Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

Људи, имам неколико питања у вези са Novatron-ом IAMM NTR83. Купио сам га пре неких недељу дана у Техноманији. Па рекох да видим са вама да ли сам испао во или не.
Прво, да ли се и вама дешава да када укључите уређај у струју да се аутоматски упали и он, али као да сам га укључио на дугме. Значи, у том тренутку се цео уређај покренуо. Не капирам. Мислим, када ти изненада нестане струја а након неког времена дође, не би требало да затекнем у стану како рецимо ради тв и компјутер ако су претходно били искључени.
Друго, купио сам као што сам мало пре рекао IAMM NTR83 али на доњој плочи пише model: NTR82, а дизајн кутије је NTR83-ке. Не капирам. :trust:
Треће, повезао сам лаптоп са њим и све ради како треба али интернет никако, ако може неко да ми објасни зашто, био бих му вечно захвалан. Иначе имам SBB кабловски интернет који преко рутера на лаптопу ради без проблема. Пробао сам да ланом повежем медија плејер али ништа, ни интернет радио ни торент, ништа не ради.

И још нешто, како би могао да му променим скин, мада верујем да ми зато треба интернет. :d

Инсталирао сам последњи Firmware_Ver.78. са www.iamm.rs и за сада ми све ради како треба, немам проблема са пуштањем превода, филмовима, фотографија итд.
Али рецимо зна неки пут сам да се искључи на трен и да се брзо сам и укључи. Тако да...не капирам кој' му је к...

Хвала

Poslednja izmena:
meni su i wd hd(g2),wd elements play i asus oplay ostajali ukljucuni kada nestane struje pa se posle odredjenog vremena struja vrati

Upravo sam testirao ovu modifikovanu ferziju firmware-a 1.78, i što se tiče utisaka, barem što se mene tiče ok su. Malo je stabilniji FW kao što je i navedeno, sve funkcioniše kako treba mada što se IMS-a tiče onaj Češki meni zaista smeta, i nadam se da će u skorije vreme se pojaviti verzija koja je na engleskom (ko je nađe neka odmah prijavi pošto je preko potrebna). Što se mene tiče na mom NTR 83 nema problema sa isključivanjem tastera koji se nalaze na samom uređaju, i lično mislim da ova verzija FW-a nije u potpunosti odgovarajuća za model NTR 81, te da se iz tog razloga led diode na tasterima ne isključuju. Sve u svemu ova verzija modifikovanog FW je dosta lepša od ofisijalnog sa jedinom primedbom na IMS i meni koji je na Češkom!!!.
Instalirao sam taj ceski FW i meni potpuno NE ODGOVARA , Prevše je šaren meni i kad odaberete srpski jezik ostaje na českom u bitnim stavkama , tamo gde je opis bitan!YT ne radi kao i par drigih IMS servisa koje nisam uspeo ni da provalim šta su jer je sve na stranom meni ne razumljivom jeziku!

Instalirao sam taj ceski FW i meni potpuno NE ODGOVARA , Prevše je šaren meni i kad odaberete srpski jezik ostaje na českom u bitnim stavkama , tamo gde je opis bitan!YT ne radi kao i par drigih IMS servisa koje nisam uspeo ni da provalim šta su jer je sve na stranom meni ne razumljivom jeziku!

Ukusi su različiti, ali svaka promena je uvek dobrodošla!!! Što se mene lično tiče meni je prikaz menija lepši nego kod oficijalnog, ali je bitno u tome što je dosta stabilniji, pogotovo kada su šerovani fajlovi u pitanju, jer što se kod zvanične verzije FW-a tiče prilikom postavljanja u pretraživaču na mrežu dešava se da Novatron ne vidi kompjuter, tako da se to moralo rešavati restartovanjem istog, čak nekada i više puta. kada je ova verzija firmware-a u pitanju veza sa šerovanjem je dosta stabilnija i nema potrebe za restartovanjem. Što se tiče IMS-a tu je definitivno katastrofa, počevši od menija koji je na Češkom i kao što kažeš koji ništa nerazumem upravo kao ni ti, pa do toga da youtube ima zastoje dok većina drugih srevisa funkcioniše. Čak je i prikaz IMS menija lepši nego kod standardne verzije, i moguće je da kada se bude pojavila verzija ovog FW-a gde će IMS biti kreiran i adaptiran na engleskom jeziku neke stvari biti ispravljene?. Ali ko zna možda i sledeća verzija oficijalnog firmware-a bude dekorativnija i sličnije urađena ovoj verziji FW-a jer je inače meni malo odrađen spartanski!!!.

Slažem se da su ukusi različiti. I meni je meni lepši pogotovu što imaš iz IMS menija i promene tema posebno za IMS i HOME IAMM meni. IMS meni u stvari podiže novi linux u kome ima svega a čini mi se da će biti i više. Većina stvari koje sam probao rade odlično. Meni YT radi sasvim ok a zgodno je što možeš da upišeš i usera pa da ti prikazuje i tvoje filmove sa YT. Koliko sam na brzinu provalio mogu da se menjaju plej liste tako da ako imate adrese nekih strim servera sa nama zanimljivim kanalima možemo da kompletiramo i neku našu plejlistu. Sve u svemu odlična stvar, pogotovo što vidim da rade na daljim unapređenjima.

Slažem se da su ukusi različiti. I meni je meni lepši pogotovu što imaš iz IMS menija i promene tema posebno za IMS i HOME IAMM meni. IMS meni u stvari podiže novi linux u kome ima svega a čini mi se da će biti i više. Većina stvari koje sam probao rade odlično. Meni YT radi sasvim ok a zgodno je što možeš da upišeš i usera pa da ti prikazuje i tvoje filmove sa YT. Koliko sam na brzinu provalio mogu da se menjaju plej liste tako da ako imate adrese nekih strim servera sa nama zanimljivim kanalima možemo da kompletiramo i neku našu plejlistu. Sve u svemu odlična stvar, pogotovo što vidim da rade na daljim unapređenjima.

A da li si imao prilikom aktiviranja youtube-a neka posebna podešavanja, jer malo je nezgodno naročito zbog Češkog menija? Ako budeš pronašao link gde unapređuju FW "okači" stranicu!!! Kod mene YT ne radi, a reflektuje se porukom da ne može da pokrene video zapis!!!.

Imaš u YT meniju stavku za podešavanja (Nastavení na češkom) kao i u originalnom, gde biraš region (ja sam stavio na global) i imaš dodatno da upišeš neki user na YT tako da posle izborom Moje Videa otvara ti samo klipove tog usera.

Što se tiče aktuelnih verzija sve je na češkom forumu: iamm.cz
aktuelni firmware by DMD: http://www.iamm.cz/viewtopic.php?f=47&t=2636&sid=8847001be9fafa544b9ca27d186cdd74
ovde je uputstvo za izmenu plejlista za stream servere kao i spiskovi raznih servera: http://www.iamm.cz/viewtopic.php?f=47&t=1525&sid=8847001be9fafa544b9ca27d186cdd74
DMD sajt: http://iamm.uvadi.cz/index2.php?page=1

na DMD sajtu postoji struktura menija (Struktura IMS) pa provucite kroz GoogleTranslate ako ne razumete.

Poslednja izmena:
Prevod na brzinu za YT meni:

# YouTube video

* Aktuální video novi klipovi
* Hledání pretraga
* Populární video popularni klipovi
* Video podle žánru klipovi po žanrovima
* Oblíbené omiljeni klipovi
* Moje videa moji klipovi
* Nastavení podešavanja

Sinoć sam se malo igrao sa IAMM i ustanovio da je ovaj lik DMD u stvari uradio nešto slično što se radi sa Android telefonima tzv rootovanje. Nema tu drugog lunuxa po prethodnom zaključku na brzinu već je omogućen pristup originalnom linuxu plejera tj. root folderu i nalogu tako da sada sve komplet može da se menja. Skoro svi meniji su rešeni skriptama i uz malo poznavanja lako može da se sve izmeni, prilagodi i prevede. Ostaje samo pitanje kako to sve ponovo spakovati u imidž za instalaciju na plejere.
Ako ima poznavalaca linuxa mogli bi malo da se pozabave ovim. Takođe sam zaključio da je većina ovih skripti i fazona prilagođena sa xtreamer plejera.

Imaš u YT meniju stavku za podešavanja (Nastavení na češkom) kao i u originalnom, gde biraš region (ja sam stavio na global) i imaš dodatno da upišeš neki user na YT tako da posle izborom Moje Videa otvara ti samo klipove tog usera.

Što se tiče aktuelnih verzija sve je na češkom forumu: iamm.cz
aktuelni firmware by DMD: http://www.iamm.cz/viewtopic.php?f=47&t=2636&sid=8847001be9fafa544b9ca27d186cdd74
ovde je uputstvo za izmenu plejlista za stream servere kao i spiskovi raznih servera: http://www.iamm.cz/viewtopic.php?f=47&t=1525&sid=8847001be9fafa544b9ca27d186cdd74
DMD sajt: http://iamm.uvadi.cz/index2.php?page=1

na DMD sajtu postoji struktura menija (Struktura IMS) pa provucite kroz GoogleTranslate ako ne razumete.

Ufff ovo je super..... jel neko mzoda probao da pravi playlistu gomile kanala najgledanijih svetskih.... i recimo ukratko uputstvo kako se ta playlista stavlja pravi? gde se instalira? i tako to, veoma mi se cini lepo...... ali malo se slabije snalazim sa ovim ceskim jezikom?

XTREAMER HD media player&streamer-i, e to su veoma zanimljive sprave, i ako razvoj softvera na IAMM-u ide u tom smeru biće veoma zanimljivo gledati dalji razvoji istog. Što se mene tiče neki od narednih oficijalnih FW bi definitivno trebali da grafički izgledaju nalik ovom, jer su Česi zaista, pa moglo bi se reći napravili neku vrstu prekretnice!!!.

Kada se instalira modovani DMD-ov firmware dobija se pristup "root" folderu. Bilo kako da pristupite plejeru preko mreže (samba šerom ili ftp-om) pored hdd i usb linkova pojavljuje se i root.

Uradio sam kompletan prevod YouTube menija (Multimedija/YouTube), osnovni meni i još neke podmenije, u RSS vestima sam ekperimentalno dodao RTS i B92 vesti (RSS fidove). Probajte pa komentarišite.

Takođe sam dodao par plejlista sa domaćim internet kanalima koje se pozivaju iz Multimedija/Plejeri/Playliste

raspakujte ovaj zip direktno u "root" folder na plejeru i zamenite postojeće fajlove

Prilozi

• iamm.zip
    47.8 KB · Pregleda: 93
Poslednja izmena:
Kada se instalira modovani DMD-ov firmware dobija se pristup "root" folderu. Bilo kako da pristupite plejeru preko mreže (samba šerom ili ftp-om) pored hdd i usb linkova pojavljuje se i root.

Uradio sam kompletan prevod YouTube menija (Multimedija/YouTube), osnovni meni i još neke podmenije, u RSS vestima sam ekperimentalno dodao RTS i B92 vesti (RSS fidove). Probajte pa komentarišite.

Takođe sam dodao par plejlista sa domaćim internet kanalima koje se pozivaju iz Multimedija/Plejeri/Playliste

raspakujte ovaj zip direktno u "root" folder na plejeru i zamenite postojeće fajlove

ovo je skroz ok..... jos samo da poteram vecinu stremova... nesto nece da rade......

Odradio sam posao i mogu da kežem da je OK. Oduševilo me je što je u plej listama dodata Crnogorska televizija IN koju sam na moru rado gledao, a sada je gledam i ovde. Sve u svemu sve je za sada dobro, izuzev youtube-a koji mi ne funkcioniše. Pokaže liste video zapisa, ali kada treba da se pojedinačni video zapis reprodukuje, tada nastaje problem i samo ispiše "cannot play this media", uopšte ne mogu da provalim šta je u pitanju. Ista stvar kao i na svim oficijalnim firmware-ima sve do pojave FW 1.76 koji je stabilizovao stav sa youtube!!!.

Sve super radi, i ceo meni sem ims je na srpskom, ali meni nece da pokrene strimove.

Jel treba nesto dodatno setovati da bi krenuo da ih cita ili ?

Cim kliknem na njih odmah izadje da nisu dostupni, iako ih na kompu bez poblema pustam.

Radi, ali sam ja ulazio u pogresam folder. Inace odlican je ovaj firmware, definitivno cu nastaviti njega da koristim

Nije sad toliko lose ali moze bolje....Obraticu paznju...BTW YT mi ne radi grrr

Dakle danas sam imaoprilike da malo "setam" po menijima DMD FW i nije toliko lose ali jednostavno dosta toga ne radi pa dakle samo bezveze zauzima mesto....Na grafiku sam se navikao to je ok ali i dalje ne sljaka YT (sto je bio slucaj i sa ranijim verzijama) ne razumem sta je to toliko problematicno shoutcast radio sljaka odlicno...

Meniji mogu relativno lako da se reorganizuju i promene, tj. izbace viškovi. Što se tiče YT meni radni sasvim OK, verovatno imaš neki problem sa mrežom.

Neko je svojevremeno pitao koji port otvoriti na ruteru za port forwarding sto je ostalo bez odgovora. U pitanju je incoming TCP port 51413 za Transmission client koji Novatron koristi. Transmission ima web interface kome je moguce pristupiti kroz mrezu na http://192.168.x.x:9091 gde je 192.168.x.x IP adresa na kojoj Vam je Novatron u mrezi. Tu mozete videti setovanja u donjem levom uglu, ali promena porta meni ne radi pa sam zadrzao njegov default postavljeni port.

Evo da javim da se pojavila verzija 1.82. (od 25.3.2011) nisam je testirao ali sigurno hocu

http://www.iamm.pl/wsparcie.html?1

Version 79
 Added Full Screen option to Setup > Video > Aspect Ratio
This option enables the video contents to be format ted to fit the TV screen
 Added IRAN and CROATIA to DTV region
 Remove Antenna Power option from the Setup menu(for NTR-S20 only)
 Updated Croatia and Serbia language files
 Highlight the playlist file(.PLS or M3U) you stopped to playback instead of “first one” in
the list if you stop its playback by pressing STOP button on RC
Version 81
 Change the default setting of “Ken Burns Effect” to OFF
 When selecting video, audio or image file in the playlist, file size of the selection is
displayed
 When selecting video, audio or image file in the playlist. the sequence number and the
total number of the selection in the current folder are displayed
 Correct the minor bug that the icon of “STOP” disappears at once on screen when
pressing STOP button to discontinue playback
 Use the following buttons on remote control to operate video playback listed on the
below table. Note that PLAY/PAUSE and STOP button can be used to operate video
playback below as before
Button Function
OK Resume playback on the selected position during video FF/REW mode
RETURN Discontinues playback during video playback
[NOTE] If you resume playback, the playback starts from the beginning
 Correct the minor bug that an error message does not pop up correctly when you intend
to play high-definition video contents during recording. This message alerts you not to
play such video contents during recording
 Correct the bug to access the contents on the Lock Folder without entering the password
when navigating through the playlist by “MEDIA” button on remote control
 Correct the bug not to go back to upper level when navigating the file or folder that you
intend to copy, move and delete and press “RETURN” button on remote control
 Music Playback Options
1. During music playback, press “INFO” button on remote control
2. Scan the audio playback +15 forward or -15 backward by pressing <+15>, <-15>
button on remote control during this mode.
3. Play the next audio track in the current music folder by pressing NEXT button on
remote control during this mode
4. When pressing [FF], [REW], [+15] or [-15] button on remote during this mode,
scanning speed is displayed on the left pane
 Video Playback Options
1. During video playback, press “INFO” button on remote control
2. The Video Information Panel is displayed on the top of the screen
3. The available options are displayed on this panel when pressing <FF>, <REW> or
<SLOW> button on remote control during this mode
4. Elapsed time is displayed on video playback progress bar in this panel, when
scanning the video playback +15 forward or -15 backward by pressing <+15>,<-
15> button on remote control during this mode
Version 82
 Add XSPF Playlists option to IMS menu
This option allows you to play the preferred Internet TV on the network
1. Create the folder of playlist on the root directory of hard drive or attached USB
storage
2. Copy the playlist (M3U or PLS) into this folder
3. Go to IMS menu and play the preferred Internet TV

Add XSPF Playlists option to IMS menu
This option allows you to play the preferred Internet TV on the network
1. Create the folder of playlist on the root directory of hard drive or attached USB
storage
2. Copy the playlist (M3U or PLS) into this folder
3. Go to IMS menu and play the preferred Internet TV
Ovo je zanimljivo ....

FW 1.8.2 ima bag koji se manifestuje prilikom reprodukcije video sadržaja kada se pritisne pauza na daljinskom upravljaču, te kada se nastavi reprodukcija istog, natpis pauza ostaje na tv ekranu i ne može da se skloni!!!.

Instalirao sam verziju 1.82 i nemam problema sa uredjajem. Bas sam probao reprodukciju i pauzu ali ovaj bag nema kod mene. Inace prethodno sam imao DMD verziju 1.78 i nakon sto sam je pregazio sa 1.82 ceo root folder je i dalje ostao otkljucan.!!!!!!

Postoje dve verzije FW 1.8.2, jedna za model IAMM NTR 83WT, dok je druga za model IAMM NTR 83D. Konkretno ja sam prvo odradio verziju za 83WT kod koje sam imao bag-ove, konkretno pri reprodukciji problem sa pauzom čiji je natpis ostajao na ekranu od televizora, kao i da katkad mi IAMM nije hteo prepoznati interni hard disk. Dok kada sam odradio firmware za veziju IAMM NTR 83D sve je funkcionisalo u najboljem redu!!!.

Ja sam stavio kod verzije: vB0.00.82 i bio si u pravu ipak ostaje na ekranu PAUZA ali ako pritisnes info 2x onda se izgubi. Inace sa HDD om nisam imao problema ni sa jednom verzijom. Uredja mi zaista radi stabilno i uvek je sve dotupno preko mreze i lokalno.

Nazad
Vrh Dno