poslednja izmena:
@Emix - Skini sa marketa neki file manager. Meni se taj gsf ne pojavljuje u task manageru. Moguce da je to posledica nekih podesavanja koje sam napravio. Neka ti neko iskusniji odgovori, ja sam relativno nov na androidu pa jos uvek nisam siguran sta je sta.

A sto se sd kartice tice - ako si ga kupio u radnji (mislim na neku ozbiljnu a ne one koji preprodaju telefone sa raznih mreza bez fiskalnog racuna) ili kod nekog od provajdera mozda bi mogao da reklamiras nedostatak sd kartice koja se, cini mi se, nalazi u fabrickoj specifikaciji telefona. E sad... mozda i oni mogu da te pitaju sto to nisi prijavio tog dana kad si uzimao telefon, na licu mesta. Ja sam uzeo kod provajdera i nije mi palo na pamet da to proveravam. Nisam kutiju otvarao dok nisam stigao do kuce.

Ma nema veze stvarno nije mi to neki problem. Imao sam class 6 MicroSD karticu i ubacio u telefon to je to.
I onako planiram da uzmem neku od 16gb tako da bi i ova iz telefona svejedno letela.

Ja sam moju SD od 8GB popunio ko od sale, pa sam zamenio sa 32GB (ima na kupindu za oko 5000din), i sad sam miran :)

Pa Nikola kako ti radi sa 32GB? Ja ne znam da li da uzimam 32GB, jer tesko da cu to popuniti ali nikad se ne zna. 16GB mi deluje kao dovoljno memorije.

Da li na toj 8GB kartici koja ide uz telefon dolazi nesto? Neki bitni fajlovi ili bilo sta sto je bitno? Slike, video, pesme?

Ako moze neko da mi kaze da li pusta titlove sensation?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Na toj od 8GB dobijas oko 2GB navigacije (mada nema srbije, ali svejedno je placena pa da se ne baca).. I jos ako ces da igras gameloftove igre, sve one zauzimaju najmanje 500MB (neke i po 1GB), i + snimanje u 1080p svakako ne zauzima malo. Tako da je 8GB meni bas malo.

Nista ja bih i tu navigaciju izbrisao, i meni ce 8gb biti malo.
A koliko ti se puni telefon? Meni oko 4 sata od 0 do 100%. Iskljucen. Bas mu puno treba.

Ne bi trebalo da je u telefonu, ali jeste u paketu (kutiji?).

Ne vec je trebala da bude U telefonu. Ali izgleda htc zaboravio da umetne i mene zapao bas taj :)
Ili zavisi od zemlje za koju je fon namenjen.

Edit: Malo mi je cudno to sto jedini jezik koji mogu da izaberem je English (India) lol

Poslednja izmena:
Ne vec je trebala da bude U telefonu. Ali izgleda htc zaboravio da umetne i mene zapao bas taj :)
Ili zavisi od zemlje za koju je fon namenjen.

Edit: Malo mi je cudno to sto jedini jezik koji mogu da izaberem je English (India) lol

Ni ja nisam dobio memorijsku karticu sa telefonom
Da li neko moze da mi kaze kako mogu da izbrisem neke aplikacije koje su mi dosle sa telefonom?

^ Cekaj ni tebi nije stigla 8gb MicroSD?
Lol ne razumem, sta radi HTC. Da li oni zaboravljaju da stave kartice u neke telefone ili to zavisi od regiona?
Kao da daju 32gb pa im zao jbote ne razumem.

Sto se aplikacija koje fabricki stizu u Sensation tice mislim da ne postoji mogucnost da ih izbrises. Mozda jedino nakon root-ovanja, stvarno ne znam. Ali mislim da ne postoji jednostavan nacin da obrises fabricke aplikacije.

Ne zaboravljaju nego je kartice jako lako izvaditi iz novih telefona, tako da ste obojica opljackani :D

Cekaj a kome bi trebala 8gb kartica iz telefona ne razumem?
Meni se cini da ovaj moj telefon nije otvaran tako da stvarno NE verujem da je to u pitanju, ali ok svasta moze da bude.

@retype12345 Gde si uzeo telefon ako nije tajna?

Poslednja izmena:
Cekaj a kome bi trebala 8gb kartica iz telefona ne razumem?
Meni se cini da ovaj moj telefon nije otvaran tako da stvarno NE verujem da je to u pitanju, ali ok svasta moze da bude.

@retype12345 Gde si uzeo telefon ako nije tajna?
Uzeo sam ga u radnji u Podgorici,sa original neotvaranom kutijom(jedino ako ovi u radnji nisu nesto cackali i lijepili)

Poslednja izmena:
I moj je bio neotpakovan. Sa folijom preko citavog telefona. Da je otvaran ili nesto slicno otisci bi bili vidljivi na ekranu. Ali nema veze bas me briga za microsd.

Ja isto nisam dobio karticu u pakovanju, drugi telefon je u pitanju doduse ali isto HTC, naravno kupljen preko oglasa, ne u radnji, iz rusije je vidi se na kutiji. Telefon potpuno nov, kutija bez nalepnice, ali se u kutiji dobije ta ista nalepnica :) , dva komada cini mi se i serijski broj nalepnica, za diy original pakovanje, toliko o sigurnosti neotvaranih kutija...
Takodje ne verujem da je iko krao te iste kartice jer to toliko smesno kosta, vec je rezultat kombinacije neke uvozenja i nabavke, ko zna kako to ide. I iskreno bas me briga jer sam dobio nov telefon za skoro upola cene iz prodavnice. Kartica 5e, i to bolja od originalne, tako da suvisno je raspravljati o tome.

Slazem se u potpunosti. Ja sam ovaj Sensation dobio po skoro pa duplo nizoj ceni od one koju Telenor i ostale radnje sa 2 god. garancije traze za ovaj telefon a to je 650-700e. Recimo da sam ga platio oko 35% jeftinije.
I meni su stigle 2 nalepnice a na kutiji je nije ni bilo uopste, znaci nije bila zalepljena nikakva nalepnica.
Ali ne mogu nikako da zakljucim iz koje zemlje je telefon ne znam kako to da proverim? Bas me zanima. :)

Da li vam se desava da se telefon sam restartuje. Iskljuci se pa se sam ukljuci?
Malo pre mi se to desilo i pojavila se poruka Send report this phone has recovered from abnormal reset tako nesto?

Počelo je da mi se dešava sa Z kada se upgradovao na Gingera, sa Froyo nikad. Moguće da je i do neke aplikacije, pojma nemam. Nemoj da te brine, za godinu dve će stići upgrade koji će to da reši. ;)

Haha da me ne brine? Desava mi se evo 3-ci put danas. Izvadio sam microsd i opet isto. Pa sam odradio hard reset da vidim kako ce sad da reaguje.

Slazem se u potpunosti. Ja sam ovaj Sensation dobio po skoro pa duplo nizoj ceni od one koju Telenor i ostale radnje sa 2 god. garancije traze za ovaj telefon a to je 650-700e. Recimo da sam ga platio oko 35% jeftinije.
I meni su stigle 2 nalepnice a na kutiji je nije ni bilo uopste, znaci nije bila zalepljena nikakva nalepnica.
Ali ne mogu nikako da zakljucim iz koje zemlje je telefon ne znam kako to da proverim? Bas me zanima. :)

Zato se i resetuje..jel imas garanciju..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Ako imas garanciju gen ser, mogu da ti zamene telefon u roku od 7 dana od kupovine kod ovakvih situacija..prvo proveri, kod nekih operatera je zvanicna procedura..

Ako imas garanciju gen ser, mogu da ti zamene telefon u roku od 7 dana od kupovine kod ovakvih situacija..prvo proveri, kod nekih operatera je zvanicna procedura..

Imao sam slicnu situaciju, ni jedan sw nije pomogao, dok mi nisu zamenili plocu..jel ima pravilnosti kod reseta..

Zasto ne mogu nikako da podesim cirilicu na sensation-u,probao sam sve sa marketa sto imaju i jednostavno ne kontam kako ne mogu da namestim da bude cirilica qwerty,telefon nije rootovan.

Vrh Dno