Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Hvala ;)

Ma ja zato rek'o da on pojasni, ukratko, naskim jezikom... da ne jurcam po Wikipedijama i Googleovima :p

A i po netu se prica :d da USB flash drive-ovi ne podnose bas NTFS i da je veca sansa da dodje do 'corrupted file'. Ali to vec ne znam, jer sam samo nekoliko puta koristio NTFS i nisam imao problema.

Ja sam stari transcend V10-2Gb formatirao u NTFS pre 3-4 godine od kako ga imam i ništa mu ne fali, nikad problema s njim, ali nakon čitanja ovog teksta što je mod okačio vidim da nema potrebe za tim...
Uglavnom, ovaj TS16GJF700 ima sasvim solidnu build quality, čepić ima "klik" tako da mi deluje da se neće lako izgubiti (mada su mi retractable rešenja nekako bolja), prilično je velik za svoj kapacitet 7x2x0.9 cm, upravo sam prebacivao neki backup sa onog V10 na komp, trebalo je oko 15-18 minuta da se to prekopira sa usb-a na komp (mnogo malih fajlova i nekoliko većih) dok je isti sadržaj upisan na 16GB usb za nekih cc 6-7 minuta (nisam precizno merio). Nadam se da će jednog lepog dana kad pređem na USB 3.0 pokazati svoj puni potencijal :d
Jedino što me nervira što svi proizvođači stave rupu na usb za onu uzicu za nošenje a niko ne da u pakovanju taj mali kanapčić!!! od dva usb-a koja sam kupio u zadnjih 2 nedelje ni jedan nije imao to...

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    6.6 KB · Pregleda: 41
Jedino što me nervira što svi proizvođači stave rupu na usb za onu uzicu za nošenje a niko ne da u pakovanju taj mali kanapčić!!! od dva usb-a koja sam kupio u zadnjih 2 nedelje ni jedan nije imao to...

evo uz ovaj ide i uzica :pPPP

Poslednja izmena:
pa za 5000 din koliko skoro košta i treba da daju i to 10 komada :d a mene je taj transcend isto 16GB izašo ~2600 din ali ipak, ima i dosta jeftinijih u istom kapacitetu tako da su i mogli da stave, garant košta manje od 10 dinara taj komadić :D

Sad sam se setio, uzeo sam prošle godine Kingston microSD karticu 8GB sa onim mini čitačem i isto sam dobio uzicu tako da Kingston izgleda daje uz sve :)

Poslednja izmena:
A i po netu se prica :d da USB flash drive-ovi ne podnose bas NTFS i da je veca sansa da dodje do 'corrupted file'. Ali to vec ne znam, jer sam samo nekoliko puta koristio NTFS i nisam imao problema.

Mislim da nije problem do "corrupted file"-a, vec da se pre potrosi sam NAND, zbog mnogo veceg broja citanja/upisa kada je pod NTFS-om... tako se bar ranije pisalo na tu temu ;)

Ja, rekoh vec, generalno drzim na FAT-u... a kad zatreba za neki veci (HD, .iso) fajl - preformatiram u NTFS, iskopiram, pa nazad u FAT32 :)

Sve u svemu za 2-3 godine će i fleševi od 16GB izgledati smešno, jedva da se uguraju 2 HD filma... tako da bez obzira što će oni super funkcionisati njihova upotebana vrednost će se drastično smanjiti, naravno misli se na deo tržišta koji koristi fleševe za sve moguće upotrebe, office dokumenti i tabele mogu i dalje da stanu na disketu :-devil-:
Ukratko: skraćivao NTFS životni vek fleševa ili ne, većini posle 2-3 godine neće ni biti bitno pošto će svakako uzeti fleš većeg kapaciteta... Čisto da se ogradim, izuzetaka uvek ima :d

Sve u svemu za 2-3 godine će i fleševi od 16GB izgledati smešno, jedva da se uguraju 2 HD filma... tako da bez obzira što će oni super funkcionisati njihova upotebana vrednost će se drastično smanjiti, naravno misli se na deo tržišta koji koristi fleševe za sve moguće upotrebe, office dokumenti i tabele mogu i dalje da stanu na disketu :-devil-:
Ukratko: skraćivao NTFS životni vek fleševa ili ne, većini posle 2-3 godine neće ni biti bitno pošto će svakako uzeti fleš većeg kapaciteta... Čisto da se ogradim, izuzetaka uvek ima :d
tesko da ce tako biti ;-) mozda bude za 10 ali 2 3 tesko...

ma za 10 ćemo svi biti kao džoni mnemonik :d

P.S. Još malo poređenja brzine:
upisivanje fajla veličine ~734 Mb (.avi) na stikove:
- Transcend JetFlash 300 (2GB) - ostvareno vreme: 3:36:08
- Transcend JetFlash V10 (2GB) - ostvareno vreme: 4:30:56
- Transcend JetFlash 700 (16GB)- ostvareno vreme: 00:38:15

Poslednja izmena:

Nece toliko napradovati to smo govorili svi pre 3 god kada sam uzeo prvi flash 16 gb. U fazonu kroz 3 god flash 16 gb uz zvake na trafici dobijes, aha pale su im cene mizerno ;-) inace pa normalno proredis praistorijski flash cip sa novijim veceg kapaciteta. :-D Jedino sto je napredovalo i jeste upravo brzina, cene su se mizerno spustile da je smesno komentarisati o tome...:-D DTR 733 mb mkv 30 sec prema windows-u, a po meni i brze jer je skalu pokidao do kraja i blejao 5sec.

Je li ovo USB 3.0 flash?

Transcend JF 700 USB3 16GB
i3c368.png

Sirius9 je napisao(la):
Prva dva su 2.0, treći je 3.0 al džaba kad je ploča 2.0
Evo kod mene taj isti flash na usb3 portu.... film od ~700MB se upise za 35s, nije neka razlika za upis, ali je zato citanje duplo brze.

Ja bih radije da vidim pojačan upis, 'beš čitanje...

Uh, dobar link... hvala, bacam se na citanje ;)

P.S. A to sto kosta... ma, "kad je bal, neka je maskenbal" :p

Koliki realni upis ima Jetflash 600 16GB? Na sajtu kaze:
Transfer Speed:
Read 32 MByte/s, Write 7 MByte/s (4GB);
Read 32 MByte/s, Write 12 MByte/s (8~32GB);
Read 32 MByte/s, Write 18 MByte/s (64GB)

Transfer Speed:
Read 70 MByte/s, Write 20 MByte/s (16GB)

Sto ce reci razliku od ~8MB/s za upis izmedju JetFlash 600 i 700. Isplati se dati 250din vise za to + 70MB/s citanje preko usb porta, ako je razlika u upisu zaista tolika.

Poslednja izmena:
I ja sam danas uzeo Transcend V700 16GB.
I cini mi se da je skroz korektan koliko sam ga testirao. Kod mene je USB 2.0 i na osnovu benchmarkovanja, brzina je 30/18. Za 2350 dinara, odlicna kupovina.

Ljudi,planiram da uzmem Transcend JetFlash 700 (16GB).Koristio bih ga za gledanje filmova preko DVD-a.E,sada,zanima me da li ce biti problema posto DVD podrzava 2.0 USB?

Da si procitao samo jedan post iznad svog video bi da nema problema :D
Jedina razlika ce biti sto neces iskoristiti puni potencijal flasha. Inace jf700 radi i na usb 2.0 kako treba. Cak i bolje od vecine drugih

Od danas takodje ponosan vlasnik Transcend JetFlasha V700 16GB, rastura stari JetFlash V35 po brzini, a ima i 4 puta veci prostor :)
BTW, upis 700MB *.avi fajla traje 38.1s

Prilozi

• crystalmark JF V35 4gb.jpg
    crystalmark JF V35 4gb.jpg
    118.6 KB · Pregleda: 120
  • crystalmark JF v700 16gb.jpg
    crystalmark JF v700 16gb.jpg
    119.7 KB · Pregleda: 118
Poslednja izmena:
Uzeo bih jetFlash 600 od 8GB, ima li sta bolje?:)
Mislim ima li nesto da mi je promaklo za slicne pare? Nisam vidjao jt700 8GB u prodaji...

Patrio XT 8Gb jedan od najbrzih za ucitavanje odlican za brze instalacije nema razlike USB 2.0 ili 3.0

PatriotXT8Gb.jpg

Patrio XT 8Gb jedan od najbrzih za ucitavanje odlican za brze instalacije nema razlike USB 2.0 ili 3.0
Read mu je odlican, nema sumnje... tacnije, udara u limit USB 2.0 specifikacije... ali write mu je bas bas slab.

Burazer mi ima Xporter Rage od 32GB, taj je vec poprilicno brz... 27MB/s read i 25MB/s write mu je deklaracija. Za nijansu je tek slabiji od mog GTR-a za upis, bese tek sekund slabiji pri upisu standardnog DivX filma od 700MB.

Paradigma je u pravu a ja sam ovaj uzeo za brzo instalisanje sistema upis mu je ocaj u odnosu na citanje ali instalacija W7 je munjevita

Oko toga nema polemike, read je fenomenalan ;)

EDIT. Sad ti nesto gledam onaj inicijalni post, sa onim slikama... ako se ne varam, taj fles je USB 2.0, zar ne?
Pa sta si mislio da ce da se desi ako ga ubodes u USB 3.0 port - da bude ista brzi? :)

Poslednja izmena:
Ja instalacije pakujem na mali eksterni hdd. Brze je od svega, a wear ne postoji. Kad mi se cefne mogu da prebacim sta oces na njega.

Vrh Dno