Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Ono, omatorilo se *** :) totalno su mi već drugačiji kriterijumi... Igru sam uzeo jer se sinu svideo MP u beti, pa nek igra...

Probao sam SP i razocarao se uzasnim AI-jem, nakaradnom fizikom "u tragovima", prosecnim napucavanjem, dejavu levelima, pricom koja ima osnovu ali kad je crytek "isprica" dotiche dno... Decji pristup "objektivama" - Stanem ispred nekog kanalizacionog tunela koji je dugacak 15m i ima samo skretanje desno na kraju, a tu mi "glas razuma" onako "inteligentno kaze: Find the vault entrance!"... 15 m napred navedenim koridirom i 10m na skretanju desno, nasao sam objektivu.. WTF.
Mada bi zazmureo na mnoge od ovih mana barem da je napucavanje "muški odrađeno" uz sav blood n gore.

@Wavrinka

Imam ja i DiRT3 :)

Poslednja izmena:
slazem se, apsolutno sve mane su na mestu.
Ja sam recimo problem loseg AI-a "resio" igranjem na najvecoj tezini, tada se cak obradujem kada se neki bot zaglupi i zaglavi, mada mi se to desilo <5 puta u celoj igri. Igra uopste nije naivna tada, meni je bas bila izazov, mada nisam neki dr.FPS :)
Svidja mi se i duzina same kampanje, i sam tempo, volim malo sporije pucacine, za razliku od CoD:MW gde bas i nema praznog hoda, i samo se protrcava kroz nivoe, bez mogucnost da stanes i bacis par pogleda sa neke panorame ili sl.

A ne svidja mi se kako je prica ispricana, iako ima potencijala.

Sve u svemu, stvarno se nadam da ce biti neki novi Warhead za C2, ali ako ga do sada nisu najavli izgleda mi sve manje verovatno :(
Kada se pogleda konkurencija, ipak je Crysis2 u vrhu

Ja bas mislim da se nece tako lako odreci herojskih sposobnosti [i arogantnog ''humora''] Psycho-a ;)
Cak sam ubedjen da nas ceka novi Warhead, to bi bilo jedino opravdanje za onako glup kraj.
I da, probao sam malo na p.h.w tezini i ai je stvarno naporan/uporan sto poboljsava utisak :)

Jos da je fizika bolja.. da ima nekih vecih destrukcija.. meni ovako to povecava osecaj klaustofobije i linearnosti iako mozes na dosta nacina da rostiljas :p

Igrao sam na najvecoj tezini, i 90% igre sam presao sa pistoljem + silencer i melee.
tip: 3-4 metka mozes ispaliti iz pistolja preko silencera, a da ti cloak "ne sidje", sto znaci 3-4 headshota, a od jednog metka u glavu ginu + sto su glupi i neorganizovani botovi, ono je smejurija kako padaju.
Vanzemaljce sam sve klao, osim onih velikih njih sam samo obilazio.

I 5 evra je previse za nas standard, sta posle ostane za cigare i racun za mob ... Sto ne dele igre dzabe majkuim...

bogami da je 5€ to bi bilo taman onoliko koliko bih ja platio za jednu premium original igru, ali u momentu objavljivanja. naravno nakon mesec dana cena dole. ako smo im mi toliko beznačajno tržište šta ih sprečava da nam se maksimalno prilagode. prodalo bi se neuporedivo više originala. ovako će im za 50€ igru kupiti 10ak ljudi u Srbiji.

I da kosta toliko, opet ljudi ne bi kupovali. Izmislili bi neki razlog...ruzno mi ovo, ili ono...izdali su ovo ili ono...podrzavacu ovo ili ono... sto da kupujem kad ima dzabe u pekabeti. Uostalom, i to sto se igra moze kupiti za 1600 dinara je sasvim OK cena pa eto ... sad bi valjalo da bude 500 dinara, sto da ne i dzabe kad smo skoro do cene pakle cigara stigli.

Poslednja izmena:
Multi radi otprilike isto kao i singl iako nigde nisam primetio da ima teselacije.

Negde videh da je teselacija iskljucena u multiju.

MSAA mod sada radi dosta bolje, tako da se moze izvuci slika jednako ostra kao i sa klasicnim AA, jedino sto pegla ivice otprilike kao 2xAA, negde bolje, negde slabije, ali radi posao.

U autoexec treba omoguciti MSAA i iskljuciti edgefilter aa :)

r_PostMSAA = 1
r_PostMSAAEdgeFilterNV = 0

Sa i bez PostMSAAEdgeFilterNV (sto bi trebalo da bude FXAA):

Crysis2_2011_06_30_18_52_23_702.jpg Crysis2_2011_06_30_18_51_48_882.jpg

Za neke stvari u zakljucku teksta je u pravu, ali tekst se ponajmanje bavi DX11 poboljsanjima (samo izredjao shotove i rekao "nema tu razlike"). Samo tipican rant ...
Ni ne cudi me sto je sve vise ljudi koji tog Benetta okrivljuju za sunovrat tog sajta i foruma.

Poslednja izmena:
Slazem se, ali garant su se smorili oko (re)instalacije vise puta pa su popizdeli..valjda ce da urade reviziju.

Reviziju? Nema sanse. To bi znacilo da Kyle nije bio u pravu lol
Mislim, trecina teksta su njegovi problemi sa instalacijom...ajde da kazem da je to fail kreatora patcha iako vecina nije imala problema (kod mene je proslo sa tri klika), ali opet, kao da je to retka pojava danas pogotovo kad je patch obiman kao ovaj. Zatim slicice gde treba da me ubedi da sustinske razlike nema (sto bi mozda i prihvatio ali nisam niti slepac niti noob kad je grafika u pitanju), i zatim zakljucak, i poenta teksta (polu)opravdana pljuvacina na Crytek by Steve ... bah...

Poslednja izmena:
Pa mozda nece "reviziju" kao ovu s obzirom da je uglavnom bila pljuvacina ali eventualno bi mogli da uporede performanse dx11 karti, skaliranje pri razlicitim rezolucijama itd..

Poslednja izmena:
Ah to...pa logicno bi bilo da testiraju performanse u Crysis 2, a ne u Dirt3 kao sto su vec uradili i logicno bi bilo da izbacuju tekstove vezane za benchovanje hardvera na kraju krajeva ... Ali posto su postali glupav sajt, kojima su ovakvi banalni tekstovi postali prilicno cesti, verujem da ce testirati u FEAR3:d

Poslednja izmena:
To su u pravu, ova crysis dx11 grafika i lici na nesto, a dirt3 izgleda kao da je u dx9.

Here we go again...:p

Al ovaj put, igra ima mnogo bolji physics engine. Snimak je realtime. :)

Definitivno...pre je bilo obicno oko 1frejm / nekoliko sekundi za ovakve egzibicije. Meni je recimo 100 buradi u C1 kocilo osetno, sad ide fino.

Angelini gmbh serveri na listi mi stalno pokazuju ping 1000 ali moze da se udje i lepo rade ( oko 40-ak ms ). Znak prijateljstva prema adresama iz Srbije ili nesto drugo?

Buduci da vise nemam strpljenja da cekam, skinuo sam Maldo's HD Texture pack, ali nemam pojma sta sa njime da radim tj. gde treba da ga stavim da bi radio?
Trenutno imam patch 1.2, ali nije nikakav problem da se vratim na 1.1 ili stavim 1.4, samo da imam sa cime da se zanimam dok cekam lek :)

Poslednja izmena:
Reviziju? Nema sanse. To bi znacilo da Kyle nije bio u pravu lol
Mislim, trecina teksta su njegovi problemi sa instalacijom...ajde da kazem da je to fail kreatora patcha iako vecina nije imala problema (kod mene je proslo sa tri klika), ali opet, kao da je to retka pojava danas pogotovo kad je patch obiman kao ovaj. Zatim slicice gde treba da me ubedi da sustinske razlike nema (sto bi mozda i prihvatio ali nisam niti slepac niti noob kad je grafika u pitanju), i zatim zakljucak, i poenta teksta (polu)opravdana pljuvacina na Crytek by Steve ... bah...

Opravdano :)

Buduci da vise nemam strpljenja da cekam, skinuo sam Maldo's HD Texture pack, ali nemam pojma sta sa njime da radim tj. gde treba da ga stavim da bi radio?
Trenutno imam patch 1.2, ali nije nikakav problem da se vratim na 1.1 ili stavim 1.4, samo da imam sa cime da se zanimam dok cekam lek :)

Imas uputstvo na njegovom blogu

http://maldotex.blogspot.com/

^^^^ ma nista mi ne govori!mada sta i kad sve odvrnem u fullu u fps mi se skuca na 20 :) bice "dzaba ste krecili" tj,dzaba 6870 placena 24k pre par meseci :)

...nije slideshow,ali navikao sam na mnogo bolji framerate:d

ne rade mi save-ovi :(

ne znam da li je jos neko imao problem da nece da udje u igru,prvo hoce posle nece,dodje do loading malo misli i izbaci me napolje.

Masina iz potpisa, FPS (sve na maksimumu, 1920x1080) oko 20-30 FPS u nekim delovima je i oko ~35, zavisi, performance hit u odnosu na DX9 i Hardcore (Extreme) je oko 100% i vise, znaci igra radi vise nego duplo bolje na DX9 i Extreme. Vidljivo je poboljsanje u grafici ali nije vredno duplo manjeg frejmrejta, nije vredno ni 50% manjeg FPS a kamoli ovog pada koji sam ja primetio.

GPU Usage nije 100% kod mene tako da moguce da ce AMD nesto srediti sto se drajvera tice pa igra proradi malo bolje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno