Šta je novo?

Microsoft kupuje Skype.

Mozda mail ??

Nemoj smarati besmislenom pričom, pravljenje maila i attachovanje fajla je lakše od drag n' drop u chat prozor?

Prica je skroz offtopic.
Desni klik> send to> mail recipient i klik na send je tako veliki posao?

Sad mi reci kako da objasnim svima da treba da podese Gmail u nekom mail klijentu da bi to radilo.

Ja ne znam kada sam poslednji put koristio file transfer na nekom IM. Sve moje kolege i prijatelji koriste Dropbox, pa imam napravljene posebne foldere za njih i uvek samo prevučem fajl i ništa me ne zanima. :) Ali stoji da je Gtalk zapušten i da mu treba osveženje, možda i potpuno nova aplikacija.

Meni lično se ne sviđa ideja da neke iole bitnije/poverljivije stari uploadujem na servere (hosting, mejl, kakve-god) koji su ko-zna-gde i kojima ko-zna-ko može da ima pristupi. Neko će reći da je to paranoja, ali ipak... Za neke neobavezne stvari može kako god, ali za sve ostalo preferiram P2P. Privatno još i možemo da nametnemo nešto svoje, ali u poslovnom okruženju se konstanrno susrećemo sa različitim ljudima i mnogo lakše je prilagoditi im se, nego ih "u letu" obučavati da instaliraju ili urade ovo ili ono, nego daj brate šalji kako znaš, samo pošalji/primi odmah.

Primera radi, pre neki dan sam jednu veću arhivu spakovao sa 7zip, i da li treba da kažem da sam morao da je pakujem posle kao zip (iako je tako duplo veća) i šaljem ponovo? :) Sa nekim užim krugom prijatelja/saradnika se može koristiti neko bolje i manje poznato rešenje, ali za širi krug ljudi je najbolje držati se "standardnih" stvari jer svako odstupanje od toga pre ili kasnije donese mnogo više štete, nego koristi.

Jedna realna prednost file transfera preko chata je što se čuva History, i to hronološki, šta je ko rekao, šta je ko tražio, šta je kome poslato, da li je primljeno uspešno ili neuspešno. Već dosta putao sam imao problem jer mejl navodno "nije stigao", pa posle "e izvini, bio je u SPAMu". Da li stvarno jeste otišao u SPAM ili je bio samo izgovor da se ne pročita/uradi to što je poslato, ne mogu da ulazim, ali kada se pošalje P2P, nema vrdanja i nesporazuma te vrste. :)

Jedino dobro u celoj prici je da ova sutuacija prodrma Google i pomeri GT sa mrtve (beta) tacke... Koristim Skype dosta,ali onoga trenutka kad su integrisali facebook i jos kad su se rasirili da mi Skype zauzima pola monitora- u mojim ocima je sve otislo niz brdo...

Kolko priče samo da se ne bi složili oko toga da je korisno imati normalan file transfer unutar chat programa.

Jedino dobro u celoj prici je da ova sutuacija prodrma Google i pomeri GT sa mrtve (beta) tacke... Koristim Skype dosta,ali onoga trenutka kad su integrisali facebook i jos kad su se rasirili da mi Skype zauzima pola monitora- u mojim ocima je sve otislo niz brdo...
A ko te tera da ga držiš razvučenog na pola monitora i da koristiš fejsbuk integraciju?

U najnovijoj verziji (danas uradio update) kontakti idu posebno bez problema, lista se suzi, bude ista kao i recimo Pidgin ili Gtalk, zauzima 22MB RAMa i 0% procesora. Za integraciju sa Facebook-om nisam čak ni znao. :)

A ko te tera da ga držiš razvučenog na pola monitora i da koristiš fejsbuk integraciju?

Ko kaze da ga drzim tako??? Jednostavno me nervira ta filozofija,jer znam za skype od vremena kad su bili samo kontakti i to je za ovaj tip programa sasvim dovoljno... facebook nemam,samim tim i ne koristim inegraciju ali negodujem jer pokusavaju da skype bude all in one resenje i samim tim tezina intalacije bespotrebno raste.

Nemoj smarati besmislenom pričom, pravljenje maila i attachovanje fajla je lakše od drag n' drop u chat prozor?

Onaj ko ne zna da koristi mail taj ne treba da koristi racunar. Mislim, sad pravis raketnu nauku od slanja attachmenta ... Prosto ko pasulj, evo cak i moj komsija koji nikad nije seo za racunar do pre dva dana zna da to uradi bez greske.

Onaj ko ne zna da koristi mail taj ne treba da koristi racunar. Mislim, sad pravis raketnu nauku od slanja attachmenta ... Prosto ko pasulj, evo cak i moj komsija koji nikad nije seo za racunar do pre dva dana zna da to uradi bez greske.

Znam i ja da pošaljem mail sa attachmentom, naučio sam za ovih skoro 2 decenije kako se družim sa računarima i još po nešto ne bi verovao.

Ali opet je lakše i jednostavnije ubaciti fajl u chat prozor. Zašto 16 klikova ako može 2? Zato što umem? Pa umem i da iskopam stojeći rov pa ne bih to da radim kad izađem da se rekreiram po Adi.

@duls:
Cik posalji exe mailom.

shin-bojan, sve samo da ne postoji file transfer unutar samog chat programa.

Nickname je u pravu. Kakve sve besmislice će se diskutovati umesto konstatovanja činjenice da nepostojanje file transfer opcije unutar samog chat clienta/prozora apsolutno nije funkcionalno.

Nije im dugo trebalo.

Pao Skype :) .

A, znaci nisam jedini. Pukao i meni.
Cak ne moze ni da se iskljuci kako treba.

Mikrosoft zna posao.

You can hardly call it global

hehe kako da ne

Hvala, pomoglo je. Proradio.
Vidim da ce ova tema ubuduce biti za bugove i servispekove.

Neko je spomenuo na prethodnoj strani da mu Skype zauzima 22MB. Kako ako nije tajna?? Meni oko 130MB. Probao sam i Compact view i onda ostavim samo kontakte ali onda 10MB vise bude. :D

***! Stvarno puk'o Skype?!? Evo sada neće ni da se pokrene!

Meni juče naprasno pukao i nije više hteo da se pokrene sve dok nisam uradio brisanje onog shared.xml fajla.Sada radi bez problema.U pitanju je Windows 7 (na poslu), a ono što je interesantno je da kod kuće imam isto Windows 7, a tamo problema nije ni bilo.

S obzirom da mi ne radi neki noviji skajp u Win7 64bit (radi chat, ali katastrofalno blokira pri ukljucivanju videa), koristim verziju 3.6.0.248, koja odlicno radi, ali ne podrzava moju kameru. Instalirao sam SplitCam i sad ponovo imam funkcionalni skajp...
Pokusajte tako nekako... Inace, vidim da mi je vecina kontakata online.

Nazad
Vrh Dno