Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

"The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal."
Klasičan problem, koji vidim da su imali i drugi. Za zemlju sam izabrao Mađarsku, nigde nisam pominjao Srbiju. Probao juče, probao danas, isti problem. Da li da otvorim novi nalog i izaberem sloveniju/bih, ili da probam da promenim nacionalnost (imam mogućnost pri logovanju pri odabiru sigurnosnih potanja)? Kartica je bancaintesa visa internet kartica, rok je do 8/12, registrovao sam se po uputstvu koje je ostavio alexa21.
Hvala.

Stvarno ne znam od cega zavisi da li ce neka kartica proci a neka ne. Prave se u istoj zemlji za istu banku. Isprobaj da zatvoris racun pa se registrujes na bih ,pa na hrvatsku,pa sloveniju,pa madjarsku. Ukoliko bas ne ide,neki su predlagali da se kartica prijavi kao izgubljena pa onda pokusati sa reizdatom ali to nije garancija da ce uspeti. Da li imas.novca na tom deviznom racunu?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Da, 5€, pisalo je da je dovoljno 2, ako se ne varam.

Jeste, 2e je dovoljno, oni skinu i manje od 2 evra za verifikaciju

Mislim da to važi samo za ručno povlačenje novca, zar ne? Ono koje ide automatski prvog u mesecu bi trebalo da je besplatno.

Istekla mi je kartica iz Inteze pa su mi dali novu, ali novu ne mogu da povezem na glupi paypal. Izabrana zemlja koja je na akauntu je Bosna.
The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal

Ja sam probao sa svim mogućim zemljama u okruženju i nisam uspeo da povežem karticu. Izgleda da su nešto promenili.

Ja mislim da on drzavu gleda iz broja kartice i da nije toliko bitno za registraciju koju drzavu korisnik bira. Moguce je da se neke kartice izdaju na Intesu u Srbiji a neke na Intesu u Italiji. Tako je recimo Raif u pocetku vodio Virtuon kartice na Austriju i radile su cak i na PayPalu a onda su presli na Srbiju i stvar je stala.

Istekla mi je kartica iz Inteze pa su mi dali novu, ali novu ne mogu da povezem na glupi paypal. Izabrana zemlja koja je na akauntu je Bosna.
The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal

Imao sam isti problem. Rešio se sam od sebe. Iskulirao sam i probao za 2 dana i sve je normalno prihvatio.

ljudi se jos smaraju sa paypalom u nasoj banana drzavi...mizerija!

PayPal je zastupljen u preko 190 drzava:
https://www.paypal.com/worldwide/

Ujedinjene Nacije priznaju 192 drzave:
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations

Sta to znaci? Da smo poslednji u UN koji nemaju Paypal?
Postoji razlog zasto je to tako, ali mi ne znamo koji...

Postoji razlog koji je veoma jasan i decidan.
U pitanju je naše zakonodavstvo i dok se neke stvari ne promene PayPal ne može (niti želi, verovatno) da bude zvanično dostupan građanima Srbije.
Problem je u odrednici zakona o finansijskom poslovanju koji izričito zabranjuje svakom našem državljaninu otvaranje računa u nekoj ne-domicinalnoj banci (zato su i "strane" banke kod nas registrovane kao domaće banke sa stranim kapitalom), a PayPal Europe je registrovan u Luxemburgu kao banka, tako da bi to bilo direktno kršenje zakona.
Dok se to između ostalog ne promeni nema PP u Srbiji (bar ne zvanično).
Ne kažem da je ovo jedini razlog zašto nema PP u Srbiji do sada, ali je i on sam po sebi dovoljan, a lično mislim da će tu morati da se promeni mnogo toga (hint: carinski zakoni i sistem).

Meni je isto zatrebao juče nešto PayPal, kad ono cvrc... ne prolazi kartica nikako.
Baš smo indijanci...

Meni PayPal radi najnormalnije, ne znam odakle svi ovi problemi, najnormalnije kupujem na eBayu već više od dve godine, sve je ok.

izgleda da vise ne radi...urpravo sam probao da se registrujem na hrvatsku, bosnu, sloveniju, madjarsku i bugarsku...nigde ne pihvata karticu

Kad ti odbije jednu zemlju nema preterano smisla da probas ostale...

Definitivno ne radi, kartica (intesa) koja mi je normalno radila već 2 godine, je danas skinuta sa liste mojih kartica i kada sam hteo ponovo da je verifikujem nije htelo i kaže isto ono što je reklo u nekom postu pre mog...

Sent from my Galaxy S using Tapatalk Pro

Ja upravo kupio na eBayu, preko PayPal-a sa AmEx Intesa karticom:)

Ne znam za amex ali visa internet definitivno ne radi :(

Sent from my Galaxy S using Tapatalk Pro

Moja visa internet radi (a dobio sma je pre mesec-dva)...videcemo sta ce biti kad bude doslo vreme za reizdavanje :)

A zar na reizdavanju ne ostaje isti broj kartice? Ja koliko se sećam, master, i sve ostalo, uvek je ostajao isti broj, samo se PIN menjao, a možda ni to .... a pošto je broj kartice isti, onda će valjda proći nesmetano ...

Ostaje isti broj kartice ali se menja datum kada kartica ističe i menja se cvc kod.
Kada si unosio karticu na paypal, unosio si i datum do kada je kartica važeća. Posle tog datuma oni je automatski izbace kao isteklu i traže da uneseš novu.

Takođe, pri registraciji su napravili transakciju od 0.01 nečega i ta transakcija je uvek aktuelna kako bi pratili da li je kartica još aktivna ili je otkazana, ugašena ili šta već.

OK je to, ali koliko znamo, zemlja porekla je sadržana u onom 16-o cifrenom broju kartice. Ako je prošla prvi put, jer je možda tada još bio broj neke zemlje koja prolazi, a sada ostaje isti, zašto sada ne bi prošla ? Na to sam mislio ... da ove nove sada "kriju" u svom broju "SRB", :) :) a da stari broj prolazi .... zato se nadam da neće biti problema sa reizdatim karticama .... moram da proverim do kada važi moja ..

Moju i dalje odbijaju iako je radila normalno do pre 15 dana...

EDIT: Evo uspeo sam da je verifikujem na PayPal-u ali i dalje nema teorije da plataim na eBay-u, stalno mi izbacuje error i da probam kasnije ili kontaktiram eBay :(

Poslednja izmena:
Da, u broju kartice je naznačeno iz koje zemlje je stigla... ali oni mogu da pormene zemlju u kojoj izrađuju karticu i eto cvrc.
Možda je lek u tome da se isprobavaju razne zemlje pa šta uplai...mislim da se intezine kartice rade u Češkoj,pa ko zna..

Ja sam miran do kraja marta 2013... možda do tada Paypal i proradi i kod nas... Da,znam i meni je smešno :)

OK je to, ali koliko znamo, zemlja porekla je sadržana u onom 16-o cifrenom broju kartice. Ako je prošla prvi put, jer je možda tada još bio broj neke zemlje koja prolazi, a sada ostaje isti, zašto sada ne bi prošla ? Na to sam mislio ... da ove nove sada "kriju" u svom broju "SRB", :) :) a da stari broj prolazi .... zato se nadam da neće biti problema sa reizdatim karticama .... moram da proverim do kada važi moja ..

Meni je 08.05. inicirana prva PayPal uplata na Intesinu Visu Internet (automatski transfer) i 12.05. je proknjižena, sve bez ikakvih problema...

Čekaj, misliš da broj označava zemlju gde je proizvedena kartica, a ne za koju je namenjena da se koristi ? Malo mi je to nelogično ....

s16, loguh se na ebay.co.uk , već je pisano ovde na nekoj temi, i meni u poslednje vreme neće na ebay.com, ali se ulogujem u ebay.co.uk i odatle platim normalno .... neki BUG je kod njih, ali mi ne smemo da se žalimo :) :) :)

Hvala na toj informaciji sad je prosao taj step 1 ali na step 2 payment mi sad opet izbacuje da kartica ne moze da bude verifikovana, i ako sam je pre 20 min verifikovao na paypal-u :(

prvo mi izbaci ovo "This card cannot be used for this transaction. You can complete the checkout with another debit or credit card. Please enter your new card information below"

a onda ovo "The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal."

Poslednja izmena:
Vrh Dno