1. To što ih nismo videli, ne znači da ne mogu da se naprave. Jedna od glavnih kritika Simbijanu je ta što do instaliranih aplikacija moraš da prodješ kroz tri ekrana.Пошто и даље највише ценим Nokia-у од свих произвођача телефона, најава N9 ме је баш заинтересовала, и прегледао сам све што је било од текстова и клипова. Ово су нека моја запажања:
1. Нема фолдера по менијима. Иако је Symbian ово имао ко зна од кад, сад је све у једном нивоу
2. (Делује ми као да) Multitasking није прави, односно, да се програм паузира кад није у фокусу. А ја баш хтео да пустим Last.FM радио и навигацију, док листам поруке
3. Нотификације програма су ископиране са iPhone-а (значке у ћошку иконице), што и није нешто похвално
4. NFC је кул ствар, и лепо је примењена
5. Превелики је оквир око екрана
6. Иако све ради максимално течно, волео бих да видим јачи процесор унутра
7. Програм се гаси тако што се оде у "multitask" подмени, задржи се прст на његову сличицу, и онда кликне на "X". Непотребно компликовано
8. Ни код закључавања се екран не гаси тотално, него остаје, као код старијих телефона, приказан сат са нотификацијама
9. Нема homescreen-а, што је тотална глупост.
И имам једно питање:
Је л' MeeGo тотално отворен, односно, да ли ће бити могуће једноставно додавати и мењати системске ствари?
Drago mi je da Nokia nešto pokušava i da nisu sasvim zanemarili MeeGo platformu, ali bojim se da ovim neće mnogo uraditi, izuzev ako nekim slučajem ovo bude vrlo cenovno pristupačan telefon (nema šanse). Fantastični Androidi se danas mogu uzeti za malu kintu, teško pored njih Nokia da progura novu platformu.
Ovako na prvu loptu, interfejs je prilično tečan s obzirom kakav slabašni procesor ga pogoni, ali nisam zadovoljan kako su neke stvari u njemu rešene. Očekujem da Nokia i u N9 koristi kvalitetnu 342EZ ABS plastiku, tako da kvalitet kućišta tradicionalno ne dolazi u pitanje, ali kojoj dileji je palo na pamet kućište iz jednog komada da se baterija i SD kartica ne mogu zameniti? Kad god kažem da neku glupost samo Apple može da napravi, odmah me neki drugi proizvođač natera da se ujedem za jezik. Ovo je valjda Nokijin pokušaj da napravi "sipaš i ne misliš" telefon, ali znajući koliko loše je prošao WM7, ne bih rekao da je to dobra ideja.
Laka, brza i jeftina zamena iste po uradi sam principuHajde sve, to je tvoje misljenje i to je ok. Ali sta ce ti da menjas bateriju? Majke ti. Da li je neko zadovoljstvo vaditi bateriju? Pa radije bih unibody dizajn nego mogucnost da vadim bateriju kao da je to jako bitno.
I ne vidim kako je mana to sto nema Card slot? Uzmes 64gb verziju i ne brines, ako uspes to da napunis onda stvarno...
Evo jos jednom specifikacije:
http://www.gsmarena.com/nokia_n9-3398.php
Hajde sve, to je tvoje misljenje i to je ok. Ali sta ce ti da menjas bateriju? Majke ti. Da li je neko zadovoljstvo vaditi bateriju? Pa radije bih unibody dizajn nego mogucnost da vadim bateriju kao da je to jako bitno.
I ne vidim kako je mana to sto nema Card slot? Uzmes 64gb verziju i ne brines, ako uspes to da napunis onda stvarno...
Koristi PowerVR SGX530. Ovo je izmedju iphone 3gs i iphone4. Po hw specifikacijama je u klasi proslogodisnjih Android telefona ili cak slabiji. Potpuni promasaj.
Ma najvaznija stvar su aplikacije i podrska developeraKoristi PowerVR SGX530. Ovo je izmedju iphone 3gs i iphone4. Po hw specifikacijama je u klasi proslogodisnjih Android telefona ili cak slabiji. Potpuni promasaj.
da nema nikakve veze ne bi samsung, htc, lg pa i apple (uskoro) pravio mobilne telefone sa dual cpu, vise memorije i sve jacim grafickim cipovimaA to u realnom radu ima kakve veze? Mislim UI klizi, procesor ocigledno dovoljno dobar, kamera sjajna i brza, ne kapiram..
ako činjenica da nema microsd slot znači da ću ja dobiti 16, 32 ili 64 GB dosta brze memorije, ja sam za to. Nijedna micro sd kartica nije brza kao memorija koju ugrađuju apple i nokija.
A to u realnom radu ima kakve veze? Mislim UI klizi, procesor ocigledno dovoljno dobar, kamera sjajna i brza, ne kapiram..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari