Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

Ne može da pokazuje naša ako se u podešavanjima odabere zemlja Švedska ili Finska jer u tim jezicima ne postoje naša slova. Da bi EPG ispravno prikazivao naša slova za državu mora da se odabere Srbija, Hrvatska ili slična država koja u svojim pismima ima i naša slova ali onda ne radi DVB-C (makar kod mene), ne znam za sve modele TV. U tome je kvaka.

Ja sam izabrao Finsku na mom Panasonicu ( da bih imao dvb-c ) i imam naša slova na titlovima ( foc-crime, life...itd )...

Titlovi svakako imaju naša slova - nema ih u EPG-u.

aha...ok onda..... meni se učinilo da su neke kolege rekli da nemaju naša slova ni na titlovima.....

Ne može da pokazuje naša ako se u podešavanjima odabere zemlja Švedska ili Finska jer u tim jezicima ne postoje naša slova. Da bi EPG ispravno prikazivao naša slova za državu mora da se odabere Srbija, Hrvatska ili slična država koja u svojim pismima ima i naša slova ali onda ne radi DVB-C (makar kod mene), ne znam za sve modele TV. U tome je kvaka.
Ha, pa to se bar podrazumeva. Naravno da je odabrana Srbija, ali na c650 na IKOM-u, EPG ne prikazuje naša slova. Eto da budem precizniji.

Epg ne pokazuje nasa slova ni na Sony LCD TV. Bio sam juce do komsije.
Kupili ljudi Tv i razocarali se slikom. ( Analognom).
Prebacio sam im na digitalni i kada su videli kvalitet slike, skocili 2m od zemlje.
Svaka cast IKOM-u na ovoj filozofiji.
Samo da Vas Bog pozivi.

Meni doticni EPG prikazuje cesto pogresne stvari...kao da je zabo' na serijama od pre mesec dana (tipa Yes Dear mi non-stop stoji na Fox Life-u uvece)

Poslednja izmena:
Jel neko ima info kad bi IKOM krenuo sa HD kanalima? Nek se javi neki insajder 🙂

@ stoske

Ni meni nije jasan taj njihov EPG... ubodu jedno 50% ostalo je bez veze...

@ stoske

Ni meni nije jasan taj njihov EPG... ubodu jedno 50% ostalo je bez veze...

Pa totalna glupost, kada nije tacan. Vise koristim TV Vodic Android app kako bi saznao sta je sledece...

@brutos

Nema HD kanala ni u najavi i ova jadna digitalna im jedva radi...

Što jedva radi? Ja stvarno nisam primetio ni jedan problem.

Ima tu i tamo problema ( signal quality nije nikad veci od 65% ), dolazi povremeno do snetnji u vidu kvadratica na slici, ali nije toliko strasno.
U svakom slucaju su za pohvalu.

@Sale

Meni je jadno da u 21 veku imam budjavi KAON resiver,sa 3 radio stanice i 75 kanala sa SD slikom. Net je koliko toliko OK, ali opet 10:1 odnos....

Naravno sve to placam skoro 30 evra na nas standard....

Planiram da predjem na Flat 3. Uz to dobijam digitalnu kablovsku pa me interesuje. Kontaktirao sam korisnicki servis, oni daju standardno digitalni receiver i karticu za HBO i +18 pakete. Posto imam televozor koji podrzava DVB-C/T (LG - LD450) ali nemam Conax karticu, da li ja dok ne nabavim karticu mogu da gledam kanale iz osnovnog digitalnog paketa (nekih 70 kanala). Odnosno da li cu imati ako kablovsku direktno stavim na TV digitalni signal bez Conax-a ili digitalnog receivera.

Nikako ne bih jos jedan daljinski, a kad vec uzimam brzi net...

P.S. kakav je signal digitalne na Banovom Brdu

ako imas DVB-C mocices da gledas digitalne kanal iz osnovnog paketa bez budjavok Kaona. Mada imam taj Kaon ali ga ne koristim. Za kanale koji se placaju ti treba "digitalni" risiver Kaon ili Conax modul (kosta 50ak eura) i smart kartica koju dobijas uz Kaon risiver. sa Conaxom bi trebalo da radi ja nisam probao.

Da ne otvaram novu temu - interesuje me da li neko snima TV program sa Ikom digitalne televizije i kako to izgleda u praksi. Mozda pitanje zvuci cudno, ali poslednji put kada sam snimao TV program bilo je to na VHS kasete. Znaci, imam Ikom digitalnu televiziju, Kaon dekoder i CRT televizor. Kupio bih nesto jeftino za snimanje, tek da ponekad snimim nesto. Na primer, neki jeftini DVD recorder sa diskom ili tako nesto. I sad, kako se sta povezuje, da li taj recorder treba da ima neke odredjene karakteristike (na primer, 2 SCART-a, a ne samo jedan) ili nesto slicno? Ako moze neka informacija kako ste vi to izveli, bio bih zahvalan.

Ako imas tv sa digitalnim dekoderom, ne treba ti kaon.
Snimanje na usb flesh radi najnormalnije. Jedina kvaka je dok se snima nemozes da predjes na naki drugi kanal.
Snimanje sa programiranjem za neke kasnije sate, mozes da iskljucis tv.
Tako je kod mene.

Imam CRT televizor pa mi treba info kako je najbolje da prikljucim neki DVD recorder (pretpostavljam da je DVD recorder najjeftinija varijanta za povremeno snimanje u mom slucaju?), da li recorder treba da ima neke odredjene prikljucke, da li mogu da se snimaju svi kanali Ikom digitalne TV itd.

Pa ono što ti ide iz Kaona u TV, pretpostavljam SCART, ubaciš u DVD recorder a iz DVD vratiš signal u TV (verovatno SCART ponovo). Ukoliko DVD nema SCART priključke onda videti šta je alternativa izlaza iz KAONA, mada mislim da nema mnogo opcija.

Pitanje za sve koji znaju i mogu da pomognu. Uzeo sam Leadtek DTV Dongle H, karta je do sad kostala 5000din i ne znam kako odjednom joj pade cena na 2900din(ja je uzeo za 2600 preko WEB kupovine). Zanima me sledece, karta "zvanicno" podrzava samo DVB-T ali cip(tjuner) Xceive XC3028L podrzava i DVB-C, I u ovom testu pise da podrzava DVB-C, e sad kako da setujem u PVR2 programu da mi pronadje provajdera?

Evo tog cipa:
http://www.xceive.com/technology_XC3028.htm

U software-u imam opciju da izaberem zemlju ali naravno nema Srbije, a ako izaberem da sam podesavam parametre skeniranja onda mi izbaci jos dodatnih opcija... A probao sam da "stavim" neke random zemlje ali ne nalazi nista...

Evo "skrinova" kako izgleda u samom programu:

Ne moze, fali DVB-T demodulator DIB770 u samoj kartici...*** 🙂

Snimanje na usb flesh radi najnormalnije. Jedina kvaka je dok se snima nemozes da predjes na naki drugi kanal.
Tako je kod mene.

USB se ubode direktno u tv? Ja imam tri usb priključka sa zadnje strane, na jednom piše usb(hdd).

Jel postoji neka fora da se u EPG-u prikazuju nasa slova lepo? Imam Panasonic Plazmu i izgleda malo glupo u EPG kad nemaju nasa slova.

Inace, da li ima neki app za ipad sa TV programom u Srbiji? ili nesto slicno tome.

Tako je kod mene.

Ajde ovo pojasni, jel ja imam USB preko koga mogu da gledam slike i slusam muziku. Kazu da moze da se otkljuca i za filmove, ali ovo prvi put cujem za snimanje, u pitanju je LG 37LD450. Da li je potrebno otkljucati USB ili ???

Videh na Ikom sajtu da u ponudi sad imaji telefonranje Voip i obicno ako sam dobo razumeo. je bi znao neko da mi/nam malo to pojasni?

^
на аналогном пребацили,
на дигиталу колико видим спорт канали остали на истим местима...

Ne mogu da verujem da su ukinuli DOQ, jedan od najzanimljivijih kanala!

Kome trebaju trikovi velikih kuvara?!

Heh,koji chobani ovi sa IKOMa,znaci ubacili kopernikus i svet-plus kanale,ej bre pa da li su oni normalni,ko bre ovo gleda,pre ovoga poslednje sto su ubacli je DM-SAT,xaxaxa,strasno ali zato nema sport-klub prime i F1 za kojim vec godinu dana kukamo!!

Heh,koji chobani ovi sa IKOMa,znaci ubacili kopernikus i svet-plus kanale,ej bre pa da li su oni normalni,ko bre ovo gleda,pre ovoga poslednje sto su ubacli je DM-SAT,xaxaxa,strasno ali zato nema sport-klub prime i F1 za kojim vec godinu dana kukamo!!

Стварно је страшно то што не уводе Спорт клуб Прајм, поред толико небитних канала. Многи одавде, па и ја, смо слали оне "потписане" мејлове, са молбом да се уведе тај канал, али очито није уродило плодом.

Nazad
Vrh Dno