Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Izgleda sam konacno sredio bateriju :D, makar mi se cini,
flesovao sam nov eksperimentalni kernel od speedmoda > http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1044519
i za sada evo od danas od 2, pala mi je baterija samo 20%, znaci za nekih 9 sati, sto je mnogo bolje u odnosu na pre toga...
dacu mu par dana pa cemo videti :).

uzgred, kako se ukljucuje delivery report za sms? :D

@Gizmoid
@Caesar
fala.
Lepo izgleda za pocetak ovaj CyanogenMod 7 (w/ Gingerbread 2.3.4), mada problem sa kamerom je i dalje tu a i market mi ne radi

Da li postoji GB ROM sa srpskom swype tastaturom ili se za to mora čekati official?

Caesare, ajde sklopi spisak svih widgeta koje vidimo na slikama u postu #6030 kada budeš mogao, ima dosta njih koji mi se sviđaju. Što nisi stavio ovu modifikovanu verziju tw4, mnogo je lepša.

617eJ.png

Vise mi se svidja stock look, cak sam kolegu danas zbunio rekavsi mu da sam kupio sgsII :)

Widgets from post #6030
1. Picture frame (android naslednik na njima :))
2. System info widget
3. Trafic counter Pro
4. 3G Watchdog Pro
5. Battery left Pro
6. Weather widget sgsii
7. Fancy widget Pro
8. Fizz weather
9. Digital clock sgsii
10. Tapatalk widget
11. Switch widget Pro
12. Advanced task killer
13. Email widget sgsii
14. Player pro widget

Isao sam redom...

@trenje ili neko ko zna
Da li postoji način da se šerovani win folder, koji pomoću CifsManagera-a mountujem na npr. /mnt/sdcard/xyz, da bude vidljiv playerima ili galeriji kroz library view? Dakle mogu svaki pojedinačni fajl iz montiranog foldera da pustim iz playera, ali ako odem u recimo Winamp i odaberem Albums, nema tih albuma koji se nalaze u mountovanom folderu. Pokušao sam sa ScanMedia da forsiram pokretanje media scannera (koji se uspešno pokrene i odradi scan), ali to nije pomoglo da playeri vide sadržaj u tim novim folderima. :(

Hmmm, ajde mi recite koliko vam je slobodno prostora u /system, preko root explorera naravno. Ja sam ostao bez prostora tu, dodao sam 6 sistemskih aplikacija sa sgs2 i nemam više prostora, a fali mi prostor za još jednu. Koliko vidim, ostavili su samo 276mb za sistemsku particiju... Pročešljao sam sve što ima u /system i tu su sve sistemski fajlovi koje je android pravio, ne razumem zašto su ostavili tako tesno. Još gora stvar ove nove sgs2 aplikacije idu od od 4-9mb svaka, to je ogromno za aplikaciju. Išao sam arrange by size i one su drastično veće od ostalih normalnih koje sgs1 ima.

Obrisao sam Aldiko na primer jer imam sada Readers hub, tu sam ugrabio 3mb. Ostalo je sve sitno, ne znam šta da brišem.. Cachevi od aplikacija ne zauzimaju puno a njih ako obrišem opet moram da ostavim prostora u /system za njih. Halp, dajte neki predlog.

Ne zelim da pristajem na muku ali posle custom rom-ova sa HTC HD i HD2 na Galaxiji vozim samo stock. Opametio se na tezi nacin. Mali je % rom-ova koji rade kako treba, uvek nesto zaj*** . A i to nema nekih jasnih pravila, na identicnim aparatima sa istim aplikacijama se razlicito ponasaju. Manja customizacija OK.

Ma idi sad sam pop***eo. Uradio sam clear cache na marketu i rebootovao mob, sad mi je konstantno u bootlupu...Sad nemam ceo dan telefon, jer sam na poslu...je**s ti cm7 i je**s mene kud ga instalirah sinoc...i ne moze neko da me ubedi da nema bugova kad ima...:mad:

Izvadiš bateriju, sačekaš koji sekund i ponovo ga upališ, bar je kod mene na MIUI i CM7 ovo pomagalo kada mi se desio boot loop.

Nemam pojma ja sam baš sve flešovao i nisam ni jednom dobio bootloop.

Vise mi se svidja stock look, cak sam kolegu danas zbunio rekavsi mu da sam kupio sgsII :)

Widgets from post #6030
1. Picture frame (android naslednik na njima :))
2. System info widget
3. Trafic counter Pro
4. 3G Watchdog Pro
5. Battery left Pro
6. Weather widget sgsii
7. Fancy widget Pro
8. Fizz weather
9. Digital clock sgsii
10. Tapatalk widget
11. Switch widget Pro
12. Advanced task killer
13. Email widget sgsii
14. Player pro widget

Isao sam redom...

Ja sam koristio System info widget ali mi je temp.pisala u farenhajtima a nema nikakvih podesavanja da se to promeni,kako si to promenio? I koji ti je ovo widget ispod njega a nije Trafic counter Pro?

Da li će pustiti uskoro GB preko Kies-a, da li neko možda zna? Koga pratiti na tviteru za ovaj info? :)

Ja sam koristio System info widget ali mi je temp.pisala u farenhajtima a nema nikakvih podesavanja da se to promeni,kako si to promenio? I koji ti je ovo widget ispod njega a nije Trafic counter Pro?

Imas da promenis temperaturu u C. Mob mi je bootloopu, pa ne mogu da ti kazem tacno gde. To ispod je isto System info widget samo sa drugim pokazateljima...

Potreban mi je savet pre nego flešujem GB. Hoću da odradim backup progresa u nekim igrama (Angry Birds, Tank Hero, ...). Ne bih da radim full backup, jer koliko vidim u Marketu, pola aplikacija svakako treba da se updateuje, pa bih ih instalirao ponovo (nije mi teško), a dosta toga ni ne planiram ponovo da instaliram jer sam samo isprobavao. Instalirao sa Titanium Backup, ali nisam siguran da li on backupuje samo aplikaciju ili i njena podešavanja, konkretno ako sa TB bekapujem Angry Birds, da li će sačuvati trenutno stanje nakon što odradim restore?

Radi Market, YT je u ataču (ako još treba). :)

Pa jel ima neki free backup koji jednostavno radi ovo što mi je potrebno? Nešto nisam za warez varijante, ali ako je to jedina valjana opcija, molim za PM kako i gde. ,)

Prilozi

• YouTube.zip
    589.2 KB · Pregleda: 15
Jel moze da se fleshuje CSC file sa Eclair-a na primer na Ginger? Mrzi me da se majem sa podesavanjima za net? Ili postoji neko pismenije resenje za instant konfigurisanje AP? Ili jednostavno ubacite podatke manual-no? Btw... I ja malopre upadoh u bootloop fleshujuci Doc's beta JVB...vratih se nazad na stock...Jos uvek nema ni jedan normalan rom za GB da sve radi kako treba...a bogami i kerneli za GB su nedopravljeni (da ne kazem ocaj) za sada...moje neko zapazanje.

Jel je pusten GB preko KIES-a za Samsung Galaxy S?

Potreban mi je savet pre nego flešujem GB. Hoću da odradim backup progresa u nekim igrama (Angry Birds, Tank Hero, ...). Ne bih da radim full backup, jer koliko vidim u Marketu, pola aplikacija svakako treba da se updateuje, pa bih ih instalirao ponovo (nije mi teško), a dosta toga ni ne planiram ponovo da instaliram jer sam samo isprobavao. Instalirao sa Titanium Backup, ali nisam siguran da li on backupuje samo aplikaciju ili i njena podešavanja, konkretno ako sa TB bekapujem Angry Birds, da li će sačuvati trenutno stanje nakon što odradim restore?

Jel moze da se fleshuje CSC file sa Eclair-a na primer na Ginger? Mrzi me da se majem sa podesavanjima za net? Ili postoji neko pismenije resenje za instant konfigurisanje AP? Ili jednostavno ubacite podatke manual-no? Btw... I ja malopre upadoh u bootloop fleshujuci Doc's beta JVB...vratih se nazad na stock...Jos uvek nema ni jedan normalan rom za GB da sve radi kako treba...a bogami i kerneli za GB su nedopravljeni (da ne kazem ocaj) za sada...moje neko zapazanje.

Isti odgovor. Titanium Bekap radi sve ovo sto vi zelite. Od bekapovanja sms, imenika, logova, do appova, svih setingsa itd...

Predpostavljam da ima jos neki program koji ovo radi isto, ali ja nikad nikakvih problema nisam imao sa TB, tako da nisam imao potrebu da ga menjam...

@Vexmunja
Ja koji god GB da sam probao radio je odlicno, sem cm7, koji sam evo uspeo da sredim...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno