- Učlanjen(a)
- 28.08.2001
- Poena
- 679
Pod broj 1 - preporucio bih ti da procitas moje postove pre nego sto na njih odgovoris jer sam ti nabrojao aplikacije.
Pod broj 2 - ni na jedan post nije utroseno vise od 15 min, ne znam odakle ti ideja da mogu sebi da dozvolim da "potrosim sate za odgovore od par stranica teksta" , a sve sto pisem pisem iz glave i nemam potrebu da guglam bilo sta i na to trosim vreme.
Znas, koliko sam posumnjao da si ekonomista obzirom da ti ne smeta eplov 'excel' koji ne da nije u ravni sa pravim excelom, nego ne moze da mu prismrdi, sad si me za sva vremena ubedio da jesi
Toliki post a ne reci nista? Da, to moze samo ekonomista u Srbiji. I dalje, izgleda, izbegavas odgovor na veoma jednostavno pitanje a to je - sta to ti konkretno koristis (obzirom da su ti usta puna tvrdnji da ipad/ios i samo ipad/ios tebi vrede i jedino se oni vaze) sto ne moze negde drugde?
Na ovo pitanje, bio odgovor dug minut, dva, pet ili 10 sati, izgleda da nikad necemo dobiti odgovor. Jedino sto se odatle moze zakljuciti je da, u stvari, odgovor za tebe nije prijatan.
Dakle nemas instalirano i nisi probao. Eto ja sam okacio SS jednog xls fajla prepunog fomula i funkcija na iPad-u i pokazao ti da nema nikakvih problema sa kompatibilnoscu. A otvarao sam more xls fajlova i nikada nikakvih problema nisam imao, osim ponekad fontova koji nedostaju prilikom import-a. Nista sto bi uticalo na kvalitet i funkcionalnost u 99% slucajeva (tih 1% otpada na macro-e). Ali eto ti koji nisi koristio si dao sebi za pravo da komentarises kako to nista ne valja.
Zakljucujes iako nisi probao - zanimljivo. Evo ja posto sam koristio quickoffice i iWork mogu ti reci da su svetlosnim godinama daleko po kvalitetu. Quickoffice ima ocajan UI i kompatibilnost sa fajlovima mu nije ni priblizna iWork-u.
Dakle, da rezimiramo jos jednom - ti NISI probao zamrsene excel fajlove, koji koriste pivot tabele ili makroe? I svoje iskustvo baziras na iword-u sa ipad-a koji u najboljem slucaju moze da bude tek onoliko kompatibilan sa MS ofisom koliko to moze stariji brat, inace jedna od perjanica softverskog dela Apple-a, a koji se vrti na OSX?
Ja sam, eto, probao. I tacno znam o cemu pricam.
Rekoh vec i imam veliki problem da skapiram sta te tu tacno zbunjuje - iworks, na kojoj god pozelis platformi, nije spreman za biznis okruzenje. Niti je spreman bilo koji drugi tablet ofis paket. Mogu da 'pripomognu' da se nesto eventualno izedituje u pokretu, da se unese neka sitna korekcija, i to je otprilike sve.
A ako zelis, bicu i do kraja 'surovo' jasan - iworks moze da izgleda kao odlican paket jedino osobi koja nikada nije zavirila u ozbiljnu kancelariju.
Eh da - i natestirao sam se raznih ofis paketa, vise nego sto ti mozes da zamislis. I na desktop i na tablet varijanti (***, to mi je u neku ruku i posao).
Koliko je komplikovan ulazak u Pages, otvaranje dokumenta, klik na kljuc pa na share i email document? Intuitivno je da intuitivnije ne moze biti.
Aham - dakle potrebno je SAMO dati po 10 dolara za pages, keynote i numbers, u totalu 30 dolara, da bi se dobila mogucnost slanja docx, ppt i xls fajlova?
Totalni nonsens.
I ne da nije intuitivno, nego intuitivno moze da bude samo nekome kome je pointer u malom mozgu zakucan na 'I love Apple'. Pazi samo, intuitivnost se meri time da, kada zeli da se posalje mail, mora da se ulazi u aplikaciju koja podrzava bas taj fajl format? A uz to da se, jelda, da jos 30, ili 40, ili 50 dolara za tu mogucnost? Sva sreca pa postoje na ios-u fajl vieweri koji kostaju 5-6 dolara max, podrzavaju gomilu fajl formata i slanje mailom.
Ja ne sirim svoje poimanje sveta na celokupni univerzum vec to ti radis. Ti si bio taj koji je hrabro izjavio da je iPad los uredjaj iako ga 85% ljudi koristi. Ja sam hiljadu puta govorio ako je nesto tebi bitno to ne znaci da je nekome drugome bitno. Shvati da tvoje potrebe nisu potrebe sveta, ozbiljne stvari mogu se obavljati i bez otvorenog FS-a ma sta ti mislio.
To je, inace, bio odgovor na priest-ov post gde je onako, u njegovom poznatom maniru, sav usplahiren ustvrdio da je ipad nesto najbolje sto je ikada izmisljeno
Ofc da je bilo trolovanje i ciljano da njega iznervira - ma kako on imao tendenciju da lupeta gluposti, covek mi je, na neki cudan nacin, veoma simpatican.
Sad, to sto se jos po neki apple taliban uz put upeca u mrezu, nije moj problem
Reci mi po cemu je poluresenje skidanje aplikacije sa appstore-a koja obavlja savrseno funkciju za koju je namenjena a to su video pozivi? Jer zbog toga sto su meniji slabije rezolucije? Znaci bolje je da ne postoji uopste nego da ima menije slabije rezolucije? Trazenje dlake u jajetu ili sta?
Ovde ne mogu da se ne slozim sa tobom - niti je poluresenje termin koji sam koristio. Meni je, pre svega, najbitnija funkcionalnost. Medjutim, ti i tvoja ekipa ste prvi krenuli da drljate o tome kako su na androidu sve aplikacije poluresenje, da nije isto startovati app koji je potpuno prilagodjen za ekran tableta a ne za telefon, a onda, gle cuda, kada se situacija obrne - onda odjednom vise nije tako strogo bitan izgled, nego iskljucivo funkcionalnost.
Stoga - odlucite se jednom i za svagda sta vam je primarno. Ne moze cas jedno, cas drugo.
Bilo bi ok da si onda odma od starta rekao da trolujes i da tvoje price slabo imaju veze sa realnim stanjem stvari cisto da te ljudi ne bi ozbiljno shvatali. Ja te ozbiljno shvatam zato sto te smatram za uvazenog clana bench-a koji ima sta pametno da kaze. Ali ako nekome zelis stvarno da pomognes da se ne lupa u glavu zar nije merodavnije da kazes da je iPad tablet koji ima najmanji return rate od svih (znaci da je ogromna vecina koja ga je kupila zadovoljna njime) a ne da siris dezinformacije kao sto je recimo postojanje misterioznog QUIT button-a u aplikacijama?
Nesto je bilo trollovanje, ogromna vecina nije. Mada, odavno sam naucio da je sve sto se kaze protiv firme iz Kupertina, koliko god opravdano bilo, za sledbenike uvek mrznja i trol.
Tako da - ne boj se nista, nastavicu ja da 'trolujem' i 'hejtujem' sve dok mi za to daje materijal sam Apple. A materijala ima toliko da, hvala bogu, ovaj forum mogu da zasipavam postovima kad god mi se cefne