Odavno je vec receno sve na temu potrebe za hw-om, grafici na konzolama vs one na PCju, tako da necu da davim o tome.
Niko nam ne drzi pistolj nad glavom da se kupuje nov hw. Ali ako se posle onog PR fijaska zvanog "next gen" i dalje veruje u smrt PC-ja kao igracke platforme, pa jos kad se ima godina da se pamte i oni raniji bullshit-ovi tipa "matrix-like graphics" i pre toga i pre toga... za ovu ili onu platformu koja eto "presudjuje" PC-ju vec par decenija.
Mislim, kad smo se vec u'vatili toga, dajte malo tableta i smartfonova, koje pomenuh vec...cisto da se malo zacini.
Uglavnom- ljudi koji (na ovom forumu) pisu postove o smrti PC-ja kao igracke platforme, a zapravo se tu jasno sugerise da vise ne igraju igre , tj, da prodju kroz dnevnu sobu u kojoj se njihova deca igraju na Xbox 360 (jer, sto je i logicno -al ne bas i pametno po meni- roditelj je kupio deci istu da ih drzi podalje od svog kompa:d), ipak je ta konzola i dzepu prijemciva, tata skine vidzu sa wareza, nareze i pravac klincu na sigranje, prosto, svi srecni i zadovoljni. Vide igru na ekranu, leeepo to izgleda, radi lepo, ekstra. Nema tu nikak'e razlike u grafici, ja odoh da radim, kthxbye. Razumem.
Nex, koja je igra za PC izasla u zadnje 2 godine a da je ozbiljna tj za mature konzumente 18+ ?
Nema Nex lose namere ali shvatam da on hejtuje ovaj tip gamera.
[YOUTUBE]JH_X4mJYhxA[/YOUTUBE]
:d
au, al odosmo u off-anzivu
ja sam gotovo prestao da igram igre iz razloga shto me u poslednje vreme ni jedna ne privlachi dovoljno. da li je to do mene, ali nekako, em ih manje izlazi, em su sve manje i manje mashtovite, liche jedna na drugu i imam utisak da se kreatori igara sve manje i manje trude. lichno preferiram, za pochetak, simulacije voznji. po nekom mom zapazanju, tek na svake ~2-3 godine izadje neka igra vredna moje paznje. evo u posl vreme shift (2) [mozda ce neko reci da nema veze sa simulacijom, al ne bitno, za mene je extra] a pre toga vremeshni gtr2, richard burns rally, rfactor i ne mogu da se setim vishe ni jedne jedine (prve dve rade perfektno i sa 4870, ostale i sa mnogo slabijim). dalje, volim da igram RTS, nisu loshe po meni poslednji c&c i sc2, ali opet ni one nishta specijalno, i naravno FPS, tu ima mali milion igara, ali nekako sve liche isuvishe jedna na drugu, kako izgledom, tako i tematikom i prichom. mene su fascinirale samo crysis kec, betlfild 2 bc i cod 4, a probao sam gotovo sve shto je bilo vredno probanja. opet kazem, mozda je i do mene, ostario, vishe me zanimaju neke dr stvariali nekako mi se chini da opako stagnira razvoj i trzishte pc gaminga i igara. i meni je jako zao shto je, po meni, to tako, ali ako ti kazesh (nex999), valjda sam te dobro razumeo, da su svi koji imaju konzole (nemam nameru da kupim nijednu) 'ebili sa 2g mozga, te da su to samo roditelji koji su hteli da skinu klince sa svog "ljubimca", ne bih se slozio sa tobom. Svako radi i kupuje ono shto mu najvishe godi i odgovara u datom momentu. Kakva je sada situacija trenutno, ja ostajem pri svom mishljenju, dok me neko ili neshto ne ubedi u suprotno.
a koliko vidim ovo je tema vezano za izazak novog, jacheg, boljeg chipa, pa je i logichno da je rasprava krenula u pravcu veze sa igrama, jer je njegov izlazak vezan za iste, pogotovo za one zahtevnije, bez obzira na ostale njene karakteristike. i da naravno nece biti opet dovoljan bust ni od 100% da ni se one najzahtevnije igre gemale u ful detaljima i zato pricha o pointlessu budzenja. jer ako sa gtx 580 imash 30fps, dodatnih 30% ili 9fps ti nece napraviti neku wow razliku. 30% od sporo je opet sporo
evo i jedan primer. zbog krize keca sam prvi put u zivotu skrcao po meni nevidjenu gomilu love na komp (8800gt sli, sli plocha, e8400, antec 900, cors hx620 itd) i naravno, pogadjaj, bio sam totalno razocharan performansama, posle par meseci, prodao sam core komponente upola cene i dao josh dosta love za prvo gtx 260 192, ni sa tim nije bilo bash sjajno itd itd i evo sad, tek nakon trichavih 3-4 godine, isti taj c kec radi kako treba sa 60fps avg i to opet na mashini od barem ~600-700e. pa dokle vishe majku mu? tu praxu su nastavile metro i c dvojka, sa tim da, po meni (mozda sam slep) izgledaju inferiornije od c keca u vecini stvari.
slichna pricha i sa kvejk jedan dva i tri, kad se sam setim rive 128 i rendishn verite s2200, moje diamond viperke (neko ju je vec spomenuo) od 280 marakasledim se, pogotovo kad saberem koliko sam love skrkao na hw. al dobro ne zalim se, bilo je lepo, ali sada su apetiti vishestruko porasli, hw sve cheshce izlazi, para je sve manje
kao i igara. mene vishe ne zanima da dam 1000e na delove nove, da bih igrao prosechnu igru, po meni u svakom pogledu, a pak sa starim kompom sam moga oda igram 95% drugih igara. pre bih rekao da sam ja 'ebil shto sam to radio, nego tatica sa xbox/plazma za dechicu.
s toga sam i ja pristalica toga da pcgaming, iako na moju veliku zalost, polako ali sigurno odlazi u zaborav.
caught by pcbeast's longpost virus![]()
Za 7770 ne brini, sa njim gotovo sigurno neces nista izgubiti na pci-ex 2.0.
Шта причаш бре ти?! Ја сам прешао у трећу банку и даље цепамOvaj forum nije nikada imao preterano puno pravih gejmera ali su pre nekoliko godina i poslednji primerci prestali da posećuju forum. Danas samo klinci i klokeri
Zaista ne možeš to tvrditi, mada verovatno gubitak neće biti radikalan, ili u ovom slučaju evidentan. Ali kod jačih karti može biti![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari