jumper2high
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 08.04.2010
- Poena
- 169
Zato sto ona opisuje gde da stavis memoriju 
ja koliko se secam, vecina p55 plocha nije radilo kad se stavi u prva dva slota, tj u prvi i treci. takodjer, secam se na x58 (dodushe an ga plochama) nije radilo u 1 3 i 5 slotu vec samo u 2 4 i 6
polako pedja, nemoj bre tako da trchish pred rudu.
Jesi probao da podesis BIOS na Optimized defaults ili da sa CLEAR CMOS jumper-om resetujes podesavanja?
To nije odgovor na pitanje koje sam pitao
Jesi li specificno ucitao optimized defaults ili resetovao putem Clear CMOS jumper-a?
Ma ne rade slot 1 i 2 znaci stavim samo 1 stap u prvi i drugi slot i nece da se pali kom a kad stavim u 3 i 4 onda radi normalno, moracu da vratim plochu nazad *** ne mogu dual channel
ono shto sam hteo reci je da na nekim plochama je moguce da za konfiguraciju sa dva rama (odnosno 3 sa x58) moraju da se kortiste parni slotovo, a neparni sluze ako popunjavash sve slotove, tj ako radish konfiguraciju sa 4 odnosno 6 shtapova. ako imash pri ruci josh 4 gb bilo koje ddr3 uzmi pa probaj, poprilichn osam siguran da ce raditi rexcimo 4x2 gb. nemoj odma da se hvatash za glavu. lepos sam ti rekao i nudio moj ram na testiranje sa onom gigabajtovom ud4, znajuci da cesh imati i neke bubice sa msi i da necesh biti zadovoljan. sad si po ko zna koji put bacio pare...
Ima ono dugme nazad Clear CMOS stiskao sam ga dok je bio ugashen komp i upalio ushao u bios i stavke su bile ista kao shto sam ja shtelovao znachi da ni to dugme ne radi stiskao sam ga par puta reko mozhda ga nisam dobro potrefio
Ugasi komp, iskljuci prekidac na napajanju (nazad) - izvadi bateriju sa maticne ploce, sacekaj par minuta i ponovo vrati bateriju.
Vrlo je moguce da si jednostavno stavio neko podesavanje za Ch1 (ili vec neki kanal) koje jednostavno nece da radi sa memorijom, ili je nesto poslo naopako pri apdejtu bios-a i neka podesavanja nisu ostala kako treba.
A kako drugim ljudima radi normalono 2x2gb na istoj plochi niko se nije zhalio na ovakav problem a ima bar njih 5 na forumu istu plochu, meni se uvek zadesi neki bagovit lesh primerak koji sam maler ne verujem a i shta sam bacio 1000 din nije mnogo![]()
da li si siguran da su svi oni vozili u neparnim slotovima?
Ma nisam nishta stavljao sve sam nakachio na plochu kad sam doneo kuci stavio bio memoriju u plave slotove da bude dual pokushao da upalim komp i nece i onda sam se cimao jedno pola sata da provalim shta je i pokushavao sve kombinacije sa memorijom i ubacio u 3 i 4 i radilo je znachi tad nisam nishta josh fleshovao niti podeshavao tek shto sam nakachio sve na plochu
Znaci imao si prvo Asus plocu, pa zatim Gigabyte plocu na kojoj je memorija pravila probleme, zamenio je za MSI plocu na kojoj takodje memorija pravi probleme?
Jesi probao drugu memoriju?
Da, bash sam pratio kad su kachili rezove aida-everest pishe im lepo dual
ahahaha.....pa pishe dual ako je i u parnim slotovima.
uzmi lepo ih kontaktiraj na PM, vidi ko sve ima tu plochu i pitaj ih u kojim slotovima im radi i da li su probali uopahte u neparne da stavljaju. takodjer, probaj drugu memoriju i probaj 4x2 gb tj da popunish sve slotove.
Imam dva stapa ddr3 i rade u dual channel (kako u plavim tako i u crnim slotovima) ploca p8p67-evo
Probao si identicnu memoriju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari