Šta je novo?

Samsungov Galaxy Tab 10.1 i 8.9

Ko zna sta su ("kupci") radili tom izlozenom primerku u VIP-u... mada to stoji, ako potencialnim kupcima prezentuju softverski skrshen uredjaj nikom se nece svideti...

Evo jos jedan (dobar) review.

Poslednja izmena:
Ko zna sta su ("kupci") radili tom izlozenom primerku u VIP-u... mada to stoji, ako potencialnim kupcima prezentuju softverski skrshen uredjaj nikom se nece svideti...

Evo jos jedan (dobar) review.

to je radila joanna stern, ex engadet tablet cica, takođe na slikama se vidi i onaj njihov bivši urednik. ona je tamo radila baš objektivno i uvek je imala odlične review-ove.
takođe ovo je 3.1 na njemu i vidi se da je rađeno na njemu. tastatura je drugačija

Poslednja izmena:
jel se ova gore reklama možda odnosi na poređenje sa 10.1v ili sa iPad2? juče sam u NS Vipu čačkao tab 10.1v sigurno pola sata, uređaj je, softverski, takav krš da je to strašno. prvo sam ga pregledao detaljno spolja i mogu reći da je fenomenalan, super tanak iako je deblja varijanta u pitanju, prilično lagan a opet ostavlja utisak jako čvrstog uređaja. sviđaju mi se one "krivine" na zadnjem delu, taman ga uhvatiš dobro i odlično leži u rukama. međutim kad sam ga upalio ...
moj prvi susret sa honeycomb-om i baš sam se razočarao, ali pretpostavljam da je to više do nedovršene verzije koja je na tom tab-u. ima baš izražen lag kad se skroluju home screenovi, aplikacije se force close-uju posle minut-dva, gmaps sa 3D prikazom zgrada u NY je više kao slideshow. nekoliko puta treba pritisnuti komandu da bi je prihvatio, pogotovo u browseru koji je baš pun bug-ova. you tube uopšte neće da pokrene kao aplikaciju već samo ako odeš na sajt preko browsera pa odabereš neki video. kvalitet sa YT-a je baš loš, uopšte to nije HD kao što svi pričaju. uređaj je bio na vipovom wifi-ju a veza sa ruterom udaljenim par metara je pucala na svakih 5 minuta. takođe zaboravih da spomenem galeriju i selektovanje slike za pozadinu. galerija je super spora, prikaže mi sliku i kad sam je pinchovao uređaj se zakucao, stisnem home dugme osetim vibraciju i tek nakon par sekundi vidim kako se slika povećava i kako tablet izlazi na home ekran. a selektovanje neke fotke za pozadinu je kranje neintuitivno i komplikovano.

dok ne srede softver uređaj je NO BUY.

Evo neko vreme ga već koristim i moram da kažem da nema govora o većini stvari koje si naveo (mora da je bilo do konkretnog primerka).

Jedina stvar koja me za sada malo nervira je pomenuti "force close" povremeno (uglavnom za Gmail aplikaciju).

Prvobitno sam se smorio skroz zbog "nedostatka" aplikacija i nemogućnosti instaliranja preko Marketa, ali nema ni o tome govora. Sve može da se nađe i lepo instalira.

Nijedna druga od navedenih stvari ne važi kod mene. YT bez problema radi kao odvojena aplikacija koja pri tom fino izgleda. Može da se podesi da pušta HD sa YT.

Nema nikakvog prekidanja veze (WiFi ni 3G).

Galerija za izbor slike za pozadinu radi izuzetno fino, bez ikakvog kašnjenja.

Poslednja izmena:
Evo neko vreme ga već koristim i moram da kažem da nema govora o većini stvari koje si naveo (mora da je bilo do konkretnog primerka).

Jedina stvar koja me za sada malo nervira je pomenuti "force close" povremeno (uglavnom za Gmail aplikaciju).

Prvobitno sam se smorio skroz zbog "nedostatka" aplikacija i nemogućnosti instaliranja preko Marketa, ali nema ni o tome govora. Sve može da se nađe i lepo instalira.

Nijedna druga od navedenih stvari ne važi kod mene. YT bez problema radi kao odvojena aplikacija koja pri tom fino izgleda. Može da se podesi da pušta HD sa YT.

*** ja sam preneo svoj utisak, otišao u radnju da pogledam honeycomb uživo i ...
ništa onda vipovci treba ono lepo da resetuju ako ga ne gase preko noći. btw ja sam bio rano ujutro u radnji čim su otvorili tako da možda ne gase uređaje pošto je bio samo zaključan.

Honeycomb koji trenutno fura na 10.1v je google experience verzija, sto znaci da nisu dozvolili Samsung-u da se poigra sa SW-om i od njega napravi nesto korisno... Force Close je iritirajuci... ali verujete mi pojavluje se i na 10.1 bez v vrlo cesto... za sada i sa njim ima jako puno problema... i launch pre kraja leta je neizvestan... naravno Samsung jos uvek tvrdi Jul, ali mislim da ga necemo videti pre kraja Avgusta...

malo je tanji... mnogo vise lici na iPad... sve u svemu meni je 10.1v znatno bolji uredjaj sa HW strane... a kad se predje na novi SW i 10.1v ce dobiti update... cena nece biti previse razlicita bar ne kod nas...

za sada su bar za mene... i po onome sto iskusih testirajuci sv ove uredjaje ASUS uredjaji (Transformer i Slide) znatno bolje masine... + nude HW keyboard sto je definitivno prednost... a videcemo sta ce padphone da donese

Samsung Galaxy Tab 10.1 retail version gets rooted

galaxtab101-rooted-06-20-2011.jpg

Mislim da je to pre do konkretnog primerka, koji stoji tu danima i svako ga njaka, cacka, podesava itd. Ja sam ga isto isprobavao u VIP-u u NSu, radio je skroz lepo, cak sam se cudio sto preko debele zastitne folije ima tako dobar odziv.

Ja sam ga gledao i stekao sam sličan utisak. Neko spomene da je ta u VIPu 10.1v verzija ali "deblja"?! Zar ima i tanja i koju ona oznaku nosi; koja je razlika u HW?

Ako nisi u VIP-u, gde si ga kupio i po kojoj ceni? Možeš i na PM...

Ja sam ga gledao i stekao sam sličan utisak. Neko spomene da je ta u VIPu 10.1v verzija ali "deblja"?! Zar ima i tanja i koju ona oznaku nosi; koja je razlika u HW?

Nosi oznaku 10.1 bez onog v, a tanak je 8,6mm. Inace ima slabiju kameru, 3,2 naspram 8MP, i za nijansu jacu bateriju 7000mAH naspram 6860mAh, sve ostalo je cini mi se isto...

^Znači 10.1 je novija i tanja?? verzija sa 3.2 kamericom i malo jačom baterijom? Jesam li ukapirao?

^Znači 10.1 je novija i tanja?? verzija sa 3.2 kamericom i malo jačom baterijom? Jesam li ukapirao?

Baš tako :)

Samsung je u Barseloni predstavio prvo Galaxy Tab 10.1, što je bilo pre nego što je Apple predstavio iPad 2... Nakon toga je Samsung najavio novu, tanju verziju svog tableta, a tu prethodnu preimenovao u 10.1v (ovaj koji je dostupan u VIP-u). Sada ta tanja verzija nosi naziv Galaxy Tab 10.1, a razlike u odnosu na 10.1v su one koje si naveo...

^Uuuuu sad sam gledao klipove po YT... Koliko je bolje urađen 10.1 u odnosu na 10.1.v.... Strava je... Imam iPad2, ali mi je mnogoooo dobar ovaj 10.1! Dobroo razmišljam šta ću (najverovatnije ću na android)... ali džabe razmišljam kad nema gde da se kupi... Ne znam da li ima negde preko i to negde najbliže (recimo Hungary?). Zna li neko gde može da se kupi i da li ga ima neko u Srbiji?

^Uuuuu sad sam gledao klipove po YT... Koliko je bolje urađen 10.1 u odnosu na 10.1.v.... Strava je... Imam iPad2, ali mi je mnogoooo dobar ovaj 10.1! Dobroo razmišljam šta ću (najverovatnije ću na android)... ali džabe razmišljam kad nema gde da se kupi... Ne znam da li ima negde preko i to negde najbliže (recimo Hungary?). Zna li neko gde može da se kupi i da li ga ima neko u Srbiji?

Lepo su uradili ovaj novi 10.1, ali se meni kod njega ne sviđa zadnja strana :) Lično, više mi leži malo deblji dizajn kakav je kod 10.1v.

Što se tiče dostupnosti, čini mi se da sam negde pročitao najavu za dostupnost u Engleskoj, ali nisam siguran da li je juli ili avgust u pitanju, pa će ga verovatno biti i u nekoj nama bližoj državi tada.

^Ne razumem zašto im toliko treba da ga izbace na tržište... čini mi se da imaju jako loš "time to market"... Za to vreme Apple ubira plodove samo tako (10" tableti)... To je čekanja još jedno 3 meseca... :S
BTW, bio sam ubeđen da će/š reći da ga ima bar u Mađarskoj (već!)...

Pa bice 10.1 novi u Telenoru od 15.07. :)

To neka proverena informacija? Pitam, jer smo planirali da uzimamo 10.1v na test od Vip-a. Bolje onda da sačekamo i uzmemo 10.1 od Telenora.

Pa to znači da će biti i u VIP-u... Ne može da bude u Telenoru a da u VIP-u ne bude... pogotovo jer VIP već ima 10.1v... Čim očiste lager, verujem da će preći na 10.1...
Sve jedno, mislim da je to previše za takav tablet (to obavezivanje)...
Gde to ima da se pazari u kešu (10.1)?

607€ + ko zna koliko para za transport i carinu i pdv... Užas...
Platio sam iPad2 480€. Za sada se ne isplati prelaziti...

15. sigurno krece u prodaju, nesto posle dobijam i na testiranje u realnoj upotrebi na nedelju-dve. Za cenu ne znam tacno ali sam video u njihovom KOntakt magazinu novom samo rate 12x2500??

^To znači da izađe 30.000rsd? Nemoguće! Možda uz neko mesečno papreno plaćanje. Pa ova verzija u VIP-u na najmanjoj tarifi je 60k dinara!

P.S. kako to misliš da dobijaš na testiranje? :D A možda da ti dam neke pare za to čudo, pa da ga ja testiram :D
P.P.S. javljaću utiske :D

15. sigurno krece u prodaju, nesto posle dobijam i na testiranje u realnoj upotrebi na nedelju-dve. Za cenu ne znam tacno ali sam video u njihovom KOntakt magazinu novom samo rate 12x2500??

Sasvim je moguće da grešim, ali mislim da to što će se pojaviti kod Telenora 15.7. neće biti GT 10.1 (ova nova tanja verzija). Vidim da je potvrđen datum pojavljivanja u Engleskoj 4. avgust, a nešto mi ne izgleda baš verovatno da će se prvo pojaviti kod nas, pa nakon pola meseca u UK. Moguće je da će Telenor ponuditi istu verziju kao i VIP, tj. 10.1v?

Jok, novi 10.1 tanki, sa belim plasticnim ledjima :). Imali smo preview pre mesec dana vec.. Za cenu i meni nije jos jasno jer u istom magazinu za HTC Flyer stoji 12x1500?

to 12 x 2500 za tab 10.1 će biti uz tarifu surfuj 30GB za 2.490 din mesečno, ne znam šta je tu čudno...inače sigurno je tanak tab u pitanju, onaj od 8,6mm, pošto lepo piše za kameru da je 3,2 MP (10.1v ima 8MP glavnu kameru)...a za flyer se nigde ne pominje 12x1500 već isključivo 12 x 2750 uz istu tarifu...to šti je flyer skuplji je posledica te olovčice i HTC brenda...

Još se samo ne zna koju verziju su izabrali što se interne memorije tiče...

Jok, novi 10.1 tanki, sa belim plasticnim ledjima :). Imali smo preview pre mesec dana vec.. Za cenu i meni nije jos jasno jer u istom magazinu za HTC Flyer stoji 12x1500?

E pa to su baš lepe vesti onda :)

Jedva čekam da čujem utiske, pa da malo uporedim sa ovim 10.1v...

Sta se desava sa modelom 8.9....ima li neko info/cenu/dostupnost/Srbija?

Ljudi sada sam bio na tehnomanija sajtu... oni ladno prodaju 7" Galaxy Tab za 101.000,00 RSD! Oni nisu normalni!

BTW, prodao sam iPAD2... Mislim da će ovaj 10.1 biti pun pogodak... još samo kada bi našao negde za ispod 600€... Zašto to kažem? Zato što se HTC Desire HD i Sesnation prodaju u radnjama za 700+€ a ja sam Sensation uzeo za 440€. Nemam račun ali je to značajno niža cena. Voleo bih da tako prođem i za GTab10.1
Ipad 1 i iPad2 sam uzeo na isti fazon. Nikad nikakav problem nisam imao i hvala Bogu, pa mi nije trebala garancija...
Kad će početi prodaja u SRB, baš me zanima...

EDIT: @djurkash: jel to znači da (kada se izračuna) tab izađe 60.000,00 RSD (12x 2500 + 12x 2490)??? Na koliko se pravi ugovor? 1. ili 2. godine?

Poslednja izmena:
Izvini ali moram da te pitam, otkud to da si prodao iPad2 da bi kupio Android tablet?

^A što ti je to toliko čudno? Prodao sam i iP4 da bih prešao na HTC Sensation, tj. Android. Mnogo je počela da me smara politika Apple i to što ništa novo ne rade na "staroj" platformi (iOS)... Sve te novine su zaista sitnice u poređenju sa onime što dobijamo iz "out of the box" Android sistema. Mogu da pričam o tome danima (prednosti i mane, jednog ili drugog), jer sam iPhone nosio ukupno 3 godine (3g, 3gs, 4), imao sam i iPad1 (godinu dana) i iPad2 (par meseci) i sada želim da dam šansu Androidu, a pogotovo kada govorimo o tabletima... Galaxy Tab 10.1 je nešto najpribližnije po izgledu, ali daleko bolje po hardveru (ili da ne preuveličavamo, možemo reći da mnogo više nudi hardverski nego sam iPad1 ili 2)...

I nije mi jasno, jel ovo tvoje pitanje postavljeno sa gađenjem ili omalovažavanjem ili mi se čini?

Samo sam se začudio, jer si u par postova pričao kako si prezadovoljan Epl proizvodima.

Vrh Dno