Šta je novo?

Deus Ex: Human Revolution

Vlado previse komplikujes pojasnjavajuci... Pricam iz iskustva igranja i probanja gomile so called next-gen igara (next gen je sala) i vidim i znam kako se trpaju postprocessing filteri. Najveca gomila trpa zato sto je in, zato sto sakriva slabo texturisanje, drugi zato sto su videli od konkurencije, treci zato sto je to UE i idu u korak sa njim. :D Slazem se sa tim da neki sa pravom stavljaju nesto, ali kao sto rekoh najveca vecina stavlja zato sto misle da ce da naprave fazon new looka.
A sto se tice dnevnog osvetljenja i kolorita, pa kul je sto si dipl. slikar, svaka cast na tome, ja sam poslednje o slikarstvu jos davno ucio u gimnaziji. :) Ali, imam i ja oci, pogotovo ovo sto sam rekao za jarki kontrast osvetljenja koji zavisi od sunca. Mislim, ne treba da izlazim na ulicu, vec da odem do obliznje sume i livade kada je po mogucstvu sunce posle prolecne kise i da vidim sta su drecave boje... Cak i koliko crvenih zalazaka sam video gde mi je dvoriste bilo komplet okupano u crvenu. Mislim, priroda sama moze da ofarba u bilo sta, pogotovo sve zavisi od cestica u vazduhu, upadnog ugla suncevih zraka i sta ti ja znam jos koje hemije... spektar svetlosti je cudo.

U svakom slucaju, da ne smaramo vise sa bojama, moje misljenje je da je boja promasena, svaka cast njima na razmisljanju o "uzdizanju", ali sa ovako prostom igrom, ja sam uvek za boje prvog dela i malo vecu kompleksnost svega. Sve ovo odise uproscenoscu novog talasa igara i njihovog "zajednickog" postprocessinga.

Poslednja izmena:
^Mnogo dobar link. Bilo bi zanimljivo videti kako bi ispala prvobitna verzija igre (eto ideje za dobar Crysis 2 mod ;)). Dizajn vuče na japanske mange, u najpozitivnijem mogućem smislu.

Gracias, señor Colt :)

Edit:

ccc, koji oftopik.

Jel ima moderatora na ovom forumu ljudi božji? :p

Ima ali ovo je jedna od retkih normalnih igrackih tema koju je moguce sa zadovoljstvom citati iako se raspravljate oko kolorita :)

Ako bi nesto od ovog ugradio, onda je to ovaj DSLR u oko. :D

[YOUTUBE]jdERgfgB9Yc[/YOUTUBE]

Jos mu samo integracija sa Fejsbukom da mogu bolje da ti lajkuju slike. :p

Evo ponovo linka za viral sajt posto su sada i druge dve kategorije otkljucane (The road to here i Experience Augmentation).

http://www.sarifindustries.com/

Prva ima hronoloski napredak price u igri, ali takodje zanimljiv deo o stvarnom zivotu potkrepljen clancima i video snimcima pa nije na odmet za pogledati.
Ova druga daje mogucnost pravljenja slike gde vidite kako bi izgledali sa nekim dodatkom.

Izgleda da ima i novi deo Mosaic, sa mini slikama a koliko vidim ima i nekoliko novih.

http://sarifindustries.com/experienceaugmentation/mosaic/?lang=en

Prilozi

• filler_image_352.jpg
    filler_image_352.jpg
    35.5 KB · Pregleda: 63
  • filler_image_327.jpg
    filler_image_327.jpg
    43.7 KB · Pregleda: 69
  • filler_image_394.jpg
    filler_image_394.jpg
    38.2 KB · Pregleda: 60
  • filler_image_809.jpg
    filler_image_809.jpg
    44.1 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
^ druga slika ti nesto nevalja. Fali joj uber-ocigledni piss filter. :)

Sad kad sam proverio ipak su stare slike, samo neke nisam odmah prepoznao.
A ta je izgleda iz ove scene:

83050_DXHR_Screenshot_OperatingTable.jpg

I ako je neko propustio Jovy-jev post ovde, evo ga dosta bolji snimak u hd-u (uz ruskog komentatora). Takodje ovde nisu imali highlight ivica objekata, bolji build nego sada. :D

[YOUTUBE]rAXOTugQGvs[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]WTwqe07VBoo[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ah, ova je ona prava next-gen stvar, zamucenje i boje kako vec dolikuje modernim vremenima. :D

Vidi se po kretanju kamere i ispranim teksturama i toj zamuljenosti da je konzolaski snimak, iskreno se nadam da ce na PCu izgledati kako valja :) Taman cu do kraja godine promeniti graficku kartu :)

Igra će da sakuje. Šteta toliko uloženih resursa u artwork.

Sada je highlight-ovanje objekata i zvanicno opciono.

[youtube]c31PhzVwnfc[/youtube]

Poslednja izmena:
Lepo je što neko prati komentare igrača. Ova praksa bi trebalo da bude standardna za svaki ozbiljan studio...

Mislim da nije problem da neko iz marketinga pročešlja komentare posle objavljenih novih materijala.

Manje posla za kasnije pečovanje, više uživanja odmah po izlasku igre.

Ionako se release date igara stalno menja, pa bolje da što više stvari ispeglaju pre izbacivanja igre na tržište, nego da narod nabavi igru, smori se zbog nekih "bitnih sitnica" i čeka peč po peč...

Pečovanje ipak jeste neminovno, ali moglo bi barem malo da se ublaži na ovaj način i omogući korisnicima bolji prvi utisak. To bi se, verujem, odrazilo i na malo bolju prodaju, jer prvi utisak je uvek najbitniji.

Poslednja izmena:
Evo malo nekih dobrih concept artova
http://conceptartworld.com/?p=4059
... jeste da nisam igrao ni jedan Deus Ex (nisam stigao na vreme), ali mislim da ce ova igra da izuva, ako dobro uklope look and feel, bice ovo dobra (RPG) gamerska godina, The Witcher 2 => Deus Ex 3 => Skyrim

i zaboravis mass effect 3

ja sam se izkreno iznenadio kada sam odgledao onih par gemaplay snimaka, ako je u celoj igri kao tamo sto je prikazano, 3-4 razlicita pristupa svakom mogucem konfliktnom problemu odlicno, to je deus ex i bio... (ostale rpg momente ne ocekujem zaista, verovatno ce biti nesto nasminkano kao mass effect)

5422DX3_Screenshot___2_.jpg.jpg

5426DX3_Screenshot_.jpg.jpg

5424DX3_Screenshot___4_.jpg.jpg

"In the playtests we've been doing at work we usually have people playing the game Monday morning to Friday night - they play from nine to five - and some of them don't even finish it. The ones who do play it in 25 hours or so – that's because they know that they're limited."

"They do a few side-quests and they snoop around a little bit, but they mostly want to finish it. So that gives us a good gauge that the main quest is about 25 hours long... so that's a hard number as we've seen it live. From that we can extrapolate that it can easily go up to 35 hours."

Eurogamer Deus Ex: Human Revolution Preview

Svašta mogu da progutam ali ovaj "barok" me ubija...

ja sam se izkreno iznenadio kada sam odgledao onih par gemaplay snimaka, ako je u celoj igri kao tamo sto je prikazano, 3-4 razlicita pristupa svakom mogucem konfliktnom problemu odlicno, to je deus ex i bio... (ostale rpg momente ne ocekujem zaista, verovatno ce biti nesto nasminkano kao mass effect)

U DE je to dolazilo prirodno, iz "emergent" dizajna, a ovde deluje kao da je sve forsirano... Dovoljno je što su ubacili fakin' cover sistem, pa da poremeti dosta stvari.

Ne znam, imam nula nude za HR, još od trenutka kad je glavni dizajner da original nije imao dovoljno uzbudljivih momenata za pamćenje. Mislim da niko od velikih studija neće napraviti igru kao DE ponovo. Možda Spector jednog dana bude imao priliku da napravi duhovnog naslednika.

Gledaj na to sa pozitivne strane, mogao je da bude lemon-lime sjaj. :beat:

Ovo bi mogao da nazoveš možda pre Neo-Barokni Cyber Punk, heh... Sa originalnim barokom ovo jedva da neke veze ima, izuzev što je koncept baroknog slikarstva očigledno poslužilo ili je možda bio neka vrsta odrednice autorima ove igre... ;)

Pripiski mi se cim pogledam :D

Ko o čemu baba o uštipcima... ako ovako pojedinci nastave, stvoriće kod sebe tzv. Ludovico's Technique efekat, pa će početi stvarno da piške i kad ne treba!!! :D

Mislim smejurija su ovakvi komentari i to pre svega jer će na kraju većina da se upiški od sreće kada igra bude iskočila, a koliko vidim to će isto važiti i za Rage, koji je btw još žustrije ispljuvan unazad. Svet je očito prepun jakih kritičara, a ovaj forum kad je konstruktivna kritika u pitanju (kako bi rekli u šali odavde odakle sam ja) - prosto racepuje! :p

Poslednja izmena:
Pripiski mi se cim pogledam :D
meni se pri***nja kad vidim ovo..

Ovo bi mogao da nazoveš možda pre Neo-Barokni Cyber Punk
...ne znam gde si ovde prepoznao cyber punk? ... pre bih ovo nazvao orange-blank-shooter-senseless-boxy-nothingness->Human (R)Evolution...

Trebalo je popuniti svo to nistavilo necim, i vidim dizajneri su to uradili ovim jednobojnim kutijama razlicitih velicina koje cemo moci da highlight*ujemo i slazemo jednu na drugu :happy:... kreativno nema sta...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno