Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

brzina ostaje 1 mega ,zvao sam ih al izgleda da ima nekih problema

ako odma u startu nemas tehnicke mogucnosti, nedaju ti net, prosto :D
1269097404.png
1269094660.png

1269096394.png
1269099839.png

Slicno je kod mene, sami mi je ping oko 7ms ..

sto se tice podrske tu su super. cak i dolaze ako je neki veci problem ,evo jutros je sve oket
1270507636.png

Poslednja izmena:
Biće kasnije sigurno i na Flat3, ovo je sitnošićardžijski srpski potez da navuku ljude da pređu na jače pakete, providni su, dešavalo se slično i ranije. Svi su isti...

Ma ja ću rado da im platim i jači paket, samo da radi dobro...
Zovem ih odmah posle praznika da mi ga instaliraju :)

posle ~5 godina korishcenja adsl-a preshao sam nedavno na ikom i mogu da kazem samo rechi hvale za njih. nadam se da se nece pokvariti.

Biće kasnije sigurno i na Flat3, ovo je sitnošićardžijski srpski potez da navuku ljude da pređu na jače pakete, providni su, dešavalo se slično i ranije. Svi su isti...

Ne znam o chemu govorish. Ikom nikada ne podize sve pakete istovremeno. Pre mesec dana su ubrzali malo flat3, pre toga chini mi se flat 2, sada ubrzavaju flat5(upload), posle ce verovatno doci flat4. Ne vidim sta je u tome loshe, na taj nacin mogu da vide kako se ponasa mreza posle svakog parcijalnog ubrzanja, i tako sprecavaju neke nezeljene probleme.
Sto se tiche flat3, sumnjam da ce nam dizati upload. Chak i ako dignu bice to verovatno na 384. Sa druge strane ochekujem da na flat4 dignu upload na 768, ali im verovatno nece menjati download (mozda eventualno podignu na 10 mb/s). Na taj nacin bi imali relativno izbalansirane pakete:

15/1
9(10)/768
5/256(384)

Jesi :D
Doduše i ja sam mogao malo srećnije da se izrazim :p

Sta ce biti na flat3? To si zaboravio da kazes. Druga stvar, teorija o navlacenju na vece pakete nije bas osnovana, jer mozes svaki mesec menjati paket po zelji. Ako mislis da im je to parcijalno ubrzavanje paketa taktika za navlacenje na jace pakete odgovori mi na dva pitanja:
1) zasto nisu najjaci paket prvi ubrzali?
2) posto je mouce menjati paket iz meseca u mesec bez troskova, kako mislis da navuku nekog na najbrzi paket ukoliko za mesec dana povecaju i flat4?

0) Nisam zaboravio da kažem, ako se ovde priča o povećanju uploada, logično je valjda da mislim na to.
1) Sudeći po postu 1294, up na najvećem paketu je podignut, ili nisam bio na nekom času?
2) Pa eto tako, kad čovek vidi blagodeti bržeg paketa, odrećiće se par kutija cigara i ostaće na tome, retko ko ide s konja na magarca. Ide, ali u krajnjoj nuždi.

1) Hteo je da kaze da najveci paket nije povecan prvi vec su pre njega povecani FLAT 2 i 3. ;)

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Mislim da nisi u toku...pričamo o povećanju brzine uploada.

Tako je. Ubrzanje je (generalno, a ne upload) pocelo pre par meseci. Najveci paket su podigli tek sada, i posto verovatno ne mogu (a i nema smisla) podizati vise download na najbrzem paketu, oni su im duplirali upload. Zato i kazem da ocekujem i da na flat4 povecaju upload. Sumnjam da ce flat3 opet da menjaju u skorije vreme, mada se naravno ne bih bunio ako se to desi :)

Dobro, nismo se razumeli, pričali smo o 2 različite stavke.

Dok kuckam ovo, uspesno koristim svih 15 mbps download-a i 100 KB/s upload-a (sto je skoro 1 mbps). Zaista radi kao sat, sve pohvale za IKOM!

Meni se cini da je Flat 4 najmanje update-ovan paket.

istina xD bar u poslednjih godinu dana :p

posle 5 dana ja imam problema sa upload-om. do 12 ide 90 medjutim preko dana pada na 50 izleda da jos sa mrezom nije sve ok cim je ovako... posle ponoci ide 92

Danas sam potpisao ugovor, a reče mi ovaj što je došao zbog toga da zvanično Flat 5 još uvek ima 512 Mbit UL.
Kapiram da nije to još uvek sređeno sasvim kako treba.

eh da je 512 Mbit ;p

ma meni treba upload zbog stream-a... sa 512 nista ne mogu .. grrrrrr. 1 mega je jos u test fazi koliko sam razumeo ovog iz tehnicke podrske e sad sta su skarabudzili bog sam zna. ja bi se odrekao cak download-a nek bude 12 samo da je upload 2 mega

Poslednja izmena:
Ma meni bi leglo 4/4, al' ne može :/

ih treba da se selim opet, peti put za 5 godina pa sad u ovom stanu ima ikom...

1.Jel daju ruter ili daju kao sbb onaj prckavac od modema? Imam 2 racunara...
2.Zanima me ovaj flat 2 paket, kablovska +3mb net=1650din, ali ne stoji na sajtu koliki je upload?
3.Da li je postpaid ili prepaid? Tipa kad uplatim net imam ga 30 dana, kad istekne to iskljucuju?

Hvala

1. modem
2. 128 Kbps
3. dobiješ račun (objedinjen tv + net), plaća se do 5. u mesecu za taj mesec. tolerišu par dana (možda dva, tri, ne znam tačno), posle isključe.

^hvala.
128kbps? znaci zena i ja nema sanse na netu da igramo left 4 dead2.... bezveze. pretpostavljam da je na flat3 paketu bar 256, mada i to mi malo...
Jel ima nekih naznaka za povecanje tog uploada?

Poslednja izmena:
Vrh Dno