Što se tiče tableta, moj stav se nije promenio - potpuno beskorisna naprava osim za neke vrlo specifične slučajeve. Ko se ne slaže sa mnom, slobodno neka na tabletu otkuca jedan poduži post o tome zašto nisam u pravu.Toliko o tome.
Ne mogu više da diskutujem u ovakvim temama, previše hejta, sve se jako polarizovalo, premalo ljudi je ostalo da na stvari gleda hladnom glavom. Čim neko nešto kaže bilo u prilog, bilo protiv Apple-a, ovi drugi ga isprozivaju i to postane lični sukob. Dve zaraćene strane, pa biraj na čiju ćeš stranu. Sećam se kada je prvi iPhone izašao, ja prokomentarišem kako je nekom u 21. veku moglo da padne na pamet da na telefon ne stavi Flash, FM radio, Bluetooth, čak je i custom ringtones falio, a onaj talliban Kovacm krene da mi drobi: "Ti si glup, ne shvataš kolika je to genijalnost, multitouch, zaokružen proizvod, cloud, zajednički razvoj hardvera i softvera, divno, magično, jednostavno, Džobs, Kuran, Alah...". Ma kakve to veze ima sa namernim izbacivanjem osnovnih funcija kako bi se isti papreni uređaj prodao triput?
Potpuno kapiram ovog vasic-a, pametno čovek priča i ne treba ga prozivati. Potpuno razumem žašto on gotivi Apple proizvode, nezavisno od toga što mu to donosi i lovu (uzgred, ja bih prodao te akcije za najdalje pet godina i prebacio ušteđevinu u švajcarske franke, da sam na tvom mestu). Android vs. iOS priča je kao izbor hoćeš li sam da kuvaš ili ćeš da jedeš u restoranu. Ako kuvaš sam prednosti su da ćeš proći jeftinije i jelo će biti više po tvom ukusu, ali ako jedeš u restoranu uštedećeš vreme i trud. Ja više volim sam da kuvam, ali pretpostavljam da kada bih imao puno novca i malo slobodnog vremena, prešaltao bih se verovatno i ja iz nužde na restoran. Vasic ima potpuno ispravan stav, njega razumem, ne razumem ove naše pametnjakoviće koji paru na paru namiču da kupe Apple, pa onda palamude koliko je to genijalno i koliko smo mi ostali siromašni i glupi pa to nemamo.
Što se tiče tableta, moj stav se nije promenio - potpuno beskorisna naprava osim za neke vrlo specifične slučajeve. Ko se ne slaže sa mnom, slobodno neka na tabletu otkuca jedan poduži post o tome zašto nisam u pravu.Toliko o tome.
Kao što brojni Amerikanci koji žive van većih gradova voze pikap kamionete (iako im realno uopšte nisu potrebni, jer se samo njima voze na posao i nazad), tako danas mnogi od nas imaju desktop (i laptop) računare za gorenavedene radnje, iako bi im tablet potpuno završio posao.
@ yooyo
Nemojmo pretereviti sa tim koliko je teško pisati tekst na tabletu. Jeste da je teže, ali...
Ih bre djurkase... samo za vasica si trebao da postujes linkove videa koje pokazuju kakva je pomama bila kada se pojavio Meizu M9, vidis da ga to fascinira .
Kada sam nabavio laptop, kod kuce (tj. ne-poslovna upotreba) sam prestao da koristim desktop.
Kada sam nabavio netbook, prestao sam da koristim laptop.
Kada sam skoro nabavio tablet, prestao sam da koristim netbook.
Nema potrebe da navodim da mi ovi prethodni uopste ne nedostaju za casual upotrebu. Na tabletu (iPad2) kucam sa 80% brzine kao na desktopu - doduse, dok ne pogresim, onda se otelim dok ne ispravim...
P.S.
Kucano na tabletu jednom rukom za manje od 1 min sa sve citiranjem.
"The tablet is not necessarily for the people in this room," he said, according to Computer World. "It's for the normal people in the world."
Kad smo kod wozniak-a koga svi stari Apple ljubitelji mnogo vise postuju nego SJ-aeve jadan njegov komentar sto se tice smartphone trzista
LINK
Inace ja sam jedan od velikih postovalaca dela SW-a![]()
najveci ekran na telefonu je 4.3 incha, a na tabletu 7.
Pre nego što iznesem svoje mišljenje da napomenem da tablet još nemam (deci su potrebne nove cipelice, tako da je tablet ispao sa spiska prioriteta). Nisam siguran koliko je tablet potpuno beskorisna naprava, i koliko su retki ti specifični slučajevi. Moja žena koristi naša dva kućna kompjutera za one stvari za koje ih 90% žena koristi (web, mail, fejsbuk, skajp, jutjub, IM, itd). Retko kad ima potrebu da otkuca više od tri rečenice u jednoj seansi. Moja deca kompjuter koriste za školu (domaći zadatak, razni školski radovi i projekti -- prezi, wikispaces itd) i naravno, za igranje. Dakle, osim mene, većina moje familije na računarima radi radnje koje bi na tabletu jednako efikasno i lako radili. Pritom bi najveći deo tih radnji (web, FB, itd) na tabletu bio komotniji (zavaljen u fotelju ili kauč).
Dakle ovako; ja nemam lično iskustvo sa napravom, ali znam mnoge u mom okruženju (gotovo sve moje kolege imaju iPad), i svi se kunu u njega. Nedavno sam video i istraživanje američkog Nielsen-a, koji kaže da mnogi korisnici iPad-a znatno manje (ili uopšte ne) koriste svoje desktop ili laptop kompjutere otkako imaju iPad. Dakle, čak iako su ga kupili samo zbog toga što ih je ubedio Apple-ov marketing, godinu dana kasnije, reklo bi se da im sprava ipak vrši neki posao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari