Šta je novo?

Opera 11 - Final

gmail mozes da ubacis u opera mail client i svaki mail ces videti momentalno. Bas sam pre par dana podesio i radi odlicno. Mozda nije moguca potpuna sinhronziacija foldera sa gmail, ali radi posao i vise nego dobro. zao mi je samo sto yahoo ne dozvoljava ovo. verovatno opera ne zeli da im plati pa se yahoo izivljava i blokira ih.

ove neke probleme koje ste pomenuli nikada nisam video. ovog nba slucaja se secam, ali ga nisam primetio tada a ni sada.

Ne branim operu, ima ona svojih problema, ali se dobar deo moze zaobici.

To sa yahoo-om se reši tak što kupiš yahoo mail plus, ili kako se već zove. nije to do opere.

GMail daje POP i IMAP protokole besplatno, a Yahoo je oduvek trazio da korisnik placa za te dodatne mogucnosti.

za yahoo.co.uk je free

E pa kasno mi je sada to. Gde si bio pre 7 godina kada sam pravio nalog :D

sto nisi pitao ranije :D ja odavno imam yahoo.co.uk, .com nikad nisam ni pravio, bas zbog toga :D

da li ce ova opera ikad da dobije kvalitetan adblocker !! :(

sta podrazumevas pod kvalitetom? meni interni "Block Content..." odlicno radi posao a sad postoji i par ekstenzija koje rade istu stvar

interni content blocker ti je dobar? onda ja stvarno ne znam da ga koristim.....jesi koirstio nekad StyleBot u Chromu+AdBlock plus ili uFirefoxu Adblock plus + adblock helper(za costum filtere).....to je ono sto zelim, takav blocker, opera ima 2 extenzije i ni jedna ne radi kako treba...

Opera Adblock - nema content blocker, znaci ne moze onaj filter helper.....

NoAds - ima blocker, ali vise se i ne zna ko je razvije, jedan lik je napustio, drugi preuzeo....

one ne blokiraju sve reklame kao sto rade extenzije u FF i Chrome....

StyleBot u Chromu je prelepo uradjeno...perfektan esxtenzija, bilo bi lepo da ima nesto slicno za Operu :S

Poslednja izmena:
ova nija losa NoAds Multilingual + German, ne blokira toliko dobro, ali ima content blocker =]

edit: i ovaj brlja dosta, ali za sad najbolji...

Poslednja izmena:
a jel mozes malo detaljnije da opises sta to ima u tim chromovim i firefoxovim extenzijama, a sto nema kod opere, za nas koji ih ne koristimo? :)

npr. ovaj stylebot, evo ti kako izgleda https://chrome.google.com/extensions/detail/oiaejidbmkiecgbjeifoejpgmdaleoha
imas video klip tu...

biras bilo koji CSS element, mozes da ga sakrijes, ili da menjas bilo sta u css-u....i sve se to synhronizje preko jednog bookmarka. + AdBlock Plus za Chrome, isti developer koji je prvobitno napravio Firefox verziju.

a u Firefoxu AdBlock plus i Adblock plus helper rade super, nije toliko fancy kao Stylebot, ne mozes da menjas css, mozes samo da sakrivas elemente....

Content blocker u operi radi jako lose, 80% stvari neda da se sakrije, i ove dve extenzije koje sam gore spomenuo ne rade kako treba :S

Content blocker u operi radi jako lose, 80% stvari neda da se sakrije, i ove dve extenzije koje sam gore spomenuo ne rade kako treba :S

Hajde molim te postavi neki sajt prepun đubreta pa da pogledam razliku FF sa dodacima - Opera default da vidim koliko toga opera neće blokirati

Poslednja izmena:
mislio je verovatno na default operu bez ikakvih extenzija, tj desni klik pa block.

a na sta konkretno mislis kada kazes da NoAds za operu dosta brlja? jel si stavio ovu vrednost na minimum 500 ?

mislio je verovatno na default operu bez ikakvih extenzija, tj desni klik pa block.

a na sta konkretno mislis kada kazes da NoAds za operu dosta brlja? jel si stavio ovu vrednost na minimum 500 ?

default blocker u operi je teskoo s.....

vrednost stavljena odavno, brlja dosta, ne mogu da ulazim u detalje, trebalo bi mi 2 sata....npr. sa ovom sto ima content blocker, odes na sajt, blokiras ono sto ne zelis da vidis, i sve radi, refresjujes, ne radi, i tako u krug....a ova druga ni nema content blocker....ali sama bolje blokira reklame....

Poslednja izmena:
Content blocker savršeno radi u Operi. Skine se filter lista od fanboya i to je to.

Content blocker savršeno radi u Operi. Skine se filter lista od fanboya i to je to.

ovo postaje dosadno.....ne pricam o tome.... pokusaj nesto sam da blokiras sa tim content blockerom, da vidim koliko ces uspeti da budes efikasan....

Hm... ja koristim content blocker bez ikakvih lista, dakle, sam sam blokirao sve što mi je smetalo, i ne vidim nikakve probleme... A i čini mi se da sam uspeo da blokiram sve što mi smeta... daj neki sajt gde se javljaju problemi da probamo...

Hm... ja koristim content blocker bez ikakvih lista, dakle, sam sam blokirao sve što mi je smetalo, i ne vidim nikakve probleme... A i čini mi se da sam uspeo da blokiram sve što mi smeta... daj neki sajt gde se javljaju problemi da probamo...

http://kuvaton.com/ blokiraj sve, hocu da vidim samo slike i taj "navigator" za stranice..ae

edit: ovako izgleda u Firefoxu:

V9dPT.jpg

isto tako izgleda donji deo, bukvalno

Poslednja izmena:
Mislis, ovako? Imam adblock koji je iskljucen bio (vidis da je crveni kruzic), vec sam koristio Block Content.

Prilozi

• Clipboard-1.png
    Clipboard-1.png
    843.8 KB · Pregleda: 67
Pa ostao je samo toolbar za login koji nije nikakav baner ili ad... I ovo share moze da se blokira.

Pa ostao je samo toolbar za login koji nije nikakav baner ili ad... I ovo share moze da se blokira.

znam da nije ad, ali bi bilo lepo da moze da se blokira bilo koji selektor, kao u etxtenzijama za firefox i chrome :S a donji deo te stranice nista ne moze da blokira.....dok u firefoxu moze sa adblock helper addonom

evo ovde ne moze ni ad da blokira, http://www.flashscore.com/ taj bwin

edit: ova extenzija malo siri mogucnosti, https://addons.opera.com/addons/extensions/details/contentblockhelper/3.1.0/?display=en
moguce je blokirati skripte i iframe

edit2: evo jos jednog primera: http://www.blic.rs/ ta reklama sa leve i desne strane, ne moze da se blokira
4dHxz.png

Poslednja izmena:

Prilozi

• opera.png
    opera.png
    679.7 KB · Pregleda: 55
btw, od jutros ne mogu da otvorim gmailu u operi :trust: jos neko?

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno