Šta je novo?

[OPT] A4tech X7 tastatura, mis i podloga ( g800, x-748k i xl- 747h, 801MP)

Prvo, svaka čast za ovako detaljan opis!!! Drugo, ako bi ja radio test istog, u 95% konstantacija bi se složio sa tobom...

I posle neko nek preporučuje mx518 za duplo više para i sl :D

Hvala druze, cim sednem da predahnem bacam se na opis sledeceg misonje xl-747h koji je top ponude a4teka u igrackom segmentu. 'bem ti obaveze, nista ne stizem :)))))

Uporedi ga malo sa ovim 748k - šta su prednosti jednog u odnosu na drugi.

samo laser,i to nesto bolji navodno kolko se secam,taj 747h spyder serija,je naslednik pominjane 748k.

Laser, drugaciji wheel malko kao i podloskice, anti vibrate. To mu dodje to.

I da, pukao spajdermen gadne pare na reklamu, zaboravih da kazem :D

MS Razer Habu

pa nije, skuplji je nekih 80%, ali nije to bitno, mislim da na osnovu iskstva sto sam imao sa mx518 mogu da zakljucim da je mx518 losiji, tj daleko manje zaokruzen proizvod.... Subjektivno misljenje...

Ima za 2800 taj Logi... Meni recimo bolje u ruci lezi 518, ali su im cene ipak jake u odnosu na X7 seriju, ako se sve uzme u obzir.

Znam i gde ima za 2600 :) logy, ali x747k moze da se nabavi za ispod 1450din tako da to mu je taj odnos cena. Ali kao sto rece, treba uzeti onaj koji najbolje lezi u ruci, dzabe sve ostalo...

Ne bih da kvarim vase idealne utiske o ovom misu ali posedovao sam do pre godinu dana x7 750bf, laserski 2500dpi Mis je za tu kintu skroz ok, ali ono sto mu je mana jeste low dpi traction, odnosno pracenje podloge pri niskom dpi podesavanju tipa 400 i 800. Verujem da su ovo boljke i vasih x7 miseva. Redovno mi je zabadao u mestu pri brzim cimanjima u stranu.

Sto se tice poredjenja x7 i mx518, nemojte porediti babe i zabe. Prvo nisu istog cenovnog ranga, a drugo ni kvalitet nije isti, logi je daleko kvalitetniji mis, i cak je njegov opticki senzor daleko bolji od onog laserskog u x7.

Moj 748k nema tih problema. Razliku izmedju mx518 rev. i ove x7-ice ne primecujem po pitanju senzora(jedino dpi), na ss podlozi koristim oba i nema razlike, cak mi bolje lezi menjanje dpi na x7 misu. :)

Posedujem XL-747H miša i 200MP podlogu i iz ličnog iskustva mogu da kažem da su Bokacovi utisci sasvim na mestu što se tiče X7 periferija. Mene je miš koštao 2k a podloga 220 din. i za te pare pružaju stvarno mnogo. Ni meni se baš ne svidja malo tvrdji srednji klik, položaj back i forward tastera, kao ni krut kabel. Ja bih dodao kao manu i nedostatak oslonca za palac, prethodni mišonja kojeg sam posedovao je to imao i sad mi malo fali, mada skoro sam se već potpuno navikao, jer u principu miš dosta dobro leži u ruci. Što se tiče preciznosti i samog rada tu nemam nikakvih zamerki, lepo je što ima stvarno gomila mogućnosti za podešavanja, ni jednom mi se nije desilo da preskoči, zabaguje ili na bilo koji način ne izvrši ono što sam sa njim naumio, izgled je dosta atraktivan i u prirodi nije toliko napadan kao na slikama. U cenovnom rangu kojem pripada (a bogami i malo višem) zaslužuje svaku preporuku.

Da li je samo do mene ili X7 sajt ne radi http://www.x7.cn/en/ ? Pre 3 dana sam reinstalirao Win i sad ne mogu da preuzmem drajver sa A4T X7 sajta, ako imate neku alternativu za DL dajte link...

Poslednja izmena:
Hvala, radi link, da li si probao da otvoriš sajt?

Meni radi, verovatno te zeza flash ili pretrazivac, nisam pametan :/
Ma bitno je da imas drajver! :)

Dakle ne verujem - pokušavam 3 dana da otvorim sajt i neće do malopre, a sad radi, mada jedva. Možda je bio down, sad više nije ni bitno. I DL drajvera nešto zeza, malo, malo pa prekida.

Edit: Kad sam već bio prinudjen da koristim miš bez drajvera ova 3 dana, moram dodati da i ovako odlično radi.

Poslednja izmena:
Sto ne bi radeo, ja ne koristim drajvere za X7 740k pa sve radi bez problema. Drajveri ti trebaju samo ako hoces da podesavas tastere u "sitna crevca" :d

Ja sam bar primetio da se na vecini miseva optika generalno drugacije ponasa (ubrzanje, preciznost, odziv i jos sto sta), da li to do ukljucenja/iskljucenja na nivou drajvera opcija smooth cursor i slicnih, ne znam nisam pametan. Mada, u slucaju ovog misonje, drajveri omogucavaju i podesavanje refresh rate, i sto je jos bitnije, DPI sensora po vertikali i horizontali, bez cega ja ne znam kako bi se snasao. :)

Imam X-748K vec nekih godinu ipo i mogu reci da je odlican mis za cenu po kojoj se prodaje (ja ga platio tada 1900din.)...gumiran,ne znoji se ruka,ne klizi sa misa,odlican za igrice...po ceni do 2k din boljeg misa nema.
Trenutno ga koristim bez instaliranog softvera i radi odlicno.
Jedina mana je sto nisu dozvolili da se programira levi klik.

Hm, stvarno ne znam sad za cene, ja sam ova dva uzeo za 3000din, nisam mogao odoliti, sad vidim da je cena malo visa, al dobro nije strasno preterano. Meni je nekako za misa da dam preko 2000din mnogo. Al opet ponavljam, za ovih mesec dana koliko ih imam, vrede svaki dinar....za sad........ :)

Ja imam X-740K miša, X7-250 podlogu i nešto slabiju G700 tastaturu.
Miša imam oko mesec i po, dva, prezadovoljan sam, lepo leži u ruci, ne klizi, svi tegići su unutra pošto volim da je miš teži. Podloga, iako je nekima premala, meni je i više nego dovoljna. Ne treba mi omanji jorgan na stolu, pošto se u igrama okrećem 360° sa 2-3 cm hoda mišem. :)
Tastatura nema nekih posebnih dodatnih tastera (Vol+, Vol- i Mute), zadovoljan sam, ali ću uskoro da uzmem G800, a ovu da ostavim bratu. :D
Enivej, kombinacija je odlična (bar meni), što potvrđuju sati igranja CoD:MW2 u multiplejeru bez zamaranja ruku. :D

Mislim da skoro godinu dana koristim X-748k i da kucnem u drvo nemam nikakvih problema sa doticnim misom :) !

Imam G800 i xl-747h i stvarno sam zadovoljan, narocito misem. Neki ljudi kazu da vredi koliko i kosta, ok u tom slucaju neki izvikani brendovi kostaju mnogo vise nego sto vrede. Mozda zvuci subjektivno, ali to je misljenje onakvo kako dozivljavamo ove periferije i verovatno i mora biti pomalo subjektivno. Meni licno bilo koja komponenta od Asusa je djubre neopevano jer sam imao gomilu losih iskutava sa tim proizvodjacem, dok gomila drugih ljudi se kune u Asus. Jedina zamerka kod misa mi je promena rezolucije koja ide samo od manje ka vecoj pa u igrama nije bas lako cesto menjati rezoluciju tipa "snipe" i "rush" mod. Kod tastature sam skinuo one gumene tastere jer ja za igranje koristim Wolf Kinga ili Saitek Pro gamer tastaturu jer sam nekako navikao i prirodnije mi je da mi ruke budu blize.

Poslednja izmena:
Ima li ko link za download drivera (novih 11.xxx) za x-748k?
ovaj sajt ceo dan trokira http://www.x7.cn/en, skida mi po 800 bytes/s ceo dan :mad:...

Moraćeš biti strpljiv, i ja sam slično prošao, sajt im radi da se :wc:

Evo danas 2 put skidam i isti djavo... Uzas... Ima li mozda ko vec skinute za x-748k?

Nazad
Vrh Dno