Na kutiji piše verzija firmwarea, to hoćeš da kažeš?

Koliko vidim dole lijevo na onoj naljepnici piše, ako dobro vidim 1G1.002
Pročitao sam ranije da se na kutiji to može vidjeti, ali tu ima jedan problem. Nekidan (sad u utorak, kad su izašli prvi rezultati za C400) sam zamalo kupio C300 128 GB, našao sam se sa prijateljem iz Beča na Skajpu i gledali smo cijene i prije svega da li bi mu to stiglo do petka kada kreće ovamo, i vidjeli smo da ne bi stiglo na vrijeme. Našli smo C300 u dve firme u samom Beču (
Ditech i
Conrad) i kao što možeš da vidiš cijene su 235 € i 230 € :S:, puno. Poređenja radi jedan
njemački sajt ima izlistan Vertex 3 za 240 €. Kolega kaže da nije uspio naći sajt firme koja ima prodajno mjesto u Beču a da košta oko 200 € koliko košta ako se naruči, a u takvim firmama je valjda jeftinije baš zato što nemaju podavnice već samo rade isporuku. Njemački (a to je i Austrijski) Amazon ima C300 za 203 € i ne plaća se dostava, ali kako u tom slučaju vidjeti na kutiji koji je firmware? :S: Mogli smo doduše naručiti preko tog Amazona sa nekom expres isporukom, ali ona košta nekih 13 €, pa nisam, tim prije što bih rado još malo pogleda po internetu oko toga da li je 0006 problematičan samo na nekim pločama, i to namjeravam uraditi narednih dana, možda se i registrujem na nekim stranim forumima i pitam.
Na jednom forumu na temi o tom kočenju na C300 je neko napisao nešto zanimljivo:
I had it installed for a few months on my old P5Q motherboard with no issues, yet as soon as I put it on my new P8P67 Pro motherboard I have severe stutters in browsing and games. Nothing I have tried has sorted it so far, and I'm over the grace period for sending it back.
Ja imam P5Q Pro, to je praktično ista ploča, isti chipset (Intel P45 + ICH10R). Sličnu stvar sam pročitao i na Crucial forumu:
I have forgot to say, that this issue with the freeze-ups only happened when i connected the C300 to the SATA 6G-Port on Intel P67. When i connect it to 3G-Ports or use the Marvel 6G or use the ICH10R on my second X58 i dont have problems with this kind of freeze-up
Sad vi meni recite šta ovo znači? Ako ovo znači da ja ne bih imao problem onda super
Dobra stvar je što postoji šansa da će kolega opet dolaziti ovamo već sredinom aprila, što meni ostavlja vremena do negdje 10. aprila da vidim šta ću, da bi on imao vremena da to naruči i da mu stigne pa da donese. C300 mi je pri vrhu liste, posebno ako utvrdim da ne bih imao problem sa 0006, i ako do tada ne izađu C400 i Vertex 3 mada vidim da se C400 već može kupiti u USA, neki su i danas kačili svoje rezultate čim im je stigao.
Ima onaj
Redcoon i tamo je 196 € i na to ide cijena dostave, ima ga u nekoj
Pixmaniji isto za 196 € (juče je bio malo skuplji), ne znam da li bi se sa njima prije narudžbe moglo vidjeti da oni pogledaju na kutiji koji je firmware, teško, a i vjerovatno su male su šanse da je neki drugi od 0006 :S:
Biće zanimljivo vidjeti cijene za Vertex 3 ako izađe ovih dana, a nadam se da hoće. Ako bi on bio nekih 240 € pretpostavljam da se isplati uzeti njega a ne C300 za 205 €? Šta mislite?