Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Nije još izašao Skype sa video podrškom za Android.

Meni dobro radi Skype samo ga ne koristim toliko jer ima onaj klasican multitasking i radi bez veze u pozadini.

Ne pravim se naivan, vec me zaista zanima, kako to ne radi video call? svima ili pojedincima?

Pa svima koji koriste Android (bilo koju verziju) ne radi video call, mogu samo obican poziv da obavljaju (postoje drugi programi osim Skype na kojima moze), dok je na Ios-u (iphone, ipad...) to moguce vec oko pola godine. Navodno developeri rade na tome da omoguce i za Android i trebalo bi da proradi uskoro. Mada ko zna sta ce sada biti kako je Microsoft kupio Skype, mozda iznenada prestane i na Ios-u da radi :p

Poslednja izmena:
pa iskren da budem ovo za video call je tačno... skype video call na ios- u radi super, dok na androidu jednostavno ne postoji mogućnost, iako imaš prednju kameru... tako je barem bilo dok sam ja češće imao dodira sa andoridom, ne znam da li su updateovali to. stvarno su magarci ovi iz skype-a.... ni na maemu mi nije radilo...

Meni dobro radi Skype samo ga ne koristim toliko jer ima onaj klasican multitasking i radi bez veze u pozadini.

pa realno, ja ne da ga ne bih koristio, nego mi ne bi palo napamet... smeće od softvera. ali jednostavno za neke ljude nemam alternativu... bolje i skype nego mobilni :p

Poslednja izmena:
sace svi da pljuju skajp jer ih je kupio microsoft xD

objektivno ne možeš da kažeš da je skype dobar program. bloatware najžešći! stare verzije skype-a su bile par mb, a nove preko 50mb. a radi istu stvar! na linuxu ne radi kako valja uopšte, na windowsu mi uzima 100mb rama. za šta? za čet klijent? to ti je dobar program? apsolutno nema veze ko je kupio skype, on je takav kakav je već neko vreme.

apsolutno me ne brine koliko je mega(samo da nije u GB ;p), radi kao sat, ne baguje se, ima brdo opcija(na windowsu najvise), linux verzija je bas zaostala(ver. 2 ako se ne varam)za mene je obavezan program....

offtopic OFF, soz

pozdrav,

izvinjavam se ako je vec nege bilo ovo ( a verovatno jeste), na pretrazi nisam nista nasao

burazer je presao na iphone4

e sad, ne zna na koji nacina moze da ugasi aktivne procese u pozadini... pokaza mi dole nekih 7-8 pokrenutih aplikacija koje su aktivne, a gasi ih koliko sam uspeo da primetim na znak "-" na ikonici...

pre njega je imao galaxy s i imao je task menager preko koga je gasio aktivne programe u pozadini

verovatno bi trebao da postoji i ovde neki task menager ili nesto slicno

jel ostoji neka alplikacija da se skine za tu namenu ili sta vec... i sta preporucujete ...?

hvala

Na iOS-u ne treba da misli o tome u opste,dakle ni o aplikacijama koje su mu prikazane a ni o procesima :)

O tome je bilo mnogo reci ovde, to nije "pravi multitasking", odnosno te aplikacije u donjoj traci ne radi u pozadini nego su suspendovane, tako da ne treba da brine o tome.

O tome je bilo mnogo reci ovde, to nije "pravi multitasking", odnosno te aplikacije u donjoj traci ne radi u pozadini nego su suspendovane, tako da ne treba da brine o tome.
Zavisi od aplikacije, neke rade u pozadini a neke su kao sto si rekao suspendovane, skype,installus,Atomic browser i jos neke aplikacije rade u pozadini.

pitao je prvensveno za one koje su vezane za net, posto cesto putuje u inostranstvo, zbog roaminga

hvala na odgovorima

edit:

jos da pitam..jel se te aplikacije dole u traci moraju tako rucno da gase ili ima neko drugo resenje... ?

Poslednja izmena:
Settings>General>Network i neka ovako podesi, i nema brige,posto u tom slucaju jedini prenos podataka je ostvariv preko WI FI ;)

Prilozi

• IMG_0577.PNG
    IMG_0577.PNG
    141.6 KB · Pregleda: 78
hvala puno covek :)

ajde samo, molimte, jos mi reci za pitanje u editu gore

Poslednja izmena:
Ako je telefon JB stavi Cydia dodatak "RemoveBG". Podesi da se aktivira na npr. duzi pritisak na Lock i pogasice sve programe koji rade u pozadini.
Ako telefon nije JB onda nema nacina da ih pogasis osim navedenog (jedan po jedan dodirom na (-))

@RanGo
Ali kao sto su ti vec rekli ljudi nemas potrebe nista da gasis rucno, nemas sta da mislis o tome na iPhone.

Cak i oni programi koji imaju potrebu da budu online nisu aktivni i ne trose ti bateriju jedino skype od ovih popularnih radi bez veze u pozadini kada si online i njega ili ugasi ili idi offline kada neces da ti bude aktivan.

Poslednja izmena:
Juce instlirah BUZZ PLayer Classic, i sad posto je bilo prilicno kasni, mrzelo me je da konvertujem film ,vec sam onako ceo 720p od ~5gb prebacio "u" njega (preko iTunes>file sharing>apps znate i sami) i posto film nije radio kako treba (jelte :D) ja ga obrisah iz telefona, kasnije kada sam nakacio fon na iTunes on mi nije oslobodio taj prostor od filma, vec mi stoji Other 5GB...Kako da resim taj problem? radio sam sva ziva sinkovanja preko itunes ali ne pomaze.
Neki savet/ideja?

Ako je telefon JB, pogledaj sa iFile da li ima takav file u folderu aplikacije.

Da li je neko cuo informaciju da apple namerava u skorije vreme kad pocne sa radom OS 5 totalno da ga otkljuca da bi povecao prodaju iphone 4ki! Znaci ko ima zakljucan iphone4 sa gevey karticom nece mu trebati jer ce biti softverski otkljucan! Cuo sam tu informaciju a sada da li je trac neznam! Realno je sto vise da prodaju iPhone 4ki jer stize uskoro 5ca!

Nisam cuo za to, ali bih jako voleo da je to istina.

Sad jos da ovde otvore predstavnistvo...

Šta će im predstavništvo kad imaš APcom Istyle, macolu i globe koji sad mogu regularno da prodaju iPhone, a i Vip je mogao da ga uvrsti uz postpaid kao što su uradili u Hrvatskoj. Međutim opet će biti jeftinije uzeti ga u nekoj radnjici na Bulevaru nego kad ovih naših prodavaca jer kod njih ako je u Americi 100 USD kod njih je 100E i tako bi bilo.

Ниједна од ових радњи не продаје iPhone! Бар за сада. Не даје ми се 500e за нешто што може да ми цркне и онда могу да се сликам.

Ili da ides u Budimpestu kao ja. Ne treba nam predstavnistvo treba nam service point!

Ниједна од ових радњи не продаје iPhone! Бар за сада. Не даје ми се 500e за нешто што може да ми цркне и онда могу да се сликам.

Pa vidi ovako. Sve te radnje regularno postoje u Agenciji za provredne registre ili ti APR-u kao i u evidenciji trgovinskog suda, dakle nemaju oni štand na pijaci. Ako ti telefon crkne pod garancijom oni su dužni da ti ga poprave u roku od 45 dana , daju ti novi ili ti vrate pare. Pored APR-a, trgovinskog suda postoji i Agencija za zaštitu potrošača kao i finansijska inspekcija. Ja samo moj stari Ip 2G kupio u radnjici u Balkanskoj još pre 2 do 3 godina a dobio sam i fiskalni račun kao i garanciju, jeste da mi nije trebala ali svejedno.

Da li je neko cuo informaciju da apple namerava u skorije vreme kad pocne sa radom OS 5 totalno da ga otkljuca da bi povecao prodaju iphone 4ki! Znaci ko ima zakljucan iphone4 sa gevey karticom nece mu trebati jer ce biti softverski otkljucan! Cuo sam tu informaciju a sada da li je trac neznam! Realno je sto vise da prodaju iPhone 4ki jer stize uskoro 5ca!
Ja koliko sam shvatio otkljucane 4-ke su pocele da se prodaju u USA, ali otkljucavanja starih nece biti (Kao sto je moguce u drugim zemljama). A i najave za 5-icu su da ce od starta biti otkljucana i u USA. Tako da gevey ostaje...

Vrh Dno