Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

@Adam K

Pa pazi ja i gledam uglavnom preko neta(ne znam da li smem link ovde da pustim),uzivo BBC prenos formule 1,pfff pa to je ludnica kakvi su to prenosi,intervjui,komentatori..covek kao da prenosi finale SP u fudbalu a ne F1,tako da je posle njih sve ostalo smesno.
Na RTL prebacim povremeno zato sto je bolja slika ili pustim njihovu sliku a audio sa BBCa😀.
Nije mi filing da gledam snimak par sati posle trke,eventualno skinem neku trku od prethodnih sezona,preferiram live,mislim da ce na SK PRIME to biti OK samo da se nakane ovo nasi da puste kroz kabl a s obzirom kakvi su ne bi me cudilo da puste kanal kad se zavrsi F1 sezona.

@Darc0
Komentatori na SK a i njihovi komentari su bili blagi užas i katastrofa!!! Toliko su grešili, rade bez Live Timing koji je dostupan džabe svima ili ne znaju da ga koriste, sve vreme lupaju gluposti i pogađaju (pogrešno totalno) strategije, ne znaju gde je koji vozač... Ovo je najblaže što sam mogao da ih ocrnim a ko je pratio može da potvrdi. Bolje je i nemce da gledaš pa i ako ne razumeš...

Huh,pa nista onda ostajem na RTL video BBC audio,jeste da audio malo kasni ali ***a.
Kud skidoh satelitsku i skystar ,za sportski program ne postoji nista bolje od toga.

@Darc0
Komentatori na SK a i njihovi komentari su bili blagi užas i katastrofa!!! Toliko su grešili, rade bez Live Timing koji je dostupan džabe svima ili ne znaju da ga koriste, sve vreme lupaju gluposti i pogađaju (pogrešno totalno) strategije, ne znaju gde je koji vozač... Ovo je najblaže što sam mogao da ih ocrnim a ko je pratio može da potvrdi. Bolje je i nemce da gledaš pa i ako ne razumeš...
Gore nego što sam i očekivao :d ostajem ja na BBC torrent kombinaciji.

Jel ima jos neko probleme sa kvalitetom signala? Meni se na masi programa pojavili artefakti S=50 a Q=21-58, zavisi od kanala.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Jel ima jos neko probleme sa kvalitetom signala? Meni se na masi programa pojavili artefakti S=50 a Q=21-58, zavisi od kanala.

Nemam tih problema. Moguce je da su negde bila atmosferska praznjenja, pa na momemant uleti neki shum.

Nemam tih problema. Moguce je da su negde bila atmosferska praznjenja, pa na momemant uleti neki shum.

Nemam pojma sta je ali su juce dolazili majstori iz IKOM-a i nakon gotovo sat vremena nekih zahe8ancija, sto u stanu - sto oko razvodnog sanduceta u hodniku zgrade, uspeli su da otklone problem i da slika bude kao ranije. Mada danas je na nekim kanalima kvalitet opet jako nizak, ali posto su to sekundarni kanali ne uzbudjujem se bas mnogo.

U Zarkovu su Bogami posle vise godina mucenja - namestili extra!
Nema artefakta ni zamrzavanja.

Radi sve u 16!

Jesam, ali je ovaj avatar u nekom drugom kontekstu.
Ko razume, nece mu biti problem....
Kako da ne razumem, imam majicu s njegovim likom 😀

Da ne budeš baš skroz offtopic 😛 uz kablovski net sam dobio "digitalne" kanale i usrani KAON sa SCART izlazom, ali sam prijatno iznenađen kvalitetom slike na HBO i još nekim kanalima. npr. Game of Thrones stalno skidam u HDu, ali sam prošlu epizodu pogledao direktno na TVu i sasvim je gledljivo, pogotovo ako niste baš ispred samog TVa. Verujem da je slika gora na FullHD modelima, moj je HD ready.

U Zarkovu su Bogami posle vise godina mucenja - namestili extra!
Nema artefakta ni zamrzavanja.

Radi sve u 16!

Jeste, zato sam ja opet morao da zovem majstore jer mi je S=42 a Q=21, a slika je puna artefakata.

Drugim recima - ala su ga opravili svaka im cast.

Samo da kazem da majstori jos nisu dosli iako je proslo tri dana i prijavio problem jos dva puta a umesto losije slike sada je vise i nema - S=37 a Q=0, dok i neta malo ima pa nestane!

Bio juce neki decko i resio problem koji je inace bio u kablovima u sanducetu u ulaznom hodniku zgrade i gde je doslo do prekida kontakta. Inace, prethodnim "majstorima" nije ni palo na pamet da provere isto iako je u stanu sve bilo OK.

zasto na ikom EPG nema nikakvih opisa filmova i emisija. koristim samsung C550 i njegov interni dvc tjuner EPG prikazuje programsku semu ali kad pritisnem taster A - opsirnije, nema dostupnih informacija.
sasto iz ikoma ne ubace i tu opciju.
i jos nesto ima li naznaka HD kanalima?????

Neverovatno je da konkurenti već neko vreme imaju HD, a IKOM još uvek ništa ne pominje. Nemoguće je informisati se o njihovim planovima. Call centar je beskoristan.

Ne postoji zvaničan forum gde korisnici mogu aktivno da učestvuju i dobijaju informacije od predstavnika Ikoma za usluge koje im redovno plaćaju. Ukoliko je potrebno, na taj način bi mogao da se izvrši i pritisak na IKOM kako bi malo ubrzali neke stvari. Naravno da to njima nije u cilju.
SBB odavno ima svoj forum.

Na zvaničnom sajtu čak nema ni upload brzina.
Zar nisu u obavezi da pruže potpunu informaciju o uslugama koje nude?

Krivi smo svi mi, jer nas mrzi da im plasiramo inspekciju. I njima i mnogim drugima. Takav smo narod, a pošto smo lenčuge, gutamo razno scheise, ***...

ja sam generalo zadovoljan kvalitetom usluge koju nude. tj sa ovim sto nude nisam imao problema, e sad sto nude malo to je vec druga stvar.

sta je njima sve potrebno da bi poceli sa emit0ovanjem hd signala, ne mislim na hd risivere.

ni ja nisam imao nikakve probleme sa njima, a vec dugo sam kod njih, kad mi je jednom riknuo net dosao decko iz ikoma drugo jutro i sve proverio.... a sad sto nemaju bogatiju uslugu jeste velika mana, ali sta da radim, snalazim se sa antenom uperenom na avalu pa kad rts pusti nesto u HD gledam🙂

jel ima neko problema sa titlovima na odredjenim kanalima.
ranije preko risivera i sada preko modula imam probleme na pojedinim kanalima sa titlom ( hbo serijal, axn serijal, history, nat. geo., fox life, fox crime, ).
problem je u tome sto par recenica imam titla pa par recenica nemam.

Identican problem kod mene, a s obzirom da ne idem preko risivera nego preko TV-a pomislih da nije nesto u redu sa istim.
Bilo mi je cudno sto je na nekim kanalima sve kako treba a na dobrom delu ima problema koje si naveo. Za svaki slucaj sam promenio softver na TV-u, ali je problem ostao.
Nisam imao prilike da probam sa risiverom pa rekoh da nema neke veze sa tim, ali evo i ti navodis da se isto dogadjalo sa risiverom tako da je definitivno do njih...

Poslednja izmena:
ja sam se cuo juce sa korisnickim servisom i kako kazu problem nije kod njih.
e sad ja sam kod sestre koja zivi 200m od mene video da ona nema tih problema ( obican stari tv ).
prosto mi je nemoguce da stari tv nemaju problema a nove plasme i lcd imaju.
ajde ako neko zna resenje ...

ja sam se cuo juce sa korisnickim servisom i kako kazu problem nije kod njih.
e sad ja sam kod sestre koja zivi 200m od mene video da ona nema tih problema ( obican stari tv ).
prosto mi je nemoguce da stari tv nemaju problema a nove plasme i lcd imaju.
ajde ako neko zna resenje ...
Kako misliš "običan stari TV"? Onda ona nema digitalni signal nego analogni. Razlika je u tome što analogni signal ima slepljene titlove u sliku, da tako kažem a kroz digitalni signal titl se posebno šalje pa možeš da ga uključiš i isključiš. Jel imate dugme SUBTITLE na daljinskom, pritisnite i pogledajte koje su opcije?

Ja gledam ponekada Fox Life i nisam primetio problem. Jedini efekat koji se javlja je kada promeniš kanal potrebno je jedno 5 sec da titlovi krenu.

jel ima neko problema sa titlovima na odredjenim kanalima.
ranije preko risivera i sada preko modula imam probleme na pojedinim kanalima sa titlom ( hbo serijal, axn serijal, history, nat. geo., fox life, fox crime, ).
problem je u tome sto par recenica imam titla pa par recenica nemam.

Odradi Factory reset i sredice ce.

Da li vama, koji gledate digitalnu tv na IKOM-u preko televizora sa DVB-C, OSD i EPG prikazuju ispravno naša slova? Ja koristim DVB-C TV karticu i u DVBVieweru nikako ne mogu da namestim naše "kvake"?

Doneo mi drugar iz Nemačke - Technisat Cablestar HD 2.

Meni ne pokazuje naša slova, naravno kuke i motike...

Nazad
Vrh Dno