bata87
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.03.2010
- Poena
- 229
U potpunosti se slazem sa tobom. Kada sam spminjao "potrosacko drustvo" nisam mislio nista podsmehljivo, ali takva je situacija, jer sam je i sam iz prve ruke iskusio. Jednom sam ceo dan proveo objasnjavajuci kako radi fax masina
Inace Americko "potrosacko" drustvo, kao sto sam naveo se poprilicno razlikuje od Nemackog na primer, ja sam bio fasciniran kada sam video kako Nemci (pravi Nemci) kupuju proizvod, oni pre nego sto kupe nesto poseduju dosta znanja o tome. Prosto neverovatno kako su ljudi disiplinovani, znatizeljni, proracunati, jednostavno znaju gde i za sta daju svaki evro. Kad placaju racune obavezno provere sve stave koje onde stoje, ali bukvalno sve stavke i koriste maksimalno sva prava koja imaju. Kada uzimaju kredit provere sve ali sve moguce sitnice i koliko ce to uticati uopste na njih, kada kupuju auto ako na primer imaju ustedjevinu od 300000 eur oni izaberu auto od 20000eur da ne bi osetili
. U svakom slucaju, Evropljani su mnogo bolje informisaniji i po mom misljenu mnogo vise "razmisljaju". Znam kada sam bio kod prijatelja u Marseju, prosto je ne verovatno koliko Francuzi ne veruju televiziji na primer (a narocito njihovoj drzavnoj televiziji). Sada na primer imamo u Evropi podelu na staro-Evropske zemlje (ne mislim u geografskom smislu) i novo-Evropske zemlje. Znam da je u USA sve dosta jeftinije (ali im je narodna hrana - uzas, a i voda), ali i pitanje je do kada ce tako biti (i sam znas da se u USA svakim danom sve gore zivi, uporediti Ameriku 60-ih, 70-ih i 80-ih i danas je kao nebo i zemlja). Kapital polako menja mesto, a i gomila se oko malog procenta ljudi, a 90 i kusur % ce krpiti kraj sa krajem
edit: neka ne zamere moderatori ali ovo je debeli offtopic
edit: neka ne zamere moderatori ali ovo je debeli offtopic
Poslednja izmena: