Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

^Jesam... generalno su ultra kvalitetni. Ne verujem da će Samsungov tablet ili bilo koji (u skorije vreme) biti tog kvaliteta, (baš kao i iPhone ili neki iPod, koji imam, ako govorimo o mp3 plejerima) ali je strašno počeo da me nervira sam iOS... To je to. Ne mogu reći da nisam prezadovoljan njihovim proizvodima, kada u životu nisam imao nikakav hardverski (fizički) problem sa njima. Problem je više psihičke prirode :) Nerviraju me jer ništa novo ne rade :)
A priča o prelasku na android je tek zanimljiva.
Mislio sam sam da nikada neću napustiti Apple, i baš pri prelasku na iP4, čekajući da padnu (enormno visoke) cene ovog uređaja, odlučih da probam neki 200€ jeftiniji uređaj u odnosu na iP4 Android. Tako je sve počelo :)
Sviđa mi se os androidov više nego iOS, mada i iOS ima nekih svojih prednosti. Najviše mi nedostaje (kod iOS) integracija sa soc. mrežama, sistem notifikacije, full integracija sa Google (generalno govoreći svima G aplikacijama), nedostatak share (šer) opcija, itd.
Dosta je dobro to urađeno na Androidu... to je ono što me je kupilo!

A da nisam video 10.1 (pošto ga nikad ne bih menjao za onu plastiku 10.1v), verovatno se ne bih odlučio na ovaj korak. Ali pošto sam pogledao par rivjua za 10.1, odlučio sam da vredi pokušati i menjati iPad2 za ovaj pomenuti :)

Videćemo kada ga budem nabavio kako sam zadovoljan sa njim :)

p.S. iako sam se odrekao iPhone-a i iPad-a, iPod shuffle nikada neću zameniti :D Verujem u to ;)

Poslednja izmena:
Mogu da pričam o tome danima (prednosti i mane, jednog ili drugog), jer sam iPhone nosio ukupno 3 godine (3g, 3gs, 4), imao sam i iPad1 (godinu dana) i iPad2 (par meseci) i sada želim da dam šansu Androidu,
Ne znam sta si radio tri godina ali sudeci po tvojim problemima i na iSrbija i ovde, ti si uglavnom imao problema sa osnovnim/banalnim stvarima, a menjao si i pre i jedan i drugi OS...
Mislim da nije u redu to sto pokusavas da se predstavis kao iskusan kada svako moze da procita tvoje iskustvo :)

Poslednja izmena:
Ne predstavljam se "iskusnim" već iznosim svoje iskustvo! U čemu je problem?

EDIT: ja sam bar probao oba, pa mogu da komentarišem... koliko znam, ti si zagriženi AppleFan boy, pa ti se odmah u napred izvinjavam, štagod da sam rekao, ili štagod da ću reći...

Poslednja izmena:
Ne, ja nisam nista probao, samo ti mozes da nam "pricas danima" o tome... :)

Pa veruj mi da o iOS vs Android, bih mogao da ti pričam i mesecima, ali ipak ne želim da raspravljam sa tobom. Izgleda da bi samo ti mogao da nam držiš predavanja o tome kako je "samo" i "jedini" i "amazing" uređaj i ovaj i onaj. Hvala lepo, nema potrebe. Gledao sam ja i čitao tvoje fanatične postove o Apple, tako da mi je sve jasno i nemam nameru da "upadam" u tu vatru... A što se tiče "banalnih" stvari, verujem da si ti PRO, pa sam i na tom polju amater za tebe... O veliki fanboy-u...

Dežurni jabučar je tu, tačno na vreme. Šteta što je neplaćeni rad u pitanju. Ne zna Apple kakvog talenta nisu primili u svoje redove :)

Priest, šta je problem? Čovek je izneo svoje mišljenje na osnovu korišćenja Apple proizvoda jedan duži period (3 godine) i sad je prešao na Android koji mu više odgovara. To što tvojoj sujeti ne može da godi to što neko pređe sa iOSa na Android to je već patologija. ;)

Ma precice on jos deset puta sa jednog os-a na drugi, :) sto meni uopste ne smeta, kao sto mi ne smeta da on iznese svoje iskuskustvo, ali meni jedino smeta kada covek pokusava da se predstavi kao neko strucan, a iznervirao gomilu ljudi sa banalnim stvarima jer dok mu se bukvalno ne nacrta nesto ne moze da skonta. Nije u pitanju nikakva sujeta.

P.S. Necu vise odgovarati ovde :)

Poslednja izmena:
A sad sam još u glup! Odlično :D
Hvala

Ma precice on jos deset puta sa jednog os-a na drugi, :) sto meni uopste ne smeta, kao sto mi ne smeta da on iznese svoje iskuskustvo, ali meni jedino smeta kada covek pokusava da se predstavi kao neko strucan, a iznervirao gomilu ljudi sa banalnim stvarima jer dok mu se bukvalno ne nacrta nesto ne moze da skonta. Nije u pitanju nikakva sujeta.

Ček bre, zar Apple nije toliko jednostavan i user friendly da mogu bebe da ga koriste? :)

Prosto je neverovatno šta se sve na forumu toleriše, nije ni čudo što je zatrpan gomilom nepotrebnih postova i besmislenih prepucavanja :(

A da nisam video 10.1 (pošto ga nikad ne bih menjao za onu plastiku 10.1v), verovatno se ne bih odlučio na ovaj korak. Ali pošto sam pogledao par rivjua za 10.1, odlučio sam da vredi pokušati i menjati iPad2 za ovaj pomenuti :)

Videćemo kada ga budem nabavio kako sam zadovoljan sa njim :)

Nisam imao prilike da držim u rukama 10.1, ali na osnovu review-a koje sam čitao i gledao i postova na XDA forumu mislim da ćeš se pomalo razočarati osećajem koji pruža pri držanju u ruci u odnosu na iPad. Imam 10.1v i subjektivni osećaj je da podseća na neku plastičnu igračku u odnosu na iPad, mada je sve lepo uklopljeno. Možda samo treba malo privikavanja.

Opet da ponovim, jedva čekam da čujem prve utiske o 10.1 :)

^A ja čekam prvi info, gde to ima da se pazari :D

EDIT: A isto tako ne znam o čemu pričate? Gledao sam rivjue i kažu da 10.1 ima ALU leđa a plastičan gornji deo za 3g (isto kao i kod iPad2 3g), a da 10.1v (koja ima da se vidi u VIP-u) ima plastična leđa... CONFUSED???

EDIT2: Gledao sam sad na official site, i izgleda da su plastična leđa :S :/

Poslednja izmena:
^A ja čekam prvi info, gde to ima da se pazari :D

EDIT: A isto tako ne znam o čemu pričate? Gledao sam rivjue i kažu da 10.1 ima ALU leđa a plastičan gornji deo za 3g (isto kao i kod iPad2 3g), a da 10.1v (koja ima da se vidi u VIP-u) ima plastična leđa... CONFUSED???

EDIT2: Gledao sam sad na official site, i izgleda da su plastična leđa :S :/

Ledja na GT 10.1 su definitivno plasticna, zato sam i napisao ono iznad :)

Razlika izmedju 10.1 i 10.1v je samo u tome sto su ledja kod 10.1v malo teksturisana, a kod 10.1 su glatka.

Sent from my GT-P7100 using Tapatalk

^Šteta... to me malo razočarava u odnosu na iPad... ali dobro... videćemo utiske kada ga uzmem u ruke... :)

^Definitivno će biti mnogooo jeftiniji na tržištu (crnom)... :) a + što kao i kod Apple ima 3 verzije: 16, 32, 64... Ne verujem da će ova od 16gb da košta 600€ kao na amazon.de!

^Definitivno će biti mnogooo jeftiniji na tržištu (crnom)... :) a + što kao i kod Apple ima 3 verzije: 16, 32, 64... Ne verujem da će ova od 16gb da košta 600€ kao na amazon.de!

Ne bih rekao da je 10.1 dostupan u 3 verzije, ako sam dobro shvatio dostupne su verzije od 16 i 32 GB (mada ni verzija od 32 nije dostupna svuda).

E sad, ako sam dobro shvatio 3G verzija nije jos uvek dostupna ni u Americi, a danas nema nikakve informacije na sajtu Telenora da je dostupan 10.1, pa htedoh da pitam da li postoje neke nove informacije o dostupnosti?

Sent from my GT-P7100 using Tapatalk

^Verujem ti ovo za verzije, tj. za NEdostupnost istih, ali pogledaj link (zvanični sajt - http://www.samsung.com/global/microsite/galaxytab/10.1/spec.html ) i videćeš dole u sekciji "Memory", da piše 16, 32, 64...
Nije mi jasno zašto toliko kasne? Pa da li su oni svesni koliko ljudi uzima iPad zbog toga što je nemoguće doći do njihovog tableta?

BTW, ako je ugovor na 2 godine, a ne čini se nemogućim, onda je to previše para... Ubeđen sam da je moguće naći isti za <500€!

U pravu si, stvarno im stoji na sajtu da nude sve tri verzije.

I dalje nema pomena o GT 10.1 na sajtu Telenora, možda od ponedeljka :)

Inače, koliko vidim po najavama na XDA, trebalo bi da tokom avgusta postane dostupna verzija Androida 3.1 za GT 10.1v. Jedva čekam da vidim da li će zaista doneti nešto novo...

Dobio sam juče Samsung Galaxy Tab 10.1v na test, a ne mogu da propustim da iznesem svoje nezadovoljstvo istim i pomalo razočaranje, čak i pre zvaničnog testa na Benchmark sajtu. Prva stvar od kako sam otpakovao tablet i upalio ga, primetio sam probijanje pozadinskog osvetljenja, ne na jednom ili dva mesta, već na 5,6 mesta sa svih stranica ekrana - poznat problem:

http://ausdroid.net/2011/05/13/sams...creen-bleeding-issues-why-how-and-what-to-do/

Posle bliže inspekcije uređaja zaključim da mu se odvaja i "žvaće" staklo sa cele donje strane, najviše u donjem levom ćošku gde je odvojeno nekih 2mm - opet poznat problem:

http://www.pdfdevices.com/samsung-galaxy-tab-10-1-display-issue-–-glass-sticking-out/

Pošto je 3G/HSPA konekcija već bila prisutna i uključena jer ga je već neko na kratko koristio, krenem da povežem tablet sa svojim Google nalogom. Ukucam podatke i sve, doda on nalog, ali neće da uđe u Android market, izlazi poruka you need to add account u tom fazonu, koji sam ja već dodao inače.. Probam Gmail, neće da sinhronizuje poruke, samo se vrti kružić. Odem u settings i probam onaj glavni sync, kad izbacuje sync error.

Povežem se ja na svoj WiFi, mislim da će promeniti stvari - jok. Posle sat vremena čitanja, naiđem na ovu stranicu i pročitam poslednju poruku http://www.google.com/support/forum/p/Google Mobile/thread?tid=390e5a31626989d6&hl=en. Rekoh, nema logike da je vremenska zona krivac, kad ono se ispostavi da baguje sa našom zonom prvi put kada se namešta. Morao sam da promenim vremensku zonu, pa je tek tada nestao problem sa logovanjem na Market i ostalo je sve proradilo. Vratio sam posle našu vremensku zonu i nije bilo problema, ali je ovo teška bugčina...

U samom radu povremeno se internet totalno zaglupi i prestane da učitava stranice, gde se mora uraditi disable pa enable WiFi mreže. Takođe iskače force close neke sistemske aplikacije sa vremena na vreme... Uređaj se jako jako teško rutuje, da se čak i ja sa pristojnim znanjem o flešovanju i rutovanju, ne usuđujem da probam jer zahteva otključavanje bootloadera i razne zezancije koje su nepovratne, a nije moj uređaj, tako da neka hvala. Još uvek nema update na 3.1, isto jedna mana.

Stvarno sramota za Samsung da izbaci uređaj sa ovakvim propustima, koliko god ga voleo kao brend, zeznuli su stvar barem sa 10.1v koja verujem da je zbrzana, a ja se nadam da 10.1 tanja verzija nema ove boljke.

E sad, dobre stvari koje mi se stvarno dopadaju. Kretanje kroz interfejs je ultra smooth, potpuno ogoljeno stock Honeycomb iskustvo bez TouchWiz zezancija. Ekran ima odlično osvetljenje, pored toga što probija sa strane, slika je kontrastna i boje su žive, stvarno ima punch i prelepo izgleda. Uglovi gledanja su ok, color shift je minimalan i zamračivanje pri oštrim uglovima je takođe minimalno, ali ima neki purple glow na crnoj pozadini sličan IPS ekranima kad se gleda sa leve i desne strane iz oštrijih uglova.

Ostatak u testu na sajtu, sledeće nedelje, morao sam da podelim ovaj neki prvi utisak sa uređajem.

Poslednja izmena:
^Baš me zanima kako ćete napisati članak na sajtu :) Hoće li biti iskren, ili "ispeglan"... :)
Mada, taj "light leak" problem, nema samo S! Ima ga i Apple... Tako da... ***.. Znam da se na "zapadu" (kakva floskula :D, ali tako je) to menja odmah. Odeš u Apple store gde si ga kupio i dobijaš novi!
Ne znam kako će biti sa Samsungom?

P.S. zar Samsung nema predstavništvo u Srb?

Ja se trudim da što više budem objektivan i zadržim tu famoznu "novinarsku neutralnost" pri pisanju, nikome ne želim da pravim reklamu jer od toga mi jedan dinar ne ide u džep - ako nešto ne valja, to ću i pomenuti, iako priznajem da mi je Samsung drag kao brend. Članak mora biti napisan tako da prenese ono što je novinar iskusio pri radu, a ne da se ubacuju razne marketinške zezancije - džabe sve to, ako neko kaže "pa o čemu su ovi pisali, kad ovo ne radi kako je opisano". Možda neću biti toliko direktan kao na forumu, ali poenta će biti nepromenjena.

Samsung predstavništvo je potpuno odsečeno od javnosti koliko sam ja skapirao, oni funkcionišu nekako drugačije gde gledaju samo sebe, većina odatle ne daje značaj Benchmark-u i neće da se bakću sa nama. Ja bih odavno testirao njihove televizore, da su bili voljni za tako nešto, ali očigledno je da nisu. Ne znam da li je ikada nešto stiglo direktno od njih, u Benchmarku sam samo 3,4 meseca i to je ono što sam čuo od kolega. Kod LG predstavništva je potpuno druga priča i oni nam maksimalno izlaze u susret sa ustupanjem uređaja i mnogo je opuštena atmosfera i komunikacija sa njima - tako treba da se posluje i skidam im kapu.

Samsung je sve ovo prosledio Vip-u sa 10.1v tabletima i svi eventualni problemi idu preko njih, neće Samsung da se bakće sa tim. Čudan je ovo biznis, a ja opet nisam dovoljno dugo u toj priči da bih skapirao čemu tako poslovanje i nedostatak odnosa sa javnošću.

Dobio sam juče Samsung Galaxy Tab 10.1v na test, a ne mogu da propustim da iznesem svoje nezadovoljstvo istim i pomalo razočaranje, čak i pre zvaničnog testa na Benchmark sajtu. Prva stvar od kako sam otpakovao tablet i upalio ga, primetio sam probijanje pozadinskog osvetljenja, ne na jednom ili dva mesta, već na 5,6 mesta sa svih stranica ekrana - poznat problem:

http://ausdroid.net/2011/05/13/sams...creen-bleeding-issues-why-how-and-what-to-do/

Posle bliže inspekcije uređaja zaključim da mu se odvaja i "žvaće" staklo sa cele donje strane, najviše u donjem levom ćošku gde je odvojeno nekih 2mm - opet poznat problem:

http://www.pdfdevices.com/samsung-galaxy-tab-10-1-display-issue-–-glass-sticking-out/

Pošto je 3G/HSPA konekcija već bila prisutna i uključena jer ga je već neko na kratko koristio, krenem da povežem tablet sa svojim Google nalogom. Ukucam podatke i sve, doda on nalog, ali neće da uđe u Android market, izlazi poruka you need to add account u tom fazonu, koji sam ja već dodao inače.. Probam Gmail, neće da sinhronizuje poruke, samo se vrti kružić. Odem u settings i probam onaj glavni sync, kad izbacuje sync error.

Povežem se ja na svoj WiFi, mislim da će promeniti stvari - jok. Posle sat vremena čitanja, naiđem na ovu stranicu i pročitam poslednju poruku http://www.google.com/support/forum/p/Google Mobile/thread?tid=390e5a31626989d6&hl=en. Rekoh, nema logike da je vremenska zona krivac, kad ono se ispostavi da baguje sa našom zonom prvi put kada se namešta. Morao sam da promenim vremensku zonu, pa je tek tada nestao problem sa logovanjem na Market i ostalo je sve proradilo. Vratio sam posle našu vremensku zonu i nije bilo problema, ali je ovo teška bugčina...

U samom radu povremeno se internet totalno zaglupi i prestane da učitava stranice, gde se mora uraditi disable pa enable WiFi mreže. Takođe iskače force close neke sistemske aplikacije sa vremena na vreme... Uređaj se jako jako teško rutuje, da se čak i ja sa pristojnim znanjem o flešovanju i rutovanju, ne usuđujem da probam jer zahteva otključavanje bootloadera i razne zezancije koje su nepovratne, a nije moj uređaj, tako da neka hvala. Još uvek nema update na 3.1, isto jedna mana.

Stvarno sramota za Samsung da izbaci uređaj sa ovakvim propustima, koliko god ga voleo kao brend, zeznuli su stvar barem sa 10.1v koja verujem da je zbrzana, a ja se nadam da 10.1 tanja verzija nema ove boljke.

E sad, dobre stvari koje mi se stvarno dopadaju. Kretanje kroz interfejs je ultra smooth, potpuno ogoljeno stock Honeycomb iskustvo bez TouchWiz zezancija. Ekran ima odlično osvetljenje, pored toga što probija sa strane, slika je kontrastna i boje su žive, stvarno ima punch i prelepo izgleda. Uglovi gledanja su ok, color shift je minimalan i zamračivanje pri oštrim uglovima je takođe minimalno, ali ima neki purple glow na crnoj pozadini sličan IPS ekranima kad se gleda sa leve i desne strane iz oštrijih uglova.

Ostatak u testu na sajtu, sledeće nedelje, morao sam da podelim ovaj neki prvi utisak sa uređajem.

Konačno neko ko ima u rukama uređaj, pa da malo uporedimo iskustva :)

Ja sam ga uzeo u VIP-u pre otprilike jedan mesec.

Izgleda da sam imao sreće sa probijanjem pozadinskog osvetljenja zato što na ovom primerku koji imam uopšte nije prisutno, a kamoli ovako kako je prikazano na linku koji si stavio. Baš sam se pitao kako ću da prođem sa tim i testirao sam ga po mrklom mraku sa skroz crnim ekranom.

Drugi problem koji si spomenuo me nije zaobišao, a očigledno je prisutan na većini uređaja, ali moram da ti skrenem pažnju da se link koji si ostavio i problem sa odvajanjem stakla odnosi na tanki model (10.1), u šta se možeš uveriti iz nekoliko tema na XDA. Kod mene se u donjem levom uglu po obodu ekrana pod malo jačim pritiskom oseti kako se staklo ugiba i čuje se krckanje, ali nema govora ni o kakvom odvajanju stakla. Ovo sam takođe vrlo vrlo pažljivo testirao i pregledao, a takođe sam na XDA pronašao temu koja opisuje ovu falinku na 10.1v. Ovo me smorilo kada sam primetio ali sam onda malo testirao i isprobavao i utvrdio da apsolutno nikako ne utiče ne funkcionalnost uređaja, a primeti se bukvalno samo kada namenski pritisneš taj deo oboda oko ekrana.

Kad sam već spomenuo ovo oko kvaliteta izrade, da još jednom izrazim svoje razočarenje kada se uporedi sa iPad-om (1 i 2). Kada držim 10.1v u ruci i uporedim osećaj sa držanjem iPad-a, GT nažalost izgleda kao jeftina plastična igračka :(

Problem koji si spomenuo sa Google nalogom i sinhronizacijom nisam uopšte imao, tj. nalog se bez ikakvih problema sinhronizuje od samog početka korišćenja.

Takođe, nisam uopšte imao problem sa zaglupljivanje Internet veze i nemogućnošću otvaranja stranica, mada je Force Close greška prisutna (najviše za Gmail aplikaciju). Primetio sam i da se Force Close ne pojavljuje kada je uređaj povezan preko WiFi veze, već samo 3G. Sve se nadam da će ove sitne softverske boljke nestati kada dođe verzija 3.1 (čitam da je najavljena za avgust, ali dok ne vidim, ne verujem).

Potpuno se slažem za doživljaj korišćenja koji pruža čisti Honeycomb, zaista izvanredno. Sve ide izuzetno glatko.

Eto malo i od mene iskustva za sada...

Piše u komentarima da se javlja taj problem i ljudima sa 10.1v, ako si skrolovao dole.

Slažem se da ne utiče nimalo na rad, ali je malo neozbiljno od strane Samsunga što je dozvolio takav propust. Evo snimio sam nešto na brzaka da se vidi o čemu se zapravo radi, kao da nisu stavili dovoljno lepka pa se u jednoj tački posle izlaska iz fabrike odlepilo:

[YOUTUBE]ETZy79UBhrQ?hd=1[/YOUTUBE]

Što se tiče probijanja osvetljenja, izgleda da je ovaj primerak baš bio maler, jer sa svake strane ima pomalo, najviše u gornjem desnom uglu na dva mesta, videćete dve žute fleke. Na ostalim mestima je blaže, ali ipak primetno. Najbolje se vidi iz pune veličine slike.

]

Da sam ja kupac, ove stvari bi mi ipak malo smetale, sa obzirom da nije nimalo jeftin, a za te pare koliko košta nekako očekujem da sve bude po propisu.

Piše u komentarima da se javlja taj problem i ljudima sa 10.1v, ako si skrolovao dole.

Slažem se da ne utiče nimalo na rad, ali je malo neozbiljno od strane Samsunga što je dozvolio takav propust. Evo snimio sam nešto na brzaka da se vidi o čemu se zapravo radi, kao da nisu stavili dovoljno lepka pa se u jednoj tački posle izlaska iz fabrike odlepilo:

[YOUTUBE]ETZy79UBhrQ?hd=1[/YOUTUBE]

Što se tiče probijanja osvetljenja, izgleda da je ovaj primerak baš bio maler, jer sa svake strane ima pomalo, najviše u gornjem desnom uglu na dva mesta, videćete dve žute fleke. Na ostalim mestima je blaže, ali ipak primetno. Najbolje se vidi iz pune veličine slike.

]

Da sam ja kupac, ove stvari bi mi ipak malo smetale, sa obzirom da nije nimalo jeftin, a za te pare koliko košta nekako očekujem da sve bude po propisu.

ovo probijanje osvetljenja je za zatvor, za te pare ne sme da se desava

da li je osvetljenje led?

]

Ne pogledah komentare, u pravu si :)

Auuu, pa ja zaista ne mogu da verujem da su ti poslali ovakav uređaj na test!! Ovo što si snimio je užas :( Kod mene apsolutno nigde staklo ne štrči izvan okvira, a da se to bilo gde pojavi, odmah bih ga odneo na reklamaciju!

Takođe, slažem se da Samsung nikako nije smeo sebi da dopusti da ovo bude rasprostranjen problem na obe verzije GT 10.1, posebno ako žele da pariraju iPad-u.

Da li postoji mogućnost da tražiš drugi uređaj za test :)

Postoji mogućnost, ali ta mogućnost zavisi od Vip-a, jer izgleda da im je ovo jedini demo primerak. Pitaćemo ih svejedno sutra.

Ipak sam prelomio da otključam bootloader kako bih rutovao, kad sam posle silne pripreme za to saznao da nije ni bio zaključan :) . Zatekao sam ga sa Lock State: Unlocked.

Dakle, korisna informacija za ostale - Vip ne zaključava bootloader na 10.1v modelu. Sad ću ga rootnem pošto ipak nije komplikovano koliko sam mislio.

Postoji mogućnost, ali ta mogućnost zavisi od Vip-a, jer izgleda da im je ovo jedini demo primerak. Pitaćemo ih svejedno sutra.

Ipak sam prelomio da otključam bootloader kako bih rutovao, kad sam posle silne pripreme za to saznao da nije ni bio zaključan :) . Zatekao sam ga sa Lock State: Unlocked.

Dakle, korisna informacija za ostale - Vip ne zaključava bootloader na 10.1v modelu. Sad ću ga rootnem pošto ipak nije komplikovano koliko sam mislio.

zamolio bi te da u test ili ovde ispises i sledece detalje:
trajanje baterije pri prosecnom koriscenju, trajanje pri surfovanju, pri gledanju filmova ; u svim situacijama umereno osvetljenje
utisak o robusnosti u poredjenju sa glavnim konkurentima
utisak o prilagodjenosti aplikacija tabletima
sirina izbora aplikacija razlicite namene koje su prilagodjene tabletima i rezoluciji koju ovaj uredjaj ima
stabilnost sistema u poredjenju sa telefonima koji imaju android

poz

Auuuu... ajde da razumem probijanje svetla (ukoliko ne rade sopstvene panele, već uzimaju od drugog proizvođača, kao npr. Apple čiji su upravo Samsung paneli (koliko sam obavešten)... ali ukoliko su to njihovi, onda je to sramota, jer upravo taj Apple vrši žestoku kontrolu pre nego što ih ugradi u Apple uređaje (iPad1, 2), a sve što ne valja, vraća S), ali ovo odvajanje...!?!?!?!?!? WTF!!!! Pa to je kriminal! Po meni je to za zatvor! Pa na šta to liči? Nije to igračka od 50€! Kineski u tom slučaju izgledaju više ozbiljni, nego li Samsung GT!

Ipad 1 je bio ok po tom pitanju, ali kako su dvojku rešili, pa to je milina za dodir i pogled... Perverzno je urađena dvojka...
Plašim se da me sam HD (uređaj) ne odgovori od kupovine istog!

Na iPad 2 panele je radio Samsung i LG i problematicni su bili u pocetku ovi iz LG-a ali sada izgleda da vise nemaju takvih problema, bar ja nisam skoro video da se ljudi zale. Ja sam skoro kupio moj i nema uopste probijanja pozadinskog osvetljenja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno